De geheimen van het hart

De geheimen van het hartDe geheimen van het hart zijn eigenlijk geheim, want anders zijn het geen geheimen meer. Toch gaan we ze onthullen, want we zien ze als een groot geschenk aan jou, aan iedereen, aan de wereld. Net als zoveel andere dingen (bijvoorbeeld de kracht van ademen) is het verbazingwekkend dat we er niet veel meer van horen, dat we niet opgevoed worden met, leren op school wat de wonderen van het hart kunnen betekenen in een mensenleven.

Leve de “Matters of the Heart”

Integendeel de “Matters of the Heart” worden totaal ondergeschikt geacht aan de logica, redenatie, de mind, de kracht van overtuigingen. Wat we daardoor veelal missen is de connectie met de wijsheid van ons hart. Wat we dreigen te missen zijn de concrete ervaringen van hoe (anders) het leven is, als je in je hart bent. Wij willen daarom onze eigen ervaring met je delen. Misschien als tegenwicht, maar vooral als inspiratie van hoe het kan zijn. Vandaar dit artikel, vandaar onze workshops. We kunnen je de geheimen van het hart niet vertellen, je zult ze zelf “moeten” ervaren. Dat is en blijft altijd jouw keuze, we nodigen je slechts uit. Onderstaand enkele geheimen die je eens kunt proberen te doorvoelen… Veel plezier ermee, ga er vooral speels mee om. In je hart zijn geeft immers heerlijke levensvreugde. Smile en geniet van de reis.


De geheimen van het hart

De geheiemn van het hart - the-source

Voel de Bron

Vroeg of laat zijn we allemaal op zoek naar iets, op zoek naar onszelf. Stop maar met zoeken. Voel maar… Voel de bron in jou… De bron van ZIJN is (in) ons hart. Ons lichaam is de tempel van onze ziel met je hart als integratiepunt. Wat als… je nu even alleen maar hoefde te zijn… Gewoon zoals je bent, precies zoals je bent. Dat zou opluchten toch? Dat zou ruimte geven! We beginnen deze reis waar we eindigen, bij de bron. Voel maar… Maak maar contact met je hart, voel en vind de bron.

Let your mind shift

De focus leggen op je hart brengt direct een eerste mind-shift te weeg. Mind Blowing eigenlijk wat er dan gebeurt, want je focus verandert direct. Als je in je hart bent “denk” je niet meer aan halen, maar veel meer aan brengen. Krijgen (hebben) is opeens niet belangrijk meer, maar geven (delen) voert de boventoon. Het gevolg is dat je gaat zoeken naar manieren om iets te brengen, te geven, toe te voegen. Het ego verdwijnt naar de achtergrond, liefdevol handelen komt meer en meer op de eerste plaats.

Vind rust en ontspanning

sacred yoni healing 7Als je naar je hart gaat merk je ook direct de rust en ontspanning die over je heen daalt. Simpel ademen naar je hart is een mooie manier om de rust en ontspanning van het hart te ontdekken. Even niets doen, even gewoon zijn… Focus op je hart, relaxt ademen en voelen hoe fijn dat voelt. Neem maar even een adempauze. Adem maar naar / door je hart…


De geheimen van het hart

Levensvreugde

We schreven het net al, levensvreugde is een belangrijk kenmerk van in je hart zijn. Als je levensenergie stroomt, als je power, je passie richting krijgt door de stem van je hart, dan voel jij je krachtig en blij. Het leven heeft dan zin en je weet waar je voor staat en gaat. Zin-geving met heel je ziel en zaligheid!!! Leven, werken met hart en ziel… Dat maakt je blij! Een blijdschap die van binnenuit komt, zelfs aanwezig blijft als het even tegen zit. Voel je? Voel maar de blijdschap die in je hart huist. Smile en voel je blij…

Kom in balans

De geheimen van het hartHet hart is het integratiecentrum in je lichaam, in je leven, in je zijn… Het is letterlijk het centrum van al je chakra’s, van boven en onder. Je hart is het centrum, het integratiepunt ook van binnen met buiten. Het verleden en de toekomst komen samen in het NU. De dualiteit komt hier ook samen en wordt geïntegreerd tot één. In je hart zijn geeft je balans. In het hart zijn plaatst je in het centrum, in het NU. En dat geeft je een diep harmonisch gevoel, voel maar.

See the Love & Light

Stralend door het leven. Stel je maar voor dat je hart een mooie, geweldige lichtbron is (en dat is ook zo). Dat licht verwarmt je, dat licht vult je lichaam. Je bent vol Love & Light. Licht dat ook naar buiten toe straalt. Door je ogen, door je huid. Liefdeslicht dat je aura vult. Jouw licht, jouw liefdevolle aanwezigheid maakt verschil. Je zult merken dat je mensen raakt als je liefde en licht uitstraalt. Straal vanuit je hart en maak maar contact. Voel maar, straal maar…


De geheimen van het hart

Feel your healing power

sacred yomi healing 9De kracht van liefde is immens. Liefde heeft een genezende kracht die we nog nauwelijks kunnen bevatten. Je kunt je eigen wonden helen door ze liefdevol te omvatten. Word je maar bewust van je pijnlijke plekken en koester ze in liefde. Dat wat bij je past groeit, dat wat je los mag laten valt van je af. Helende kracht ook voor anderen. Je kunt niet “Healen”, maar gewoon door liefdevol te zijn, geef je anderen de kans hun pijn te verzachten. Jouw liefdevolle aanwezigheid doet wonderen.

En-YoY loving senses

aanraken en aangeraakt wordenAls jij je senses verbindt met je hart ontstaat een nieuwe dimensie in je leven. Zo is er de Loving Touch. Een bijzondere aanraking vol liefdevolle aanwezigheid. Een kwaliteit van aanraken die we nauwelijks meer kennen, maar voor jou beschikbaar is. Verbindt je handen, je vingers maar met je hart. Voel wie/wat/waar je aanraakt. Voel met heel je hart. Laat je liefde overstromen en raak de ander tot in het diepst van zijn of haar hart. En zo kan je al je zintuigen gebruiken…. Probeer maar…

Verbindingscentrum

We zijn allemaal op zoek naar verbinding. We hebben allemaal een heel groot verlangen naar verbinding. Laat nu het hart de poort zijn naar verbinding. Open je lichaam, open je hart en je krijgt direct verbinding. Verbinding met jezelf, verbinding met de ander… Verbinding met het bestaan. Let op je bodytalk, zorg voor een open lichaamshouding. Maak je borst zacht en open (schouders een beetje naar achter). Adem, open je hart en verzacht. Haal alle blokkades uit de weg. Reach out…


De geheimen van het hart

Catch the vibe

love-vibration2Het hart is een krachtige zender / ontvanger. Het hart is intelligent en stuurt alles aan. Je mind stuurt dan wel je lichaam aan, maar het hart coördineert alles (dus ook je mind). Het hart zendt en ontvangt op de liefdesfrequentie. Het geeft een krachtig (meetbaar) elektromagnetisch veld, 3000 x zo sterk als je hersengolven. Het veroorzaakt een trilling in je lijf en in de lucht die we allemaal wel kennen. Een trilling van rust, van vreugde, van gelukzaligheid. Een trilling waarmee lovers hun liefdesbubble vullen. Niets is meer nodig, alles is aanwezig en oké. Maak maar contact met de trilling van je hart. Voel de trilling, voel/vul de ruimte om je heen…

Open het vredescentrum

Het lijkt wel of alles en iedereen in de wereld continue in gevecht is. We zijn voor of tegen, we lopen rond met vele (voor)oordelen. Het hoofd is selectief, het lichaam heeft voorkeur, maar het hart is onvoorwaardelijk. Dus stop maar met vechten tegen wat is. Luister naar de stem van je hart! Accepteer zo wat/hoe het NU is en zet “slechts” nog liefdevolle intenties neer voor de toekomst. Geef je maar over aan de vredige stem van je hart. De dingen zijn niet goed of fout, maar ze worden wat jij er van maakt. Dus vind de vrede in je hart, diepe acceptatie van wat is.

satori-solana-shiva-shakti2(Vers)Melting pot

Het hart is de machtige plek waar het mannelijke en het vrouwelijke samensmelten tot één. Er zijn vele liefdesliederen geschreven en het gaat steeds over versmelting. Hoe mannen en vrouwen, hoe het mannelijke en het vrouwelijke weer verenigd wordt tot één. Samenkomen in het hart. One Love, One heart! Of je nu tegenover elkaar zit, elkaar hugt of in een Shiva-Shakti positie zit. Laat je hart eens versmelten met een ander. Voel de warmte, voel de liefdesenergie en mix, melt, be One.


De geheimen van het hart

Transformatie

Liefde transformeert. We kennen allemaal de trilling van boosheid. We kennen allemaal de trilling van lust. Het hart kent geen oordeel, maar transformeert. Alle trillingen krijgen een liefdevolle plaats in de symfonie van het leven. Alle energieën (emoties) mogen er helemaal zijn, zonder oordeel. Echter boosheid kan niet lang bestaan in de trilling van liefde. De energie erachter komt dan vrij! Lust is prima, maar verwordt tot volle liefde. Waarom genoegen nemen met een droog kaakje, als een heerlijke taart op je wacht?

Poort naar het oneindige

We begonnen er mee, de BRON. het hart is de plek waar jij de bron kan voelen. Een poort ook naar het oneindige. Als je helemaal in je hart verdwenen bent, ben je op deze wereld, maar niet meer van deze wereld. Tijd en plaats verdwijnt. Een diepe dankbare space opent zich voor je. Een ruimte die zich ver ver uitstrekt en iedereen en alles omvat en verbindt. Een goddelijke wereld waarin jij het eeuwige leven hebt.


De geheimen van het hart

Lees wellicht ook

21 manieren om je hartchakra te openen

Geleide hartmeditatie Openen van je hart

Terug naar Tantra – Intimiteit – Verbinding

 

De geheimen van het hart - leven met een open hartRelevante themacursussen

Als je nog niet zo bekend bent met tantra, doe dan de introductiecursus “a Taste of Tantra”.

Wil je meer vanuit liefde leven, doe dan de cursus “Leven met een Open Hart”.


Online Tantra, powered by Satori en Solana

De geheimen van het hart