Duo-meditatie voor experts

Duo-meditatie voor experts is een geweldige manier om je relatie te verbeteren. Een mooie manier om te komen tot een heel nieuw niveau van intimiteit en begrip. Lees eerst maar dit artikel over intimiteit als je meer over intimiteit wil weten. Dit artikel gaat over een aantal praktische oefeningen en meditaties die je kan doen om de intimiteit met je partner te verdiepen.

Deel van een serie van 3 over duo-meditaties

Dit artikel is het derde in een serie van drie:

  1. Duo-meditatie voor beginners.
  2. Gevorderde duo-meditatie voor tantrische partners.
  3. Duo-meditatie voor experts (dit artikel).

4 dagen vrije toegang tot de meditatiebibliotheek

Onderstaande duo-meditaties zijn opgenomen in de meditatiebibliotheek. Om ten volle van deze duo-meditaties te genieten bieden we je vier dagen gratis toegang aan. Met de kortingscode: “4dagen-med-bib”, kun je via deze link 4 dagen gratis toegang krijgen.

We sluiten de serie af met 5 duo-meditaties voor experts

Duo-meditaties voor expertsWe noemen ze “expert” meditaties, ofwel, voor vergevorderden, omdat we er vanuit gaan dat jullie tantra kennis en tantrische “vaardigheden” hebben. En natuurlijk is het fijn als je geïnteresseerd bent in het vergroten van de intimiteit met je partner. Als je nog een beetje onwennig met meditatie bent, probeer dan eerst de duo-meditaties voor beginners en/of gevorderden. Kijk of die voor je werken. Het zijn eenvoudige, makkelijk toepasbare oefeningen.


Waarom duo-meditaties doen?

Zoals gezegd, geloof ons niet, maar probeer het zelf. Onze ervaring vertelt ons echter het volgende.

Samen zijn

Samenzijn is niet zo vanzelfsprekend meer. We hebben het vaak zo druk, zijn gestrest of moe. Duo-meditatie is een eenvoudige én krachtige manier om heerlijk ontspannen samen te zijn. Een belangrijk onderdeel van duo-meditaties is het leren om simpelweg samen te zijn, zonder iets te dóen. Het is een uitnodiging om te stoppen met de gewone, dagelijkse dingen en meer aandacht voor elkaar te hebben..

Heerlijke afstemming

Je kan op veel verschillende manieren samen zijn. Wil je lekker ruzie maken, ga vooral je gang. Duo-meditatie voor experts gaat toch even anders. Het is fysieker en liefdevoller. Duo-meditatie voor experts is geweldig om totaal energiek en tegelijk 100% ontspannen te zijn. Het is een manier om energieker te worden en dan heerlijk samen te smelten, als één. Duo-meditatie voor experts is een geweldige manier om je relatie te verdiepen.

Verdiepen van je intimiteit

Verbinding op het niveau van de mind (je hoofd), van je lijf, van je hart en van je ziel, het is allemaal mogelijk. De verbinding op hart/zielsniveau ervaren is mind-blowing, je beleefde waarschijnlijk nog nooit zoiets.  Onderstaande oefeningen en meditaties openen jullie harten en brengen jullie in een liefdevolle staat, in een diepe verbinding. En wie weet, misschien spreken jullie zielen en verbinden jullie je ook op zielsniveau.

Bliss – natural high!

Meditatie beïnvloedt je welzijn. Duo-meditaties brengen je in een hogere staat van bewustzijn. Dit omdat ze een neuro-chemische verandering in je hersens teweegbrengen, die het samen ervaren van gelukzaligheid en extase mogelijk maakt.


5 duo-meditaties voor experts

Hieronder presenteren wij 5 duo-meditatie voor experts. Je kunt ze één voor één doen of in een reeks. Je kunt een uur plezier hebben of de hele avond/nacht. Dat is aan jullie.

Voorbereiding

Duo-meditatie - NamastéDe sleutel is dat je een tantrische tempel maakt om in samen te zijn. Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden – telefoons uit. Als voorbereiding kun je zelf 10-20 minuten mediteren. Kleed je licht en zorg dat jij je ook gemakkelijk kunt uitkleden. Start de sessie met een Namasté. Het betekent: “Ik zie het goddelijke in jou”. Neem samen een douche en ga de tempel in. Nogmaals, begin met een Namasté. Eer je tempel en zet de goddelijke toon.

Duo-meditatie 1: Love-Swing

De LoveSwing is een hartmeditatie voor koppels. Het is een meditatie die je verbindt met jezelf en met de ander.

Het belangrijkste punt van de meditatie is, dat je je aandacht, je gewaarzijn, richt op je hart. Gewoon door heel bewust in je hart te ademen, bouw je (liefdes) energie op en word je liefdevoller. En dan “swing” je. Denk maar aan een schommel. Die gaat op en neer van de ene naar de andere kant en terug … en verder en verder ….

Dus swing! Als je uitademt, geef je liefdesenergie en als je inademt, ontvang je het. De schommel gaat vanuit je hart naar voren en komt dan weer terug in je hart. Op je uitademing geef je liefde en als je inademt ontvang je liefde.

Deze geleide duo-meditatie voor experts is beschikbaar in de meditatiebibliotheek. Solana en Satori zullen jullie begeleiden. Start de meditatie en volg de instructies. Zorg ervoor dat je aan het einde van de meditatie samen kunt gaan liggen.

Doe de geleide meditatie LoveSwing.

 

Couples meditation 2: Sharing

Wat is een sharing? Lees het onderstaande artikel maar weet alvast:

Sharing is een communicatietechniek die wordt gebruikt om communicatiekanalen te ontsluiten. Een eenvoudige techniek van praten en luisteren mét bewustzijn. In een veilige, open, liefdevolle ruimte zonder oordeel, zelfs zonder enige reactie. Om de lucht te klaren of om (geheimen) te ontdekken. Het is een techniek gebaseerd op VERTROUWEN.

Beslis intuïtief welk onderwerp belangrijk voor je is. Wat relevant is, in je leven en/of in de relatie. Dat kan van alles zijn. Mediteer zo nodig een tijdje (doe de Love-Swing) om het juiste onderwerp voor de sharing te “vinden”. Laat je veroordelende mind maar achter. Begin met luisteren naar je partner. Voel je vrij om authentiek te zijn en te spreken. Bevrijd jezelf van dat wat je beperkt. Geniet ervan!

Lees alles over sharing (en probeer het dan!): Wat is een sharing?

 

Duo-meditatie 3: Tantrische massage

wat is tantrische massageEen tantrische massage is een liefdevolle aanraking vol aandacht en aanwezigheid, zonder een standaardvorm en een vooraf bepaald resultaat. Tantra-massage wordt vanuit het hart gegeven. Bij een tantrische massage neemt het hele lichaam deel en kunnen ook erogene zones worden aangeraakt. Uiteraard altijd met respect voor (onderlinge) grenzen. Tantra-massage is een energetische massage waarin seksuele energie ook aandacht krijgt.

Een tantra-massage vindt plaats op basis van gelijkheid en vormt een intieme verbinding tussen massagevergever en ontvanger. Geestelijk, fysiek, op hartniveau en soms zelfs op de diepten van hart en ziel. Het doel van een tantrische massage is om de ontvanger “in de richting” van een natuurlijke, extatische staat van zijn te brengen. Het effect is vaak een heerlijk fysiek en mentaal welbevinden. Meestal is de ontvanger heel ontspannen, heerlijk stromend en komt fijn in het hart en in hogere sferen terecht.

Dus geef elkaar een tantrische massage. Vind via bijgaande link alle informatie die je nodig hebt: Wat is tantrische massage?

 

Duo-meditatie 4: Circle of Love

Duo-meditatie voor experts - Circle of LoveThe Circle of Love verbindt mannelijke energie met vrouwelijke energie. Het verbindt ook seks en hart, bij zowel de man als de vrouw. Het verbinden van seks en hart is belangrijk; deze verbinding kan, vooral bij mannen, nog wel eens geblokkeerd zijn. Het verbinden van de mannelijke en vrouwelijke energie is ons grootste en diepste verlangen. Doe deze meditatie en je zult het ontdekken. De Circle of Love geneest. De Circle of Love verbindt. Samen ga je een cirkel van Liefde en Licht binnen.

Met de adem als basis maak je een energiecirkel. Eerst synchroniseer je de ademhaling. Wanneer de vrouw uitademt, ademt de man in. Dus begin met synchroon en tegengesteld ademen. Dan begint de vrouw uit te ademen door haar hartchakra en de man ademt in, in zijn hart. De man begint uit te ademen door zijn geslacht (naar zijn partner). Tegelijkertijd ademt de vrouw door haar geslacht in en brengt energie naar haar hart. Dus dat is één cirkel.

Op een ontspannen manier rondcirkelen, de Circle of Love nodigt uit om te groeien. De energiestroom zal toenemen, de intensiteit zal toenemen. Behalve de visualisatie hoef je niets te doen. Gewoon ontspannen en de energie rond laten gaan. Je begint als twee individuele mensen, je zou kunnen eindigen als één energiestroom. Op een gegeven moment weten jullie niet meer waar je eindigt of begint. Jullie zijn één geworden.

Er is een begeleide versie van deze duo-meditatie voor experts beschikbaar in de meditatiebibliotheek. Geniet van de Circle of Love.

 

Duo-meditatie 5: The Completion

Duo-meditatie voor experts - The CompletionThe Completion is een meditatie gericht op het transformeren van seksuele energie. Van seks naar liefde naar devotie is het tantrische pad. Fundamenteel in deze meditatie is dat je leert spelen en ontspannen met seksuele energie. Je seksuele energie bíjna tot een hoogtepunt brengen.

Vervolgens transformeert je deze hete, seksuele energie in liefdes energie. De trilling wijzigt. De seksuele energie verandert in iets dat zachter en gevender is. De focus en intentie veranderen volledig. Laat de focus op het orgasme los en vervangen die door liefdevolle intenties en energiestromen.

De Completion stopt dus niet bij het samensmelten van jullie harten. De richting van tantra is om uit te breiden, om in één-zijn te verdwijnen. Dus dat is waar de Completion naar toe reikt. Opnieuw een ​​transformatie van energie. De focus van het ‘ik’ of zelfs wij’ loslaten en vervangen met de focus op het goddelijke en de eeuwigheid.

Er is een begeleide versie van deze duo-meditatie voor experts beschikbaar in de meditatiebibliotheek. Geniet van de Completion (binnenkort beschikbaar).

 

Bedank elkaar altijd

Het is bijna onmogelijk om alle bovenstaande meditaties in één avond te doen. Maar of je nu één, twee of meer meditaties hebt gedaan, vergeet niet elkaar te bedanken voordat je uit elkaar gaat en je eigen weg gaat. Je partner is de mooiste persoon ter wereld. Als je het goddelijke in je partner kunt zien, zal je in feite overweldigd worden door dankbaarheid. Er is een tantrische manier om elkaar te bedanken; de bowing down.

Bowing down

Zie het goddelijk in elkaar. Bedank elkaar.

Duo-meditatie voor experts - bowing down


Verdiep je relatie, kom (nog) nader tot elkaar

Lees meer

Duo-meditatie voor beginners
Duo-meditatie voor tantrische partners

Terug naar Tantrische relaties

Terug naar de Tantra Blog

Meditatiebibliotheek

Een andere manier om meer duo-meditatie voor tantrische partners te kunnen doen is door een abonnement te nemen op de meditatiebibliotheek. Demo’s, oefeningen en meer dan 100 meditaties. Een abonnement heb je al vanaf € 6 per maand.

Doe een online cursus

Tantra biedt een skala aan mogelijkheden die je relatie kunnen verdiepen. Ook het seksuele deel van je relatie. Het belang daarvan moet niet overschat, maar zeker niet onderschat worden. Tantra helpt je om seks nieuwe vormen te geven. Om naast, of in plaats van, seks te komen tot lovemaking. Van lust naar liefde, transformeer je seksuele energie tot hartsenergie… en meer.

Nieuwe, creatieve, speelse en intieme manieren om je relatie te verrijken hebben we samengebracht in 2 e-cursussen voor lovers. In de cursus Secrets for Lovers” gaan we in op allerlei vormen van intimiteit. In de vorm van samen-ademen-meditaties, aanraak- en contactoefeningen en hartmeditaties. En natuurlijk ook vormen om te genieten van elkaars sensuele en seksuele energie. Manieren om liefdevol en warm samen te zijn.

In de cursus “Anders vrijen” gaan we daarnaast ook dieper in op het tantrisch liefdesspel. Wat zijn de verschillen met “gewone” seks. Hoe breng je lust en liefde bij elkaar. En hoe kunnen jullie op de toppen van je passie komen en tegelijk helemaal samen, liefdevol, extatisch én ontspannen zijn? Hoe voel je de “bliss of tantric seks”? Het is een cursus, waarin we inzichten en meditaties met jullie delen, relaxte, liefdevolle én gepassioneerde manieren om te vrijen op een anders-dan-anders manier. Love-making!!


Duo-meditatie voor experts, powered by Solana en Satori

Duo-meditatie voor experts
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *