Happiness: 9 tantrische tips om nog happier te worden

1. Uit je kop

Minder denken, meer voelen! Herstel de balans tussen je ratio en je gevoel. Zet je berekende mind een beetje opzij en gebruik je gevoel, gebruik je zintuigen. Wees alert, neem waar, wordt gevoeliger. Proef je biertjes! Hoor de vogels… Ervaar de wereld om je heen en zie-hoor-ruik-voel-proef al die mooie dingen. Geniet van je lichamelijke gewaarwordingen en proef de geneugten van het bestaan… Geniet ervan!

2. Verander hoe je kijkt

Overtuigingen sturen je waarneming. Kijk eens naar de hemel in plaats van naar de wolken. Zie de ruimte in plaats van de beperking. Wees positief! Zie mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. We zijn zo gewend om altijd maar kritiek te hebben. Say YES! De manier waarop jij kijkt (blij!) bepaald wat je ziet. Wees blij en breng je focus meer op wat je blij maakt. En als je blij kijkt, lijkt het wel of je alleen ziet wat je blij maakt.

3. Gezond in je lijf

Je lichaam is de tempel van je ziel. Zorg er goed voor. Haha rust, reinheid en regelmaat. We weten het… zorg voor jezelf! Het is lastig “blij te zijn” als je afgepeigerd bent. Dus slow down, eet gezond(er) en zorg voor je (nacht)rust. Lééf, maar woon je lichaam niet uit. Dans, spring, sport, feest, laat je bloed sneller stromen. Maar leef bewust! Durf te lachen en doe dat ook vaak en veel. Voel hoe je lichaam reageert. Voel de weldadige ontspanning in je lijf. Blij in/met je lijf!


Happiness tip 4. Leef je eigen leven

Laat wat anderen van je vinden eens een tijdje los. Leef je eigen leven.
Minder “zoals het hoort” en meer “hoe het bij jou past”.
Als je niet blij bent, komt dat misschien omdat je niet doet wat je blij maakt.
Dus verander dan je leven! Doe wat je doet met vreugde of doe het niet.
Kies meer voor je innerlijke motivaties (bv geluk) dan voor die van buitenaf (bv geld).
Blijf altijd bij jouw waarheid. Ga doen wat je blij maakt.


5. (H)Erken je verlangens

Alles vastleggen, plannen , controleren, dat werkt niet, want het leven valt niet te beheersen. Daar wordt je niet blij van. Je altijd maar beheersen en terughouden omdat dat wellicht verstandig is, maakt je op den duur ook niet happy. Durf te leven, (h)erken je verlangens. Blokkeer ze niet… laat los. Accepteer jezelf en je verlangens. En neem vooral ook eens een risico, probeer eens wat uit, stroom meer méé. Durf te gaan voor de dingen die je (van binnenuit) blij maken.

6. Stop met vechten

Plezier en pijn, of je wilt of niet, je krijgt ze allebei. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille.
Als je dat weet, weet je ook dat alles voorbij gaat. Geniet dus van het moment. Leef los en natuurlijk.
Laat je niet zo op stang jagen. Relativeer een beetje de dingen die mensen (over jou) zeggen. Stop met vergelijken, veroordelen, vechten. Neem meer waar wat er gebeurd en geef daar een spontane, natuurlijke respons op. Ga een beetje meer met je levensstroom mee i.p.v. er tegenin!


7. Gebruik je seksuele energie

Als jij je seksualiteit onderdrukt, wordt je mogelijk net zo pervers als de bisschop van Brugge. Onderdruk niet, leef jezelf niet uit! Blijf in het midden maar wel 100%. Wees je bewust van je seksuele energie en ga er helemaal in. Schaam je er niet voor en heb geen angst voor je seksuele gevoelens. Koester ze, beleef ze, ga erin op. Voel de immense energie die er achter zit. Jouw levensenergie! Een energievat dat je altijd bij je draagt. Dáár wordt je blij van.

8. Leer (ook) alleen zijn

De meeste mensen gaan een relatie aan uit een sterke behoefte, een leegte die ze voelen. Als een bedelaar die zijn hand op houdt. Maar durf eens naar jezelf te kijken, met jezelf happy te zijn. Wie alleen kan zijn, kan ook een liefdevolle relatie aangaan. Dan ben je geen bedelaar meer, maar een keizer die veel te geven heeft. Zoek je inner YoY van het alleen (en samen) zijn.

9. Kies ervoor om blij te zijn

Wat de mens onderscheid van de dieren is bewustzijn. Dieren hebben geen keus, wij wel. Door ons bewustzijn is er een keuze. Blij zijn of ellende? Kies maar…. De keuzemogelijkheid maakt je verantwoordelijk voor je eigen geluk, je eigen blijdschap. Jouw ellende is jouw keuze, jouw blijdschap is jouw keuze. Ik zeg: kies voor blijdschap. Toppen van geluk of dalen van tranen: kies maar!! Waarom niet s morgens als je wakker wordt, kiezen voor een glimlach?


Happiness happens when you fit with your life


Happiness: Uit je hoofd, in je lijf, naar je hartLees meer

Tantra – intimiteit – verbinding

Cursus Uit je hoofd, in je lijf, naar je hart


Happiness, powered by OTC

Happiness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *