Mannenwerk

Mannenwerk is…. ….een completer mens worden!

Mannenwerk. Wat mij betreft staat “mannenwerk” voor de taak in jou leven om een completer mens te worden! Om je mannelijkheid te leven en je vrouwelijkheid in aanvulling hierop mee te laten doen. Om niet alleen een man te zijn, maar je te ontwikkelen tot een compleet mens, in de zin van evenwichtig, uitgebalanceerd, compleet.

“Yuganaddha
Het samenkomen van de man en de vrouw in je.
Laat ze bevriend worden.
Laat je energie in hen rondgaan, zodat ze zich niet tegen elkaar keren.
Laat ze steeds dichter bij elkaar komen.
Laat ze een innerlijk orgasme beleven, een innerlijke gemeenschap van de vrouw en de man.”

Osho


Stevig staan op je plek

Compleet worden begint met man zijn… De grap is volgens mij, dat omdat het “man zijn” in de geschiedenis zo’n wrede, agressieve toon heeft gehad, het man zijn daardoor nu wordt onderdrukt. De meeste mannen durven hun natuurlijke stevigheid, kracht niet meer te tonen. Maar waarom onderdrukken? Niet uitleven, niet onderdrukken. Sta lekker stevig met je voeten op de grond. Voel je lijf, je kracht! Voel je gezond, voel dat je bergen kunt verzetten. En schaam je er ook niet voor! Voel je roots, voel je niet alleen verbonden met moeder aarde, maar ook met al de mannen om je heen. Zelfs vorige generaties (je vader, grootvader) steunen jou helemaal in jouw man zijn. Stevig staan op je plek, voel hier je basiszekerheid. Voel je vertrouwen in het leven.

Je seksualiteit leven

Onzekerheid en schaamte hebben veelal een grote invloed op ons man zijn. Als we gaan vergelijken, slaat ons de angst om de oren. Oh, die andere man(nen) zijn veel mooier, sterker, slimmer, sexier… Angst gebaseerd op onzekerheid. En schaamte zingt ook een toontje mee. Al vroeg is ons geleerd dat we ons moeten gedragen, dat seks (vaak) zonde is. Seksuele revolutie of niet, strenge normen en waarden worden je nog steeds opgelegd. Doe normaal, doe dit, doe dit niet, gedraag je… De ratio overheerst en de gevangenis wordt steeds enger.

Maar kunnen we weer staan / gaan voor onze seksualiteit? Mogen we ons man VOELEN!! Mogen we weer een seksuele man zijn! Mogen we als man ook de emotionele kanten van ons zijn beleven? Mogen we lachen, huilen, boos zijn, happy? Kunnen we ons zelf niet completer maken door onszelf toe te staan ook eens open, zacht, zwak, kwetsbaar, vrouwelijk te voelen?


Daadkracht

Daadkracht is een klassieker onder de mannelijke kwaliteiten. Maar hoe is het met jouw daadkracht gesteld. Durf jij te gaan voor je verlangens? Durf jij te leven vanuit je innerlijke motivaties? Kies jij voor happy zijn, of gedraag jij je gepast? Veelal leven we vanuit een beeld van “zoals het hoort”. We passen ons aan, doen wat van ons verwacht wordt.

Maar “be a man”, recht je rug en ga voor wat goed is voor jou. Laat de externe drijfveren eens los. Leef van binnenuit en voel de passie door je lijf stromen. Lééf en doe dat met (wils)kracht. De wereld ligt aan jouw voeten. Benut je kansen… Laat je zelfvertrouwen groeien daar te merken dat jij het verschil kan maken. Benut je gaven en voel je goed!

Liefde verrijkt je man zijn

Mannenwerk: als de kracht van een roosEen man die liefde heeft gevoelt in zijn lijf, in zijn hart, is een rijk man. Uit je hoofd, in je lijf, naar je hart. Als je liefde toevoegt aan je leven wordt je rijker. Als jij je lust kunt verbinden met je hart, wow kijk eens wat er dan gebeurd. Dan kun je niet alleen beter ontvangen…, maar dan heb je opeens ook iets te geven. Ontmoetingen staan niet alleen meer in het teken van “ontlading”, maar contacten worden een uitwisseling, harmonieus samenzijn. Er komt een (harts)verbinding tot stand. En niet alleen leidt dat tot meer harmonie in je (relaties in je) dagelijks leven, ook van binnen is er een gevoel van thuiskomen. Je kunt beter ontspannen in je man zijn, omdat je man zijn, je vrouw zijn heeft ontmoet.


Geef je over aan je innerlijke stroom / stem

En je zult merken dat je dan opeens iets te zeggen hebt. Het is heerlijk om te merken dat je kunt geven… Dat jij je gaven kunt gebruiken, dat je begint over te stromen. Je behoefte om te delen wordt groter, je hebt wat te melden. Dit is het moment om je creativiteit ten volle te benutten. Geef je verzet op en sluit je vol overgave aan op je innerlijke levensstroom. Let go! Zing, dans, be happy en doe de dingen die je gelukkig maken. Spreek je uit en “laat je zien door te zijn”.

Stop je wijsheid in devotie

Je man zijn kan zich ook helemaal ontplooien indien jij voorbij de liefde kunt gaan. Als jouw liefde voor je werk/passies, je geliefde, het leven transformeert in volledige toewijding. Hoe gek het ook klinkt je wordt als man completer als je jezelf opzij kunt zetten. Als je het “ik” ten dienste stelt van het grotere geheel. Durf te gaan voor je werk, je kinderen, en/of je “vrouw”. Durf je kennis overboord te gooien en durft te vertrouwen op je wijsheid van je ziel. Een stukje sterven (van je mind) met als beloning een stuk helderheid als nooit te voren. De heerlijkheid van “weten”…

Verbind je met het al

Is het niet heel mannelijk om iets achter te laten in deze wereld? Wil je ook dat de mensen zich jou herinneren? Tja, afgezien van een paar hele grote, gaat de rest van ons verloren in de anonimiteit na de dood. Maar stel je eens voor dat je eeuwig leeft, dat geboren worden, dood gaan slechts een gedachtespinsel is. Is je kindertijd dood? Is je pubertijd dood? Leef het eeuwige leven! Want je hebt het eeuwige leven!! JIJ zult altijd blijven bestaan, lang nadat je lichaam is verdwenen. Verbind je met het bestaan en leef NU. Waarom zou jij je zorgen maken over morgen? Laat je totale mannelijkheid zich vullen met het al! Groei, en groei en groei, wordt de gehele kosmos, wordt het al.
JIJ bent en zult altijd blijven bestaan.


Training voor mannen

Intimiteitstraining

Seksualiteitstraining


OTL, bekijk ons zusje Online-Tantra.com

Mannenwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *