Tantra voor vrouwen (1)

“Tantra, is dat iets voor vrouwen??? ”

Ja, natuurlijk is er vraag naar tantra voor vrouwen. Kijk maar es in de krant of op internet: vrouwen gezocht voor tantrische massage.

Zoek es naar ‘vrouwen, massage en tantra’ op internet en je kan als vrouw een gratis massage(cursus) krijgen. Geen enkel probleem…….
Waar gaat dat dan over? Als je doorleest blijkt het toch meestal over erotische massage te gaan, die je als vrouw kan krijgen of waarvan je gevraagd wordt die – al dan niet tegen betaling- te geven.
Is daar iets mis mee? Nou nee, helemaal niet. Als je dat zoekt en je er prettig bij voelt? Heerlijk toch!

Wat zoek jij?

Zoek je -al dan niet kortstondige- bevrediging van je eigen of ander(mans) seksuele verlangen? Of wil je meer? Wil je genieten van jezelf-in-contact-met-de-ander en daarbij ook nog eens ervaren hoe je gevoelsleven kan verdiepen? Hoe het contact met anderen energieker, stromender en daarmee bevredigender wordt?

Hoe je je grenzen kan verleggen zonder het gevoel ze juist constant te hoeven bewaken?

Verwachtingen

Je beleving wordt o.a. bepaald door verwachtingen, ervaringen, invullen, focus en aandacht.
Als je – door ervaring? – al verwacht dat een man tijdens een innige omhelzing erop uit is zich eens lekker tegen je aan te drukken om je borsten te voelen, zijn handen op je billen te leggen of je te kussen… Dan is de kans groot dat je elke beweging die hij maakt invult als minstens een poging daartoe. Want natuurlijk wil een man altijd méér van je! Je aandacht ligt dan alleen bij wat je niet wil. Je kan niet van de omhelzing genieten.

En ook bij jou is er soms een gevoel waar je geen raad mee weet. Want jij bent je er ook wel van bewust, dat die omhelzing je niet koud laat. Je voelt misschien ook wel opwinding, verlangt ook wel naar meer… Maar ja, als je dat laat merken… Wat denkt die man dan wel niet van jou?

Of misschien wil híj dat helemaal niet.
Of juist wel en beland je toch weer in iets wat niet je bedoeling was…..

Hier kan je op verschillende manieren wat aan doen.


Tantra voor vrouwen


Loslaten

Door in een veilige omgeving, met mensen (mannen dus) die liefdevol, aandachtig met je in contact willen komen, hier (weer) ervaring mee op te doen, kan je los komen van de negatieve verwachting, dat angstige gevoel dat je je grenzen moet bewaken. Je kan het (voor)oordeel over mannen los laten. Doordat je je weer open durft te stellen en kan je voelen hoe mooi zo’n omhelzing is.

Je bent meester over je gevoelens

Je kan het (voor)oordeel dat mannen alleen op seks uit zijn los laten. Veel mannen willen ook de kans krijgen hun gevoelige, vrouwelijke kanten te laten zien. Ze willen je zachte, liefdevolle aandacht geven.

Daarnaast kan jij je bewust worden van je eigen (seksuele) gevoelens. Door die te erkennen en toe te staan ontstaat er evenwicht. Ja, de mens is ook een seksueel wezen. Dat gevoel is er dus ook. Maar mannen en vrouwen kunnen beiden leren bewust te zijn van deze gevoelens en ook van hun meesterschap over die gevoelens. Ze hoeven niet met je op de loop te gaan.

Je bent geen slaaf van je gevoelens, jij bent de meester. Jij kan er voor kiezen die gevoelens te erkennen zonder ze om te zetten in daden. Of te kiezen wat je wel of niet wil doen!

Transformatie

Sterker nog, je kan die gevoelens, die seksuele energie, die LEVENSenergie transformeren in een mooi energiek hartscontact, waarbij jij zelf bepaalt hoe dat er uit ziet. Dat mooie hartscontact, dat is werkelijk de kern van Love-making! Dus: wees je bewust van je eigen angsten en gevoelens. Van het feit dat je die los kan laten. Wees je ervan bewust dat seksuele gevoelens er gewoon zijn en niet ontkend hoeven worden. En dat jij van het contact met de ander kunt genieten doordat je zelf bepaalt welke vorm je dat contact laat aannemen.

Tantra voor vrouwen: Tantra Meditatie

Meditatie is een techniek die je kan helpen om:

 1. je bewustzijn te vergroten.
 2. je eigen kracht te voelen en naar boven te halen, omdat je je bewust wordt van de energie die in jou aanwezig is.
 3. de energie die je vanuit de verbinding met de aarde of de kosmos laat stromen.

Word je bewust van je energie, je kracht, jezelf! Dan voel je je niet bang meer of onzeker. En dan heb je (zelf)vertrouwen. Dan durf je jezelf je eigen gevoelens toe te staan. En dan weet je dat jij in het contact met de ander een bron van energie bent. Een bron waarop die ander met zijn eigen energie een respons op heeft, waardoor jullie samen heerlijk kunnen stromen. In welke vorm dan ook.

Meer voelen

Bij Online Tantra leggen we uit, en helpen we je te ervaren, dat/hoe je in het contact met de ander beter de nadruk kan leggen op:

 • het voelen van je eigen (=ook seksuele) levensenergie.
 • het laten stromen van die energie, juist ook in het contact met de ander (man of vrouw).
 • het ontdekken en ervaren van vrouwelijke energieën bij de man: zachtheid en mededogen, overgave, kwetsbaarheid, luisteren, verbinding en liefde, rust. En als vrouw de mannelijke eigenschappen in jezelf te herkennen en gebruiken: (wils)kracht, zelfvertrouwen,
  daadkracht, eigenwaarde en ambitie.
 • de ontmoeting met de ander waarin de schijnbare én werkelijke tegenstellingen tussen het mannelijke en het vrouwelijke bij elkaar worden gebracht. In een symfonie: een vermenging van de mannelijke- en vrouwelijke energie; samensmelten, kleur, verrijking.
 • de groei die je meemaakt, door wat je in die ontmoetingen tegenkomt: hoe zachtheid je niet zwak, maar sterker maakt. Hoe daadkracht je niet mannelijk-stoer, maar zelfbewust en aantrekkelijk maakt.
 • hoe je daardoor véééél meer van jezelf, het contact met de ander en het leven kan genieten.

Meditatie is een manier om je kracht eigen naar boven te halen, te voelen. Je wordt je bewust van de energie vanuit je eigen diepten, vanuit de verbinding met de aarde of de kosmische energie. Deze bewustwording van je energie, je kracht, jezelf! is een belangrijk aspect van wat we bij Online Tantra willen ondersteunen. Om vervolgens de gelegenheid te creëren om die energie ook te laten stromen, te laten groeien en te gebruiken in het contact met anderen. Waardoor het meer en meer en meer kan worden…

Ja, inderdaad, dan is Tantra iets voor vrouwen.
Ja, inderdaad, dan is Tantra iets voor jou, tantra-vrouw!
En zeker de tantra van Online Tantra…

Thuiskomen bij jezelf

Probeer dus eens onze cursus “Intimiteit begint bij jezelf” om mbv. ontspannings-, dans-, bewust-zijns- en aanraakmeditaties eerst helemaal in liefdevol en bewust contact te komen met jezelf. Het gaat over pampertime, over lief zijn voor jezelf, over (het ontdekken van) je voorkeuren. Over intimiteit met jezelf, thuiskomen bij jezelf. O, ik kan er nog zo veel meer over vertellen, maar ontdek het zelf maar!

 

Solana

intimiteit begint bij jezelf
Kom thuis bij jezelf

Doe de Online cursus Intimiteit begint bij jezelf! 

 

 

 

 


OTL, powered bij Solana en Satori

Tantra voor vrouwen (1)
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *