Verbeter je seksleven

– 10 tips voor een geweldig seksleven


1. Seks versus Liefde

Intimiteit en seks hebben een verband met elkaar. Voor de meeste mensen is er eerst sprake van intimiteit en dan van seksualiteit. Er is niets mis met “platte seks”, maar seks louter gebaseerd op lust is niet wat de meeste mensen, zeker vrouwen, willen. Dus besef, als je een beter seksleven wilt: kijk ook eens hoe het met de intimiteit gesteld is. Zie ook intimiteit en seksualiteit.

Seks voor liefde – Liefde voor seks

2. Maak een liefdesnest

Seks tussen de rommel? Tja sommige mensen kicken erop. De meeste seks zul je echter hebben gewoon tussen de lakens. Dat neemt niet weg dat je best aandacht kan besteden aan de omgeving waar je regelmatig seks hebt. Hoe romantisch (uitnodigend) is jouw huis-/slaapkamer? Maak je slaapkamer gezellig, erotisch, harmonisch. Mooie erotische stimulerende plaatjes aan de muur. Al je hulpmiddelen bij de hand. Een heerlijk muziekje op de achtergrond. Kaarsje, geurtje… Kortom maak een liefdesnestje. Thuis, maar soms ook ergens anders. Ga een weekendje weg, zoek een romantisch plekje. Have sex on the beach…

3. Prikkel je fantasie

Op allerlei vlakken bouwen we routines op. Zo hebben we een bijna vaste manier van masturbatie en seks. Doorbreek deze routines en fantaseer! Jump out of the box! Fantaseer over seks, schrijf seksscripts. Lees seksverhalen, kijk porno. Voor je lichaam maakt het niet uit hoe het opgewonden raakt. Gebruik je fantasie en laat je lichaam meegenieten. Laat je partner meegenieten. Leef je dromen. Natuurlijk hoef je niet elke fantasie uit te voeren, maar leef je dromen! Het leven is zo kort.

4. Laat je lijf spreken

Verbeter je sekslevenJe lichaam weet wat lekker is. Laat je zintuigen lekker de vrije ruimte om weer te ont-dekken wat genieten is. Luister naar de wereld van de feromonen. Ruik, proef, kijk, hoor, voel wat lekker is. Maak een lijstje lekker en laat het vooral elkaar weten. Wat vind jij lekker? De meeste mensen weten het niet. Jij wel dus. Weet ook wat je (lijf) niet zo fijn vind. Dat dus niet.

Laat je seksdrive zich lekker opbouwen. Een lekker lang voorspel, een heerlijke massage vooraf. Luister naar je lijf. De seksdrive van vrouwen is ook erg afhankelijk van de tijd van de dag/week/maandcyclus. Maar ook bij mannen bouwt de seksdrive zich op.

5. Doorbreek je patronen

We kwamen het net al tegen: mensen zijn gewoonte dieren. We zitten vol met conditionering. De meeste daarvan zijn gericht tegen seks. Herken en doorbreek dus je beperkende conditionering. Doe niet steeds hetzelfde. Gebruik je fantasie en doe het ook eens anders. Je mag best eens die (vreselijke) geile man / vrouw zijn hoor. Je partner kan er best tegen…


Champagne op de clit… Hoe zou dat zijn?


Doe het anders, doe de dingen ook eens in een andere onverwachte volgorde. Verras je partner, doe eens gek. Seks op een andere (spannende) plek doet ook wonderen. Eh fantaseer eens (samen) over een andere partner, spel een rollenspel. Doorbreek patronen, doorbreek taboe’s. Doorbreek je eigen beperkende grenzen. Doe dat bewust en liefdevol naar jezelf en je partner en er gaat een wereld voor je open.


Verbeter je seksleven

6. Probeer tantrische seks

Veel van de tips in dit artikel komen uit de wereld van de tantrische seks. Kenmerkend voor tantrische seks is dat er geen doel is. Vergeet klaarkomen! Daar hoef je helemaal niet mee bezig te zijn. Samen zijn, samen seksplezier beleven, daar gaat het toch om? Langer seksplezier beleven ook. Leer tantrische technieken en stel je ejaculatie uit!! Seks heeft geen begin, geen eind. Wat seks is, is ook maar een verhaal. Vergeet het verhaal wat je geleerd is en maak je eigen verhaal.

Tantrische seks is veel meer dan (eindeloos) stoten. Tantrische seks is stromen… Seksuele energie activeren, in beweging brengen, uitwisselen. Het is een energiespel waarbij je ook energetisch kan omvatten en penetreren. Een spel dat iets langer kan duren dan de gemiddelde 11 minuten. Anders vrijen dus.

7. Laat je partner spreken

Seks en communicatie zijn twee belangrijke pijlers van elke goede relatie. Eigenlijk is seks ook een vorm van communicatie. Met seks kun je zoveel zeggen… Maar ook verbaal valt veel te delen. Vertel elkaar je wensen/verlangens. Vertel elkaar de do’s and do not’s. Doorbreek taboe’s / conditionering, maak ze in ieder geval inzichtelijk. Kortom doe een inquiry – zelfonderzoek. Mogelijke vragen (aan elkaar) kunnen zijn:

  • Wat is seks?
  • Hoe ziet goede/foute seks eruit?
  • Wat zijn je dromen/seksverlangens?
  • Waar word jij geil van?

8. Stimuleer je seksuele energie

Het zal je bekend zijn dat mannen en vrouwen anders in elkaar zitten. Mannen zijn over het algemeen sneller opgewonden dan vrouwen. Mannen komen niet alleen sneller klaar, maar veelal ook minder. Vrouwen zijn van nature meer orgastischer dan mannen. Het goede nieuws is dat oefening kunst baart. Seksuele energie is in ons en ons energiesysteem is een heerlijke bron. Ook mannen kunnen multi-orgastisch worden. Seksuele energie valt te stimuleren (en af te remmen). In tantra zijn er vele technieken. SvO-tools om je Staat-van-Opwinding te reguleren. Je leert er alles over in onze cursus Anders Vrijen en de cursus Hoe word ik multi-orgastisch.

Voor nu

Speel met (het ritme/intensiteit van je) beweging. Beweging van je lichaam zet namelijk ook (seksuele) energie in beweging. Gebruik maar je fantasie. Doe een sensuele dans (striptease), doe sexy bekkenmoves. Ga voor een lekker lang voorspel om ook je partner de gelegenheid te geven “warm te draaien”. Masseer elkaar, stimuleer elkaar. Hoe heerlijk is het niet om met een tantrische massage seksuele energie te activeren (en te verspreiden). Speel lekker met je/elkaars PC-spier. Mmm zoveel om te doen.


Voor je lichaam maakt het niet uit hoe je opgewonden wordt


9. Maak tijd!!

Tja, weet wat belangrijk is! Een drukke baan, kinderen, sporten, koken, schoonmaken, klussen, sociale verplichtingen… Komen jullie nog aan elkaar toe? Zorg voor Quality time!!! Zorg ook voor tijd om lekker te seksen. Zet seks op de agenda! Seks = samenzijn. Het klinkt dan misschien als een verplicht nummertje, maar als jullie het lichaam de tijd geven… Geef het tijd en jullie lichamen weten absoluut hoe het moet.

10. Lang voorspel

Een vluggertje is natuurlijk leuk. Maar de hele dag min of meer orgastisch rondlopen nog veel meer. Verander de definitie van seks en je leven wordt veel lekker. Seks begint al overdag of lang van te voren. Smachten is geweldig, verlangen is super. Maak elkaar maar gek! Stuur elkaar liefdevolle berichtjes, maar ook soms eens van die super geile. Sms, mail, chat, maak het spannend. Vertel elkaar wat je van plan bent. Misschien zelfs op dit moment aan het doen bent.

Wees voorbereid, maak er een feestje van. Haal iets lekkers in huis. Trek mooie kleren aan. Ga vooraf in bad of uit eten. Seks is niet alleen dat moment van penetratie. Seksuele energie is een belangrijk deel van je levensenergie. Lééf, laat je seksuele energie ook gewoon overdag stromen en kolken. Je hoeft niet seksueel te handelen om je seksuele energie te activeren.


Tips voor meer

Beetje genoten van het voorgaande? We hebben nog veel meer goodies in onze artikelen, meditaties en cursussen.

Lees meer

Terug naar Tantrische relaties

Terug naar Alles over tantra

Verder naar de Tantra Blog


Leer anders vrijen in 3 weken

Kijk ook ons naar ons online aanbod van themacursussen (voor Lovers). Bijvoorbeeld onze themacursus “Tantrische seks, wat is dat?“.

Wat is tantrische seks - Cursus Anders Vrijen

Leer anders vrijen in 3 weken


Tantrische meditatiebibliotheek

De cursus Anders Vrijen zit vol met tantrische oefeningen voor Lovers. Er zijn er echter nog veel meer. De tantrische meditatiebibliotheek zit vol fijne heerlijke duo-meditaties.

Kijk rond en neem een abonnement! Al vanaf € 6 per maand.


Online Tantra, powered by Satori en Solana

Verbeter je seksleven
Getagd op: