Wat is tantra? Wat vertel jij je buurman/-vrouw over tantra!

Tja hoe vertel jij je buurman, moeder of collega wat tantra is? Begin eerst maar eens te vertellen dat tantra niet gelijk staat met seks. Maar wat is tantra dan wel…. Tantra heeft wel invloed op je seksleven, maar dat is toch iets anders. Tantra is het pad van de liefde, het pad van het hart. Tantra is een heerlijke en speelse ontdekkingsreis, een feestje!

Tantra is meditatie. Rust en ontspanning; “dingen” kunnen waarnemen.
Tantra is voelen. Weten wat je voelt; je senses gebruiken, lichaamsgevoeliger worden.
Tantra is ontspannen. Minder doen, meer zijn; rustiger worden, meer acceptatie, ontspannen.
Tantra is elkaar ont-moeten. Echt contact: oogcontact en/of simpele aanraking; samen-zijn.
Tantra is steeds levendiger worden. Levensenergie voelen, oude pijn loslaten, opladen ipv ontladen.

Lees hieronder het hele artikel….


Tantra-YoY

– because Happiness Matters –


Wat is tantra? Wat vertel jij je buurman – buurvrouw?

Tja, hoe vertel jij aan je buurman, je moeder of je collega wat tantra is? Tantra wordt negen van de tien keer geassocieerd met seks. Begin dus maar te vertellen dat tantra niet gelijk staat aan seks. Tantra heeft wel invloed op je seksleven, maar is toch iets anders. Tantra is veel meer! Tantra heeft invloed op je hele leven, niet alleen op het seksuele deel ervan. Tantra is het pad van het hart, van de liefde. Tantra is een heerlijke ontdekkingsreis, een feestje!
Tantra is genieten van je leven….

Tantra is
– meditatie
– voelen
– ontspannen
– elkaar ont-moeten
– steeds levendiger worden

Eigenlijk kun je het bij bovenstaande items laten. Om je nog een beetje extra context te geven, kun je onderstaande toelichting lezen. Maak je verhaal echter niet te lang,maar blijf bij de kern.


Tantra is genieten

– meditatie – voelen- ontspannen – ont-moeten – levendiger worden –
– groeien in liefde en bewustzijn –


Tantra is meditatie

Alles wat je met bewustzijn doet is meditatie. Maar we denderen maar door. Druk, druk, druk. We hebben geen tijd, doen alles op de automatische overlevingspiloot. Tantra gaat over de dingen bewust doen. De ruimte hiervoor creëren door wat rust en ontspanning in je handelen (leven) te brengen. Over steeds meer tijd om de dingen om je heen en in jezelf te kunnen waarnemen. Je neemt letterlijk en figuurlijk een adempauze. Een moment op de hectiek te kunnen overzien en je ervan los te kunnen maken. Jij bént niet radiogekkenwerk, al heb je soms wel veel gedachten, maar dat is heel wat anders. Tantra gaat over waarnemen wat er is. En het ook gewoon maar laten zijn zoals het is.

Tantra is voelen

Tantra is een pad met/via het lichaam. Uit je hoofd, in je lijf. Minder denken en meer voelen. Weten wat je voelt dus ook! Hoe voel jij je? Voel jij je boos, gespannen, vrolijk, verdrietig. Wat voel je in je lijf? Tantra is voelen, heel bewust je senses, je zintuigen, gebruiken. Zien, horen, ruiken, proeven, voelen met volle aandacht. Ook lichaamsgevoeliger worden. Je senses naar binnen richten en ook dáár waarnemen. Je bloed voelen stromen, je hart voelen kloppen, de steen in je maag opmerken. Tantra is je energieniveau herkennen. Je voelt je krachtig of meer leeg en futloos.

Tantra is ontspannen

We zijn altijd maar op weg. Tantra is leren ontspannen in het moment. Door minder te doen, en meer gewoon maar te zijn. Wees niet zo kritisch naar jezelf en wees niet altijd maar bezig om ‘beter’ te worden. Er is niets mis met jou! Je bent al prima zoals je bent.  Door jezelf te accepteren zoals je bent zul je rustiger worden en meer kunnen ontspannen. Door niet meer zo te vechten tegen van alles en nog wat, door zelfvertrouwen, krijg je rust. Laat de dingen maar even zijn zoals ze zijn en neem genoegen met wat je (eraan) doet. Natuurlijk mag je plannen maken, intenties hebben, dagdromen… Maar tantra leert je te ontspannen in alles wat is. Wees maar dankbaar voor wat je allemaal wel bent of hebt.

Tantra is elkaar ont-moeten

Tantra is het pad van de liefde. Is leven vanuit je hart. Als je mensen vanuit je hart ont-moet is dat zo mooi. Je hoeft niks, je hebt alleen cadeaus weg te geven; delen is zo heerlijk. Jezelf mogen zijn. Samen zijn ook! Gezien worden… Iemand echt zien! Iemand echt aanraken. Echt contact! Zo iets simpels als elkaar in de ogen kijken. Een hand op zijn/haar schouder als liefdevol gebaar, als steun. Samen-zijn in gesprek of in een omhelzing. Stoppen met “pleasen” en doen wat bij jou past. Werkelijk contact maken waarin JIJ helemaal aanwezig bent. De warmte van elkaar voelen. De warmte, de rust en de vrede van je hart.

Tantra is steeds levendiger worden

Als je futloos in een hoekje zit, voel jij je meestal niet zo gelukkig. Er is zoveel energie! Maar we verliezen energie door het overal weg te smijten: in lust, boosheid, prestatie. We zetten onze levensenergie vast door (negatieve) emoties te onderdrukken. Wie mag er nu heel boos zijn, wie mag onbeteugeld blij zijn. We houden ons in. We doen heel netjes, zoals het hoort, maar van binnen sterven we een beetje af.  Tantra laat je energie weer stromen en bruisen. Als jij je oude wonden heelt, je seksuele energie er laat zijn, je passies ontdekt, een beetje met je creatieve flow mee gaat …. Moet je eens kijken hoe waanzinnig energiek je wordt….

Tantra is genieten, is happiness, is Inner-YoY

En het resultaat van dit alles is: geluk. Tantra is genieten, is happiness, is Inner-YoY (sorry moeilijk woord, maar oh zo waar…). Genieten van het leven, happy zijn met alles wat het leven te bieden heeft. Maar vooral de YoY ervaren die van binnen uitkomt. Dat immense geluksgevoel dat ontstaat als jij helemaal opgaat in het bestaan. Je kent het wel, die momenten waarop alles perfect is. Die momenten waarop niets hoeft te veranderen. De perfecte imperfectie van het leven. Tantra maakt dat je er steeds meer van kan genieten. Van jezelf, van anderen, van alles! Tantra maakt dat de hele korte moment van extase (orgasme) steeds intenser en frequenter plaatsvinden in je leven. Uiteindelijk (be)leef je elk moment in extase. Pijn of fijn, het maakt niet meer uit.


Tantra-YoY

– because Happiness Matters –


Wat is tantra? Hoe leg ik tantra uit…
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *