Verbinding“…..

Genieten in het dagelijks leven. Van en via je lichaam, zet al je senses (zintuigen) maar open. Het is heerlijk om in je hart zijn en je liefde rijkelijk voelen, laten stromen én (samen) helemaal happy te zijn. Hoe fijn is het om blij te zijn met jezelf en te genieten van elkaar. En tegelijk toch ook los te komen van de identificatie met je mind, je emoties en je lichaam. Immers: je bént niet je gedachten, of je emoties. Je bént zelfs niet je lichaam.

Los komen doe je door je aandacht meer naar binnen te richten. Door aan je eigen ikje, je ego voorbij te gaan en het licht, het goddelijke kunt zien. In jezelf, in je partner. Maar ook in het kosmische, totale bestaan….. Dan is er méér dan genieten, dan valt gelukzaligheid je ten deel.

Love (with) your body, heart and soul

We hebben een lichaam en een hart en een ziel. Ons lichaam kennen we meestal wel. Met dat lichaam kan je je in de wereld uitdrukken, manifesteren. Dat kan gezien en gevoeld worden. Of we altijd blij (genoeg) zijn met ons lichaam, of we werkelijk  van ons lichaam houden, is nog een andere vraag.

Het hart is een plek waar we ook graag zijn. Liefde voelen, liefde geven, ons in liefde verbinden. Vaak is dat gericht op een ander, dat wel… Houd jij ook van jezelf? Aan onze ziel besteden we soms nog veel minder aandacht. Want wat is dat nou eigenlijk?

We zeggen wel eens dat ook de ziel gevoeld, gevoed en gelaafd wil worden. Maar eigenlijk is dat de vertaling van de hunkering die we hebben naar de verbinding met onze goddelijke kern. Want we weten wel – al is het soms deepdown – dat daar onze diepste verbinding ervaren kan worden…. Met het AL.


Eat…..

Eat. Voed je lichaam. Je lichaam is de tempel van je ziel, en je hebt er maar één in dit leven. Je lichaam maakt dat je je in dit leven uit kunt drukken, manifesteren. Zonder lichaam ben je een ‘no-body’.

Je lichaam is er ook zodat je van dit leven kan genieten. Je hebt bijvoorbeeld je zintuigen mee gekregen: je kunt niet alleen eten, je kunt ook proeven en genieten van wat je eet. Kijken en genieten van wat je ziet. Aanraken en genieten van wat je voelt……

Zorg voor je lichaam.

Eat! Tantrisch gezien bedoelen we dan niet alleen dat je moet eten. Nee, je lichaam voeden is meer. Dat is zorgen voor je lichaam. Bijvoorbeeld door het te gebruiken op de manier waar het voor bedoeld is: beweeg je lichaam. Bewegen is goed voor ons lijf, dat weten we allemaal.  Als je beweegt voel je je lijf, weet je dat leeft. En als je in beweging bent  kan je energie lekker stromen, de energie die naast “gewoon” eten de zorgt dat we leven.

Zonder energie zou ons hart niet werken, zou ons bloed niet stromen en zouden onze longen niet ademen. Voed je lichaam dus ook met energie. Adem…. Adem energie in van de aarde, van de zon, vanuit de kosmos. Doe het zo bewust en totaal mogelijk.

Geniet van/met je lijf

Eat. Gebruik je senses, je zintuigen.  Gebruik ze heel bewust. Eet, maar weet wat je eet, eet wat goed is voor jou. Én geniet er van. Als je loopt, weet waar je loopt: voel het zand op het strand, het mos in het bos, de aarde onder je voeten. Voel het contact met moeder aarde, met de natuur. Maak contact met de natuurlijke energie en voed je daarmee. Raak aan en laat je aanraken.

Je vermogen om te tasten en te voelen is misschien wel je belangrijkste zintuig. Om je eigen lijf te voelen en ook om je via je lijf in contact/verbinding te brengen met de ander. Dat hebben we zó nodig! Omarm elkaar, liefkoos elkaar, make love! Heerlijk genieten van het (lijfelijke) contact met je partner!

Eén van de ultieme manieren om je lijf te voelen en er van te genieten, is via seks. Als je lekker met iemand aan het vrijen bent, nou, dan voel je je lijf wel. Het is heerlijk en opwindend. Ook al blijft het soms wel erg “lokaal” en volg er al (te) snel de ontlading.

Tantra wijst ons hoe we dat kunnen uitbreiden. Ons nóg heerlijker, nóg extatischer kunnen voelen. Door je je bewust te laten worden van je seksuele energie. Die je bij het vrijen heerlijk kunt laten stromen. Die energie kan je overal heen brengen. Door je héle lijf en niet alleen maar “van onderen”.

Als jullie vrijen, betrek dan jullie hele lijf er bij. Laat de energie door je hele lijf stromen, golven, bruisen. Raak elkaar overal aan, liefkoos elk plekje. Breng er met je aanraking je seksuele energie heen, voel de energie van je partner. Streef niet naar de ontlading, maar maak elk plekje in je lijf levend. Werk niet naar een doel (orgasme) toe, geniet van wat er nú is. Dat maakt dat je hele lijf orgastisch kan gaan voelen, dat elke celletje bruist van liefde, zonder dat je je hoeft te ontladen. En dat is heerlijk! Voed jullie lichamen met jullie seksuele energie, leer je seksuele energie (weer) te voelen, in jezelf en tussen jullie te laten stromen en leer het te gebruiken om je helemaal op te laten. En geniet er samen volop van.

Hou van je lichaam

Als je zo leest wat het lichaam je allemaal biedt, ben je dan niet blij met je lijf, ben je het niet ontzettend dankbaar?? Té vaak zijn we té kritisch naar ons lijf. We weten precies wat het niet doet of is, waar het pijn doet, wat het niet kan, hoe het er niet uit ziet… Bedenk eens wat je lijf allemaal wél voor je doet, je schenkt, waar het je brengt. Als je je dat allemaal heel bewust voor ogen houd, dan kan het niet anders dan dat je van je lijf houdt, van jezelf houdt.


Love…

Houd van jezelf als van geen ander. En dan: houd van de ander zoals je van jezelf houdt. Als je deze volgorde aan houdt, stel je dat eens voor… Houden van jezelf. “Gewoon” om wie je bent. Gewoon? Helemaal niet gewoon. Speciaal. Geweldig. Bijzonder. Zoals jij is er maar één!!

Wat jij de wereld brengt is uniek, er is niemand die datzelfde op dezelfde manier doet. Ook hier geldt, dat we veel te vaak veel te kritisch naar onszelf zijn. We kijken naar anderen, wat die allemaal “beter” doen. Of we vinden juist dat ze iets niet beter doen en we worden vervolgens weer boos op onze eigen oordelende mind. We vinden dat we niet genoeg liefde geven, niet goed genoeg voor onze partner zorgen of juist overdrijven. Nou, ik hoef het verder niet uit te leggen, want iedereen herkent dit wel.

Blij zijn met jezelf, houden van jezelf

Wanneer heb jij voor het laatst in de spiegel gekeken en gezegd: schat, ik hou van je! Wanneer voelde jij je helemaal tevreden over jezelf? Wanneer was je trots op jezelf: zo, dat heb ik toch maar weer eens helemaal goed gedaan. Niet dat het daar in de kern om gaat, om wat we dóen, maar het is een begin. Een begin van blij zijn met wie we zíjn, een begin van houden van jezelf zoals je bent. Een begin van het zien van je eigen perfectie. Breng dat eens allemaal naar je hart. Voel dat je jezelf accepteert, waardeert. Voel in je hart dat er niemand is die het zo waard is om van te houden als jij. Want er is niemand zoals jij. Omvat jezelf en je schijnbare imperfecties met je eigen liefde.

Houd van jezelf als van geen ander! Zo’n hart vol liefde, vol warmte voor jezelf! Dan ben je al ultiem liefdevol. Iemand die zo liefdevol is, is een vanzelf overstromende bron van liefde. En ja, dat herkennen anderen. Dat trekt anderen aan. Daar willen anderen zich graag mee verbinden. Liefdesenergie is de verbindingsbrug tussen mensen.

Als je zo vol liefde bent, dan hoef je bij anderen niets te halen. Dan heb je zoveel te bréngen! Dan ben je geen bedelaar, maar een keizer. Je deelt met rijke handen, vanuit een groot liefdevol hart. Je schenkt je partner je liefde, je hele hart…

En ja, dan is de kans wel heel groot, dat je partner jou ook zijn liefde wil schenken. Niet omdat jij dat verwacht, nee, omdat hij dat ook “van harte” doet. En dan ontstaat er een prachtige cirkel van verbinding, van geven en ontvangen. Een liefdescirkel. Je bent zo liefdevol, dat je van je partner net zo veel houdt als van jezelf , gewoon omdat je liefdesenergie zich nergens door laat beperken.

In liefde kan je je zo makkelijk en totaal verbinden, met de ander versmelten. Dat is de stille kracht van liefde. Twee harten die kloppen vloeien samen, worden één kloppend hart. Liefde is liefde. Voor jou, van jou, voor de je lover, voor anderen. Jullie lijven, harten en liefdesenergieën versmelten totaal. Wie ben jij, wie is de ander? Je houdt van de ander net zoveel als van jezelf. Liefde is liefde.

Zorg voor jezelf, zorg voor de ander

Soms zijn er dingen tussen jullie die de stroom van liefdesenergie blokkeren. Om bij jezelf te beginnen: als jij niet lekker in je vel zit, je niet goed voelt, dan is de kans groot dat je van de ander gaat verwachten wat jij zelf niet voor elkaar krijgt, nl. dat jij je weer goed gaat voelen. Maar natuurlijk werkt dat niet.

Neem je eigen verantwoordelijkheid, begin met jezelf. Voel je altijd goed, en zo niet, doe wat je kan om je beter te voelen…. Dat is soms niet eens zo moeilijk als het lijkt. Doe eens even dát waar je nou net helemaal zin in had, neem eens wat rust, of ga juist lekker wandelen of….Hier vind je heel wat tips om je beter te voelen. En als je je dan (weer) goed voelt, hoe heerlijk is het dan om er ook weer helemaal voor je partner te zijn te zijn.

En ja, we zijn helemaal niet zo onvoorwaardelijk, we houden eigenlijk best wat meer van onszelf dan van de ander. Ons ego stelt eisen aan de liefde, je hebt verwachtingen van je partner. Tja, this is life, er zijn verwachtingen én teleurstellingen (geweest), patronen opgebouwd. Daardoor wordt de openheid die je in het begin had soms geremd. Je vertelt elkaar niet alles meer, je wensen, verlangens, wat je voelt. Je krijgt geheimen voor elkaar. Soms zelfs voor jezelf.

Ben jij nog steeds eerlijk naar jezelf, doe je wat goed voor jou voelt, of laat je je remmen door wat hij/zij er wel van zal vinden, waar hij/zij boos over zou kunnen zijn. En ben je nog steeds eerlijk naar hem/haar? Durf je hem je geheimen te vertellen? Of laat je je leiden door de angst dat hij/zij je misschien zelfs zal verlaten omdat je bent zoals je bent?

Hebben jullie ook nog wel genoeg tijd en aandacht voor elkaar? Ben je afgestemd? Of ben je zo bezig met wat voor jou (niet) goed voelt, dat je je alleen nog maar daar mee bezig houdt? En zijn/haar verlangens, stemming, gevoelens totaal niet meer aanvoelt en of je er niets van aantrekt?

Soms is een stuk Quality-Time, wat tijd samen met échte aandacht voor elkaar, in een ontspannen, rustige sfeer, een sleutel om weer dichter bij elkaar te komen. Genieten van wat er wél is, in plaats van kijken naar wat er niet is. Kijk voor meer tips voor een betere relatie eens hier. En ook hier geldt, zorg voor jezelf, doe geen concessies. Wees jezelf, precies zoals je bent. En accepteer ook de ander, precies zoals die is. Ontmoet elkaar in liefde en openheid.


Pray…

Bidden is contact maken met het goddelijke, the Divine.

Veel mensen zoeken het goddelijke buiten zichzelf. God, Allah, Brahma. Eigenlijk sluit je dan juist het goddelijke buiten. Maar ook veel mensen “weten” beter. Weten in de zin van “in contact zijn met het hogere”. Soms bewust, soms nog meer onbewust. Voelen, deepdown, dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. In de liefde kunnen we dat soms al zo prachtig ervaren met een lover. Ook voor liefde en verbinding geldt, dat dat niet gaat over degene buiten ons, onze partner, geliefde. Het gaat verder, dieper.

Mensen zien zichzelf als individu, als afgescheiden persoonlijkheden in de grote maatschappij. Als eilanden in de zee. Maar diep onder het zee-oppervlak zijn eilanden verbonden met de aarde. Maken ze allen deel uit van de aarde. Golven rijzen op uit de oceaan. Je ziet ze: daar komt er één, daar nog één….

En toch zijn ze niet afgescheiden van de oceaan, ze vormen met elkaar de oceaan. Alle mensen samen vormen het goddelijke, het kosmische, het universele, het Al. Dat we dat diep van binnen weten, dat we ons dat ergens her-inner-en, dat maakt dat we zo graag die verbinding ook weer veel meer willen voelen, ervaren. Wat ons daarbij tegen houdt is dat we dan ons individuele persoontje op moeten geven. Dat is beangstigend. Want waar ben je dan? En hoe moet dat dan?

Devotie

Op het pad van liefde brengt devotie brengt ons op de weg naar verbinding, versmelting met het Al, met voorbijgaan van ons persoonlijke ikje, onze individualiteit. In de liefde doen we dat door met devotie, toewijding van onze partner te houden. Er helemaal voor hem/haar te zijn. Bijvoorbeeld door onze eigen verlangens of wensen eens ondergeschikt te maken aan die van je partner. Niets liever te willen dan hem/haar helemaal ter wille te zijn, zijn/haar wensen eens helemaal voorop te stellen.

Devotie heeft soms de klank van opoffering. Maar dat is het niet. Nee, je je toe wijdt aan je partner, dan wil je niets liever, dat doe je het vanuit je hart, met alle liefde die je in je hebt. Zelfs zo dat je vol overgave en dankbaarheid zijn/haar voeten kust…. De ander is (even) belangrijker dan jij en je ikje, je ego, is er even niet. Het klinkt bijna heilig, en ja, binnen onze aardse mogelijkheden is het dat ook.

Van lust, naar liefde, naar devotie, dat biedt het tantrapad. De weg omhoog, de bevrijdende stroom. Jezelf voorbij gaan schept de ruimte om niet jezelf, maar (de verbinding met) de ander te voelen. En dat schept dan ook de ruimte om de verbinding te voelen met het Al.

Pray

In mystieke zin is er het gebed. Bidden heeft ook met overgave te maken, met het loslaten van je ego. Bidden gaat niet over wat je voor jezelf zou wensen, dat weten de meeste mensen nu wel. Met bidden maken we contact met het goddelijke in onszelf. Bidden is uitdrukking geven aan je toewijding aan het goddelijke.

De klassieke uitdrukking is: niet mijn wil geschiede maar uw wil. Die uitdrukking is veel misbruikt en roept soms weerstand op. Maar het gaat dan ook niet over het willen, het gaat over: niet het “ik/ego”, maar over het goddelijke, het Al. Over overgave aan het goddelijke, de overgave die het mogelijk maakt je eigen goddelijke natuur, waarin alles en iedereen opgenomen is, te ervaren.


Meditatie

Op het pad van bewustzijn brengt meditatie ons daar. Door meditatie breiden we ons bewustzijn uit. Kunnen we ook zelf ervaren dat wat “buiten” ons is/lijkt te zijn niet buiten maar in ons is. Dat het goddelijke, de eenheid in onszelf is, omat we één-ZIJN. Je lichaam, je hart en je goddelijke ziel!

In onze trainingen willen we jullie door inzichten en met meditaties die je ook (zelf of samen met je partner) in je dagelijks leven kunt toepassen. een aantal van de elementen uit dit artikel zelf laten ervaren. Met je lijf, door je hart en in je ziel laten voelen hoe heerlijk het is als je je liefdevol en heel, compleet, totaal verbonden voelt…

Je dichter bij jezelf én bij de verbinding met je partner brengen. Jullie de vreugde, de Inner-YoY van de verbinding laten voelen. Zodat jullie samen kunnen opgaan in de extase van eenheid met elkaar en het gehele bestaan…..

Anders vrijen - diepe verbinding

De cursus “Anders Vrijen” helpt jou en je partner die intense verbinding en het gevoel van samen-een-zijn te ervaren.


Online Tantra, powered by Solana en Satori

Eat, Love, Pray, the Tantric Way

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *