Verdiepingspagina “Speel het Koningsspel”

Ken je verlangens

Weet jij wat jou gelukkig maakt? Wat eraan bijdraagt dat je meer plezier hebt in het leven, wat maakt dat je (nog meer) van het leven geniet? Sommige (veel?!) mensen weten helemaal niet wat ze zouden wensen, als ze het voor het zeggen hadden.

Doe maar eens je ogen dicht. Leg maar eens een hand op je hart…. En voel maar eens….

Wat is er, dat jou gelukkiger zou kunnen maken. Je hoeft niet gelijk aan een nieuw huis, een wereldreis, een miljoen te denken. Het kan ook gaan om: elke dag een bloemetje op tafel hebben. Een dagje sauna, een ontmoeting met een fijne vriend(in). Lekker uitslapen, tijd voor je hobby, een massage, es leuks doen met je geliefde… ga maar door. Vaak denken we te groot, vaak is het dichterbij dan je denkt.

Durf te vragen

Hoe is dat met jou? Ben jij je wel bewust van je verlangens, weet je waardoor je een gelukkig(er) leven kunt leiden? En spreek je dat ook uit, durf je daarom te vragen? Velen van ons zijn té geblokkeerd om iets voor zichzelf te durven vragen. Misschien doe je dat niet, omdat jij je voor je wensen schaamt, of omdat je ervan uit gaat dat het toch niet kan. Dat je partner zoiets niet voor je zou willen doen. Dat het egoïstisch is om iets voor jezelf te vragen. Misschien denk je heel diep van binnen wel, dat jij het niet waard bent. Of je vindt het makkelijker om je geluk (en daarmee dus ook je ongeluk!) in handen van een ander te leggen: doe jij maar iets wat mij gelukkig maakt.

We zijn ook vaak te bang om een Nee te horen. Als we dan vragen, en de vraag wordt niet gehonoreerd, dan voelen we ons geblokkeerd, afgewezen, boos, verdrietig. Of schuldig.. ja, hoe kon ik dat ook vragen?  Als vragen “gewoner” wordt… Als je demand-free kunt vragen… Dat is zonder de verwachting dat een ander het (natuurlijk) gelijk doet. Als je gewoon je verlangens en wensen uit kan spreken, omdat het dan maar helder is, voor jezelf en misschien ook voor de ander. Als je het aan de situatie, aan het leven kunt overlaten of je wensen (direct) vervuld worden.. Dan leef je in het moment, dan onderdruk je niets, en…. Het zo zou maar toch kunnen gebeuren, hoe en wanneer dan ook!

Het koningsspel

Het koningsspel is een tantrisch spel. Het is een speelse, maar intense en liefdevolle manier om te spelen met je eigen verlangens en die van je partner. Het gaat er niet om, nu eens even alles op tafel te gooien wat je altijd al wilde dat je partner zou doen, en wat hij/zij dan nu maar eens voor je moet doen. Het gaat er om je verlangens naar elkaar uit te spreken. Elkaar het geschenk van je verlangens aan te bieden. Als de ander nooit weet, waar hij/zij jou gelukkig mee kan maken, hoe kan hij/zij dat dan doen? De meeste mensen willen heel graag dat hun partner gelukkig is. Dus schenk hem/haar je verlangens, zonder de “eis” dat er aan voldaan wordt. En geef je over en durf te ontvangen wat je wél geboden wordt. Durf beiden maar demand-free te vragen en te geven en geniet er met volle teugen van.

Maak het ook lekker speels. En misschien is het een leuke manier om eens een klein stapje uit je comfort-zone te doen. Gewoon, omdat het kan, omdat het leuk is. Vraag iets wat je niet zo durfde te vragen, doe iets wat je misschien niet zo durfde te doen. Of geniet heel simpel en heerlijk van kleine lieve gebaren en geschenkjes…

Suggesties om het spel te spelen

In de Tantric Night word je mee genomen in een spel, waarin je beiden een beperkte tijd koning en vervolgens koningin bent. Het is heel leuk om de tijdsspanne ook eens uit te breiden.

Suggesties voor het koningsspel:

Dingen die je zou kunnen wensen…..

 • Ik wil graag een lekkere massage: schouder massage, hoofdmassage, body-to-body massage.
 • Een Yoni-lingam massage.
 • Dans eens voor mij.
 • Doe verleidelijke kleren / ondergoed aan.
 • Doe eens een striptease / lapdance voor me.
 • Trek me iets leuks aan en fotografeer me in allerlei leuke houdingen .
 • Douche of was me eens heerlijk
 • Of laten we samen douchen ( of in bad).
 • Zing voor me. Een liedje van vroeger, van nu, iets waar ik vrolijk van word, een love-song.
 • Vertel me een grappig/leuk/spannend/geil verhaaltje.
 • Vertel me waarom ik leuk, aantrekkelijk, geweldig ben.
 • Vertel met waar ik goed in ben, waarom je gelukkig met me bent.
 • Laten we eens lekker vrijen op een leuk plekje buiten.
 • Ik wil graag 1000 complimentjes horen.
 • Ik wil lekker ontspannen liggen en jij mag me heerlijk alle kanten op bewegen. Ik doe niks, geef me helemaal over. Doe het zo, dat
  ik me kan ontspannen, dat het ook echt fijn voor me is.
 • Maak es lekkere dingetjes voor me.
 • Ik wil graag lekker in je armen liggen.
 • Ik wil jou in mijn armen houden. Heerlijk samen niets doen.
 • Wil je een mooi verhaal/gedicht voorlezen.
 • Ik zou graag ge-bodypaint worden.
 • Smeer me eens lekker in met chocola of slagroom en lik me dan maar helemaal af.
 • Kriebel eens lekker aan mijn hoofd/armen/….
 • Laten we samen naar mooie muziek luisteren.
 • Geef me een heerlijke zeepschuimmassage.
 • Ik wil graag een wens doen om over x tijd in vervulling te laten gaan.
 • Zullen we een weekendje weg gaan.

Natuurlijk zijn niet al deze wensen in het moment te vervullen. Je kan wel in het moment uitgebreid plannen maken hoe dat er dan uit zou zien, wanneer jullie het gaan doen, wat er voor nodig is. Vertellen wat er zo fijn aan is.

Maar speel je het spel nu, op een avond/middag/dag , kies dan iets uit wat wel nu te realiseren is.

 


Variatie  op het Koningsspel 1

Doe het spel eens, waarbij iedere partner een dag lang de Koning of Koningin is. Dat geeft een skala aan opties, die in een paar uurtjes niet mogelijk zijn.

Het doet nog meer beroep op je bewustzijn t.a.v. de eigen verlangens, en je doet een groter beroep op je “diena(a)r(es)”, wat misschien best spannend is. Voor de diena(a)r(es): je bent enerzijds in de gelegenheid om nog meer voor je geliefde te doen. Wat misschien heel fijn, misschien een beetje lastig is. Kijk beiden maar eens, of je je kan overgeven aan dat skala van gevoelens én mogelijkheden.

Variatie  op het Koningsspel 2

Je kan dit spel met meer personen spelen dan alleen met je/een partner. Je kunt er voor kiezen dit spel met meerdere partners te spelen, zowel met mannen als met vrouwen, dat maakt niets uit. Spreek een tijd af waardoor iedereen aan de beurt komt, bijvoorbeeld een half uur. Of maak er een serie avonden van, waarbij op elke avond 1 of 2 personen koning(in) is/zijn.


Met je gezin

Als je behalve een partner ook kinderen hebt, doe dit dan ook eens met elkaar. Voor de band met elkaar als partners én met je kinderen kan het een enorme toevoeging aan het gezinsverband zijn. Ieder gezinslid voelt weer eens hoe speciaal hij/zij is, en met hoeveel liefde de anderen proberen het hem/haar naar de zin te maken.


Inquiry

In het kader van ken je verlangens en spreek ze uit, kun je samen ook een inquiry doen.

Dan neem je de tijd, bijv. 15 minuten per persoon, waarin de één spreekt en de ander alléén maar luistert. Geen gesprek, geen bevestiging, geen bezwaren, helemaal niets. Degene die luistert stelt de vraag: wat zijn je verlangens. Herhaal die vraag af en toe en geef daarmee je partner steeds opnieuw de kans te voelen en uit te spreken wat zijn/haar verlangens zijn. De eerste partner begint met spreken, de ander luistert. Het gaat voor de spreker om 1. het bewust worden van je verlangens en 2. het (durven) uitspreken daarvan. Let op: Het is geen ‘verlanglijstje’ dat je partner daar es even moet vervullen. Maar natuurlijk, wat je partner niet weet, daar kan hij/zij ook niets mee. Dus wie weet. Maar laat dat open, laat  het een demand-free delen zijn.

Daarna draaien jullie de rollen om.

Spreek af, dat je er daarna een week niet meer over praat. Die verleiding is er wel, maar doe het niet. Laat het gevoeld en gezegd, gedeeld zijn, en vervolgens laat je het aan het universum over wat er gebeurt.


OTL…, powered by Tantra-YoY

Speel het Koningsspel – Verdiepingspagina