Thema’s in tantra

Lieve lezer. In het artikel Wat is Tantra heb je kunnen lezen wat tantra voor ons is. Tantra is vooral beleven, voelen, ervaren.

Tantra OTL-logo

Er zijn 6 thema’s die als een rode draad door onze cursussen lopen.

Thema’s in tantra:

  • … Bewuster leven.
  • … Voelen.
  • … Energieker worden.
  • … Leven vanuit je hart.
  • … Groter groeien.
  • … GENIETEN.

Wat uitgebreider, maar toch nog in telegramstijl:

… Bewuster leven

Bewust…zijn is de kern van het tantrapad. Die “iemand” vinden, die bewuster leeft. De Witness in jou! Je bewust worden van je gedachten, je lichaam, je energie. Bewuster ademen en bewuster je zintuigen gebruiken. Ontspannen en rustiger worden: je innerlijke rust vinden. Bijvoorbeeld door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen (on)geluk. En zo steeds authentieker, steeds echter worden.

… Voelen

Thema's in TantraTantra gebruikt én eert nadrukkelijk het lichaam als voertuig, als tempel van je ziel. Tantra nodigt je uit om goed voor je lijf te zorgen. Als één van de weinige spirituele paden benut en versterkt tantra ook je senses. Op het tantrapad gaat over de balans tussen denken, voelen en zijn. In de praktijk komt dat meestal neer op minder denken en meer voelen. Niet(s) meer onderdrukken en wél je emoties toelaten, doorvoelen en afronden. Tja, en voelen heeft ook alles te maken met aanraking! Aanraken, strelen, massage, allerlei vormen van fysieke en energetische aanraking passen bij tantra. (Oog)Contact maken, intimiteit voelen en laten groeien.

… Energieker worden

bornfree9Op het tantrapad gaat het over de groei van je levensenergie. Over hoe je krachtiger, energieker en levendiger kunt worden. Dit doe je onder andere door het opruimen van je (emotionele) blokkades en door (meer) vrij te komen en blijven van angst, schuld en schaamte. Tantra laat je seksuele energie ook helemaal mee doen, groeien, bruisen!Je mag volop genieten van je levenslust, van die immense energie.. zonder dat er noodzaak tot ontlading is. Op het tantrapad komt er ook meer bewustzijn in je seksleven. Lust wordt liefde. Je leven kan voortkabbelen of bruisen. Tantra brengt meer vuur en passie in je leven. De keus is aan jou!

… Leven vanuit je hart

Thema's in TantraVoor ons is het tantrapad een levensvisie, een spiritueel ontwaken en het pad van de liefde. Tantra is een weg van ademen en je hart opzoeken. Wij gaan voor een intiemer, liefdevoller, harmonieuzer en gelukkiger leven. Meer intimiteit en liefde brengen in je leven en je relaties. Zelf liefdevoller worden brengt je in intensere en diepere verbinding met jezelf en anderen. Een verbinding, die niet ten koste gaat van je vrijheid. Werkelijke liefde laat vrij. Werkelijke liefde accepteert wat is.

… Groter groeien

Thema's in TantraTantra betekent zoveel als “techniek van uitbreiding”. We zijn zoveel meer dan ons denken, dan ons fysieke lichaam. Door je te verbinden met het grotere kom je in verbinding met de bron. Kom je in verbinding met de inspiratiebron!! Hierdoor zal je intuïtiever en creatiever worden. “Out of the box denken” is groter groeien… Tantra is overgave aan het leven, de liefde, het bewustzijn. Het is vertrouwen dat het goed is, dat het goed komt: alles heeft zo zijn reden. Tantra vraagt je de (goddelijke) perfecte imperfectie te zien in alles! Tantra gaat ook over de polariteit tussen en de versmelting van het mannelijke en vrouwelijke principe. Door tantra ga je beter begrijpen waarom mannen en vrouwen elkaar zo aanvullen.

Tantra gaat over Oneness en leert je dat afscheiding een illusie is. Op momenten dat je in extase bent, in die momenten dat je in een orgastische staat bent, vallen tijd, plaats en afscheiding weg. Tantra gaat over uitbreiding van deze momenten tot álle momenten. Een staat van zijn waarbij je steeds verbonden bent met het bestaan.

En tenslotte.


Thema’s in tantra:  … Genieten

valentineHappiness is een keuze! Je kunt er gewoon voor kiezen om happy te zijn. De wereld is wat jij er van maakt, dus kan je het zien als een mooi groot spel? Kan je genieten van het spel of wil je winnen? Tantra nodigt je uit te genieten van de reis en het doel te vergeten. Lekker happy te zijn in het hier en nu. Tantra is helemaal voor genieten, voor genot. En genieten kent vele vormen. Genieten kan immense vreugde worden als jij in liefde bent, vanuit je hart leeft. En vreugde kan gelukzaligheid worden als die vreugde helemaal van binnenuit gevoed wordt. Inner-YoY…

…door te groeien in liefde en bewustzijn

We herhalen het nog maar eens, de twee belangrijkste tools op het pad van tantra zijn liefde en bewustzijn. Dat betekent groeien in aanwezig zijn; een pad van zelfrealisatie. Op dat pad kom je steeds meer los van fijn en pijn. Je bent niet je gedachten, je bent niet wat je voelt, je bent zoveel meer. Je gaat steeds meer waarnemen, je wordt steeds gevoeliger. En zo ontstaat uiteindelijk een gelukzalige staat van zijn, waarbij je de illusie bent ontstegen. In totale verbinding met jezelf, met de ander, met het bestaan.

 

Thema's in Tantra


Lees meer

Terug naar Alles over Tantra

Wat is tantra


Overzicht Online Cursussen

Hopelijk hebben de thema’s in tantra je een beetje nieuwsgierig gemaakt, wil je weten hoe jij één en ander concreet in je leven kan brengen. Kijk daarom eens naar het overzicht van onze online producten. Er zit vast iets voor je bij.

Breng tantra in je leven, kies hier wat bij jou past


Online Tantra, powered by Satori en Solana

Thema’s in tantra