Waves of Love

Vreugde en genieten staan bij ons hoog in het vaandel. We vinden het daarom ook heel fijn om onze ervaringen op tantragebied aan jullie over te dragen. Vandaar dat we e-cursussen anbieden. We proberen de directe ervaring, maar daarnaast ook de achterliggende inzichten voor het voetlicht te brengen. Dit artikel gaat over de achtergronden van “Waves of Love”.

Wie denkt dat Waves of Loves als vanzelf ontstaan heeft gelijk, en ook weer niet. Je kunt niets doén om deze golven op gang te brengen. Dat is net zoiets als de getijden proberen te beïnvloeden. Je kunt wel de mogelijkheid vergroten dat je de Waves opmerkt. Onderstaand een route-beschrijving.

Chakra balancing

Waves of Love is een heerlijk energiespel dat echter alleen mogelijk is als eerst je eigen energie lekker bruist in en (liefst onbelemmerd) stroomt door je lijf én je die energie ook kunt voelen. Ons chakrasysteem is primair verantwoordelijk voor onze energiehuishouding. Het chakrasysteem is een complex energie- / pompsysteem dat maakt dat de energie door je lichaam omhoog en weer naar beneden stroomt.

Er zijn 7 chakra’s en elk van deze pompstations kan gesloten of (te) open zijn. In een lekker doorstromend lichaam staan alle chakra op één lijn en werken ze ontspannen en natuurlijk. Geen van de chakra’s is dan gesloten (te weinig energie doorgave) of te open (te veel energie doorgave), je voelt je goed, er is een mooie flow in je lijf. Er zijn diverse manieren om je chakra’s te balanceren. De simpelste is door je aandacht, je bewustzijn naar de chakra’s te brengen. Zie bijvoorbeeld de body-check.

Energie kunnen voelen, energie kunnen voelen stromen in je lichaam is een twee “vereiste” voor de Waves of Love. Als je niet weet wat we bedoelen, wrijf dan maar eens in je handen en voel daarna de energie in en tussen je handen. Letten op je energie is een leuk voelspel dat ook steeds subtieler wordt naarmate je het vaker doet.

Let maar eens op wat je in je lichaam voelt (stromen) als jij je: stevig / geaard voelt (1e); je boos voelt (2e); vol passie bent (3e); verbonden voelt (4e), geïnspireerd bent (5e); je helder voelt (6e); je oneindig (groots) voelt (7e). Energie voelen is ook mogelijk door gewoon heerlijk ontspannen en diep (door de chakra’s) te ademen en één voor één je chakra’s langs gaan en de energie aldaar waar te nemen. Try it!

Power boost

Misschien ten overvloede, maar zonder energie geen energiespel. Voor ons is het heerlijk gebleken om de wisselwerking van de omgeving te gebruiken als een enorm voedende energiebron (thuiskomen). De wereld om ons heen is één en al energie, een energieveld waar wij onderdeel van zijn (wij zijn in feite ook “slechts” verdichte energie).

Ademmeditaties kunnen je helpen je “eigen” energieveld weer in lijn met het universum te brengen. Er zijn vele vormen van ademmeditaties, maar probeer bijvoorbeeld de Aarde- en Zon- ademhaling.

Aarde: haal de Shakti energie binnen door je te verbinden met de almachtige kracht van Moeder aarde. Adem door je wortel (1e) chakra in en uit. Adem energie in en omhoog naar je hart. Adem uit en weer omlaag via je stuitje naar het centrum van de aarde. Laat los…. Ontspan…. Voel hoe bij iedere ademhaling krachtiger wordt. Laat je hart zich maar voeden.

Zon: haal daarna de Shiva energie binnen door je te verbinden met de immense kracht van de zon. Laat de zon je hart maar verwarmen. Adem door je kruin (7e) chakra in en uit. Adem energie in en omlaag naar je hart. Adem uit en weer omhoog via je kruin naar de zon / het centrum van de kosmos. Laat los…. Ontspan…. Voel hoe bij iedere ademhaling krachtiger wordt. Laat je hart maar groter en groter groeien.

Naar je hart

Een derde element van de Waves of Love is om in je hart te kunnen zijn. Het hart is het integratiecentrum. De plaats waar je in contact bent met jezelf en de buitenwereld. De plek waar je relateert met anderen. Het hart is ook een verzamelpunt van energie, een energievat dat je kunt vullen met liefdesenergie. Laat jezelf maar liefdevol worden. Liefdevol voor jezelf en daarna als je overstroomt van liefde: liefdevol van anderen.

Synchroniciteit

Is het je ooit opgevallen hoe perfect de wereld in elkaar zit? Zelfs de ogenschijnlijke imperfecties zijn slechts rimpels in de oneindige oceaan van bewustzijn. Lang nadat jij en ik alweer verdwenen zijn, gaat dit spel van het universum nog door en door. Of je wilt of niet, we zijn allen onderdeel van dit machtige organische geheel.

En als je het wilt zien, als je erop gaat letten, als jij je gaat afstemmen op die enorme synchroniciteit om je heen, zal je leven steeds van-zelf-sprekender worden. Dus stem eens af op je geliefde. Stem eens af op de vibraties van je partner. Luister eens naar die krachtige signalen die zijn/haar hart uitzendt. Je eigen hart zal luisteren en zich erop afstemmen. En omgekeerd natuurlijk, laat je hart maar spreken. Gebruik jullie adem als draagas om de brug te slaan. Stem af, laat synchroniciteit ontstaan. Relax….

One in Space

En dan…. Gaandeweg….. zal er een communicatie tot stand komen die niet meer in woorden te omschrijven is. Tussen jullie zal “iets” kunnen gebeuren dat niet te doén valt. Natuurlijk, aandacht, aanwezigheid, verbinding helpt en alle voorgaande stappen zijn een goede voorbereiding. Maar om de ruimte van samenzijn in te gaan zal je echter nog één barrière moeten nemen en dat is afscheid nemen van “jezelf”, althans dat wat je kende als jezelf.

Exstacy

Zal het lukken? Wie het probeert reduceert de magie van het universum tot een doel. Wie het probeert denkt nog steeds dat de wereld “maakbaar” is. Maar dat is dus niet het geval. Onze ervaring is dat de Wave of Love bestaan. Dat de gelukzaligheidgolven daadwerkelijk door je heen kunnen gaan. Tintelende lichamen. Samen “niets” doen en in opperste staat van geluk zijn. Waves of Love….

e-Cursus

In bovenstaande beschrijving hebben we niet alle elementen van de Wave of Love beschreven. De ontbrekende delen bewaren we voor de cursus. Met het “oefenen” van bovenstaande elementen kom je echter al een heel eind. Je leven zal er anders uit zien als je dit dagelijks doet. Wil je de slagroom op de cake? Doe dan de e-cursus Secrets for Lovers. In deze cursus voegen we veel elementen van de Waves of Love samen. Maak samen een sfeervolle tantratempel en ga samen in het mooie energieveld van jullie liefde, en je voelt de beleving nog intenser.


Online Tantra, powered by Satori en Solana

Waves of Love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *