Wil je meer intimiteit in je leven (relatie)?

Onderstaand 10 simpele tantra-tips om meer intimiteit in je leven te brengen.

 

Artikel 10 tips voor meer intimiteit1. Kijk in de spiegel

Als je op zoek bent naar intimiteit kijk dan eerst eens in de spiegel. Want hoe intiem ben jij eigenlijk met jezelf. Kan je kijken naar jezelf? En kan jij jezelf accepteren? Kan jij jezelf accepteren precies zoals je bent? Kan jij jezelf koesteren en hou je van jezelf? Om intiem te kunnen zijn met anderen is het van groot belang dat je (eerst) intiem kunt zijn met jezelf. Als je niet blij bent met jezelf, blij met je lichaam, blij met hoe je bent, zal je altijd bang zijn. Bang, dat anderen ook niet blij met jou zijn. Wees maar eens aardig voor jezelf, en laat al die zelfkritiek maar eens achterwege. Geef jezelf een heerlijke knuffel. Verander de wereld, begin bij jezelf. Leer intiem te zijn met jezelf.

2. Open staan voor intimiteit

Intimiteit heeft alles te maken met (het zoeken naar) verbinding. We hebben allemaal een groot verlangen naar verbinding. Toch staat niet iedereen open voor intimiteit. Uit angst voor de pijn van afwijzing, uit angst voor herhaling van pijnlijke momenten hebben we ons afgesloten van de mogelijkheid van intimiteit. Misschien hebben we ook niet geleerd hoe we (veilig) intiem kunnen zijn. Misschien is onze wezen wel verscholen achter de maskers die we in deze verzakelijkte wereld zo vaak dragen. Zoek je meer intimiteit, dan stel ik voor dat jij je maskers bij tijd en wijle eens afzet en je openstelt voor intimiteit. Kijk eens om je heen. Zie de mensen om je heen. Laat jezelf zien…

Artikel 10 tips voor meer intimiteit3. Ruim barrières op

Maskers zijn een belangrijke barrière voor intimiteit. Waar intimiteit ontbreekt, zit er vaak iets tussen. Het lijkt wel of er een muurtje zit tussen jou en de ander; tussen jou en de wereld. Gevangen achter een muur van gedachten. Gevangen in angst, oordelen, projecties…. De wens, de behoefte aan intimiteit is er zeker nog wel, maar we kunnen er niet meer bij. Onze tip is: spreek je uit, dat klaart de lucht! Misschien zitten je irritaties je in de weg, misschien is er iets wat je (onbewust) tegenhoudt. Word je bewust van wat er aan de weg zit. Maak ruimte voor intimiteit -voor de ontmoeting- door verantwoordelijkheid te nemen voor jouw deel van de muur. Spreek je uit, ruim de obstakels op. Stap erover heen, neem de eerste stap richting de ander, richting de wereld.

4. Knuffel meer

Knuffelen is gezond. Onderzoek heeft dat uitgewezen. Knuffelen is ook heel goed voor het intimiteitgevoel. Knuffel meer! Raak elkaar zo veel mogelijk aan. Door aanraking wordt het gelukshormoon Oxytocine aangemaakt. Je wordt er blij en gelukkig van. Knuffel en raak aan met aandacht en aanwezigheid. Laat je knuffel, je aanraking vanuit je hart komen, met een liefdevolle intentie. Knuffelen herstelt de balans tussen denken en voelen. Heerlijk knuffelen brengt je weer in de wereld van voelen, van intimiteit. Knuffelen is belangrijk “voedsel” voor de mens. Ik adviseer (duh) een ruime dagelijkse doses. Vanaf 10 knuffels per dag moet mogelijk zijn. Neem je kansen waar en knuffel zo veel als je kunt. Free hugs genoeg! En is er even niemand in de buurt…, knuffel dan jezelf!!!!

5. Kijk fris

Alles verandert. Jij bent niet hetzelfde als een dag, een moment geleden. De wereld niet, je partner ook niet. Toch lijkt het na een tijdje of we alles al gezien hebben. Maar is dat zo? Zien en gezien worden. Ga terug in de tijd – toen wist je nog niets. Het ont-dekken geef een enorme boost aan de intimiteit. Ont-dek de parallellen, de match, het “wij-gevoel”! Mentaal, fysiek of in energie. Klik… een match! Dus kijk fris… Vergeet alles wat je denk te weten. Je weet niets… want alles is al weer anders. Neem niets voor kennisgeving aan, kijk naar iedereen alsof je hem/haar voor de eerste keer ziet. Herinner je hoe het is om het ont-dek-spel te spelen! Zet je verwachtingen overboord, verwacht niets (het is toch nooit hetzelfde). Verwachtingen komen toch zelden uit. En gebruik je al je senses in de ont-moeting. Blijf ont-dekken! Geniet!

Artikel 10 tips voor meer intimiteit6. Laat je hart spreken

Samen zijn is heerlijk. We hebben allemaal een diep verlangen naar samen-zijn. Dat verlangen zit diep verankerd in ons hart. Dus richt je aandacht regelmatig op je hart. Sta dan even stil bij die geweldige energiebron in je lijf, de love-force in je leven. Doe even niets, zit even stil en ontspannen op de bank. Adem in alle rust en ga ontspannen met je adem mee naar binnen. Relax…. Adem dan naar / door je hart. Voel de warmte, de rust, de vrede die in je hart is. Stel het je maar voor, het is een mooie visualisatie. Stem af op de liefdesfrequentie die je hart uitzendt.

Zoek en vind de warmte van intimiteit en de trilling van romantiek. Als je luistert naar de stem van je hart komt dat eigenlijk vanzelf. Ont-moet de wereld, ontmoet elkaar. In die ontmoeting komen dan allerlei gevoelens en suggesties in je systeem (in je bewustzijn) op. Gevoelens van steun, van welbevinden, van verbondenheid…. De gedachte aan samen, een vriendelijk woord, een streling, het doen van een handeling uit pure liefde. Opeens is daar weer de intimiteit, die heerlijke resonantie in je lijf, aantrekkingskracht… Het hart zoekt verbinding én laat vrij. Wie vanuit zijn hart leeft kent geen gebrek aan intimiteit.

7. Doe eens gek

We zitten allemaal zo vast in (relatie)patronen. Doe eens gek, doorbreek de sleur. Laat de (relatie)patronen eens voor wat ze zijn. Natuurlijk, koester wat goed werkt…, maar doe het ook eens anders. Vertel een collega eens een persoonlijk verhaal. Laat jezelf eens zien! We zijn allemaal mensen op zoek naar intimiteit. Stel eens een prikkelende persoonlijke vraag. Verras je man/vrouw met een onverwachte move. Laat de dingen eens spontaan ontstaan, luister naar je intuïtie.

Natuurlijk, morgen moet je weer “verstandig” zijn, maar nu kun je midden in de nacht best eens een strandwandeling maken. Iedereen is gek op leuke spontane acties. Doe iemand een voorstel dat hij/zij niet kan weigeren. Take a risk! Zit je in een relatie, speel dan eens met jullie rolpatronen, draai ze eens om! Maak er een leuk spel van. Steek de draak met elkaar. Neem het maar eens niet zo serieus. Intimiteit heeft ook zo veel te maken met kunnen lachen, dollen, samen plezier maken.

8. Laat jezelf zien

Open jezelf… Hoe meer (eerlijker) jij je laat zien, hoe dieper het intimiteitsgevoel zal zijn. Kun jij je geheimen prijsgeven? Delen wat lastig voor je is? Ervaar dat delen heerlijk is. Delen bevrijdt! Zet je leven niet meer op slot, maar spreek jezelf uit. Laat weten wat je vindt/voelt/wilt. Spreek je verlangen uit. Vertel je geheim. Laat weten waar je bang voor bent. Wees eerlijk en draai er niet omheen. Als jij je kwetsbaar opstelt, geeft dat misschien een beetje angstig en ongemakkelijk gevoel, maar je zult merken dat je erom gewaardeerd gaat worden. Authenticiteit wordt beloond. Iedereen is gek op en wordt aangetrokken tot “echte” mensen. Laat je zien en voel je gezien en gewaardeerd. Zie anderen en laat ze ook weten dat je hun waardeert. Dat schept een band.

Artikel 10 tips voor meer intimiteit9. Zorg voor samen

We hebben het heel druk met het werk, de kinderen, het huishouden, onze hobby’s. Neem je ook wel eens de tijd voor jezelf? Neem je de tijd voor elkaar? Zorg voor quality time! Maak tijd vrij, zet een groot kruis in de agenda. Misschien op een vast tijdstip van de week, misschien juist niet. Maar creëer die tijd. Slow down, nu even tijd en voor aandacht voor elkaar. Verras elkaar ook op zulke momenten. Plan een heerlijk verrassingsavondje uit. Lekker eten, of naar de film. Ga een dag weg of plan een plotselinge (mini) vakantie.

10. Leef (samen) je dromen

Intimiteit ontstaat als de wereld resoneert met de trilling in je lijf, met de rilling van je essentie. Wat daarbij niet past, geeft je niet het gevoel van verbondenheid. Dus zoek wat bij jouw past! Creëer wat bij je past! Door je levensenergie richting te geven aan wat jij fijn vindt. Door je dromen de ruimte te geven. Maak ruimte voor je hartsverlangens in je leven. En “Think Big, the sky is not even the limit”.

Luister naar je hartsverlangens: maak regelmatig een lijstje van wat jij heel graag zou willen. Creëer perspectief in je leven, creëer perspectief in je relatie. Wil je graag meer intimiteit? Stop dan met hard werken en laat je energie meer voor je doen. Stop je dromen niet in de kast. Stel je hartsverlangens niet uit tot later. Leef NU! Juist dan zul je ontdekken dat intimiteit op je pad komt. Dat wat bij jouw past, schuift naadloos je leven binnen. Laat je verrassen! Er is nog een Tip 11!!

Artikel 10 tips voor meer intimiteit11. Geniet

Tja, genieten. Genieten heeft heel veel met intimiteit te maken. Of andersom: intimiteit heeft heel veel met genieten te maken. Wees blij met wat je hebt, wees blij met wat er is. Zie de schoonheid van de dingen. Zie de schoonheid van de natuur, maar zie ook de schoonheid van cultuur. Wees blij, wees dankbaar. Zie de perfecte imperfectie overal om je heen. Niemand is perfect, niemand is het evenbeeld van jouw ideale projecties. Dus waardeer wat er wel is. Geef de mensen om je heen een warme deken. Laat jouw liefde stromen. Als je in een relatie zit, geef elkaar dan veel complimentjes. Wees dankbaar voor wat er tussen jullie is. En wees dankbaar voor wat er allemaal in jouw leven is. Wees dankbaar. Dankbaarheid is zo’n sleutel voor geluk!


Online Cursus

Sinds kort is er ook de mogelijkheid om een online cursus te volgen: “Intimiteit begint bij jezelf“. Deze online cursus geeft je de handvatten om de intimiteit met je partner te vergroten door… de intimiteit met jezelf een sterkere basis te geven. Als je de link volgt kom je op mijn website die speciaal gericht is op online cursussen.

 

Cursus Intimiteit begint bij jezelf

 

 

 


Intimiteit is vanzelfsprekend – 10 tips
Getagd op:

Eén gedachte over “Intimiteit is vanzelfsprekend – 10 tips

Reacties zijn gesloten.