Een special voor vrouwen over intimiteit en aanraking

Laat je je angst je verlangen naar intimiteit niet in de weg zitten… Soms zien we dat vrouwen aarzelen om zich voor een workshop in te schrijven, zeker als er ook aanraken of massage in de aankondiging genoemd wordt. Mogelijk komt dat doordat vrouwen zich laten belemmeren door het imago van seksualiteit dat rond tantra, tantrische intimiteit en tantrische massage hangt.

Ga je voor het spel of voor de knikkers

Ken je de uitdrukking (en gebruik je die zelf ook): “Het gaat mij niet om de knikkers, het gaat mij om het spel” ??? 10 tegen 1 dat jij, als vrouw, die uitdrukking gebruikt in relatie tot het spel “van aantrekkingskracht tot (seksuele) relatie”. Herken je dit? Zowel mannen als vrouwen spelen graag het spel van kennismaken, nieuwsgierigheid, ontdekken, flirten en verleiden. Wat vrouwen niet altijd (zo direct) hoeven is “de knikkers”, ofwel: een gezellig, zelf intiem samenzijn hoeft niet gelijk uit te lopen op seks of een seksuele relatie. Of, in dit kader, een massage die uitloopt op seks.

Het spel en de knikkersWat zijn de knikkers?

Zowel mannen als vrouwen verlangen naar intimiteit, aanraking en seksualiteit. Of dat het spel is of de knikkers? Daar kijken mensen verschillend tegenaan. Vrouwen denken dat het spel (het onderzoeken, spelen, de beginnende intimiteit) voor mannen eigenlijk slechts een middel naar het doel, naar seks, is. Vrouwen daarentegen ontkennen hun verlangen naar seks. Dat verlangen naar seks wordt overschaduwd door de angst ervoor, met name naar de angst voor seks zonder liefde en zonder relatie. Zij hebben daarom van het spel zelf het doel gemaakt. En daardoor zijn ze geneigd het seksuele aspect ondergeschikt of afwezig te maken. Maar iedereen is op zoek naar liefde. Zowel mannen als vrouwen ervaren graag intimiteit Iedereen voelt zich graag verbonden. Hoe je daar ook vorm aan geeft.

Intimiteit en liefde in aanraking, in massage

Kort gezegd: het beeld (van vrouwen?) is dat vrouwen liefde willen en mannen seks. Eerlijk gezegd geloof ik dat niet. Zowel vrouwen als mannen willen zowel intimiteit als seks! Met andere woorden: ook vrouwen willen knikkers en ook mannen willen spel. Maar de verschillende wegen leiden tot onbegrip. En in sommige gevallen tot blokkades in het contact: vrouwen blokkeren tijdens het contact, gaan intimiteit en/of het contact met een (nieuwe) man uit de weg. (Gevoelige) mannen durven zich soms in het contact ook niet meer te geven, omdat zij het gevoel hebben alleen nog maar gezien te worden als de “seksuele man” en niet gezien worden als persoon, die ook zo geniet van intimiteit, liefde en verbinding. Daardoor worden er soms al grenzen gesteld, voor dat die nog maar in zicht zijn. En dat waar eigenlijk iedereen zo’n behoefte aan heeft: intimiteit, (in liefde) aangeraakt worden, wordt op voorhand al uit de weg gegaan. En dat is juist waar tantrische massage zo mooi voor is!

Het spel en de knikkers 2Stel je grenzen? of: Take a risk!!

Waarom ik dit schrijf is omdat wellicht dezelfde factoren er met name vrouwen van weerhouden om naar tantraworkshops te gaan en daarmee een kans mislopen om (een nieuwe vorm van) liefdevolle intimiteit te ervaren. En dat is jammer. Het stellen van grenzen is heel waardevol. Voelen, echt diep vanuit je hart en mét bewustzijn voelen, wat (niet) goed voor je is en vervolgens zeggen: dit wél en dát niet is heel belangrijk. Maar durf het ook eens anders te doen: Take a risk!! Neem gewoon de stap om te doen wat je fijn lijkt of juist te ervaren wat spannend is. Leef vanuit vertrouwen en niet vanuit angst. Geniet van de mooie dingen van het leven. Vertrouw maar op jezelf, dat je als het nodig is voelt waar je grenzen moet stellen. Vertrouw op het leven: dat je zoveel te brengen heeft. Vertrouwen ook op anderen: dat mensen het besef hebben, dat het samen goed hebben fijner is dan eenzijdig genot.

Het spel en de knikkers 3Aanraken, intimiteit,  (tantrische) massage

Aanraken en aangeraakt worden is heerlijk. Ontdekken, genieten, intimiteit, samen zijn. Verbinding! Het gaat er bij Online Tantra vooral om, dat je in een sfeer van vertrouwen, intimiteit en liefde bij elkaar kunt zijn. Je energie lekker kan laten stromen. Of je elkaar nu kent of niet. En voor alle duidelijkheid toch: volgens ons vindt bij een tantrische massage geen seksuele handelingen plaats.

Solana

Het spel en de knikkers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.