Wat je man zegt…

Min man vindt tantra niksTja, we horen het nog al eens… Vrouwen die zeggen dat hun man of vriend tantra maar niks vindt. Dat softe gedoe, of (de angst voor) het sex-imago. De uitstraling van de website, geen tijd, teveel in / aan zijn hoofd, andere interesses. “Doe normaal schat! ” of “Nee, nu even niet schat!”

Aan de andere (beetje eenzame?) kant voelen de vrouwen zich soms juist wél aangetrokken tot tantra. Het stroomt in hun lijf. Of ze willen juist meer voelen. Ze komen intimiteit, aanraking, knuffelen, zachtheid, te kort. Ze willen ontdekken, hun seksuele energie (her)ontdekken. Soms ook gewoon nieuwsgierigheid.

Omwille van hun partner hebben ze zich een tijdje ingehouden. Dat gevoel, dat verlangen, en daarmee ook tantra in de ijskast gezet. Want niet zelden vindt hun partner het maar helemaal niks als ze alleen op ontdekkingsreis gaan. Hij dreigt zelfs de relatie te verbreken. “Wat moet ik nou?”

Wat te doen?

Een pasklaar antwoord op deze vraag is niet te geven. We kunnen je wel een paar tips voorleggen. De meest wezenlijke is misschien een onverwachte: “Heb geen oordeel over het oordeel van je partner”.

Tantra zegt: laat je oordelen vallen. Dus accepteer hoe je partner is. Verwijt hem niets, laat hem in zijn waarde. Dat wil jij toch ook? Dat willen we toch allemaal? Daarnaast kan je proberen hem duidelijk te maken hoe het er bij jou voor staat. Hoe het voor je voelt, waar je energie naar toe stroomt. Wat je nodig hebt en waar je verlangens naar toe gaan.

Dit zonder hem iets te verwijten, iets van hem te willen of zelfs te “eisen”. Je mag natuurlijk best zeggen dat je het ook heel graag met hem wilt delen, maar hij is slim genoeg om te luisteren en dan zijn eigen spoor te trekken (anders fluister jij het hem even in toch).

Dus: geen verwijten, geen oordelen, geen eisen. Leg gewoon je verlangen uit. En misschien raak je wel iets bij hem, want:

Wie wil nou niet:

  • Gewoon jezelf mogen zijn; zonder dat je van alles moet veranderen
  • Meer genieten (samen) en lekker(der) leven
  • Betere seks, een beetje spanning terug in bed (of elders)
  • Dat de communicatie in je relatie niet zo vaak op slot zit (stilte, gewapende vrede?)
  • Dat je sneller uit je eigen dipje/depressie/gevangenis komt

Laat dat nou nét zaken zijn waar tantra een belangrijke bijdrage kan leveren! Voor jou, maar zélfs ook voor je relatie. Dat je nu iets wil onderzoeken, of zelfs dat je nu iets mist, wil niet zeggen, dat dat onomkeerbaar is.

Groeiproces

We hebben zelf ervaren dat Tantra vooral een groeiproces is. Als de tijd rijp is, ontvouwt zich het wonder. En dat is best vaak in een latere fase van het leven. En de tantra beleving (en resultaten) is er ook niet à la minuut. Je systeem dient beetje voor beetje gede-programmeerd te worden. Door de tijd (jaren) heen verdiept zich de beleving, krijgt het hart een (tweede) kans. Wordt de balans tussen denken, voelen en weten hersteld.

Als jij verandert

En dan wordt het spannend, want als jij verandert, is het maar de vraag of je partner kan volgen. Soms niet, maar mééstal wel. Ook afhankelijk van hoe jij daar mee om gaat. “Drijf” jij van hem weg, zoek je het alleen in tantra/buiten de deur. In een andere relatie zelfs… Of neem je wat je ontdekt hebt mee in je relatie, laat je hem merken wat het bij kan dragen aan het verdiepen van jullie relatie. Mannen hebben daar soms (veel) tijd voor nodig, maar als hij merkt hoe het jou goed doet, en als je duidelijke maakt, dat je dat ook in je relaties in wil brengen…

Ons advies: wees geduldig, geef het de tijd. En vooral: “goed voorbeeld doet volgen”.

Goed voorbeeld doet volgen

Ja, want zeg nou zelf: constant aan zijn kop zeuren, chagrijnig rond lopen en/of stiekem toch naar die workshop(s) gaan, is niet zo tantrisch. Waarom niet laten zien, door te “zijn” wat tantra kan betekenen! Als je straalt, stroomt, lekker in je vel zit, het zonnetje in huis bent, gaat je partner zich echt wel afvragen hoe dat komt. Woooow, maar dat wil ik ook!!!! Dat ziet er goed uit! Als je seksuele energie gaat stromen en je deelt dat ook met hem, welke man wil dat nou niet?

Dus verbeter je relatie en begin bij jezelf. Doe bijvoorbeeld thuis enkele simpele meditaties en bloei op.

Beetje hulp nodig?

Begin gewoon

Probeer de duo-meditaties voor beginners

Lees tips om zelf meer intimiteit te ervaren én in te brengen in je relatie!

 

Of begin bij jezelf met de cursus Intimiteit begint bij jóu! of Herontdek je seksualiteit.

 


Instap producten

21 Day Challenge – een mooi avontuur!

  De 21 Day Challenge is direct beschikbaar. Vandaag kopen, vandaag de eerste Challenge in de bus! 21 Day Challenge "Leven in Vrijheid en Verbinding" Laat jij je uitdagen??!! 21

Tantra instapcursus “a Taste of Tantra”

  Erváár wat tantra voor jou betekent! Om je enthousiast te maken voor onze online cursussen, geven we de tantra instapcursus (10 lessen) voor een zacht prijsje weg. Probeer het NU en

CD’s (MP3’s) leven in Vreugde en Overvloed

Een "dubbel CD" in MP3 vorm. De serie bevat 8 meditaties en een bonus. In totaal meer dan 2 uur aan geleide meditatie. Introductie Lekker zitten Bewust ademen Volledige ademhaling


Mijn man vind tantra maar niks, powered by Solana en Satori

Mijn man vindt tantra maar niks
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *