Ben jij wel eens écht hélemaal met jezelf?

Een avondje alleen, lekker op de bank, met een fijn boek of een goeie film. Ja, echt ME-Time! Toch?

Ben je dan écht met/bij jezelf, of zit je in het verhaal dat je aan het lezen/kijken bent… het verhaal van de ander(en)?

Neem jij -voor jezelf- wel eens de tijd om…

stil te zijn met jezelf?

Om bewust in te ademen, te voelen hoe die adem, en daarmee (levens)energie, naar binnen glijdt? Voelen waar die adem/energie heen gaat… Je longen, je buik. In je bloed, naar je organen. Bewust voelen wat het met je doet… Of/hoe je gevoed wordt, energieker wordt, ontspant?

jezelf in de ogen te kijken?

kijk eens in de spiegel

In de spiegel jezelf aan te kijken. Om écht naar jezelf te kijken. Om líefdevol naar jezelf te kijken. Te zien hoe mooi je bent, hoe je de moeite waard bent, hoe uniek jij bent. Hoe jij het waard bent om geliefd te zijn… door jezelf.


Écht samen met… jezelf


Neem jij -voor jezelf- wel eens de tijd om…

jezelf aan te raken?

Om je hand te strelen. Je gezicht. De zachtheid of stevigheid of rimpeligheid van jezelf te voelen. Om te voelen hoe je aangeraakt wordt. Door jezelf. En vind je dat fijn? Kan jij jezelf liefdevol aanraken?

… de liefde met jezelf te bedrijven?

intiem met jezelf

Heerlijk jezelf aanraken. Strelen, liefkozen, opwinden… Niet alleen om (even) lekker klaar te komen (wat ook prima is natuurlijk), maar meer dan dat: echt van jezelf te houden, jezelf aanraken, overal, heel bewust en vol liefde. En dan langzaam die opwinding te creëren. En om die energie dan vervolgens helemaal door je hele lijf te ademen en ja, dan misschien ook nog een heerlijk orgasme te beleven?

eerlijk te zijn tegen jezelf?

Om te (h)erkennen wat je fijn (of niet fijn) vindt aan jezelf… Échte intimiteit gaat ook over eerlijkheid. Eerlijkheid naar jezelf. Over hoe je écht denkt over jezelf. Over toegeven wat je eigen wensen en verlangens zijn, aan jezelf. Om te luisteren naar de stem van je hart.

Zoek het eens (meer) bij jezelf

Hoe vaak zoeken we deze vormen van intimiteit niet bij een ander. Heerlijk als een ander je liefdevol aankijkt, aanraakt, opwindt… Veel mensen gaan naar (tantra, knuffel of dans) workshops om dat te ervaren. En vergeten dat het bij henzelf begint.

Als jij jezelf niet de moeite waard vindt om tijd mee door te brengen, jezelf te voelen, liefdevol voor jezelf te zijn…. Waarom zou een ander dat dan wel moeten doen? Er is niks mis mee, om dat ook met een ander te beleven, het is heerlijk om je verbonden met een ander/anderen te voelen.

Maar vergeet niet, dat het bij jezelf begint. Waarom zou een ander van jou houden, als jij niet van jezelf houdt? Hoe kan je écht intiem zijn, als je niet intiem met jezelf kunt/durft te zijn?

Meer intimiteit met jezelf

Er is zoveel wat je kunt doen om de intimiteit met jezelf te vergroten en verdiepen. En dat is helemaal niet moeilijk. We hebben dan ook een heleboel tips voor je. Dingen die je kunt doen op elke moment dat het jou uitkomt. Het enige dat je hoeft te doen is er de tijd voor te nemen. En zelfs dat hoeft geen punt te zijn, want we hebben tips voor je om te doen in maar 5 minuutjes. Kijk voor een heel skala aan tips voor intimiteitsoefeningen maar eens hier.

En dat ben jij toch zeker wel waard, die tijd vol liefde en aandacht voor jezelf, je lijf, je energie, je hart… Kies maar uit wat bij jou past.

Je kunt natuurlijk ook de stap nemen om de online cursus “Intimiteit begint bij jezelf” te doen. Geloof maar dat je dáár blij van wordt. Omdat je het waard bent!


Écht samen met… jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *