Jawel.. Tantra is gezond! Nu zullen velen van jullie dit niet zo 1, 2, 3 kunnen plaatsen, vandaar dit artikel. Tantra is heel gezond! Een reden te meer om eens aan een workshop mee te doen. Kijk in de agenda voor data! Wanneer kom jij? We zien je graag!

Tja, waar gaat het over? Lees onderstaande gezondheidstips…

Volledige ademhaling

Centraal in tantra staat ademen. Nu zul je zeggen dat dit in vele spirituele stromingen het geval is, maar slechts weinigen beoefenen de volledige ademhaling”. De meeste mensen halen oppervlakkig adem, waardoor ze maar ca. 30% van hun longcapaciteit gebruiken. Zonde! Zo niet bij de volledige ademhaling. Deze manier van ademhalen zorgt ervoor dat er tot 50% meer zuurstof in het lichaam gebracht wordt. De hersenen krijgen zo dus véél meer zuurstof. Ook alle andere cellen in het lichaam krijgen een continue zuurstofbad (meer dan ze nodig hebben). Met de ademhaling komt zo ook (meer) “prana” het lichaam binnen. Het bestaan en het effect van deze prana (Ki, Chi) wordt (onbegrijpelijk, maar waar) voor de massa geheim gehouden, terwijl prana DÉ belangrijkste voedingsbron is voor de mens. Prana voedt en revitaliseert het lichaam. Tantra / de volledige ademhaling vestigt de aandacht op deze prana en geeft zo een mega- (bewustzijns) boost voor je brains en je lichaam. Tantra is voedend, tantra maakt gezond.

Your body is your temple

Tantra is een spirituele stroming die niets ontkent en niets uitvergroot. Het lichaam is integraal onderdeel (de vorm) van je ZIJN en heeft dus ook de aandacht. Bij Online Tantra gaan we voor een gezond makende balans, door minder in het hoofd en meer in het lichaam te zijn. Lekker dansen, bewegen en stromen.

Simultaan met Yoga zijn in tantra ook vele lichaams-technieken (asanas) ontwikkeld om het lichaam gezond te houden. Een voorbeeld hiervan is o.a. de aandacht voor het vrijmaken van de energiebanen (meridianen) in het lichaam: het activeren en balanceren van Yin en Yang stromen. Lief zijn voor je lijf! Uiteraard heeft een tantrische levensbeschouwing ook invloed op allerlei eet- en drink gewoontes. Het zal duidelijk zijn…. Tantra is lichamelijk stimulerend, tantra maakt gezond.

Liefdevol gewaarzijn

Stress is ziekmaker nummer één. Vele ziektes en aandoening zijn te herleiden tot stress. Tantra zorgt voor ontspanning en rust. Juist géén strijd of streven naar beheersing, maar acceptatie van wat is. En tantra gaat nog een stukje verder. Niet alleen gewaarzijn (luisteren / voelen), maar vooral ook líefdevol gewaarzijn (zie ook het artikel getuige zijn). Goed luisteren naar de signalen die je lijf, je gevoel je geven. De helende werking van liefde is volop bekend en aangetoond. Als je de (energie-) blokkades in je lichaam kunt opsporen, volledig gewaar kunt zijn (bijv. pijn, verdriet) en in liefde kunt omvatten dan ontstaat een diepe ontspanning. Niet meer vechten, geen schaamte, geen angst en geen innerlijke verdeeldheid meer. Ervaren dat jij jezelf kan en mag zijn geeft vrede. Het los- en achterlaten van emotionele patronen / blokkades / trauma’s werkt helend. Er ontstaat een beter gevoel (hogere vibratie). Tantra is zuiverend, tantra maakt gezond.

Seks is leven

Hoewel het een misvatting is dat tantra alleen over seks gaat, heeft tantra wel een hele positieve invloed op je seksleven. Seksuele energie is levensenergie (lees hier over in het artikel The ultimate power of sexual energy)! En seks is gezond! Tantra houdt je seksleven levend en dynamisch. Never a dull moment. Tantrische seks is ook een vorm van lovemaking die veel langer duurt dan “normaal”. Het gevolg is dat er in het lichaam allerlei verhoogde hormonale reacties (bijv. de aanmaak van oxytocine of endorfine) plaatsvinden. Er worden bij tantrische seks bijvoorbeeld “gelukshormonen” (dopamine) aangemaakt. Het orgasme (eenheidsgevoel) heeft een heilzame werking en dat duurt zo veel langer en is een in het gehele lichaam plaatsvindend proces. Er worden ook stofjes aangemaakt die er voor zorgen dat partners zich verbonden voelen. Tantra is (ont)spannend en verbindend, tantra maakt gezond.

Lachen is gezond

De meeste spirituele stromingen (en zeker religies) zijn zo serieus. Tantra is helemaal niet serieus. Er is niets om serieus te nemen! Tantra is spelen, tantra speelt met het leven. Lachen is bewezen gezond! Hoeveel spieren niet in bedrijf komen bij een mooie lach. Het hele lijf trilt mee. Dansen, lachen, genieten is zo belangrijk… Tantra kent ook het geheim van de Inner Smile. De glimlach die niet alleen in verbinding staat met je eigen wezen, maar ook met de immense kosmische energie. Wie ooit de Mona Lisa heeft gezien, weet wat ik bedoel. Tantra is Inner-YoY, lekker spelen, tantra maakt gezond. Kom het maar ervaren…

Maximale LifeForce

Onderdrukking leidt vroeg of laat tot de dood. Wie het leven onderdrukt, sterft een langzame dood. Veel mensen zijn zelfs al dood voordat ze sterven. Dit mag ik niet doen, dat mag ik niet voelen, die gedachte is verkeerd. Het hele leven wordt onderdrukt! Tantra heeft geen oordeel en wil juist de LifeForce optimaal gebruiken. Alle geblokkeerde energie losmaken en méé laten doen. En met name ook de seksuele energie benutten. Levenslust levert een bijdrage aan de levensvreugde. Niet door uit te leven; uitleven maakt dat alle energie uitstroomt, dat je uiteindelijk leegloopt. Dat is niet zo “gezond”. Niet onderdrukken, niet uitleven, maar wel helemaal totaal zijn in het laten stromen van je energie. Los, natuurlijk, energiek, bruisend! Dat is het effect van tantra. Dat is vrije ruimte, dat is gezond. Tantra is levensenergie, LifeForce maakt gezond. Je kunt ook het artikel niet vol of leeglopen, maar overstromen!.

Hartcoherentie

Ken je dat verschijnsel dat soldaten op de brug uit de pas moeten lopen? Als vibraties harmonieus zijn, zullen ze elkaar versterken. Tantra brengt je op een hoger vibratie niveau. Tantra “werkt” met liefdesenergie. Tantra transformeert ook “lagere” frequenties (lust/emotie) naar hogere sferen. Tantra opent het hart. Door tantrische meditatie wordt het rustiger in het hart en neemt de hart- coherentie toe. Een weldaad voor lichaam en geest. Door een focus op het liefdevolle hart te leggen synchroniseren (wetenschappelijk bewezen) de body en de mind met de ziel (hart). Veel gezondheidsklachten verdwijnen direct. Google maar eens op ‘hartcoherentie’ of kijk hier. Een betere, gezondere wereld zou zelfs zo maar mogelijk zijn als er een kritische massa ontstaat van mensen met een (hart)coherente vibratie. Tantra is liefdevolle, harmonieuze verbinding.

Balans

Een laatste bijdrage die tantra aan jouw gezondheid kan leveren, zijn de effecten die ontstaan door meer balans in je leven. Als je in verbinding bent met jezelf is er balans in je leven. Die balans, die verbinding met jezelf, omvat ook de verbinding met anderen, de verbinding met het bestaan. Uit deze verbinding ontstaat een diep geluksgevoel. Een geluksgevoel dat ontstaat / synoniem is aan het eenheidsgevoel. Als je in balans bent, ben je in een staat van ZIJN die het perfecte, het goddelijke in jou weerspiegelt. Dit is de allerhoogste vibratie die je kunt bereiken; een vibratie die aan alle kwalen een einde maakt. Misschien vertoont je lichaam fysieke ongemakken, JIJ bent volledig gezond. En dit is dan ook de boodschap die de 70.000 nieuwe cellen per seconde die je lichaam aanmaakt meekrijgen. Balans geeft je vitaliteit en vernieuwing. Tantra breng balans in je leven en je voelt je gezond.

Verbeeldingskracht

Als je gelooft dat bovenstaande tips werken, dan worden ze nog eens krachtig versterkt. Verbeeldingskracht / visualisatie is een krachtige techniek die in tantra veel gebruikt wordt. Dus…. Denk maar aan het placebo-effect. Je wordt door tantra gezonder als je er geloof aan hecht dat tantra goed is voor je gezondheid. Dus gebruik je verbeeldingskracht. Mediteer je gezond! Voel je bij elke ademhaling gezonder worden. Voel je gezond. Voel je aura ook als een beschermende schil om je heen. Verbeeld je dat jouw weerstand alle bedreigingen van binnen en buiten weerstaat. Ziekte, onheil, negativiteit raakt je niet. Niet dat negativiteit niet bestaat, maar jij ziet overal altijd het positieve in. Het leven brengt je alles wat je nodig heeft.

Tantra is leven, het universum brengt je gezondheid.

Tantra is gezond
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *