Wij zijn een vrije ziel

Een vrije ziel, geboren in een voorgeprogrammeerd lichaam,
gedreven door reflexen, instinct, overerving, reacties….
Een ziel, wonend binnen de beperkingen van onze aardse tempel.

Wij zijn een vrije ziel, opgegroeid met allerlei sociale normen, waardes en regels,
en beperkt door door mensen bedachte grenzen en beperkingen.
Een ziel, gegoten in vaste patronen, gewoonten, routines van onze mind.

We zijn een vrije ziel, (meestal) omgevormd tot exclusief liefhebbende wezens,
daarbij uitgedund, ingeperkt, onze liefde gericht op slechts enkele personen.
Een ziel, die slechts een glimp opvangt van onze onmetelijke liefdesbron.

Een vrije ziel want we zijn niet ons lichaam,
we zijn ook niet ons denken,
we zijn zelfs meer dan ons hart.

Een vrije ziel, ongericht, onbegrensd, tijdloos.
Een ziel, niet te scheiden, wel te delen.

Wij zijn één vrije ziel.

Wij zijn een Vrije ziel


Body, mind, heart and soul

Ja we zijn dus heerlijk compleet. We hebben een lichaam, we hebben een geest. Het is ook heerlijk om in ons hart te zijn. Dit artikel is dus bedoeld om ook de ziel te benadrukken. Dat -tijdloze- deel van ons dat we ze vaak helemaal vergeten.

Body

We identificeren ons met ons lichaam. We hebben pijn, we hebben honger. En natuurlijk is dat waar. Onze realiteit bestaat uit het complete plaatje. En toch… Het lichaam heeft zo zijn eigen dynamiek. Als ons lichaam onze tempel is, laten we er dan goed voor zorgen. Laten ons er goed vertoeven. Geniet van die prachtige tempel. We zijn echter niet de tempel.

Mind

Waar zouden we zijn zonder onze mind? Nergens toch. Ons brein is een prachtig instrument. De plek waar veel in ons lichaam/systeem (automatisch) geregeld wordt. Prachtig toch? Maar het blijft een instrument. Laten we geen slaaf blijven van onze gedachten. Zo uniek zijn ze nu ook weer niet. Zo ons lichaam ons leven beïnvloed, zou beïnvloed onze geest ons leven ook. Neem ze maar waar, geniet maar van je gedachten. We zijn echter niet onze gedachten.

Heart

Niet iedereen heeft connectie met zijn hart. Een deel van het lichaam, onderdeel van het energiesysteem. Het heart chakra neemt een centrale plaats in in dit systeem. Voor mij is het de poort naar de bron. De plek waar liefde woont. Een plek waar de verbinding met de alomvattende liefde kan worden gemaakt. De plek van waaruit (exclusieve) liefde vertrekt. Naar de rest van je lichaam en geest. Naar de omgeving, naar de ander. Maar ook dit hart, deze liefde in eindig. We zijn zelfs meer onze aardse, onvoorwaardelijke liefde.

Soul

Wij zijn een vrije ziel. Lees het bovenstaande. De ziel is tijdloos, de ziel is onbegrensd. De ziel heeft nog net een eigenheid, de reden worden de ziel nog op aarde verschijnt. Uiteindelijk verdwijnt ook die eigenheid, zijn de lessen geleerd, is de ziel helemaal vrij. Dan… is er slecht één. Noem het het zielenrijk, noem het de oceaan van liefde.

Lees meer

Artikelen over bewustzijn en zelfonderzoek


Free souls online

Wij zijn een vrije ziel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *