Secrets for Lovers

Tantra YoY coaching Secrets for LoversWe bieden een online cursus, met als thema: “Secrets for Lovers”. En uiteraard zijn er ook andere thema’s. Zo proberen wij in meditatievorm onze ervaring(en) over te dragen. Solana en ik zijn nu bijna  20 jaar bij elkaar, Haha, met wisselend succes. Pijn en fijn horen ook in een relatie thuis, dus we hebben zo onze hoogtepunten, maar ook onze dipjes (gehad?). In dit artikel vind je in woorden een aantal van onze Secrets. Zoals we wel meer zeggen bij Secrets, hoe meer je ze toepast in je leven, hoe mooier het wordt.

Wij blijven oefenen in ieder geval…

Acceptatie. Een relatie werkt eigenlijk het best, indien je niet alleen jezelf accepteert, maar ook je partner. Mensen zijn nu eenmaal verschillend. Als je continue rond loopt met het idee dat je partner veranderen moet, wil jij gelukkig worden, dan is het tijd dat je meer verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gedachten, je eigen gevoelens. Want projectie ligt op de loer!!! Wees alert dat je niet al jouw shit op je partner projecteer. Of anders gezegd, realiseer je dat je partner jouw ultieme spiegel is. Niemand anders kan je zoveel over jezelf leren als je eigen partner. Maar je moet natuurlijk wel in de spiegel durven kijken. En verantwoordelijkheid nemen voor wat je daar ziet!

Of het nu fijn is samen, of dat er pijn is. Onze ervaring leert dat je gevoelens delen een belangrijke item is om onze relatie goed te houden en/of te krijgen. Keer op keer maak ik de fout om allerlei (negatieve) gedachten en gevoelens op te potten. Ik blijf er dan mee zitten en vroeg of laat komt de boel toch wel weer aan de oppervlakte. En meestal op een minder fijne  manier. Dus… probeer zoveel mogelijk te blijven delen van wat je denkt en voelt. Doe regelmatig een sharing. Kies de onderwerpen met zorg.

Heerlijk in een relatie is ook om de polariteit tussen man en vrouw optimaal te benutten. Die magie die jullie samen heeft gebracht. Soms zo simpel als de uitspraak: “Me Tarzan, you Jane”, soms wat genuanceerder. Maar kern van alle wisselwerking is het spel tussen de vrouwelijke en mannelijke energie. Het is een dans die je samen kunt dansen en als je dat heel bewust doet, wordt die dans des te leuker. Laat de energie stromen! Speel met die heerlijke energie. In de aanraking, in het liefdesspel. Play with energy! Er zijn natuurlijk ook artikelen over tantrische seks, maar voor hier…

Samen zijn in stilte en ontspanning is heerlijk. Trekt daar regelmatig tijd voor uit. Probeer niet te veel te doen! Kijk eens hoe het is om gewoon… samen te zijn. ZIJN i.p.v. doen. Energie-uitwisseling i.p.v. fysiek handelen. Ontspanning in plaats van (in)spanning. Oplading i.p.v. ontlading, doelloos i.p.v. doelgericht, in je lijf/hart i.p.v. in je hoofd/lijf. Spelen i.p.v. vechten… Ach zo maar een paar verschillend tussen normale en tantrische seks.

Tja, spelen…. Be playful! Dans, zing, En-YoY! Keer op keer maken we de fout het leven veel te serieus te nemen. Keer op keer zitten we veel te vast aan al die dingen die moeten… De patronen die we hebben opgebouwd. De angst om dit alles te verliezen… Zie het leven als één groot spel! Ja, het is maar een spelletje! Relax… Speel je rol(len) die je graag speelt en speel ze met je hele ziel en zaligheid. Is een rol niet leuk? Speel dan een andere rol of speel in een ander toneelstuk!

Online TantraOké, misschien dwaal ik een beetje af. Maar in een relatie is het toch oh zo belangrijk dat jij je hart opzoekt. In het hoofd komen er alleen maar problemen te voorschijn. Als je in je hart zit, ben je onvoorwaardelijk. Dus sta af en toe eens stil, adem en ga met heel je bewustzijn naar je hart. Voel de liefde in je hart. Doe regelmatig een hartmeditatie en voel je liefde groeien. Voel hoe je gevuld wordt. Voel hoe je zo vol raakt, dat je gaat overstromen. En dan… dan heb jij je partner weer iets te geven. Want de cirkel van geven en ontvangen is zo belangrijk in een relatie.

En daarmee zijn we dan ook aangeland bij een zwakke plek in mijn systeem. Het vermogen om mijn beperkte ego voorbij te gaan. Eigenbelang eens minder belangrijk te maken. Een meer te zorgen voor de ander in plaats van alleen maar te denken aan jezelf. Ppppfffff dat is nog niet makkelijk. Misschien zijn vrouwen wat beter in het tonen van toewijding. Misschien moet ik nog flink oefenen om deze (vrouwelijke) kwaliteit nog meer in mijn leven toe te laten.

Gelukkig zie ik regelmatig de enorme schoonheid in van onze relatie. Dan kan ik zoveel dankbaarheid voelen! Als ik dat nu ook nog eens vaker zou kunnen uitspreken… Een secret is ook om je zo bewust mogelijk te worden van het mooie aan elkaar. Je uit te spreken over wat je zo waardeert in de ander. Laat je hart spreken. Toon je waardering, geeft positieve feedback, zorg voor complimentjes. Uiteraard alleen als je ze voelt, wordt niet onecht. Bewustzijn kan je helpen “het” te zien, je hart maakt dat jij je blijdschap er over kunt laten zien.

En dan ontstaat “samen”, dat magische dat 1+1 drie maakt. Samen ben je meer dan alleen. Heb aandacht voor elkaarVoel je een perfect paar en laat je zo ook zien. Zorg voor samen, zorg voor perspectief.  Doe leuke dingen samen, zorg dat er een gemeenschappelijk “eiland” is waar jullie heerlijk kunnen vertoeven. En nogmaals laat je samen zien! Voel de sprankeling van jullie samenzijn. Geniet van de wisselwerking met elkaar en anderen. Dans, zing, En-YoY en doe het ook samen!!!


Wat Secrets for Lovers voor jullie kan betekenen

Als je zelf in een relatie zit en lange tijd met tantra bezig bent, dan kom je vanzelf oefeningen en meditaties tegen die je helpen om dichter bij elkaar te blijven/komen. Onze ervaringen hebben wij vormgegeven in het tantrapad voor Lovers. Dit pad is voor Lovers en (gelegenheids)koppels (m/v) die hun relatie tantrisch willen verdiepen c.q.  een diepe tantrische verbinding willen aangaan. 

Zie de online cursus Secrets for Lovers

Secrets for Lovers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.