Wat is tantra sex ?

Tantra sex is vrijen met liefde én met bewustzijn. In tantra seks maak je een diepe energetische verbinding met je partner. Het is een speciale ont-moeting, een ontdekkingsreis waarbij seks en hart helemaal mee mogen doen. Heel het orgastische potentieel wordt geactiveerd. Onbevangen, vrolijk, passioneel spelen met seksuele energie en met elkaar. Heerlijk lang (urenlang) extatisch samenzijn. Je lust en jezelf overstijgen: van lust naar liefde tot devotie. Twee lichamen die samensmelten tot één, dát is tantra seks.

De kern van tantra

Zie ook het verzamelartikel Alles over tantra

Groeien in bewustzijn

Bij Online Tantra hanteren we de slogan: “Uit je hoofd, in je lijf, naar je hart, bewustzijn”. Tantra heeft te maken met de zoektocht naar jezelf. Het uitbreiden van je bewustzijn en daarmee vrijkomen van de slavernij van je mind (ego). Je bent niet wat je bezit, je bent niet wat je denkt. Vrij komen van (de patronen uit) je verleden, vrijkomen van (voor)oordelen, vrij van (de teleurstelling van) verwachting en verlangens (begeerte). Vrij van valse identificatie met dat wat je niet bent.

Het pad van de liefde

Tantra is groeien in liefde en bewustzijn. De ui afpellen… Want in de kern zijn we liefde. We zijn perfect, precies zoals we zijn. Tantra is een pad van overgave, van acceptatie van alles wat is, precies zoals het is. Tantra brengt ons in het hart (en ziel). In ons hart, in liefde maken we geen voorwaarden, hebben we geen oordeel. Liefde omvat, koestert, laat los wat niet meer nodig is. Liefde zoekt altijd naar de verbinding, gewoon omdat we in liefde altijd al verbonden zijn.

Voelen en je senses gebruiken

Op het tantrapad leer je (vervolgens) te VOELEN. Het gebruik van je senses doet je de wereld ontdekken. Tantra maakt je los en natuurlijk. Door je senses te ontwikkelen kan je voelen dat je deel uitmaakt van de natuur, dat je deel bent van een groter geheel. Door je senses naar je lijf / naar binnen te richten, kun je ook je lijf, je levensenergie voelen. Seksuele energie (energie rond je bekkengebied) levert een belangrijke bijdrage aan je levenslust. En als jij je senses koppelt aan je hart, dan wordt je beleving, je levensvreugde nog groter.

Diepe, intieme verbinding

Je leert ervaren dat afscheiding een illusie is. Tantra brengt je in verbinding met jezelf, in verbinding met je partner. Hoe totaler je kunt zijn, hoe meer overgave, hoe dieper de verbinding. Je “zakt” in elkaar weg, een heerlijke versmelting. De neiging om iets te bereiken, iets te veranderen, iets te doen verdwijnt. In liefde samen ZIJN komt er voor in de plaats. En dan verdwijnt ook de identificatie met dat gevoel. Slechts bewustZIJN blijf. In verbinding met jezelf, met de ander en met het bestaan.


Relax, slow down: minder is meer…

Leer anders vrijen in 3 weken!


Tantra heeft grote invloed op je seksleven

Seks mag er gewoon zijn. Levenslust mag er zijn.

En ja, tantra heeft grote invloed op je leven, dus ook op je seksleven. Maar dat is niets bijzonders. Tantra verandert je totale levensvisie. Je perceptie / overtuigingen t.a.v. doelen, bezit, werk, begrenzing, relaties, moraal, zingeving; alles verandert. Tantra accepteert iedereen zoals hij/zij is. Dus als je een tantrisch leven leidt, accepteer jij jezelf ook helemaal. Je accepteert je lust en begeerte, je accepteert je seksualiteit. Er is niets meer om te onderdrukken, seks mag er gewoon zijn. In tantrische seks mag jij je helemaal overgeven, samen je lichaam en seksuele energie laten stromen.

Geen angst, schuld of schaamte meer

Angst, schuld of schaamte zijn dan niet meer “nodig”. Natuurlijk, het mag wel, is ook heel menselijk, maar feitelijk zijn dat illusies. Zijn wie je bent, dat is de werkelijkheid, niet zijn zoals je volgens anderen zou moeten zijn of zoals jij je dat (daarom) eigen hebt gemaakt. Wie niet meer in onzekerheid leeft, wie niet meer hopeloos op zoek is naar liefde en erkenning, staat heel anders in het leven. En dus ook in je seksleven. Hoe je ook (gebakken) bent, je hoeft je er niet voor te schamen. Niets meer onderdrukken, niets meer uitleven ook. Gewoon zijn / doen zoals je bent. Je niet meer zo druk maken over wat anderen (je partner) over (je prestaties) denken.

Tantra tips voor een beter seksleven

Maak je seksleven weer wat spannender en vervullender. In het artikel tips voor een beter seksleven veel (21) tantra tips voor een beter seksleven. Tantra seks tips… Lekkere seks en anders vrijen in je relatie.


Sex versus tantra sex

Het verschil zit hem in liefde en bewustzijn

Wat ons onderscheidt van de dieren is bewustzijn. Wat tantrische seks kort gezegd onderscheid van gewone seks is: liefde en bewustzijn. Tantra ontkent niet het dierlijke in ons. Tantra veroordeelt ook niet onze oerdriften. Begeerte, lust, het is allemaal prima… Maar er is nog zoveel meer! Leven als een beest is niet zo vervullend. Leven vanuit alleen lust / genot ook niet. Vroeg of laat slaat “dat plezierige gevoel” om en voel jij je niet meer zo goed. Het achterna jagen van genotmomenten is gedoemd te mislukken. Je vraagt je af of dat nou alles is. Vroeg of laat valt hopelijk het kwartje.

En nog meer genieten… Van genot naar gelukzaligheid

Natuurlijk, er is helemaal niets mis met genieten. Geniet van het leven, geniet van seks. Maar bedenk: levensvreugde is al weer een groter goed dan genot en dan houdt het tantrisch gezien nog niet op. Er is nog meer! Want  waar het werkelijk om gaat is de Inner-YoY. Die gelukzaligheid is niet aan de buitenkant te vinden, maar alleen binnenin. In jou! Zijn wie je bent! Als je dat kunt, dan leef je continue met dat gelukzalige gevoel. Tantra seks gaat niet alleen over lustbevrediging, dat korte orgastische moment. Tantra seks gaat over uitbreiding. Over uitbreiding van dat éne korte genotsmoment naar een periode van gelukzaligheid.


Tantra sex is een energiespel

Tja en hoe uit zich dat dan in seks? Tantrische seks is een energiespel. Het gaat om de transformatie van lust naar liefde. Minder in je hoofd en meer in je hart. Tantrische seks is niet gericht op (in)spanning en/of ontlading. Het is geen “workout” die gericht is op klaarkomen. Tantra seks gaat over opladen, steeds levendiger / energieker / orgastischer worden. De rauwe energie van seks wordt bij tantrische seks omgevormd tot een fijnere, harmonieuzere trilling. Seks doe je feitelijk alleen. Sommigen zelfs alleen in hun hoofd. Tantrische seks is lovemaking en daarmee meer een samenzijn, een versmelting van twee lichamen, van twee harten tot één. En zelfs dat suggereert een doel, maar tantrische seks is volkomen doelloos. Er is niets om naar toe te werken, samenzijn is al voldoende. Vanuit dat ZIJN ontstaat stroming, ontstaat synchroniciteit, ontstaan bewegingen, handelingen.


Tantra sex: heerlijk lang samen in een orgastische staat van zijn


Geen gevecht, maar heerlijk (lang) stromen

Geen gevecht, het gaat niet over hebben en krijgen, maar meer een heerlijk energiespel waarin je vanuit je hart (onvoorwaardelijk) kunt geven wat je te bieden hebt. Je hoeft niets te presteren en mede daardoor kun jij je volledig ontspannen. Door het samenzijn ontstaat ook een energetische cirkel van geven en ontvangen waarin jullie steeds levendiger / energieker / orgastischer worden. Tantrische seks is opladen i.p.v. ontladen (je kwakje lozen en dan in slaap vallen). En ja soms is tantrische seks ook gewoon heel geil en heet en heftig. Waarom niet, alles wat er is mag er zijn, dus dat ook! Maar wat er ook is, het is altijd nieuw, altijd helemaal in het moment. Tantrische seks is nooit saai, maar iets om totaal in op te gaan, in volle overgave te beleven.

Van seks naar super-bewustzijn

Wat is tantrische seksTantrische seks houdt ook nooit op. Tantrische seks is een liefdesverhouding. Hoe meer jij jezelf kunt zijn, hoe meer je onvoorwaardelijk van de ander kunt houden. Nergens meer wordt je levensstroom, wordt je Life-Force ingeperkt. Je vermogen tot liefhebben is onbeperkt, oneindig (we zíjn liefde). Wie begrijpt wat lovemaking is, kan ook het leven gaan beminnen. De energetische cirkel is dan helemaal rond. Verbinding met jezelf, verbinding met de ander, verbinding met het bestaan. Op ieder moment kun jij het leven penetreren met jouw aanwezigheid. Op ieder moment kan het leven bij jou binnen komen omdat je volledig open en ontvankelijk bent. Body, mind and soul.


Wat tantra (tantra sex) met je (jullie) doet

Maakt je rustiger

Je mind wordt steeds rustiger, steeds meer in harmonie met de wensen van je ziel. Je blik wordt scherper, je aanwezigheid groeit, de verbinding groeit. De scope van je bewustzijn wordt steeds breder… Je mind maakt meer en meer contact met (je partner en) die oceaan van bewustzijn in en om je heen.

Jullie worden energieker en blijven toch ontspannen

Je lijf wordt steeds energieker en toch ook steeds meer ontspannen. Niet alleen is er steeds meer energie in je lijf, de frequentie waarmee het trilt neemt ook toe. Je lichaam maakt meer en meer contact met (je partner en) die oceaan van liefde in en om je heen. Wij noemen dat verschijnsel synchroniciteit en het orgastische gevoel de Bliss-frequentie. Het is de toenemende invloed van je hart op je hele systeem.

Je wordt steeds liefdevoller

Je hart is de zetel van je ziel en de stem van je ziel laat zich zo horen. Ont-dek dat je niet bent wat je denkt, je bent niet wat je voelt. Je bent zó veel meer. Op de weg van seks naar super-bewustzijn verlies je alles wat je (in je hoofd) denk te zijn. Wat er voor in de plaats komt is dat machtige gevoel van aanwezigheid en verbinding. Krachtig, liefdevol, aanwezig, verbonden. Je bent ook….

Samen gelukzalig

Samen versmolten…

Eén in alles, alles in één.
Samen zijn in de oceaan van liefde en bewustzijn.


Tantra seks voor beginnersTantra seks voor beginners

Tantra seks voor beginners. Met tantra seks beginnen is niet moeilijk. Vrijen met liefde en bewustzijn is zo gedaan. Toch een aantal tips in dit artikel. Wat kan je doen?

Enkele simpele tantra seks technieken voor beginners.

 


Tantra tips (voorspel) voor Lovers

Verbonden ademen

In deze drukke wereld is het goed om af en toe het tempo te verlagen. Probeer dit eens door samen te ademen. Maak van je ademhaling een verbonden adem. Adem samen in synchroniciteit, ofwel samen op. Je kunt allebei gelijktijdig inademen of juist tegengesteld ademen. Kijk elkaar bij voorkeur heerlijk aan en relax… Even helemaal niets te doen, anders dan van elkaar genieten. Probeer het eens een minuutje of tien en ervaar in welk een heerlijke “space” je komt.

Erotische tips voor LoversKus en sabbel in de nek

De nek is een uiterst gevoelige erotische zone. Er lopen energiebanen van de nek en het gezicht naar de geslachtsdelen. Zoek ze maar eens op! Knibbel knabbel, knuisje… Laat je lippen heerlijk over de huid gaan. Lik eens, bijt eens zachtjes… Ruik ook eens in de nek van je partner, ga je neus eens achterna. Laat ook maar voelen en horen dat je ruikt. Ontdek en zoek wat jullie opwindend vinden.

Dress like a sexy God / Goddess

Jij en je partner zijn veel meer dan een man en vrouw. Jullie zijn goddelijke verschijningen. Sexy, uiterst verleidelijk. Trek eens je mooiste, meest sexy kleren aan. Kleed je als een God of Godin. Laat je vol pracht zien aan je partner. Paradeer voor elkaar. En natuurlijk mag je in een verleidelijke striptease je kleren ook weer uit doen.

Sensueel strelen

Vertel elkaar hoe je graag gestreeld wil worden en doe dat dan ook. Neem de tijd, minimaal een half uur per persoon. Maak je streling erotisch, maar “non-demanding” oftewel werk nergens naar toe. Gééf met de bedoeling om je partner te plezieren, hem/haar te laten genieten.


Tantra sex - Tantra seks tips10 tips voor geweldige tantra sex

10 tips voor geweldige tantra seks. Tantra seks is niet zo maar seks. Er is een groot verschil tussen seks en lovemaking. Tantra seks brengt je samen in hogere sferen. Door niet te ejaculeren kan je het veel langer uithouden. Door op te laden en de energie te verspreiden zijn body orgasmen mogelijk. Tantra seks is fun!

Artikel Tantra seks tips

 


Tantra seks technieken

Tantra seks technieken helpen jullie om meer te genieten. Meer genot, meer vrolijke en vreugdevolle seks en uiteindelijk veel voldoening en gelukzaligheid. Tantra seks is eigenlijk één groot voorspel. Niet zo’n haast: Slow down en relax. Reguleer je Staat van Opwinding en je ejaculatie.

Lees meer over tantra seks technieken…

 


Tantra sexAls je partner seks wil en jij hebt geen zin

Als je partner seks wil en jij hebt geen zin

Als je partner zin heeft in seks, en jij hebt geen zin? Zeg je gewoon Nee? En wat nou als je partner eigenlijk “gewoon” op zoek is naar verbinding? En als jouw eigen issues een liefdevolle ontmoeting in de weg staan? In dit artikel vind je een vrouwelijke kijk op én alternatieven voor een NEE tegen je partner.

Als je partner seks wil en jij hebt geen zin


Seks, liefde en extaseSeks, liefde en extase

Wat zit achter de wens om seksueel met een ander samen te zijn? De behoefte aan verbinding, aan één zijn. Met jezelf, de ander, het leven. Als de seksuele energie tussen jullie lichamen stroomt en samenvloeit, wordt jullie lovemaking een ervaring van diepe intimiteit, waarin jullie zelfs extase kunnen ervaren.

Seks, liefde en extase

 


Tantra sex - lepeltje lepeltje liggen10 inzichten over lepeltje lepeltje liggen

Lepeltje lepeltje liggen is een klassieke knuffelhouding waarbij twee mensen zij aan zij liggen, met het gezicht dezelfde kant op. De armen van degene die achter ligt kunnen de voorste helemaal koesteren. Dit geeft voor de voorste een heerlijk veilig – beschermt – gevoel. Het is een geweldig manier om lekker intiem samen te zijn en ook als voorspel. Lees meer inzichten over lepeltje lepeltje.

10 inzichten over lepeltje lepeltje liggen


Tantra sex - anders vrijenTantra sex: anders vrijen

Anders vrijen kun je op verschillende manieren. Vanuit de tantra kunnen we verschillende technieken leren die ons seksleven verrijken. Anders vrijen is bijvoorbeeld vrijen met bewustzijn. Bewust anders vrijen doe je samen en geeft diepe vervulling. Anders vrijen brengt weer leven in de slaapkamer. In dit artikel lees je meer.

Anders Vrijen

 


Reguleer je opwinding en ejaculatieReguleren van je opwinding en ejaculatie

Hoe SvO tools je seksleven een boost geven… Je Staat van Opwinding valt te reguleren zodat je langer kunt vrijen. Het Point of No Return word uitgesteld. Ook je ejaculatie kan je voorkomen. Hoe? Lees er alles over

Reguleren van je opwinding en ejaculatie


Meditatietips

Lees meer

Wat is een tantrische relatie ?
Wat is tantrische massage ?

Terug naar Tantrische relaties
Terug naar Alles over tantra

Verder naar de Tantra Blog


Online tantra sex cursus voor Lovers

Kijk ook ons naar ons online aanbod van themacursussen (voor Lovers). Bijvoorbeeld onze themacursus “Tantrische seks, wat is dat?“.

Wat is tantrische seks - Cursus Anders Vrijen

Leer anders vrijen in 3 weken

Hoe word ik multi-orgastisch (M) ?

Een cursus om een multi-orgastische man (vrouw) te worden. De Mount Everest beklim je niet zo maar. We nemen je mee op expeditie. We trainen je, brengen je naar de top. Jij moet het “doen”, wij leggen je uit hoe. Je kunt deze training alleen doen, maar er zijn ook vele (optionele) speciale “partner” oefeningen.

Meer informatie over de “expeditie” Hoe word ik multi-orgastisch

 

Tantra seks technieken - Cursus Hoe word ik multi-orgastisch


Tantra sex, powered by Solana en Satori

Tantra sex. Wat is tantra sex?

6 gedachten over “Tantra sex. Wat is tantra sex?

 • Pingback:Tantra seks voor beginners. Lekker stromen in seksuele energie

 • Pingback:Reguleren van je opwinding en ejaculatie. SvO tools boosten je seksleven !

 • 9 maart 2020 om 22:27
  Permalink

  Waarom wordt tantra zo geassocieerd met heftig sex en liefde ,volgens mijn komt liefde eerst en volgt sex automatisch erna.
  Een andere vorm is lust en geen last.
  In India heeft tantra niks met poesmassage te maken .

  Beste Els,
  Waarom dat zo is? Tja dat weet ik dus ook niet. De hele maatschappij lijkt wel om seks te draaien. Seks sells…
  En ja deze verzamelpost gaat over tantra seks. Want daar willen mensen ook over lezen en daar heeft tantra óók iets aan toe te voegen. Seksuele energie is iets heel moois, niet te verwarren met seksueel handelen.

  Maar er is ook veel meer… Zie de andere verzamelartikelen op de blog:
  https://www.online-tantra-leren.nl/tantra-blog/
  Alles over tantra
  Intimiteit-oefeningen.
  Tantra-intimiteit-verbinding .
  Tantrische relaties.

  Beantwoorden
 • 2 mei 2021 om 18:20
  Permalink

  Voor mij lijkt tantra seks een intiemer vorm van seks. Meer delen van jezelf naar je partner. Uit liefde en dat alles terwijl je er totaal bewust van bent. Het lijkt zo mooi.

  Beantwoorden
 • 21 januari 2022 om 22:13
  Permalink

  ik wil ook graag eens Tantra leren nog geen ervaring hier maar helaas heb ik nog geen Vriendin waar ik samen mee kan leren. maar kan ik als man dit ook alleen doen ?

  Beantwoorden
  • 22 januari 2022 om 12:54
   Permalink

   Beste Hub,
   Spelen met seksuele energie is zeker iets van je ook alleen kunt doen. Intimiteit met jezelf is belangrijk. Helemaal ontspannen met je eigen seksualiteit is heerlijk. Kortom als je niet direct op recht toe recht aan seks focused is er heel heel veel te ontdekken

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.