Foute mannen: hoe krijg je de vriend(in) die bij je past?

Ik hoor vaak dat het heel lastig is om de “prins op het witte paard” te vinden… Jarenlange zoektochten naar een partner leveren geen resultaat op. Waarom toch? De frustraties lopen hoog op. De één na de andere vrijer blijkt niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen. Ook hoor ik nogal eens dat vrouwen “foute mannen” aantrekken (van mannen hoor ik dat eigenlijk nooit!). Wat foute mannen nu precies voor mannen zijn, is een discussie apart. “Fout” bestaat m.i. niet. Maar één ding is zeker: de “match” met hen leidt tot ellende en gaat je (fysiek/emotioneel) pijn doen.

Hoe krijg je dan de vriend(in) die bij je past?

Ik heb ook geen pasklaar antwoord. Als het zo makkelijk zou zijn (?) Toch denk ik dat als je een aantal van mijn tips opvolgt, de gewenste partner heel snel op de stoep kan staan. Wat mij betreft zijn de allerbelangrijkste succesfactoren:

  • Eerst zelf volwassen worden
  • Weet wie zoekt en wat je zoekt
  • Ga erop uit (laat je zien / kijk rond)
  • Leer kijken, ontvangen
  • Creëer een “samen-perspectief”

Onderstaand een ultra korte en tevens –voor de duidelijkheid- “aangedikte” uitleg. Graag ga ik er in een individuele coachingssessie nader en genuanceerder op in.

Eerst zelf volwassen worden…

Ja, duh denk je misschien… Maar toch is het waar. De schuld geven aan de “foute man” is makkelijk. De meeste fysieke volwassenen staan mentaal, emotioneel nog in de kinderschoenen. Totaal niet in staat op op eigen benen te staan (oepss). Incompleet zonder een partner, behoeftig… Om gelukkig te kunnen zijn denken ze een partner nodig te hebben… Wat jij? … maar het is juist omgekeerd. Gelukkige mensen trekken als vanzelf een (juiste) partner aan. Ik beluister ook een vreemd zoek-/aantrekkingspatroon. We zoeken wat we nu als prettig ervaren, maar is dat ook wat/wie we uiteindelijk zoeken? Wat als we zelf met allerlei trauma’s (verdriet/boosheid) en (seksuele) frustraties rondlopen? Wat als we nog geen verantwoordelijkheid (kunnen) nemen voor onze eigen gedachten en gevoelens? Wat trekken we dan aan? Wat als we een “gevoelige man” zoeken, maar ons niet prettig voelen bij een “watje”? Geldt dat voor jou? Dan is er dus werk voor je aan de winkel. Leer eerst op eigen benen te staan. Leer eerst zien wie je wilt zijn, te ZIJN wie jij bent. Zoek je geluk niet in de afhankelijkheid, de noodzaak om iets te krijgen van een ander. Wees geen bedelaar: daar staat dan alleen maar een bedelaar tegenover. Zorg dat je (overstroomt) en wat (véél) te bieden hebt.Foute mannen, verschillende mogelijkheden om te matchen

Weet wie zoekt en wat je zoekt

Besteed dus lekker veel energie en/of tijd aan wie je werkelijk bent en wat je zoekt. Heel de wonden uit je jeugd, je scheiding. Schut je opvoeding van je af, maak je los van je ouders, vind jezelf. En kijk vandaar uit naar wat je zoekt. Wat je leven rijker zou maken. Met welke man/vrouw je een mooie ontdekkingsreis zou willen maken. En focus (=bewustzijn) je daar maar eens op. Hoe ziet hij er uit, hoe “is/voelt/ruikt” hij/zij, hoe praat/gedraagt hij/zij zich. Hoe (mooi) zijn jullie samen… Droom maar, visualiseer maar. Bedenk maar wat je echt belangrijk vind. En ga ook eens voorbij aan het uiterlijk (looks, geld, status). Kijk naar wat past bij jou innerlijke essentie. Wees niet te kritisch (want de prins op het witte paard bestaat niet), realiseer je terdege dat mannen en vrouwen (energie) verschillend zijn (is), maar wees je terdege bewust van je minimum specificaties (c.q. je grenzen) van de M/V die bij jou past.

Ga erop uit (laat je zien / kijk rond)

Ik geloof heilig in een natuurlijke balans. Slechts mentaal/spiritueel in de weer gaan en daarbij stilletjes thuis blijven zitten is m.i. een eenzijdige benadering. Ga er dus op uit! Ga zelf de deur uit en laat je –onder de mensen- zien. Ga het internet op! Schakel je netwerk, je vrienden in. Wees actief in je zoektocht. Laat je zien en ga kijken! Wees daarbij creatief en een beetje slim… Ga dus een natuurmens niet in het stadscentrum zoeken! Ga erop uit en gebruik al je middelen en talenten. Kijk, luister, voel, ruik, proef!!! Maak er een feest van.

De ander kunnen ontvangen

En leer kijken… gebruik dus al je zintuigen… Want als hij/zij dan langs komt, moet je hem/haar natuurlijk niet (onbewust) laten gaan. Hou al je voelsprieten paraat, wees ontvankelijk voor wie je ontmoet. Wees ook ontspannen en vol vertrouwen. Ga niet bij elke ontmoeting zoiets denken als: “is hij/zij de ware”. Maak van ontmoeten geen zwart/wit selectiewedstrijd. Ervaar de positieve “matchresultaten” (, zowel als de mindere). Wees je erg bewust van wat je ziet/voelt en maak ruimte om elkaar te kunnen blijven ontmoeten. Luister niet alleen naar je hoofd (die warhoop aan gedachtes), maar zeker ook naar je lijf, wat je voelt (emoties) en kijk/voel met je hart. Blijf steeds ontmoeten en gun elkaar ook ruimte (vrijheid). Liefde moet kunnen groeien. Geduld loont zich. Blijf jij maar stralen, zorg voor een lekker sfeertje, zorg misschien een beetje voor de ander…

Blijf bij je waarheidCreëer dus een “samen-perspectief”

Let erop (focus) dat er een gezamenlijke basis ontstaat. Organiseer (situaties) samen. Creëer als het ware een “eiland” waar jullie samen kunnen zijn. In lust, in liefde, in rust, in activiteit… Er is geen oordeel, kan/mag van alles zijn, maar zorg er voor dat jij je “op dit eiland” in je element voelt. Blijf bij jezelf, bij jou waarheid. Daar is de man/vrouw van je dromen, daar kan je zijn zoals je bent (wil zijn). Tantra / samen mediteren is trouwens super effectief om verbinding te leggen… Het schijnt dat oogcontact zelfs allerlei “love” stofjes aanmaakt. Maar dat terzijde… Bedenk maar dat jullie eiland in de tijd uit gaat groeien tot iets fantastisch. Daar liggen de schatten van elkaar ontmoeten. Daar geen “falling in love”, maar “rising in love”.

(Samen) een dekseltje zoeken?

Tja, het is een gezegde: “op elk potje past een dekseltje”. Waarschijnlijk zijn er ook een paar die het tegendeel beweren. Het is maar welke insteek je kiest. Ik heb de wijsheid ook niet in pacht. En in zekere zin, creëren we allemaal onze eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Bovenstaande zaken zijn m.i. van belang. Heb je voldoende vertrouwen in en acceptatie van jezelf, dan komt het allemaal wel goed. En zo niet, dan zal je zonder partner ook gelukkig zijn. En heb je een beetje hulp nodig? Ach, klik dan op een van de onderstaande linkjes…

 

Noot: Zelfacceptatie & groei gaan hand in hand

In dit artikel worden misschien een aantal pijnpunten bloot gelegd. Zaken die je niet “goed” doet en/of wat je wel zou “moeten” doen. Wees liefdevol naar jezelf. Besef dat zelfacceptatie en groei hand in hand gaan. Want:

Zelfacceptatie is het belangrijkste cadeau dat jij jezelf kan geven. Accepteer jezelf, precies zoals je bent. Je hoeft niet eerst “anders” te zijn om van jezelf te houden, een mooi compleet mens te zijn. Je bent al een mooi, compleet mens! Alles wat je daarvoor nodig hebt, heb je al. Dat zit al in jou! Accepteer jezelf, precies zoals jij bent. Jij bent helemaal oké!!

Groei… hoort bij het leven. Alles in de wereld verandert, ook jij. Morgen ben je niet meer dezelfde als vandaag. Als er iets je levensgeluk in de wegstaat, dan weet je dat. Diep van binnen weet je dat. En dan weet je ook wat je te doen staat, wat goed voor je is. Maak er contact mee en groei ! Als “moeten” willen wordt, dan is er mooie focus en wordt groei onbegrensd.

 

Foute mannen (vrouwen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *