Alles wat je voelt is van jou!!!

De hemel…

Stel… je hebt een heerlijke dag gehad met je geliefde of vriend(in). Je zit lekker in je vel en je vindt hem/haar helemaal het einde. Wat een feest om zo iemand in je leven te hebben. Iemand die je doet stralen, die zo goed bij je past, die bijna ideaal is… Mooi toch? Ja, dat is super, dat is mooi. Besef echter wel dat alles wat je voelt, van jou is en niet van die ander. De ander kan best een katalysator zijn, die prettig resoneert op jouw gevoel, op jouw emoties, maar daarmee blijft jouw gevoel van jou! Sterker nog, jij veroorzaakt dat gevoel ook zelf: jij staat er voor open. Jij laat de patronen in jou mee resoneren. Jij láát je aanraken. Jouw perceptie is dat die ander helemaal oké is.

Misschien doe je dit niet bewust, maar dan toch zeker onbewust, uit herkenning dat dit alles voor jou zo fijn is. Maar denk niet dat het goede gevoel door de ander komt. Dat dit goede gevoel er alleen kan zijn samen met die ander. Laat je het goede gevoel niet afnemen… Dat gevoel is van jou! Beschikbaar en oproepbaar op elk moment. Kom er achter wat je blij/gelukkig maakt. Grote kans dat je in je hart geraakt bent. En dat is mooi, want je hart is een mooie plaats om te zijn. In je hart zijn is een keuze! Wat je voelt is een keuze! Neem verantwoordelijkheid voor wat je denkt en voelt, projecteer dat niet op een ander.

…en de hel

Want… een simpele actie, opmerking van diezelfde persoon kan je gevoel, je heersende emotie 180 graden doen omslaan. Hemel en hel liggen dicht bij elkaar. Tja en… als jij je niet goed voelt, is dat ook jouw gevoel! Als jij je “klote” voelt: boos, verdrietig of gewoon “down en afgescheiden”, komt dat ook niet door de ander. Die ander heeft misschien wel iets in jou aangeraakt, maar dat wat geraakt wordt en dat wat dan ontstaat (schrik, pijn, je reactie) is helemaal van jou. Je laat je raken! Wees je op zo’n moment bewust van wat je voelt en onderzoek wat er met je aan de hand is.

Welk gevoel is daar? Wat gebeurde er? Waar komt het vandaan? Wat wordt er geraakt. Zie dit gevoelssignaal als een kans om te groeien… Een mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen. Iets te verwerken en/of los te laten wat je niet meer nodig hebt. Wat het ook is wat je raakt, als het een negatieve emotie bij je oproept, is er iets in jou wat geheeld kan worden. En als je er (bewust) licht op zet, kan die heling ook plaatsvinden. Zolang je maar niet dezelfde fout maakt als eerder… door te onderdrukken.

Laat je gevoel deze keer het gevoel en zie het onder ogen. Laat dat gevoel er gewoon zijn, zonder oordeel. Grote kans dat de sterk negatieve lading langzaam verdwijnt. Je gevoel weer bijdraait, je weer meer in je hart kunt zijn. Ook hier geldt: wat je voelt is jouw keuze! Neem verantwoordelijkheid voor wat je denkt en voelt, projecteer dat niet op een ander.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gedachten en gevoelens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.