Hoe vind jij een tantrische partner?

Een tantrische partner komt naar je toe…

duo-meditatie voor beginnersAls jij jezelf aan de wereld laat zien als aan stralend, liefdevol mens, helemaal in verbinding met jezelf, je lijf, je gevoelens, je hart… Als iemand die iets te géven heft, Iemand die liefde in de wereld brengt. In je eigen leven en in dat van anderen… Als je jezelf laat zó laat zien, dan ben je super aantrekkelijk voor anderen. En zeker weten dat je zo een tantrische partner zult vinden, om je liefde uit te breiden, meer en meer en meer.

Anderen zullen je zien als liefdevol, vol compassie en zelfs intrigerend. Ze zullen zich heel graag met jou willen verbinden. Voor hen zal je iemand zijn, die hen laat zien hoe zij zich kunnen verbinden met zichzelf en met jou. En je zult jezelf terugvinden in een tantrische relatie, waarin je (samen) de liefde meer en meer kan laten groeien. In een relatie die niet alleen gaat over fysieke liefde, seks (maar wellicht óók), maar vooral een diepe, intieme relatie waarin je beiden de diepten van het leven en de liefde kunt onderzoeken en ontdekken.

… als je zelf een tantrische partner wordt

Veel mensen denken dat je alleen tantra kan “beoefenen” als je een (tantrische) partner hebt. Meestal omdat zij denken dat tantra vooral over seks gaat, over het verbeteren van je seksleven, over het leren van seks technieken zoals “hoe heb ik langer een erectie” of “hoe voorkom ik dat ik (vroegtijdig) klaarkom”. Zij zoeken een partner die het tantra kan leren en met hen wil oefenen.

Inderdaad, deze onderwerpen zijn inderdaad aan de orde in tantra. En ja, het is heerlijk om een partner te hebben en daar lekker intiem mee te zijn. Maar tantra is zo veel meer dan seks. En een tantrische relatie houdt zoveel meer in dan langer en “beter” vrijen. Bij de ander… dat is niet waar tantra begint. Tantra begint bij jou. Hoe zou het zijn, als jij een tantrische partner was, als jij je partner alles zou vertellen over tantra? Als je niet de leerling, maar de meester was? Zou dat niet geweldig zijn? De wijsheid en de liefde delen vanuit jouw liefdevolle hart en jouw gegroeid bewustzijn?


Dus, word zelf een tantrische partner. Begin nu!

tantrische partnerHoe word je een tantrische partner, een tantra-meester zelfs? Dat begint jouzelf!

Veel mensen zijn op zoek naar een partner via internet. Misschien probeer je datingsites zoals tinder, of meer “spirituele” of “tantrische” datingsites om een ​​(tantrische) partner te vinden, of zelfs een soulmate.

In werkelijkheid is het misschien niet zo eenvoudig. Om een ​​partner te vinden, of een zielsverwant, is het zó belangrijk dat je jezelf kent. Je moet weten wat belangrijk voor je is, omdat je een partner wilt die echt bij je past, toch?

De fysieke buitenkant kan belangrijk zijn. Misschien wil je jezelf laten zien als (en/of zoek je naar) de mooiste persoon ter wereld. Maar zelfs als je dat bent, telt nog steeds je innerlijk veel meer. Dus ontdek de ware intenties achter je zoektocht naar een partner.

Hoe goed ken je jezelf?

Hoe vertrouwd ben je met je eigen lichaam, je eigen seksualiteit. Veel mensen, zowel vrouwen als mannen, hebben geen intieme relatie met zichzelf. Hoe gaat dat met jou; hoe weet je je lichaam? Weet je wat je wilt? Ben je vrij en volledig verbonden met je lichaam, of is het omringd door gevoelens van schuld en schaamte? Voel je je vrij en hou je van je eigen lichaam? Ken je jezelf en ben je intiem met jezelf, je hele zelf?

Vaak wordt de vraag over intimiteit met jezelf opgevat als de vraag: masturbeer jij? En natuurlijk, dat is ook vorm van (fysieke) intimiteit met jezelf. Maar intiem met jezelf zijn is nog veel meer. Om het één en ander te noemen:

intiem met jezelf

 • Ken jij je lijf, weetje hoe je voor je lijf kan zorgen?
 • Hoeveel verschillende manieren ken jij om van je eigen lijf te genieten? Heb je weleens geprobeerd je eigen gezicht te liefkozen. Niet even, maar vele minute lang? Heb je weleens bewust en liefdevol je eigen hand, je arm, gestreeld, je eigen wangen of lippen?
 • Kan jij jezelf aanraken, elk plekje van je lijf; ook je geslacht, je borsten, en kan je daarvan genieten zonder schaamte?
 • Ben jij je bewust van je verlangens, en weet jij wat jou gelukkig maakt? En dan bedoel ik niet (maar óók) je fysieke verlangens, maar ook je hartsverlangens. Ken jij ze?
 • Hoe ga jij om met je eigen emoties? Ben je zo vertrouwd met jezelf, voel jij je zo intiem met jezelf, dat je al je verlangens en je opwinding, maar ook je geluk, je boosheid, je verdriet en je gevoelens van schaamte, er helemaal kunt laten zijn? Durf je dat allemaal te voelen? En durf je er uitdrukking aan te geven?
 • Ben jij op je gemak, voel jij je comfortabel met jezelf, met alles in en om je heen?
 • Mag je van jezelf zijn zoals je bent? Precies zoals je bent. Ben jij zo intiem met jezelf, dat je weet, én voelt, dat je perfect bent, precies zoals je bent?
 • Accepteer jij jezelf helemaal, houd jij van jezelf?

Intimiteit, in het bijzonder intimiteit met jezelf, is gebaseerd op vele (basale) aspecten, zoals ontspanning, aanwezigheid, innerlijk kind issues, gezondheid, seksualiteit, zelfvertrouwen, (wils) kracht, liefde, en emotionele healing. Deze aspecten van intiem zijn met jezelf staan in relatie met alles: body, mind, heart, and soul.


Hoe vind jij een tantrische partner?


Waarom is het belangrijk om intiem te zijn met jezelf?

Veel mensen zoeken intimiteit bij anderen. Waarom? Omdat het zo fijn is. En waarom is het zo fijn? Als je intiem met iemand bent, dan geeft dat een gevoel van veiligheid, zekerheid, en liefde. Van verbinding. En is dat niet wat iedereen wil? Je kan niet intiem zijn met iemand die je niet vertrouwt, waar jij je onzeker bij voelt. Je kan met zo iemand seks hebben, maar dan gaat het over lust, niet over werkelijke intimiteit. Ja, zal je denken, dat wist ik al, daarom (daarvoor) heb ik dus juist een partner nodig.

(Iemand) nodig hebben … dat is de valkuil.

nodig hebben... bedelaarJe hebt iemand nódig om intiem mee te zijn. Je hebt iemand nódig! Al je iemand nódig hebt, dan gaat het dus over jóu, over wat jij er door krijgt. En dat zal de ander voelen, en die zal dat niet leuk vinden. Dat is niet het soort energie dat helpt om voor verbinding, dat is geen basis voor intimiteit. Alsje iemand nodig hebt, ben je behoeftig. Het maakt jou tot een bedelaar, bedelend om liefde of intimiteit. En dat is echt wel iets heel anders dan uitnodigen, aanbieden en geven.

Intimiteit begint bij jou. Als jij je schaamt voor je eigen lijf, je eigen gevoelens… Als je niet teder en liefdevol voor jezelf kunt zijn … En als je niet weet hoe te genieten van je eigen lijf … Als je jezelf steeds maar veroordeelt … Om kort te gaan, als jij niet van jezelf houdt… Waarom zou een ander dan van jou houden? Hoe kan je iemand dan datgene geven wat hij /zij nodig heeft? En hoe kan je dan een ander gelukkig maken, ofwel waarom zou een ander dan gelukkig zijn in relatie tot jou? Hoe kan je vrij en liefdevol, open en interessant, accepterend en uitnodigend, in het kort … intiem met een ander, zijn?

Dát is wat tantra je leert.

Intimiteit begint bij jezelf. Tantra begint bij jou!

Tantra wijst de weg. En tantra leert jou jezelf te (her)ontdekken. Je werkelijk met jezelf te verbinden, op een diep, innerlijk niveau. Je verbonden te voelen met je lijf. Met je lijf, je gedachten, je emoties, en jezelf te accepteren zoals je werkelijk bent. Tantra zegt: je bent perfect, iemand om van te houden. En meer nog: Tantra zegt, dat je liefde bént!!

Tantra vertelt je ook hoe je die liefde kan overdragen in de wereld, hoe jij je -in liefde- kan verbinden met anderen, hoe je intiem met anderen kunt zijn. Het begint bij jou! Voel eerst de verbinding met jezelf en verbind je dan met anderen. Want dan ben je geen bedelaar meer. Als je dan intiem bent met een ander heb je werkelijk iets te geven.
intiem met jezelf - stralend

Je bent dan zó aantrekkelijk!

En weet je, die uitstraling van overvloed, van liefde, van iets te geven hebben… die maakt je zó aantrekkelijk voor anderen… Anderen zullen graag bij je in buurt willen zijn, en -op welke manier dan ook- in verbinding, in relatie met jou willen zijn. Je zult merken hoeveel effect dat op anderen heeft. Niet om wat je iets dóet, maar om wie je bént!


Ook (juist!) als je single bent, start nu met tantra!

Maak je zelf niet afhankelijk van een ander. Leer jezelf kennen, op elke mogelijke manier. Begin de ontdekking van je werkelijk zelf. Want dat is échte intimiteit. Dan ben je verbonden met de bron van het leven, van liefde, van intimiteit. Dan kan jij je met iedereen op een diepe, intieme manier verbinden. Met of zonder seks. Maar altijd met liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor de ander, liefde voor leven. Dan sta je open voor de verbinding met je goddelijke zelf, de god(in) in jezelf.  Hoe kan je meer intiem zijn dan zo? Dan is je leven perfect, precies zoals het bedoeld is te zijn.


(Tantrisch) partnerschap begint bij de relatie met jezelf


Wij willen je de weg wijzen naar een tantrische relatie

Ten eerste: word eerst zelf een tantrische partner. Ontdek eerst zelf de tantrische geheimen. Ontwikkel jezelf, breid je inzichten en je wijsheid uit. Hoe?

 

Nog 10 tips om een ​​tantrische partner aan te trekken

 1. Dus eerst: begin met jezelf te leren kennen. Ken je (harts)verlangens, weet wat belangrijk voor je is, wat je wenst van het leven en van een partner/zielsverwant.
 2. Leer je wensen te vertellen op een manier die niet eisend is, zowel op een waarheidsgetrouwe als een liefdevolle manier. Wil je een “partner voor het leven”? Doe dan niet alsof je alleen maar wat speelt, en wees duidelijk over je intenties. Anders trek je misschien juist de partner aan die je niet wilt. Zelfs als je nog maar net belangstelling begint te tonen voor iemand, is het belangrijk om over alles duidelijk te zijn. Je hoeft niet al je kaarten bij de eerste date op tafel te leggen, maar verberg ook niets. Verminder de kans op verwarring en focus op duidelijke communicatie. Dit is ook heel liefdevol naar de ander, zodat hij/zij later ook niet teleurgesteld is.
 3. Ken je behoeften, maar wees je ook heel bewust van wat je géven hebt. Wees bereid om (jezelf) van harte te geven, en laat de ander weten dat het niet alleen om jou gaat, maar ook om een ​​wederzijds bevredigende relatie. En natuurlijk, doe dat dan ook.
 4. Toon jezelf als de stralende, mooie persoon die je bent. Laat zien dat je van jezelf houdt. Hoe meer je jezelf leert kennen en liefhebt, hoe beter je voorbereid zult zijn om liefde te geven en te ontvangen.
 5. Het leven is een reis om jezelf volledig te begrijpen en te accepteren. Je hebt je eigen fouten én sterke punten en je kunt van beide leren houden, zodat je kunt groeien naar de beste versie van jezelf. Zonder dit soort eigenliefde zul je nooit echt iemand anders kunnen liefhebben, omdat je niet zult begrijpen hoe/dat je het waard bent om bemind te worden.
 6. Zelfliefde gaat ook over het focussen op de positieve kanten in het leven. Hoewel je jezelf niet moet forceren om de hele tijd gelukkig te (willen) zijn, kan je je trainen geest om positieve gedachten te denken door jezelf ervan bewust te worden wanneer er iets negatiefs in je opkomt.
 7. Focus op persoonlijke ontwikkeling: wees altijd bereid om te groeien. Jezelf toeleggen op voortdurende groei is een belangrijke daad van zelfliefde. Hoewel we allemaal al perfect zijn, kunnen we altijd beter worden. Wanneer je dit weet, en je laat je (as) partner weten dat je bereid bent te groeien, dan is je houding tegenover een relatie open. De ander zal weten dat er manieren zijn om jullie samen in een relatie te laten groeien, en dat jij niet de enige bent die perfect is.
 8. Door je te concentreren op alle positieve dingen in je leven zal jij je vervuld en compleet voelen, zelfs voordat je je soulmate hebt gevonden. Dit zal helpen je positieve kijk op het leven vorm te geven, zodat je positiever in je leven staat. En bovendien is een positieve uitstraling zó aantrekkelijk!
 9. Als je van jezelf houdt, kun je laten zien dat je de moeite waard bent om bemind te worden en tevens klaar bent om lief te hebben.
 10. Nou, zoals al vaak gezegd, begint tantra, intimiteit, met jou. Dus hebben we een tantra-cursus ontwikkeld, speciaal voor jou. Breng met tantra meer intimiteit in je leven.

 


Lees meer

Relevante artikelen:

 

Terug naar alle artikelen in  Tantra – intimiteit-verbinding 


Powered by Solana en Satori

Hoe vind je een tantrische partner
Getagd op:             

2 gedachten over “Hoe vind je een tantrische partner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *