Relatietips voor mannen

Relatietips voor mannen. In dit artikeltje maar eens wat directe communicatie met deelgenoten. Voor mannen die -net als ik- in een relatie zitten. Voor mannen die af en toe het spoor helemaal kwijt zijn wat betreft hun partner. Voor mannen die soms ervaren dat hun relatie van geen kanten loopt. En soms heb je ook geen idee hoe dat komt. Soms heb je ook geen idee hoe het anders moet. Je weet dat het anders kan/moet.

Je zit in je veilige “grot”, maar je voelt (dood)ongelukkig,
en je zit verbijsterd af te vragen hoe het toch zo gekomen is.

Tantra-YoY artikel: Relatietips voor mannenJe weet natuurlijk dat het weer voorbij gaat,
maar toch… hoe zit het nou?

In dit artikel geef ik wat persoonlijke tips. Dingen die mij helpen mijn relatie wat soepeler te laten lopen. Door schade en schande wijs geworden. Geholpen ook door anderen die over relatie-issues schrijven, ervaringen uit mijn coaching praktijk. Neem niet alles voor zoete koek aan, maar probeer maar eens of het voor jou / voor jullie werkt. Veel plezier / succes.


Out of the box

Ruzie? Je terug trekken, uit het contact gaan? Je kunt natuurlijk in je grot blijven zitten… Je kunt je hersens overuren laten maken. Je kunt je waardeloos voelen, je lijf helemaal bevroren, inactief en stram. Tja, dat kan allemaal. Doe dat vooral, als dat is wat er mogelijk is. Het kan ook anders…. Je kunt je ook beseffen dat het allemaal illusie is. Je voelt je niet goed, maar het zit tussen je oren! Want je weet dat het onbestemde gevoel in een split-second voorbij kan zijn. Misschien niet bij/met je eigen partner, maar dan toch zeker wel bij/met iemand anders.
Van het ene moment op het andere kan je stemming omslaan. Weet je nog? Dus je doet het jezelf aan. Stoppen dus… toch??

Wees bewust…. Beproef een beetje spirituele wijsheid: je bent niet je gedachten, je bent niet je lichaam, je bent niet wat je voelt. Als je er naar kunt kijken… dan ben je er los van. Word je dus bewust van je gedachten (de drukke bovenkamer), word je bewust van je gevoelens (wat voel je eigenlijk). Accepteer wat er is, vecht er niet tegen. Laat alles zijn zoals het is. Je kunt het toch niet veranderen. Kijk er naar. Identificeer je er niet meer mee. Gewoon kijken.

Je bent op zoek naar happiness, naar liefde, naar verbinding, naar jezelf? Stop met zoeken, je bent het al. Herinner je maar (re-member). En je partner helpt je daarbij. Bedankt haar maar. Je partner is de ultieme spiegel om jezelf te (her)ontdekken. Genadeloos legt ze al je conditioneringenbloot. Wat je onderdrukt, zie je in haar terug. Wat je veroordeelt, zal ze je geweldig spiegelen. Wat fake is, prikt zij simpel door. Verwijt haar niets, leer ervan. Betrek het allemaal op jezelf. Weerstand? Wat zegt het over jou? Oordeel? Wat kan je er van leren. Wat houdt je gevangen? Levensles? Wat verandert het in jou?

Uiteindelijk is alles wat er gebeurd m.i. bedoeld om jou te laten groeien. Om jou weer terug te brengen naar, in contact te brengen met je natuurlijke staat. Daar waar al je (mannelijke en vrouwelijke) kwaliteiten volledig beschikbaar zijn. Dat wat je heb aan- en afgeleerd (regels, conditionering, imago) wordt allemaal minder belangrijk. Wat je BENT des te meer. Je wordt echter en echter. Stap uit die rat-race voor liefde en erkenning. Je bent al helemaal perfect, precies zoals je bent. Dat negatieve zelfbeeld is je ook maar aangepraat. Je bent een compleet en fantastisch mens. Alles wat jij je wensen kan is al in jou aanwezig.

En je bent uniek. Je bent ook niet voor niets op deze wereld, anders zou je er niet zijn. Jouw unieke smaak heeft betekenis. Je wilt alleen nog weten wat het is. Dus onderzoek je diepste verlangens. Onderzoek wat je mist. Onderzoek wat je graag zou willen…. Maak maar een lijstje van waar jij voor wakker gemaakt kan worden. Onderzoek je talenten en passies en…. GO!! Leef niet op de manier zoals mensen dat graag willen, nee leef van binnen uit! Leef niet vanuit angst, maar vanuit je man zijn, je kracht, je passie, je hart, jouw wijsheid! Richt je op wat je wel wilt, zie de mogelijkheden, SAY YES!

stralende manKortom ga voor jezelf. En zie dat niet als egoïstisch. Je voelt vanzelf het verschil. Je moet eerst voor jezelf zorgen, voordat je voor een ander kan zorgen. Je moet eerst iets te geven hebben… Als je alleen maar je handen staat op te houden, hoe liefdevol is dat dan? Niet toch! Dus om meer te kunnen geven, moet je eerst tot jezelf komen, weer in je kracht staan.Herstel je evenwicht. Be the man you are!!! En neem daar de tijd voor. Focus daar op. Wees lief voor jezelf, zorg voor jezelf.

Laat je niet verleiden te snel te gaan “pleasen”. Te snel in het “spel” te stappen.
En dan… play the game.

Maar speel het slim, speel het bewust, speel liefdevol.


Play the game

Tja het leven is een spelletje toch? Zie het leven maar als een groot spel. Neem het niet te serieus. Als we verlicht zijn, kan niets je meer raken. Tot die tijd worden we continue aangenaam en onaangenaam verrast. Leer hoe het zit! Play the game en speel het slim….

Begrijp het!

Mannen en vrouwen zijn verschillend. Als je denk dat iedereen is en reageert zoals jij dan maak je een basisfout. Vrouwen zitten nu eenmaal anders in elkaar. Bij vrouwen overheersen vrouwelijke conditioneringen, energieën, kwaliteiten. En deze zijn anders dan de mannelijke conditioneringen, energieën, kwaliteiten. Probeer je vrouw (vriendin) niet te veranderen, onmogelijk! Probeer alleen jezelf te veranderen… Gek genoeg doe je dat door je ontbrekende, vrouwelijke kanten te ontwikkelen. Door een completer mens te worden. Je vrouw is je belangrijkste spiegel. Kijk erin en leer jezelf kennen!

Begrijp ook je eigen reacties, je eigen (mannelijke) conditionering. Wat je het meest irriteert, heb je waarschijnlijk het meest onderdrukt en/of een oordeel op. Wat je het mooiste (vrouwelijkheid) vind, staat op het punt ook in jou te ontluiken. Als je uit balans bent (alles waar TE voor staat, bv te rustig), geeft het leven je ook fantastische signalen (een drukke vrouw?). Kijk wat er gebeurd, zie de signalen die je krijgt. Begrijp het!

Mannen zijn: Vrouwen zijn:
– Meer gefocust – Breder georiënteerd
– Doelgericht – Meer in het moment
– Rationeel – Gevoelsmatig
– In hun energie naar binnen gericht – In hun energie naar buiten gericht
– Geneigd uit het contact te gaan – Geneigd zich weg te cijferen
– Praters als ze het op een rijtje hebben – Praters om het op een rijtje te krijgen

Leer luisteren

Vrouwen praten nu eenmaal veel / emotioneel. Vrouwen praten ook heel indirect, onsamenhangend, het duurt eeuwig voordat ze ter zake komen (als dat al gebeurd); je wordt er gek van… Tja, zo werkt dat nu eenmaal. Vrouwen praten om het op een rijtje te krijgen. Wij praten als we het op een rijtje hebben. Als je dat begrijpt, zul je ook niet zo snel meer met oplossingen (hoeven) komen. Laat maar praten… Laat al belerende opmerkingen ook maar achterwege. Leef met haar mee, deel haar angsten, wees haar klankbord, hou haar vast. Be smart!

Geef steun aan je partner. Geef haar de ruimte om zichzelf te mogen zijn. Dat wil jij toch ook! Luister naar haar verhaal. Toon medeleven, toon begrip, wees warmte, toon een beetje toewijding. Nodig haar uit zich te laten zien, haar behoeften en verlangens kenbaar te maken. Zet jezelf niet in de wacht, maar dit is het moment om jouw liefde te laten zien. Je partner zal het heerlijk vinden om “gezien” te worden.

Zorg voor haar

Als je voor jezelf hebt gezorgd, is het ook makkelijk voor haar te zorgen. De completerende cirkel van geven en ontvangen. Doe maar een beetje je best: uit de veren, in de benen! Zorg goed voor haar. Maak tijd vrij om samen te zijn. Maak tijd om aandacht aan je partner te geven. Luister! Zorg voor haar! En als jij goed voor haar zorgt, dan krijgt je het dubbel en dwars terug; omhels haar zoals ze is en zij geeft je vertrouwen terug; koester haar en je wordt haar held. En wie wil dat niet? Investeer maar in je relatie. Geef haar de ruimte om te zijn wie ze is. Wie zaait, zal oogsten.

Heb een beetje begrip voor haar en ze zal je helemaal accepteren. Ja, jullie zijn anders. Zodra je dat beseft, kan je het oordeel er over laten vallen. Verplaats je eens in haar situatie, heb een beetje begrip. Het is ongelofelijk: als zij mag zijn wie ze is, dan mag jij dat ook. Met al je onhebbelijkheden, met al je “fouten”. Geef haar begrip en ze zal je dankbaar zijn. En denk aan / praat ook over de pijn van vroeger. Onbewust heb jij haar pijn gedaan als ze niet mocht zijn wie ze was. Hoe langer dat het geval was, hoe meer rancune en wrok er mogelijk zit. Toon berouw en heb begrip voor haar situatie. Praat er over (luister), koester haar en laat haar ditmaal haar gevoelens, gedachten, wensen helemaal uitspreken.

Geef haar respect en ze zal je enorm waarderen. Spreek eens uit wat je allemaal geweldig vind aan haar. En vooral… Laat haar zijn zoals ze is; accepteer haar zoals ze is. Probeer haar niet te veranderen. Zie (en zeg) haar sterke, mooie, heerlijke kanten. Geef haar ook de plaats die ze verdient: in gelijkwaardigheid naast je. Jullie zijn weliswaar verschillend, maar absoluut gelijkwaardig. Als zij voelt dat ze gerespecteerd wordt, weet ze dat ze niet voor haar rechten hoeft te vechten. Dan neem je alle belangrijke beslissingen bijvoorbeeld samen. Dan heeft zij ook een eigen leven. Dan help jij haar, om haar dromen te verwezenlijken. Met en zonder jou.

Relax

Play the game! Neem niet alles persoonlijk. Als het te veel wordt, stap er dan even uit. Out of the box. Maar als je niets meer persoonlijk neemt, hoeft dat niet meer. Kritiek gaat zo wie zo vaak niet over jou. En als je dan toch geraakt wordt (we zijn allemaal maar man), bijt dan je tong af voordat je iets heel lelijks zegt. Vanuit je gekwetste ego (kind) kun je hele lelijke dingen zeggen, die je niet meent, en waar je later ook veel spijt van hebt. Dodelijk! Te meer omdat je schatje je woorden lang zal onthouden. Haar vertrouwen in jou is geschaad. Praten over je gevoelens is prima, dat wordt je ook in dank afgenomen. Maar zeg vooral op een positieve manier hoe jij je voelt. Hou het bij jezelf; ik voel me…. Altijd goed. En re-member: “alles gaat voorbij”. Ook al is het even heel slecht, alles gaat voorbij.

Bevestig, bevestig…

Zonder dat je hoeft te faken… Wees je bewust dat vrouwen bevestiging heerlijk vinden. We vergeten het te zeggen: Ik hou van je, ik hou van je, ik hou van je. Zeg het zo vaak als je wilt. Let ook op de kleine dingetjes. Ja heren… een bloemetje, sms-je, wat zie je er toppie uit, wat hebben we het heerlijk samen…. Vrouwen zijn van nature meer onzeker en hebben bevestiging, meer zekerheid nodig. Dus waarom zou je dat niet geven als dat goed voelt? Vrouwen houden ook van knuffelen! Dus meer knuffelen, meer vast houden, meer nabijheid creëren. En voor de zekerheid… dat is iets anders dan seks mannen!

Neem verantwoordelijkheid

En wat er ook gebeurd. Neem altijd verantwoordelijkheid voor je eigen gedachten en gevoelens. Geef je partner niet de schuld, het is allemaal projectie. Trek het verhaal naar jezelf toe en leer ervan. Als je uit balans bent, herstel dan je evenwicht; hervind jezelf. Geef dat ook aan als het nodig is. Onderdruk je gevoel niet, spreek je positief uit. Geef aan dat je wat bedenktijd voor jezelf nodig hebt. Neem tijd voor jezelf (en je vrienden). Wees jezelf.

Help een hand

Zie het bredere plaatje als het niet loopt in je relatie. Kijk naar de situatie. Stop met projecteren Kijk naar jezelf. In je grot zitten is ook maar beperkt. Uiteindelijk wil jij toch ook weer lekker in verbinding zijn. Dus komt tot jezelf en kom snel(ler) je grot uit. Steek je hand uit om het gat te dichten. Soms weet je wel wat er moet gebeuren, maar vind je dat de ander de eerste stap moet doen. Dan wacht je op een soort excuses… Wha wat een ego-onzin! Zet de eerste stap; doe iets liefs. Je zult merken dat het niet alleen jezelf, maar ook je partner enorm oplucht.

Laat je verzorgen

En misschien een beetje raar…. Maar laat je koesteren, laat je verzorgen. Geniet van de vruchten van de vrouwelijke aard! Laat je overhalen om weer naar buiten te komen. En hoe kan je dat beter doen, dan door lekker verwend te worden? En dan ontstaat ook weer een mooie positieve spiraal. Als je weer open gaat kun je ook weer geven. Dan gaat het weer stromen in je lijf en kun je weer voelen. Dan kan je ook weer bij je hart, je liefde. Dat wordt opgemerkt! Dan ontstaat er tussen jullie ook weer intimiteit, weer stroming. Stroom, knuffel, misschien ontstaat er wel weer een mooi liefdesspel. Geniet ervan. Geniet van jezelf, geniet van je partner, geniet van elkaar. Geniet van het leven!


 

Geniet, in liefde en bewustzijn!


Liefde kan zich manifesteren als een relatie
maar begint in diepe afzondering.

Als je gelukkig bent in je alleen-zijn,
als je de ander geheel niet nodig hebt,
als de ander geen vereiste is,
dan ben je in staat tot liefhebben.

Als de ander een vereiste is, kun je slechts
exploiteren, manipuleren, domineren,
maar je kunt niet liefhebben.
Osho


Relatietips voor mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *