Wat is Tantra

Tantra is vooral beleven, voelen, ervaren. Dus alle woorden schieten eigenlijk tekort. Laten we echter maar beginnen met te vertellen dat tantra niet gelijk staat met seks, het is namelijk veel meer. De diepgang van het tantrapad is zo groot, het raakt alle aspecten van je leven. En dus ook van je seksleven. We geven hier een korte uitleg.

Tantra is voor ons een bewustzijnspad, en vooral het pad der liefde

Het is een geweldige ontdekkingsreis, het ont-dekken van jezelf. Tantra heeft echter niet zo zeer een doel, nee de reis zelf is enorm van belang. Genieten onderweg! Tantra is een pad vol verwonder- en leerprocessen, en op dat pad kom je meer en meer in contact met jezelf en je innerlijke vreugde. Op het tantrapad is het vooral ervaren, beleven!!! Het is de vreugde van thuiskomen in jezelf.

De vreugde van thuiskomen:
Innerlijke vreugde door te groeien in liefde en bewustzijn

In onze visie gaat tantra over het laten stromen van je levensenergie.
Over “genieten”, over ”in liefde”, over “bewustzijn”.
Thuiskomen in jezelf, versmelten met de ander, één worden met het bestaan.

wat is tantra - shivashakti


zonkleinLEVENSENERGIE

Tantra gaat volgens ons om levensenergie, om het laten stromen van de (seksuele) energie. Het gaat niet om denken of doen. Wat we hooguit proberen te “doen” is de blokkades van de stroming weg te halen, de stroom vrij te maken. Als onze levensenergie stroomt, staan we in onze kracht, zijn we vitaal, in verbinding, kunnen we genieten, zijn we gelukkig. Als de mannelijke en vrouwelijke energie samensmelt, ontstaat een éénheidsgevoel, ontstaat een “zijn” in totale gelukzaligheid. Tantra is het antwoord op ons intense verlangen naar verbinding. Dáár gaat het ons om. Tantra is genieten!

LIEFDE

omdat we ons graag in het hart bevinden en ons liever door ons hart dan door ons ego laten leiden. Want als je in je seksuele energie blijft hangen, is er lust, geen liefde. In alles wat we doen, proberen we dus de richting van het hart (=liefde) te volgen: ons gevoel en niet de ratio speelt dus de belangrijkste rol. Transformatie!

De mind speelt spelletjes en is nooit tevreden. Maar liefde kent geen voorwaarden, geen oordeel, liefde kent alleen het NU. “Tantra is liefde” heeft te maken met hartsverbinding.

BEWUST…ZIJN

omdat bewustzijn de sleutel is tot groei. Het “ultieme” op het tantrapad is de jump naar verlichting. Maar onderweg op ons pad zijn wij al tevreden met groeiend bewustzijn. Uiteindelijk bestaat er geen goed of fout, maar tot we totaal bewust-zijn zal groeiend bewustzijn het “mooie/goede” in ons doen groeien en het “lelijke/kwade” helpen oplossen.

<>

Wie zich echt bewust is van zijn boosheid, kan niet boos blijven.

Wie zich bewust is van zijn liefde, kan overstromen en delen.

Tantra OTL-logo


Genieten

valentineHappiness is een keuze! Je kunt er gewoon voor kiezen om happy te zijn. De wereld is wat jij er van maakt, dus kan je het zien als een mooi groot spel? Kan je genieten van het spel of wil je winnen? Tantra nodigt je uit te genieten van de reis en het doel te vergeten. Lekker happy te zijn in het hier en nu. Tantra is helemaal voor genieten, voor genot. En genieten kent vele vormen. Genieten kan immense vreugde worden als jij in liefde bent, vanuit je hart leeft. En vreugde kan gelukzaligheid worden als die vreugde helemaal van binnenuit gevoed wordt. Innerlijke vreugde…

…door te groeien in liefde en bewustzijn

We herhalen het nog maar eens, de twee belangrijkste tools op het pad van tantra zijn liefde en bewustzijn. Dat betekent groeien in aanwezig zijn; een pad van zelfrealisatie. Op dat pad kom je steeds meer los van fijn en pijn. Je bent niet je gedachten, je bent niet wat je voelt, je bent zoveel meer. Je gaat steeds meer waarnemen, je wordt steeds gevoeliger. En zo ontstaat uiteindelijk een gelukzalige staat van zijn, waarbij je de illusie bent ontstegen. In totale verbinding met jezelf, met de ander, met het bestaan.

 

OTL-promo-onderdelen


Lees verder

Wil je meer lezen over het tantra?

Verder / terug naar alles over Tantra
In Thema’s in Tantra leggen we uit welke “thema’s” op het tantrapad centraal staan.


Overzicht Online Cursussen

Hopelijk heeft het bovenstaande je een beetje nieuwsgierig gemaakt, wil je weten hoe jij één en ander concreet in je leven kan brengen. Kijk daarom eens naar het overzicht van onze online producten. Er zit vast iets voor je bij.

Breng tantra in je leven, kies hier wat bij jou past

English version What is tantra


Online Tantra, volg ons op Facebook

Wat is tantra
Getagd op: