Twin flames – De hemel, maar ook de hel

pijn in je hartTwin flames. De laatste tijd hoor/lees ik verhalen en heb ik veel coach sessies rondom de ontmoeting van tweelingzielen, ofwel twin flames. Veelal concentreren die verhalen zich op de (geweldige) ont-moeting van de twin flames zelf. Niet altijd loopt die ontmoeting trouwens voorspoedig af. Tenminste, het lijkt erop dat de meeste tweelingzielen in dit leven praktisch niet bij elkaar kunnen blijven (wat veel pijn geeft). Over de lessen van een ontmoeting met je tweelingziel schreef ik echter al eerder.

Dit artikel gaat meer over de andere betrokkenen.  Ik beschrijf een proces wat ze misschien herkennen en geef tussendoor enkele tips hoe ermee om te gaan. Zie ook het artikel: Iemand loslaten is niet makkelijk. Veel leesplezier en schroom niet je ervaringen te delen.


Twin flames

De wereld staat op zijn kop

Tja, de wereld staat op zijn kop. Niet alleen voor de twin flames, maar ook voor hun partners. Van de ene op de andere dag is de wereld kompleet anders. Het hele gezin komt in een rollercoaster terecht. Ik ken vele varianten die dan kunnen ontstaan, maar de rode draad is toch wel dat beide twin flames de rationele kop er niet meer bij hebben, krasse (liefdeloze) uitspraken doen en/of snelle impulsieve beslissingen nemen. Lang bestaande relaties worden “over night” opgezegd. De (positieve) aandacht is helemaal gericht op de twin flame, jij kunt weinig goed meer doen. De normale dagelijkse gang van zaken wordt heftig verstoord…. Zijn ze gek geworden???

Blijf functioneren

De partner(s) van de twin flame heeft de ondankbare taak om de boel draaiende te houden. Niet alleen is er de schok in de relatie die moet worden verwerkt, de twin flame is ook “even” helemaal niet bezig met de aardse/praktische zaken van alledag. Zoals in vele crisissituaties leven de partners meestal in “survival mode”. Uiterst nuttig (iemand moet zijn/haar kop erbij houden), maar ook goed om je bewust te zijn. Als je het niet weet… kan het gek aflopen. Dit bewustzijn dat je aan het overleven bent is goed, zeker als er kinderen in het spel zijn. Hoe het ook loopt, een zo stabiel mogelijke basis blijft belangrijk. Zelfs als er sprake is van ontkenning… Ook als er sprake is van geheimhouding. Energetisch gezien gebeurt er zo veel! Kinderen zijn echt niet achterlijk en voelen erg veel. De zaken zo veel mogelijk open gooien is m.i. belangrijk om de boel draaiende te houden en zo min mogelijk schade aan te richten.


Twin flames – Je hoeft het niet te begrijpen

Want het is niet te begrijpen… Je mind wil het echter altijd begrijpen. Je gaat googlen, je gaat lezen… en je snapt er nog niets van. Alles wat je leest is dat het zo geweldig, zo hemels, zo heerlijk is. Dat zal best, je (ex)partner zegt dat zo vaak. Maar voor jou is het de hel. Wie schrijft daar over…

Verwerk de schok

Natuurlijk kwam ook voor jou de ontmoeting van je partner met zijn/haar twin flame als een schok. Zulke dingen zijn nooit te voorzien (als het geen compensatie is tenminste). Dus “gun” jezelf die schok en alles wat daarbij hoort. Als je boosheid voelt, als je verdriet voelt, laat de boosheid en/of verdriet er dan ook zijn. Stop het niet weg, ga geen toneel spelen, doe niet alsof er niets aan de hand is. Nee, VOEL wat je voelt en sta het jezelf toe.

Voel de pijn

Voel de pijn, neem adempauzes, en doorvoel je verdriet. Vechten tegen wat er bij je is, zal je niet helpen. Toelaten van wat er is wel. Het zal je helpen om het onvermijdelijke te accepteren. De dingen die al gebeurd zijn. Die ontmoeting die al plaats heeft gehad. Hoe je ook droomt, als je wakker wordt is het weer (bittere) realiteit. Je weet niet hoe het verder gaat, maar accepteer tenminste hoe het is. Accepteren van de situatie, hoe onduidelijk, hoe onzeker die ook is. Soms is een scheiding snel definitief, soms kiest je partner (snel) weer voor jou. Hoe dan ook, wat er ook is/was, verwerk de schok, accepteer de situatie en kijk vooruit. Maak je los van de schok en kom weer in beweging. Vooruit, naar de toekomst toe. Creëer (toekomst)perspectief…

Nodig je (ex)partner uit om te delen

Mede daarom is het ook handig en verstandig om te blijven communiceren. Misschien wil je hem/haar wel afschieten, maar je weet best dat dat je (gezin) niet helpt. Probeer (hoe moeilijk ook) open te blijven voor je (ex)partner en te luisteren naar zijn/haar verhaal. Luister en ontwapen zo je partner. De kans is groot dat jij alle negatieve projecties krijgt en de twin flame alle positieve. Zij/hij is toch zo geweldig en jij….. Blijf uit de discussie, ga niet in gevecht en luister.

Deel natuurlijk ook je eigen gevoel. Voel wat je voelt en spreek je uit. Je zult merken dat dat je zo kan opluchten. Hou daarbij alles bij jezelf. Spreek over jezelf, spreek in de ik-vorm. Realiseer je dat je partner misschien even op een roze wolk leeft. Hij/zij zal misschien helemaal niet (echt) luisteren en/of helemaal niets doen met wat je zegt. Haal dan maar diep adem, ga naar je hart. Voel wat je voelt en blijf bij jouw waarheid. Probeer hem/haar niet te overtuigen of te veranderen. En vooral… Ga niet te veel discussiëren, ga niet vechten.


Twin flames – Bewaak je grenzen

Niet vechten, maar ook niet over je heen laten lopen. Je hoeft niet altijd de verstandigste te zijn, maar misschien ben jij wel degene met de meeste realiteitszin. Bewaak je grenzen! Laat je (ex)partner vrij, maar maak hem wel deelgenoot van de consequenties van zijn/haar handelen. Iedereen neemt zijn eigen beslissingen, en daar horen consequenties bij.

Veel in het aardse leven heeft toch veel weg van een compromis en daar zijn er twee voor nodig. Bewaak je  grenzen en zorg voor jezelf. Bewaak jouw waarheid! Zorg voor jezelf, zorg voor je gezin. Zelfs als je (ex)partner volledig de kluts kwijt is (geen verantwoordelijkheid wil dragen), blijf een beroep doen op “liefdevol handelen”. Het kan toch niet zo zijn dat een hemelse ontmoeting zoveel schade (kinderleed) te weeg brengt?

twin flame - les geleerdVoel je geen slachtoffer

Dat wil niet zeggen dat jij je slachtoffer moet voelen. In tegendeel! Hou de dingen bij jezelf. Jouw reactie is jouw reactie en hoe liefdevol is die? De ontmoeting van jouw man/vrouw met zijn tweelingziel heeft ook voor jou betekenis. Vind jouw boodschap, jouw les!

Wat betekent dit voor jou? Misschien zat je wel in een onbewuste afhankelijkheidsrelatie. En misschien is het wel een test om je te leren wat echte onvoorwaardelijke liefde is. Misschien is dit het moment om jouw emotionele bagage (pijn/wonden) af te werpen. Gebruik de energie die er op dit moment is om te helen. Zoek uit wat je te doen staat. Kijk daarbij naar het ruimere plaatje, we kijken soms zo beperkt…

Zoek steun

Dus praat er over. Praat erover met je dierbaren. Hoe moeilijk ook. En probeer te luisteren. Natuurlijk sommige mensen zullen je vertellen dat ze je al gewaarschuwd hadden. Duh… daar heb je wat aan! Maar toch…, uit al die reacties kun je waardevolle informatie halen. Informatie die je een ruimere blik verschaft. Het geeft je ook de mogelijkheid je te uiten. Release van opgekropte emotie en  energie. Lekker uithuilen kan wonderen doen. Eens heerlijk boos zijn en je (ex)partner voor rotte vis uitmaken ook. Zoek mensen op die van je houden en het goed met je voor hebben. Koester je in hun aandacht en liefde. Laat je ook koesteren, laat het allemaal maar binnenkomen. Je hebt het even nodig. Praat, deel, hug…

Doe het niet alleen

Zoek ook steun bij “soortgenoten”, mensen die soortgelijke gebeurtenissen hebben meegemaakt. We denken altijd dat wij de enige zijn. Dat dit alleen ons overkomen is. Tja, dat is dus niet zo. We zijn met velen. Het aantal mensen dat hun tweelingziel ontmoet stijgt, de hele wereld is in een versnelde spirituele ontwikkeling. Het aantal achterblijvende partners dus ook! Zoek ze op en profiteer van hun ervaringen, doe er je voordeel mee.


Twin flames – Neem geen overhaaste beslissingen

De wereld staat op zijn kop, alles is in verandering, dingen lijken onvermijdelijk. En toch en vooral: neem geen overhaaste beslissingen. Blijf liefdevol in alles wat je zegt en doet. Blijf liefdevol handelen. Hoe moeilijk ook, wees blij voor je (ex)partner.

Als je werkelijk van iemand houdt,

dan gun je hem/haar de hemel…

Ook als je er zelf niet bij bent.

Voordat je iets beslist: voel je eigen aanwezigheid. Voel dat je kiest vanuit de bron, vanuit balans, vanuit liefde. Zoek jezelf! En sommige beslissingen neem je samen. Onderzoek of dat mogelijk is. Spreek je intentie uit om dat ook samen te doen. Zoek daartoe elkaar op in stilte. Kijk eens of je zonder woorden, in stilte bij elkaar kunt zijn. Kijk wat er dan ontstaat, welke beslissingen “goed” voelen.

Creëer toekomstperspectief

Het is een dooddoener natuurlijk als je in de shit zit. Als je wereld helemaal in elkaar is gestort. Maar neem van mij aan: alles gaat voorbij. De pijn gaat voorbij. Fijn gaat voorbij. Het leven gaat door en pijn en fijn zullen daar altijd in voorkomen. Dus blijf niet hangen in het verleden en creëer je eigen toekomst.

Jouw intentie is daarbij zo belangrijk. Wat wil jij neerzetten in deze wereld en met wie? Je partner heeft een ontmoeting gehad, oké. En wat deed/doet dat met hem/haar. Wat betekent dat voor jou/jullie? Misschien wil je wachten, misschien gaan jullie uit elkaar.

Wat is jouw waarheid?

Belangrijk is om jouw waarheid te vinden. De ontmoeting met een twin-flame bevat voor iedere betrokkene een spirituele boodschap. Niets is voor niets. Dus begrijp (vroeg of laat) die boodschap. Kijk positief en zet jouw intentie neer in de wereld. Accepteer alles wat komt en creëer actief jouw toekomst.

 


Genieten,
door te groeien in liefde en bewustzijn…


Twin flames, powered by Satori en Solana

 

Twin flames: hoe daar als (ex)partner mee om te gaan

Eén gedachte over “Twin flames: hoe daar als (ex)partner mee om te gaan

  • 15 augustus 2020 om 06:15
    Permalink

    Hallo,
    Wat een openbaring voor mij ik had nooit eerder iets over twinflames gehoord. Deze ervaring is mij overkomen met mn eigen neef. Ik probeerde mij ertegen te verzetten en toen ik het uiteindelijk toeliet voelde ik zoveel mixed emotions. Het was het beste wat mij was overkomen maar daarnaast voelde ik mezelf vies, verliefd worden op je eigen neef in onze Surinaamse cultuur is dat not done. Maar de aantrekkingskracht was enorm ook bij hem de dingen die hij tegen mij zei voelde eerst als leugens een manier om mij zo snel mogelijk het bed in te krijgen maar als we samen waren was het zo heftig ik had dit niet eerder gevoeld. En ook telepathisch heb ik dingen met hem ervaren. Maar de “relatie” maakte mij gek er werd getrokken en losgelaten en idd niemand is beter, normaliter ben ik zeer nuchter maar ik werd obsessief naar hem toe zelf begreep ik mijn gevoelens niet. Het is een moeilijke tijd voor mij mede omdat ik dit alleen met een vriendin kan delen. Maar nu ik hierover ben geïnformeerd gaan er deuren voor mij open dus bedankt voor dit artikel.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *