Closer together

De slingerbeweging van Alleen en Samen (willen) Zijn

Closer together. Ieder stel weet het: er zijn momenten van intens samenzijn en er zijn momenten van alleen-zijn. Ben je (te) lang samen, dan wil je weer alleen zijn. Ben je (te) lang alleen dan zoek je weer het samenzijn. Volgens ons is dit een heel natuurlijke slingerbeweging, een beweging die verbonden is met de wereld van de dualiteit. Slechts door de illusie van dualiteit te ontmaskeren, te doorbreken, te laten vallen, voorbij te gaan, komt deze slingerbeweging tot stilstand.

En dan…. leven we weer in de éénheid, de heelheid waar we allen zo naar op zoek zijn. Als we de illusie voorbij zijn, is “samen” hetzelfde als “alleen”. Dan valt alle afscheiding weg. Maar goed, zo ver is het nog niet. We zijn op weg… En op die weg, op elk moment in de slingerbeweging, kan liefde en bewustzijn je helpen om de richting van de weg naar het midden, de weg naar éénheid te vinden. Onderstaand wat inzichten die ons hielpen, en nog steeds helpen.

Herken / accepteer de verschillen

Dag en nacht, warm en koud, zacht en hard, man en vrouw. In de dualiteit wordt de aard der dingen vervormd tot uitersten. Aan de ene kant de man en aan de andere kant de vrouw. Zo horen we te zijn. Tegelijkertijd echter vergelijken en beoordelen we de ander steeds op het beeld dat we van onszelf, onze eigen sekse hebben. Een mooie projectie! En zo ontstaat bewondering, maar ook onbegrip voor de andere sekse. Ja, vrouwen praten om dingen op een rij te krijgen en mannen praten pas als ze de dingen op een rij hebben. De emotionele uitbarstingen van vrouwen zijn om gek van te worden (voor de man dan). De afstandelijke, koele berekenendheid van mannen idem dito (voor de vrouw tenminste).

Tja de “vrouwelijke” kwaliteiten verschillen dus van de “mannelijke”. Maar ze zijn naar ons (tantrisch) idee géén tegenstellingen maar aanvullingen op elkaar. DE man, DE vrouw bestaat immers helemaal niet! We zijn allen “Human Beings”‘, met zowel mannelijke als vrouwelijke kanten. Naarmate we in staat zijn het volledig scala van onze m/v kwaliteiten te benutten, wordt ons functioneren, ons leven rijker. Dus herken de verschillen tussen jou en je partner en accepteer de complementaire kwaliteiten (van je partner) als een geschenk. Kijk in die spiegel en zie jezelf. Accepteer wat je ziet, leer van je partner en verrijk zo je leven.

Haal blokkades weg

In iedere relatie bouwen zich gaandeweg issues op die als zand in de machine, als een zich opbouwende muur tussen jullie in gaat werken. Soms bouwt zich veel verdriet, boosheid, frustratie op bij één of beide van jullie. Het kan ook zijn dat onverwerkte zaken (angst / schaamte) uit het verleden zodanig naar boven komen dat ze een barrière tussen jullie gaan vormen. Wil je Closer Together blijven dan is het wijs deze barrières te slechten en de blokkades regelmatig weg te halen. Zie het maar als een grote schoonmaak. Of een grote onderhoudsbeurt. Logisch toch?

Doe het eens anders

Als je elkaar net kent zijn er nog helemaal geen patronen, structuren of routines anders dan die jullie zelf inbrengen. Je zal echter merken of gemerkt hebben dat er naar verloop van tijd min of meer vaste patronen gaan ontstaan. Je denkt je partner te kennen… Zijn gewoontes, eigen-aardigheden, voorkeuren en verlangens…. Maar zie ook dat deze patronen gaandeweg jullie relatie gaan bepalen. Niet jullie, maar de patronen maken dan de dienst uit in jullie levens: jullie relatie wordt voorspelbaar, routinematig en saai.

Natuurlijk kan je hier je partner de schuld van geven, maar neem liever de verantwoordelijkheid voor je eigen leven: doorzie jouw kant van de relatie en ontmasker je eigen conditioneringen, je patronen en gewoontes (je mind). En dan…. Doe het eens anders… Slaap eens aan haar kant van het bed! Verander je vaste patronen, omarm het onbekende. Doe de dingen eens tegengesteld aan hoe je ze altijd doet. Oei verwarrend… Doe eens gek…. Doe eens iets onverwachts, iets spannends… Verras je partner en kijk, neem waar wat er gebeurt in je relatie.

Laat het stromen in je lijf

In je leven, in je relatie heb je de keus tussen langzaam indutten en blijven bruisen… Je kan in de kracht van je leven en in je relatie blijven staan, of je overgeven aan de druk van wat er allemaal van je verwacht wordt, je steeds kleiner maken. Closer Together betekent kiezen voor een groots en krachtig leven! In een mensenlichaam is zo veel energie beschikbaar. We kunnen er bergen mee verzetten: de sky is the limit als we onze basis, onze roots, koppelen aan onze seksuele energie (seksdrive).

En wat als we ook nog de energie achter onze emoties gebruiken en laten samenvloeien met de krachten van onze passie en hartstocht?? Als we onze stem laten horen, onze wijsheid inzien? Ga ervoor en laat / voel je Life-Force groeien! Als het stroomt in ons lichaam voelen we ons geweldig. Het stroomt omlaag, zodat wij ons kunnen manifesteren in deze wereld. Het stroomt omhoog zodat we de liefde kunnen voelen, het licht kunnen zien en het goddelijke binnen handbereik komt. En dan…… wow dan verbinden we ons (weer) met onze partner met een intensiteit die je misschien nog nooit zo ervaren hebt. Samen stromen, bruisen, kolken, samensmelten.


Closer together

Ontdek het energiespel

Eén van de vele mooie ontdekkingen die wij in tantra hebben gedaan is hoe heerlijk het is om samen het energiespel te spelen. Je te wentelen in levensenergie en je er helemaal in te ontspannen. Super energiek zijn en toch geheel ontspannen. En als je eenmaal weet waar je energie te vinden is, raak je niet uitgespeeld. Je kunt samen krachtig (en actief) in het leven staan, als een rots in de branding. Er helemaal zijn voor elkaar. Je kunt ook heerlijk spelen met je seksuele energie. Jullie seksleven zal er een boost door krijgen: langer, intenser, super vervullend.

Maar ook met de power of passion valt te spelen. Ken jij de immense energie die uit iemands ogen spettert als hij/zij over zijn passie praat? Ontdek je passie(s)… Feel the Force…. En wat te denken van een hartsverbinding die jullie samen in de hemel brengt? Een ongekend intimiteits- en verbindingsgevoel dat ook voor jullie weggelegd is. Ontdek het energiespel, vind de hartentroefkaart en raak nooit uitgespeeld.

En zorg voor polariteit

Een speciaal aandachtpunt in het energiespel is de polariteit tussen jullie. De dagen van de afhankelijkheidsrelatie zijn geteld! We hebben er geen oordeel op, maar de dagen van het traditionele model van de macho-man en de keukensloof zijn geteld. En volgens ons is ook het model van de complete, onafhankelijke man/vrouw geen lang leven beschoren. Het is saai!!!! Wie wil er samenleven met een kloon van zichzelf?

Natuurlijk moet er voldoende basis, voldoende overeenkomst zijn met je partner: degene wat jullie samen koesteren (normen, visies, interesses). Maar er “moeten” ook voldoende verschillen zijn om het samenleven interessant te maken. Plus en plus stoten elkaar af. Idem met min en min. Het mooie van de man en vrouw is nu juist de polariteit tussen beiden! Juist dat maakt dat jullie helemaal jezelf mogen en kunnen zijn in een relatie. Leve de verschillen tussen man en vrouw, leve de polariteit. Houd die in ere als je Closer Together wilt zijn.

(Weer) zien en laten zien

Closer Together gaat ook over zien en gezien worden. Weer fris naar je partner kijken en jezelf ook helemaal laten zien. Het is heerlijk om elkaar weer / te blijven ontdekken. Met een liefkozing, door je geheimen met elkaar te delen of in een heerlijk vibrerend, stromend hartscontact. Maar dit vergt wel durf… De durf om niet terug te vallen op routine, op het bekende. Durf je de uitdaging aan van het onbekende? Met al je senses weer opnieuw de wereld, je partner onbevangen ontdekken? Heb je de aandacht en interesse om echt te kijken en te luisteren. Durf jij je te laten zien? Te zeggen wat je voelt, te zeggen wat je wil, wat je wensen zijn? Ga jij ook voor samen? “Zorgen voor samen” is een actief proces en geeft ruimte om meer te verdiepen en weer samen te genieten.


Closer together

Belang van aanraking

Communicatie is een belangrijk “brug” om weer in intiem contact te komen met elkaar. Wat ons betreft is aanraking / liefkozing de koning van de communicatie. Aanraking is zó belangrijk in een mensenleven. Partners die elkaar aanraken kunnen elkaar zoveel geven, zoveel vertellen. Maar werkelijke aanraking is van een kwaliteit die ons van nature niet meer wordt aangeleerd. We raken bijna helemaal niet meer aan en als we het doen is het “slechts” functioneel, zonder liefde, zonder intimiteit, slechts een fractie dus van wat mogelijk is.

Wij gaan voor de Tantric Lovers Touch. Aanraken met aandacht en aanwezigheid. Helemaal aanwezig zijn in de aanraking. Zowel aan de gevende als de ontvangende kant. Een volkomen open kanaal waardoor stille afstemming kan plaatsvinden en intimiteit ontstaat. Een versmelting waardoor ook de voedende en helende kracht van liefdesenergie zijn werk kan doen. Een aanraking die steun geeft aan je partner, voedend is, liefdevol…

Goede seks is nooit weg

De intimiteit van aanraking kan een nieuwe dimensie vinden in massage en/of de wonderen van seks. In de mannelijke visie / psyche is seks zelf DÉ manier om verbinding te zoeken, in verbinding te komen. Als je dat werkelijk begrijpt, smelt je hart en open jij (v) je voor de mannelijke seksuele energie. Herinner je maar de begintijd. Lijven die elkaar vinden. Lust is oké. Closer Together is de fit vinden tussen hoofd (mind), lichaam (body) en hart (ziel). In je lijf zijn door seks is een schakel naar je hart. Zie seks als een mooi aanraak- en energiespel; lekker in beweging; stroming in je lijf

Het geheim van samen zijn

Is seks voor mannen de manier om verbinding te zoeken, voor vrouwen is het hart de natuurlijke plek om uit te reiken naar de partner. Als de seks-hart cirkel rond is ontmoet de man zijn vrouw in een innige bruisende verbinding. Als de hart-seks cirkel rond is ontmoet de vrouw haar man in een intense liefdesverstrengeling.

Seks voor liefde, liefde voor seks. Seks is voor mannen de poort naar hun hart. Open, ontvankelijke vrouwen kunnen de mannelijke seksuele energie ontvangen en naar hun hart brengen. Zij kunnen hun man leren hun hart te openen. Voor vrouwen is het hart de poort naar seks. Liefhebbende mannen kunnen de liefde van hun vrouw ontvangen en naar beneden, naar hun seks brengen. Ze kunnen een prachtige zuivere seksuele verbinding maken. Ze kunnen hun vrouw uitnodigen om haar Yoni helemaal te openen en zich te laten meevoeren met deze voedende seksuele stroom. En zo kan je energetisch helemaal samensmelten in The Circle of Love. Een heerlijk energie- versmelt-spel.

ZIJN: Stil zijn en niets doen

En dan is het tijd om helemaal niets meer te doen. Het zijn drukke tijden en niets doen is lastig, maar als je in de Circle of Love bent vallen tijd en plaats volledig weg. Samen niets doen is heerlijk. Alle afscheiding valt weg. Hij en zij bestaan niet meer. Je bent samen, een paar….

Het goddelijke in elkaar zien

Een laatste inzicht om jullie dichter bij elkaar te brengen is misschien een wat lastige. Maar kijk eens om je heen. Kan je de pracht en schoonheid zien van alles wat er is? Kan je de perfectie zien van de imperfecte wereld? Zie het grotere geheel! Zie en voel macht/kracht die veel groter is dan die van jou. We zijn allemaal een klein maar perfect radertje in een groter geheel. Zie de prachtige structuren, zie de complexiteit van hoe alles samenhangt.

Zie hoe mooi je lijf, de wereld, de kosmos in elkaar zit. In alles wat je ziet zit het goddelijke verborgen. Dus…..kijk nog eens goed naar je partner. Kan je nu het goddelijke zien in haar / hem?? Ons advies is om je partner te zien als een goddelijke verschijning. Hem of haar de verering te schenken die hem/haar toebehoort. Zie alles wat hij of zij is, doet of zegt als een uiting van het goddelijke en verbaas je over het effect dat dit op jullie relatie heeft. Draag je man/vrouw op handen en wordt beloond met de hemel op aarde. Om goddelijk te zijn hoef je niet te wachten tot je dood.


Lees meer

Wat is een tantrische relatie ?

Intimiteit en seksualiteit (in je relatie)

secrets for lovers

Willen jullie closer together komen? Daarvoor vind je heerlijke duo-meditaties en oefeningen in de cursus Secrets for Lovers. Alleen al dat jullie de intentie hebben en de samen de tijd hiervoor uittrekken zal jullie relatie verdiepen. De cursus zal jullie relatie zeker een boost geven!

 

 

 

 

 

Terug naar Tantrische relaties

 


Closer together, powered by Satori en Solana

Closer together

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *