5 relatietips: zo hou jij je relatie spannend

1. Neem tijd voor jezelf

Klinkt misschien gek, maar het is belangrijk dat jij eerst en vooral goed voor jezelf zorgt. Neem elke maand een minimaal dag voor jezelf. Plan dat in, zorg dat je vrij bent en doe dan helemaal wat jij wilt. Quality time voor jezelf. Een dag om weer heerlijk op te laden. Als jij lekker in je vel zit, dan heb jij je partner ook veel te bieden. Zorgen voor jezelf en dan zorgen voor de ander.

2. Ontdek elkaar hartsverlangens

Als je denkt dat jij je partner kent, think again. Niets is zo veranderlijk als de mens. Wat gister waar was, is vandaag toch helemaal anders. Elke fase in het leven heeft zo zijn eigen kwaliteiten en benodigdheden. Doe daarom regelmatig een inquiry met je partner over wensen, verlangens, dromen. Lééf ook je dromen. Het leven, jullie relatie is te kort om er niet VANDAAG van te genieten.

3. Doe samen iets leuks – elke maand een blind-date

Druk, druk, druk. Leef je om te werken, of werk je om te leven. Naast tijd voor jezelf is het geweldig belangrijk dat jullie ook tijd maken voor elkaar. Ook quality time, maar nu voor samen. Vanuit de inquiry komen vast leuke ideeën, maar daarnaast verzin iets leuks/spannends/geks/anders. Organiseer elke maand iets waarvan je partner vooraf niet weet wat het is. Een les Japans leren, Yoga meditatie, vingerverven… Wees creatief en regel iets. Doe de organisatie om en om.


5 relatietips: zo hou jij je relatie spannend


4. Doorbreek patronen – doe het eens anders

Patronen zijn dodelijk voor een frisse, energieke relatie. Gewoontes zijn zo gemaakt en beperken de vrije ruimte, want zo gaat het toch altijd? Wees alert op de invloed van patronen en routinematige handelingen. Doe het eens anders. Doe het bijvoorbeeld precies omgekeerd als “anders”. Patronen ontstaan overal dus wees alert. Wij rijdt altijd? Wie doet de boodschappen? Wie ligt aan de linkerkant van het bed? Draai de rollen regelmatig eens heel bewust om. Verander de taakverdeling, speel een ander rollenspel. Doe eens gek! Spring uit de band, doe iets wat eigenlijk helemaal niet kan…

5. Leer tantrische seks

Er is niets zo spannend als tantrische seks. Niet het soort spannend dat je misschien kent. Tantrische seks is misschien niet zo spannend om te doen. Het gaat niet over porno, harde seks, gebruik van seksspeeltjes of “swingen”. Nee tantrische seks verandert jullie seks in lovemaking. Tantrische seks zorgt voor een geweldige verdieping van jullie intimiteit en seksualiteit. Het is een eindeloos liefdesspel dat nooit gaat vervelen. Seks kent vaste patronen, Lovemaking is altijd fris, energiek en verrassend.


Meer intimiteit in je relatie?

Lees dan meer relatietips

Key article over Tantrische relaties

Meer over intimiteit-oefeningen

Terug naar de Tantra Blog

 

5 relatietips: cursus Secrets for loversCheck it out – doe één van onze themacursussen van stellen

In onze cursus Secrets for Lovers zitten vele intimiteitsoefeningen die je relatie verdiepen. De cursus Anders Vrijen neemt jullie mee in de wereld van tantrische seks.


OTL, zie ook onze Engelse website

5 relatietips: zo hou jij je relatie spannend
Getagd op: