Wat is een tantrische relatie ?

– kern elementen van een tantrische liefdesrelatie


Vereniging in liefdevolle aanwezigheid

Tantra is een pad van groeien in Liefde en Bewustzijn. Het is een individueel proces, maar als mens kunnen we veel van elkaar leren. Uiteindelijk valt alles samen, maar tot die tijd is Liefde het vrouwelijke deel van dualiteit, terwijl Bewustzijn het mannelijk deel is. Spirituele realisatie – is het ontstijgen van dualiteit, is het combineren, het samenvloeien van de mannelijke energie met de vrouwelijke energie, een samensmelten tot één. Tantrische partners spiegelen elkaar in energie en vullen elkaar aan.

Bewust samen

Wat is een tantrische relatie - Look LovinglyEen bewust leven leiden is een echte uitdaging. Tantrische partners doen er alles aan om elkaar daarbij aan te moedigen en te helpen. Want meestal vergeten we om bewust te zijn. We gaan regelmatig op de automatische piloot en leven een groot deel van ons leven onbewust. Tantrische partners schudden elkaar dan weer wakker.

Liefdevolle aanwezigheid

Hetzelfde geldt voor leven met een open hart. Het ego gaat voor bevrediging, dus liefde en mededogen wordt snel vergeten. Tantrische partners ondersteunen elkaar door keer op keer de focus weer op liefde te leggen. Kijk liefdevol, handel liefdevol, denk zelfs liefdevol. Geven en ontvangen in plaats van krijgen en nemen. Alles accepteren en omhelzen in liefde.

Spirituele verbinding

Een tantrische relatie is een spirituele relatie. Het is een verbinding tussen twee mensen, maar niet alleen op het gebied van lichaam en geest, maar ook een verbinding van hart en ziel. Het uiteindelijke doel is om je partner te helpen (jullie beiden) om spirituele verlichting te bereiken. Dit doel is echter niet zo relevant (voor ons), omdat (we geloven) tantra helemaal draait om de reis. Groeien in liefde en bewustzijn, resulterend in geluk. Dus het echte doel is gewoon om gelukkig te zijn – eindeloos gelukkig samen – in het hier en nu.


Ervaar de geweldige momenten waarop tijd en ruimte verdwijnen …


Gedachten delen – gevoelens – energie – liefde – bewustzijn

Een tantrische relatie is een samensmelting. Het is een delen van gedachten – gevoelens – energie – liefde – bewustzijn. Het is een soort van openheid die onbegrenst is. En om open te zijn, waarheidsgetrouw, onbevreesd, authentiek, liefdevol, wakker, is niet gemakkelijk. Het is best een moeizaam en kwetsbaar proces. Het vergt veel vertrouwen en doorzettingsvermogen. En het goede nieuws is dat de beloning giga is. Tantra is een geweldige manier om je relatie, de verbinding met jezelf en met je partner te verdiepen. Het resulteert in diepe intimiteit en momenten van extreem geluk (gelukzaligheid, extase).

Ondersteuning van de reis

Samen zijn op deze reis heeft het voordeel van wederzijdse ondersteuning. Wanneer één partner zich niet bewust is van wat er aan de hand is, kan de andere partner instappen en ondersteunen. Er valt echter niets te fixen, er is geen behoefte om iets te veranderen, al helemaal je partner niet. De mogelijkheid om je partner in de spiegel te laten kijken, is wel een grote winst.


Everyone has immense intrinsic potential,
realizable through the experience of tantric practices


Meer dan tantrische seks

De meeste tantrische partners hebben de rat-race van het normale / economische leven verlaten. Ze spelen misschien nog steeds de “power, money & prestige game”, maar ze zijn niet zozeer slaaf meer van hun baan, familie, leeftijdsgenoten, verwachtingen en/of regels. Ze hebben geleerd dat vertragen en ontspannen zijn in wat is, zeer lonend is. Gelukkig zijn is belangrijker dan rijk zijn. Samen zijn is belangrijker dan proberen je stempel op de geschiedenis te drukken. Dit komt ook tot uiting in vrijen. Natuurlijk kunnen tantrische partners ook seks hebben, maar seks wordt meestal vervangen door Lovemaking.

Diepe verbinding

Een langzamere, intieme, lichamelijke, bewuste, liefdevolle, energieke ontmoeting. Intimiteit, seksualiteit en liefde smelten samen in een diepe verbinding van lichaam-geest-hart-ziel. Vrijen is geen gevecht of een race naar een climax, nee, het eert het goddelijke in elkaar, in je partner. En er is geen begin, geen einde aan. Ja, misschien is er hete seksuele energie, passie, wildheid, maar het leidt nergens anders dan diepe saamhorigheid. Eenvoudig bewegingloos oogcontact kan nog extatischer zijn dan fysiek indringen en veel stoten.


De Ui afpellen – Healing

Wat is een tantrische relatie - VertrouwenAls we net geboren zijn, zijn we min of meer compleet en onbeperkt. We hebben nog geen concept van afscheiding. We hebben nog steeds onvoorwaardelijk lief, omdat alles één is. Maar al snel leren we dat de wereld anders is, heel voorwaardelijk is. We leren dat onze ouders / verzorgers tevreden zijn met “dit” en niet zo blij zijn met “dat”. Voor een kind is het onmogelijk om de ouder(s) af te wijzen, dus creëren in plaats daarvan we negatieve overtuigingen over onszelf. Het is onze zaak, onze schuld en omdat we van hen afhankelijk zijn, leren we ons te gedragen (en te verbeteren / veranderen). We raken verwond, maar we worden slim en ons ego creëert gedragspatronen. We leren normen, waarden, regels en manieren om erbij te horen. Gaandeweg vergeten we wie we werkelijk zijn.

In de spiegel kijken

Tantrische relaties gaan allemaal over het afpellen van de (ego) verdedigingslagen, het helen van de wonden uit het verleden. Ten eerste trek je een partner aan die je patronen het meest triggert (hij/zij lijkt op papa of mama). Dan realiseer jij je dat je partner de grootste spiegel is die je kunt hebben om je conditionering, je wonden en alles te zien. Tantrische partners hebben de neiging om je diepste pijn te activeren en/of te omhelzen. Eerst word jij je ervan bewust, dan leer je om lief te hebben en de pijn te accepteren en dan kun je uiteindelijk genezen, loslaten wat je niet langer nodig hebt.

Wat is een tantrische relatie - Volledig potentieelJe volledige potentieel onthullen

Iedereen heeft een intrinsiek potentieel, realiseerbaar door de ervaring van tantrische meditatie. We worden beperkt door onze opvoeding, door culturele leer, door onze conditionering. Tantra maakt echter geen onderscheid. Je hebt zoveel mogelijkheden. “Mannelijke” kwaliteiten, “Vrouwelijke” kwaliteiten. Vergeet de etiketten, tel je zegeningen. Alles is voor jou beschikbaar omdat het er al is. Wachtend tot je het vindt. Je partner kan je alleen spiegelen wat er al is … in jou!


Een manier van leven

Tantrische partners hebben meestal een tantrische levensstijl gekozen. In relaties gaat het om de match en de mogelijke lessen die kunnen worden geleerd. Dus als je rijk wilt worden, consumeren, voor materiële zaken gaan, raak dan niet betrokken bij een tantrica. Als je een goed en gelukkig leven wilt leiden, vol intimiteit, verbondenheid en spannende (uitdagende) ontmoetingen, ga dan voor een tantrische partner.

Wat is een tantrische relatie - energiespelHet energiespel spelen

– geniet van polariteit

Wij geloven (hopen) dat de dag van afhankelijkheidsrelaties bijna voorbij is (?). De macho is uit, de keukenslavin is er ook niet meer. Ook partners die volledig onafhankelijk van elkaar leven missen het beste deel van het leven. Seksuele aantrekkingskracht, lustige aantrekkingskracht wordt veroorzaakt door de polariteit tussen de mannelijke en vrouwelijke energieën. Of het nu in hetero- of homo-relaties is, het werkt hetzelfde. Tantrische partners weten dit en gebruiken het in hun voordeel. Niets lekkerder dan een gepolariseerde ontmoeting met je partner.


Alle Tantrische praktijken hebben een gemeenschappelijk thema:

je bewustzijn naar het huidige moment brengen, in je lichaam,
in de energie die hier en nu bestaat en ZIJN met wat er is.


Wat is een tantrische relatie - sensesGenieten van de senses

Tantra is een spiritueel, maar een heel aards, lichamelijk pad. Tantra helemaal vóór plezier, dus bewust gebruik maken van je zintuigen wordt gepromoot. Genieten van het goede leven is helemaal goed, waarom ook niet. Maar directe waarneming is een beetje anders dan routinematige, gefilterde waarneming. De geest zegt altijd: “Been there, saw it, done it” en dan blokkeert je mind de ervaring. Tantrische relaties blijven fris omdat je niets als gegeven aanneemt. Dat is waar directe waarneming over gaat. Als je bijvoorbeeld naar je partner kijkt, ziet je je partner alsof je hem/haar voor de eerste keer ziet. Je ziet, ruikt, voelt, hoort, proeft fris, opnieuw en opnieuw.

Tantrische oefeningen – duo-meditaties

Tantrische relaties zitten vol met tantrische praktijken. Het is overal. Let maar op hoe ze leven. Het huis is op een of andere manier harmonieus, spiritueel, atmosferisch. In tantra creëer je een goddelijke ruimte, een tantrische tempel om te leven, meditaties te doen. Zie ook het artikel tantra basics. In tantra is alles goddelijk! Dus tantrische beoefening kan overal opduiken! Creativiteit is eindeloos. Van eye-gazing tot tantrische seks. Echter, van oudsher zijn er ook specifieke duo-meditaties beschikbaar. Zie het artikel over duo-meditaties.


Wat is een tantrische relatie - Shiva/Shakt zittenTantrische vereniging

Tantra-mythologie suggereert dat eenheid wordt bereikt door onze mannelijke en vrouwelijke principes samen te voegen – puur bewustzijn en pure (liefdes)energie. Liefdesenergie wordt vertegenwoordigd door de vrouwelijke goddelijke kracht, bekend als Shakti. Bewustzijn wordt vertegenwoordigd door de mannelijke goddelijke kracht die bekend staat als Shiva.

Het huwelijk van Shiva en Shakti wordt beschouwd als de Goddelijke Vereniging, een fundamenteel concept van Tantra.

Lovemaking is de ultieme (aardse / menselijke) manier voor een tantrische vereniging. Daarom wordt seks altijd geassocieerd met tantra. Tja, we zijn menselijk, we zijn ervoor gebouwd (hetero) en energetisch doet het fysieke er niet eens toe. Denk maar aan vereniging als in een cirkel … Als je een cirkel creëert tussen het mannelijke en vrouwelijke, is er geen manier meer om ze weer te scheiden. Er is geen begin, geen einde, alleen eenheid.


Dus doe met ons mee, ervaar meer Tantra!

Lees meer

Alles over Tantra

Terug naar Tantrische relaties

Terug naar de Tantra Blog

Lockdown voor stellen

  Lockdown voor stellen Tijdens de lockdown, en misschien ook zolang we meer fysieke afstand van anderen moeen houden, zijn veel stellen samen thuis. Soms wel 24 uur per dag,

Scheiden: Liefdevol uit elkaar gaan doe je zo!

Liefdevol uit elkaar, hoe doe je dat? Liefdevol uit elkaar gaan doe je met liefde en bewustzijn. Door heel scherp te zien wat er gebeurt en daar steeds maar weer

Deel 3 – de intieme relatie

Deel 3 – de intieme relatie Een intieme relatie is een bewust en liefdevol samenzijn waarin de partners steeds meer opgaan in een groter verruimend geheel. Een samen ZIJN met

Deel 2 – de onafhankelijkheidsrelatie

Deel 2 – de onafhankelijkheidsrelatie Een onafhankelijkheidsrelatie is een relatie waarin de partners geheel zelfstandig en min of meer onafhankelijk van elkaar hun leven samen (en apart) vormgeven. Hoewel er

Op eigen benen in de relatie

Op eigen benen in de relatie Op eigen benen staan is het vermogen om voor jezelf te zorgen. Ik dacht laat ik daar eens wat over schrijven. Wat begon als

De lessen van je tweelingziel

De lessen van je tweelingziel De lessen van je tweelingziel. Tja, de laatste tijd kom ik veel mensen tegen met issues rondom de ontmoeting(en) met hun tweelingziel (c.q. een zielsverwant).

Als het glas half leeg is

Als het glas half leeg is Dan ben je niet blij Tja, als het glas half leeg is, dan ben je niet zo blij met je partner, ben je niet

Twin flames: hoe daar als (ex)partner mee om te gaan

Twin flames - De hemel, maar ook de hel Twin flames. De laatste tijd hoor/lees ik verhalen en heb ik veel coach sessies rondom de ontmoeting van tweelingzielen, ofwel twin flames. Veelal

Closer together

Closer together De slingerbeweging van Alleen en Samen (willen) Zijn Closer together. Ieder stel weet het: er zijn momenten van intens samenzijn en er zijn momenten van alleen-zijn. Ben je (te)

Loslaten is niet makkelijk

Loslaten is niet makkelijk Loslaten is niet makkelijk. Als je ooit je tweelingziel hebt ontmoet en daarna weer hebt verloren, dan weet je dat. De euforie van het (vroegere) samenzijn staat

Hoe vind je een tantrische partner

  Hoe vind jij een tantrische partner? Een tantrische partner komt naar je toe… Als jij jezelf aan de wereld laat zien als aan stralend, liefdevol mens, helemaal in verbinding

Tantra seks technieken

Tantra seks technieken Tantra seks technieken geeft een aantal groepen technieken weer, die je kunt gebruiken in tantra seks. Er zijn in tantra vele technieken ofwel meditaties ontwikkeld. De meesten

10 tips voor geweldige tantra seks

Tantra seks tips Tantra seks is niet zo maar seks. Er is een groot verschil tussen seks en lovemaking. Tantra seks is seks met bewustzijn. Tantra seks is seks met

Als je partner seks wil en jij hebt geen zin

Als je partner seks wil en jij hebt geen zin Als je partner seks wil en jij hebt geen zin. Vooral in deze tijden, waar zoveel aandacht wordt besteed aan "opkomen

10 inzichten over lepeltje lepeltje liggen

10 inzichten over lepeltje lepeltje liggen Lepeltje lepeltje liggen - 10 inzichten   1. Wat is lepeltje lepeltje liggen (spooning)? Lepeltje lepeltje liggen is een klassieke knuffelhouding waarbij twee mensen

Wat is tantrische massage ?

Wat is tantrische massage ? Wat is tantrische massage is onderdeel van een serie van 4 over tantramassage: Wat is tantrische massage: een uitgebreide uitleg over tantrische massage (dit artikel).

10 tantra massage technieken

Tantra massage technieken Tantra massage technieken is onderdeel van een serie van 4 artikelen over tantra massage: Wat is tantrische massage: een uitgebreide uitleg over tantrische massage. De basics van

10 belangrijke tantra massage tips

Tantra massage tips (inzichten/regels) Tantra massage tips is onderdeel van een serie van 4 artikelen over tantramassage: Wat is tantrische massage: een uitgebreide uitleg over tantrische massage. De basics van

De basics van tantrische massage

De basics van tantrische massage De basics van tantrische massage is onderdeel van een serie van 4 over tantramassage: Wat is tantrische massage: een uitgebreide uitleg over tantrische massage. De

Duo-meditatie voor tantrische partners

Duo-meditatie voor tantrische partners Duo-meditatie voor tantrische partners is een geweldige weg om je relatie te verdiepen. Het is een mooie weg, die je op een geheel nieuw niveau van

Meer intimiteit in je relatie

  Hoe breng je meer intimiteit in je relatie ? Of je het nu wilt of niet ... relaties spelen een belangrijke rol in een mensenleven. Er zijn allerlei relaties:

5 relatietips: zo hou jij je relatie spannend

  5 relatietips: zo hou jij je relatie spannend 1. Neem tijd voor jezelf Klinkt misschien gek, maar het is belangrijk dat jij eerst en vooral goed voor jezelf zorgt.

Intiem met je partner – 11 tips voor een intiemere relatie

Intiem met je partner - Closer Together De slingerbeweging van Alleen en Samen (willen) Zijn Intiem met je partner. Ieder stel weet het: er zijn momenten van intens samenzijn en er

Bewust luisteren – 4 intimiteitsoefeningen

  Bewust luisteren - 4 intimiteitsoefeningen Een vorm van intimiteit, die we allemaal wel kennen is samen doen / praten. Je nodigt je partner uit om iets leuks met jou

Anders Relateren

  Anders relateren - hoe het vaak is Druk, druk, druk Relateren is een kunst die we - zo lijkt het- gaandeweg verleerd zijn. We zijn druk, druk, druk en

Tantra sex. Wat is tantra sex?

Wat is tantra sex ? Tantra sex is vrijen met liefde én met bewustzijn. In tantra seks maak je een diepe energetische verbinding met je partner. Het is een speciale

Wat is een tantrische relatie ?

  Wat is een tantrische relatie ? – kern elementen van een tantrische liefdesrelatie Vereniging in liefdevolle aanwezigheid Tantra is een pad van groeien in Liefde en Bewustzijn. Het is

Tantrische relaties

Tantrische relaties - lees er alles over Tantrische relaties zijn geweldig! Een tantrische relatie is een relatie op basis van liefde en bewustzijn en is mogelijk voor elk paar! In

Wat is Sharing ?

  Wat is Sharing ? Sharing is een sleuteltechniek voor een gelukkige relatie. Delen is een geweldige manier om je relatie open en fris te houden. Sharing – een mooie

Duo-meditatie voor beginners

Duo-meditatie voor beginners - praktische oefeningen Duo-meditatie is een geweldige manier om je relatie te verbeteren. Het is een geweldige manier om een geheel nieuw niveau van begrip en intimiteit

Wat is een inquiry?

  Een inquiry is... Onderzoeken Inquiry betekent "onderzoek". Als we het in tantra over een inquiry hebben, bedoelen we daar meer specifiek “zelfonderzoek” mee. De inquiry is een bewustzijnsoefening: het

Erotische tips voor Lovers

  Erotische tips voor Lovers Verbonden ademen In deze drukke wereld is het goed om af en toe het tempo te verlagen. Probeer dit eens door samen te ademen. Maak

Anders vrijen

  Anders vrijen Anders vrijen kun je op verschillende manieren. In dit artikel wat inzichten over anders vrijen vanuit de tantra. Vrijen met bewustzijn Wat ons onderscheidt van de dieren

Verlangens, wat weet je van zijn/haar verlangens?

  Als je denkt dat je uit elkaar bent gegroeid....... Wat weet jij van zijn/haar verlangens? -Kijk en luister dan eens naar onderstaand filmpje- Wat weet je van zijn/haar verlangens?

Verdiep je relatie, hoe doe je dat?

  Verdiep je relatie Of je wilt of niet… relaties spelen een belangrijke rol in een mensenleven. Er zijn allerlei soorten relaties: van familierelaties via zakenrelaties tot DE relatie. In

Check it out – probeer één van onze themacursussen

Hopelijk maakt het bovenstaande je een beetje nieuwsgierig. Je wilt weten hoe je tantra in je leven kunt brengen. Kijk daarom eens naar het overzicht van onze online producten. Er zit vast iets bij dat bij je past. Start vandaag!

Breng tantra in je leven, kies hier wat bij je past!

Bijvoorbeeld, probeer de themacursus Secrets for Lovers


Online Tantra, powered by Solana en Satori

Wat is een tantrische relatie ?
Getagd op: