Oh die mannen!!

Oh die mannen!! Tja, dat mannen anders zijn dan vrouwen weten we al sinds het boek van John Gray: “Mannen komen van Mars en Vrouwen van Venus”. Het is toch altijd wat met de kerels!! Of ze zijn lui, houden de hele dag/week hun kop dicht, zijn gewoon weg (werken, of met hun maten), leven veel te veel vanuit hun hoofd (geen greintje gevoel), of ze zijn weer zo macho en/of vol power-games dat je broek er vanaf zakt.

Denk je na jaren eindelijk je man te kennen, krijgt tie een burnout of raakt hij in een (midlife) crisis. Owww gaat hij op zijn oudere dag nog eens bewijzen hoe goed hij wel niet ligt bij de (jongere) vrouwtjes, of het wordt één grote depressie. Zoeken naar een nieuwe man geeft geen soelaas. Na 1 of 2 dates blijkt ook dit model behoorlijk beschadigd. Allemaal alleen met zichzelf bezig!!

Oh die mannen: kommer en kwel

Ja, de mannen vallen genadeloos door de mand. Het klopt allemaal van geen kanten en ze voldoen nauwelijks (meer) aan de eisen die door de moderne vrouw gesteld worden. Irritatie is wel het minste wat er binnen de relatie zijn kop opsteekt. Want luisteren… dat doet tie zo wie zo niet. Communicatie is koude oorlog.

Zeg nou zelfs: wanneer was de laatste keer dat je je gezien en geliefd voelde? En hoe lang duurde dat? Strijd, ruzie om de meest triviale zaken is het dagelijkse patroon. Als de roze wolk er al was, dan is die snel vervangen door een grote donkere wolk.

Laat je je leven verzieken?

De grote vraag is natuurlijk of je je leven laat verzieken… Ga je mee in de ellende, de steeds sterker wordende vicieuze cirkel, of stap je eruit en blijf je in je kracht en gelukkig. En het kan! Als je je kunt realiseren EN accepteren dat mannen dus echt anders zijn, verdwijnt de neiging om ze te willen veranderen.

Als je beseft dat de “norm” waaraan je je (nieuwe) man toetst het ideale mannenbeeld is dat in je hoofd zit (de prins op het witte paard, maar geen enkele man is perfect), stop je met het creëren van je eigen ellende.

Zicht op een oplossing

Er zijn meer wegen naar Rome en boven-/onderstaande tips zullen gemakkelijk aangevuld kunnen worden. Toch bieden ze je een aantal handvatten om de zon achter de wolken te zien schijnen.

 • Een betere relatie (wereld) begint bij jezelf. Laat je (voor)oordelen vallen.
 • Realiseer EN accepteer dat mannen dus echt anders zijn!
 • De vraag is dus niet hoe je hem, maar hoe je jezelf kunt veranderen.
 • Ik herhaal: de vraag is niet hoe je hem, maar hoe je jezelf kunt veranderen.
 • Denk positief! Problemen bestaan niet, alleen mensen met problemen.
 • Doe wat je wilt!! Volg je energie en maakt je niet al te druk dat je egoïstisch bent.
 • Laat vallen wat niet van jou is; laat de verantwoordelijkheid van zijn leven/problemen bij hem.
 • Leef in het NU, wacht niet op iets wat (toch) niet komt; vier je successen (=wat wel werkt).
 • Ken / vergroot / benut je eigen kracht, ken je prioriteiten en stel duidelijk je (absolute) grenzen.
 • Kijk eens anders, met liefde en mededogen (alsof het de man in jou is / wat zou jij doen?)
 • Zet je vrouwelijke kwaliteiten in (o.a. tactisch vermogen, intuïtie, charme, liefde, flexibiliteit)

Klankbord

De wereld in theorie is net even iets gemakkelijker dan de praktijk. Als alles zo makkelijk was, dan waren er geen relatieproblemen, oorlogen en ellende. Mijn advies is: praat er over… Zorg er voor dat je een klankbord hebt. Ideaal is natuurlijk dat je het erover kunt hebben met je partner.

Maar ja… Een vriend of vriendin kan echter ook wonderen voor je doen. Luisteren, spiegelen, inzichten aandragen …. Ook de situatie samen met je partner erbij bespreken en doorvoelen is een goede optie. Zijn verhaal zal je misschien verbazen.


 

NAWOORD: Dit artikel is geschreven om iets duidelijk te krijgen! Om vrouwen iets duidelijk te maken….

De mannen-situatie is heftig en extreem beschreven. Bedenk: het is geen aanklacht, maar een liefdevolle parodie…

Neem edoch bij heftige reacties direct contact met mij op.

Namasté,

Satori.


Oh die mannen, powered by Solana en Satori

Oh die mannen!!
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *