Tantra voor vrouwen (2)

Tantra voor vrouwen: 10 tekenen, dat jij, als vrouw, klaar bent voor tantra

Veel vrouwen denken dat tantra niet voor hen is. Omdat Tantra alleen over seks gaat. En dus hoogstens iets vis oor mannen. Tantra is niet voor hen, omdat liefde en intimiteit voor vrouwen veel belangrijker zijn dan seks. Of omdat ze alleen als stel tantra kunnen doen. Of omdat het onveilig is voor vrouwen, omdat hun grenzen worden overschreden.

Hier geven we 10 redenen waarom tantra ideaal is voor vrouwen die willen groeien en bloeien.


Tantra voor vrouwen – voor je eigen Groei en Bloei proces!


1. Je wil meer rust in je hoofd en je lijf

Stress, spanning, angstgevoelens, vermoeidheid. Druk in je hoofd, pijn in je lichaam. Merk je dat regelmatig bij jezelf? Deze spanningen leiden tot blokkades in je energiestroom. Je wordt moe, ongeconcentreerd, je ervaart pijn in je lichaam, je hebt geen energie om de dingen te doen die je leuk vindt, emotionele pijn ontstaat. Soms leiden deze symptomen zelfs tot een burn-out en kosten je jaren van je leven.

Tantra biedt jou een scala aan mogelijkheden om te relaxen, om ontspanning te brengen voor je lichaam en in je leven. De vrije energiestroom stroomt weer, je leert spanningen, stress, lichamelijke en emotionele pijn en blokkades los te laten. In Tantra wordt je uitgenodigd om nergens naar toe te willen gaan, maar om te zíjn met wat er op dit moment is. Zoals je verlegenheid, je weerstand, je trots, je emotie, je ongeduld, je kracht, etc.

“Alles mag er zijn”, het klinkt simpel, maar voelt vaak niet zo aan. Tantrische oefeningen en meditaties brengen je dichterbij, helpen je om meer in het hier en nu te zijn. En om om te gaan met wat niet zo gemakkelijk of zelfs moeilijk is in je leven op dat moment. Bewust worden van wat er gaande is, is de eerste stap. En dan te ervoor te kiezen om dit liefdevol te omarmen is de volgende.

En wat er is, hoeft niet weg. En dan is er geen strijd. De strijd tegen wat niet er niet mag zijn, is vaak zwaarder dan wat er feitelijk is gebeurd, en veroorzaakt daarom ook zo veel spanning. Ontspannen is niet iets dat je kunt dóen, maar tantra biedt je wel veel hulpmiddelen om de ruimte te creëren waarin ontspanning kan ontstaan.


Tantra voor vrouwen – voor je eigen Groei en Bloei proces!


2. Je wil je levendig, enthousiast en heerlijk energiek voelen

Tantra neemt je vitale, seksuele energie als uitgangspunt. Je hebt deze energie net alleen voor erotiek, het is de bron van je levendigheid en creativiteit, het is er om je levenskracht op verschillende manieren te ervaren.

Die energie zit in je vreugde, enthousiasme, seksualiteit, woede en … kwetsbaarheid. Als je seksuele energie geblokkeerd is, en dat is vaak het geval door onze opvoeding en (kerkelijke) cultuur, dan zal je levensenergie niet stromen. Dan ben je in de ban van schaamte, schuldgevoelens, onbehagen met je lichaam of met je (seksuele) gevoelens.

In tantra vind je meditaties en oefeningen die je helpen om zowel je lichaam te voelen als om volledig ín je lichaam te zijn. Om je volledig vrouw te voelen. Flexibel, vloeiend als water, als een mooi, sensueel en seksueel wezen. Soms fantastisch emotioneel, helemaal in je gevoelens.

Als je (ook van jezelf) de vrouw mag en durft te zijn die je bent, dan voel je je vrij. Dan stroomt je energie vrij en voel je je volledig opgeladen en levendig. Dan toon je de wereld de mooie vrouw die je bent en jij, zonder er iets voor te hoeven doen, laat zien waartoe je in staat bent.

Geniet van ál je energieën

Energie is energie, maar we maken toch even een onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke energie. We hebben beide energieën in ons. Maar zelfs die energieën stromen soms niet vrij, bijvoorbeeld omdat we ons gaan gedragen op de manier (waarvan we denken dat) die in een bepaalde situatie van ons verwacht wordt. Soms “mag” je niet zacht en gevoelig, chaotisch of emotioneel zijn. Soms “mag” je niet stevig en vastberaden, beslissend en initiatiefrijk zijn.

Vrouwelijke energie is naar binnen gericht. Het nodigt ons uit om zachtaardig, langzaam, sensueel, zelfzorgend en ontvankelijk te zijn. Door je te ontspannen kom je in contact met jezelf, je zakt lekker in je lichaam en je hart opent zich voor wat er in je gebeurt. In een sfeer van integriteit, respect, speelsheid en veiligheid, kan jij de vrouw die je bent, helemaal laten ontluiken.

Mannelijke energie is naar buien gericht, beslisvaardig, krachtig, doelgericht en onafhankelijk. Soms is het belangrijk om actie te ondernemen, om de dingen te doen die moeten worden gedaan, en de richting te kiezen die bij je past, en dat vastberaden te doen.

Tantra leert je beide energieën in jezelf (h)erkennen. En om ze te kunnen gebruiken wanneer het jóu uitkomt. Je vrouwelijke of mannelijke energie vrij te laten stromen en deze ook vrij te gebruiken.


Tantra voor vrouwen– voel je levendig, enthousiast en energiek!


3. Je wil je happy je lijf en vol zelfvertrouwen voelen

Hoe zit het met jouw zelfvertrouwen? Vergelijk jij jezelf altijd met anderen en hebben die allemaal een mooier, strakker, jonger lichaam dan jij? Wil jij je meer vrouwelijk, sensueel en levendig voelen? Verlang je ernaar om thuis te komen? Je zelfverzekerd en intiem met jezelf en je lichaam te voelen?

In tantra staat de erkenning van je lichaam als de ‘tempel van je ziel’ centraal. Er is een enorme druk op meisjes en vrouwen om te voldoen aan culturele normen. Tantra nodigt je uit om op nieuwe manieren naar je lichaam en dat van andere vrouwen te kijken, je (meer) op je gemak te voelen in je lichaam én ervan te genieten. Om de verbinding met je basis en je levenskracht (opnieuw) te voelen.

Wanneer je meer in je lichaam bent, wanneer je weer van je lichaam kunt houden, het kunt voelen en ervan kunt genieten, zal je zelfvertrouwen toenemen en zal er ook meer ontspanning zijn.

Vervolgens wordt de weg vrijgemaakt om je eigen vrouwelijkheid, intimiteit en sensualiteit te laten zijn en om bewuster te ervaren. Alles is aanwezig in je lichaam. Het is belangrijk om de weg hier te kennen! In tantra volg je een aantal paden om hier kennis mee te maken. Je leert niet alleen je lichaam te accepteren, maar ook om ervan te houden en ervan te genieten!

Je zult gelukkiger zijn met je lichaam dan voorheen. Bijvoorbeeld door jezelf niet meer met anderen te vergelijken. Andere, mooie lichamen, je kunt ze zien, en er gewoon van genieten, zonder jaloezie, omdat je gelukkig bent met je eigen lichaam.


Tantra voor vrouwen – happy met je lijf en vol zelfvertrouwen


4. Je zou je grenzen beter willen kunnen bewaken

Zijn, zoals bij de meeste vrouwen, thema’s als ‘eigenliefde’ of ‘grenzen’ ook zo belangrijk voor jou? Juist omdat je daar soms niet zo goed in bent? Het kan zijn dat je je grenzen wilt verleggen. Of liever gezegd: dat je bewust wilt worden van welke grenzen je nodig hebt om je goed te voelen over jezelf of in een bepaalde situatie. Er lijkt veel veranderd te zijn door emancipatie, maar grensafbakening is vaak nog steeds moeilijk voor vrouwen.

Je weg cijferen, je schuldig voelen, je bescheidenheid en je vermogen om je aan te passen aan anderen (pleasen, gewenst gedrag) staan ​​vaak in de weg. Op alle gebieden van het leven, en zeker in de relatie met mannen. Het is aan jou om je verantwoordelijkheid daarvoor te nemen: om je eigen seksuele identiteit te ontwikkelen, en om te weten wat je nodig hebt en wat bij je past.

Grenzen bewaken en grenzen verleggen zijn beide uitingen van liefde voor jezelf. Om echt te kunnen genieten is het belangrijk om jezelf te kunnen vertrouwen in het stellen van je grenzen. Volledig “ja” kunnen zeggen is net zo belangrijk als “nee” durven zeggen. Het bewust omgaan met je grenzen brengt je dichter bij jezelf en dus bij de ander.

In tantra leer je om je grenzen te kennen en word je, vaak op een speelse manier, uitgenodigd om te verkennen hoe jij met je grenzen omgaat. In tantra leer je om je eigen grenzen en die van anderen met respect te behandelen.

 

Lees hier het e-book Grenzen bewaken, grenzen verleggen

 


Tantra voor vrouwen – verleg en bewaak je grenzen


5. Je wil meer balans in je leven tussen geven en ontvangen

Ook bij ‘geven en ontvangen’ spelen er thema’s zoals bij het omgaan met grenzen. Vrouwen denken vaak dat ze heel goed zijn in “geven”, beter dan “ontvangen”. Tantra leert je om naar jezelf te kijken, om te onderzoeken waarom je zoveel geeft. Is dit echt uit liefde voor de ander, of wil je er iets mee bereiken, iets krijgen in ruil daarvoor? Kun je echt vrijelijk geven?

Tantra helpt je ontdekken wat je hartje begeert, om naar de stem van je hart te luisteren. Om te ontdekken wat het is dat je echt verlangt? En ook, wat dóe je eigenlijk vanuit je hart? Je ontdekt hoe geweldig het is wanneer je iets vanuit je hart doet, iets geeft vanuit je hart. En dat geven vanuit je hart “kost” niets, je ontvangt zelf ook zo veel.

Je leert ook om bewust naar je eigen verlangens te kijken én daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Dus: durf je te vragen? En kan je ook ontvangen? Je zult ontdekken hoe het is om demand-free te ontvangen. Dus niet met: ik zou dankbaar zijn ALS …, maar vol dankbaarheid voor alles wat je wordt gegeven.

In tantra leer je eerst jezelf te geven waar je naar verlangt, zodat je ‘stroomt’. En dan hoe je dit kunt laten doorwerken in je dagelijks leven. Op deze manier handel je meer in overeenstemming met je eigen wensen en verlangens. En dat betekent dat je begint te leven vanuit een completer ‘ja’!

Geven en ontvangen in seks

Veel vrouwen weten heel goed hoe ze vanuit hun hart kunnen geven, graag en gemakkelijk. Maar kun je ook geven vanuit je bekken?

In tantra leer je ook hoe je de seksuele energie in je bekken kunt opwekken en opladen, zodat je lichaam gevoeliger wordt. Als gevolg hiervan word jij je meer bewust van je essentiële, unieke, sensuele, vrouwelijke aard.

Tantra leert je hoe je een seks-hart verbinding kunt maken, en hoe lust en liefde samen kunnen komen. Je kunt dus niet alleen vanuit je hart geven en ontvangen, maar op een manier dat ook je lichaam, je seksuele energie mee doet. Geven en ontvangen vanuit een hart-seks verbinding zorgt voor een lustige, vrije, intense en gevoelige ervaring van je seksualiteit. Om van ‘seks’ naar ‘love-making’ te komen.

Love-making is het pad, waar beide partners afgestemd zijn op de verlangens en behoeften van liefde, intimiteit en seks van beiden. Het gaat dus veel dieper en is ook veel bevredigender dan “normale” seks.

Lees ook het artikel Demand-free geven en ontvangen

En het artikel Verlangen naar verbinding


Tantra voor vrouwen – voor meer balans tussen geven en ontvangen


6. Je wil (meer) in liefde leven met jezelf en anderen

Leven vanuit je hart. Tantra is de kunst van het liefhebben: jezelf, het leven, de ander. We beginnen vaak bij de ander. We houden van de ander, we willen alles voor die ander doen. Omdat we denken dat we daardoor geliefd worden. Omdat we de liefde, waardering en het respect van de ander nodig hebben om onszelf lief te hebben.

Ieder van ons loopt verwondingen op gedurende het leven. We ervaren allemaal dingen die ons raken, die ons pijn doen. En omdat we dat niet leuk vinden, creëren we een verdediging, een muur, tegen die (mogelijke) pijn. We willen het niet voelen. We sluiten ons hart voor de pijn, maar … daarmee, ook voor de liefde.

Tantra is het pad van de liefde

Het hart vormt de kern van ons wezen en voor vrouwen is het een poort naar verbinding, intimiteit en sensualiteit. Als je hart is afgesloten, ben je er niet mee verbonden. Wanneer je hart zich opent, vallen je gedachten (oordelen, angsten, emoties) stil. Je voelt de liefde die de verbinding – met jezelf en alles om je heen – mogelijk maakt.

Tantra helpt je jezelf te helen, de muur rond je hart af te breken en je open en vol liefde te voelen. Zo kun je (weer) liefde geven, en dan is er de openheid om liefde (opnieuw) te ontvangen.

Leven met en vanuit een open hart verandert je hele leven. Leven in liefde is leven in verbinding, in plaats van in afscheiding. Je leert jezelf (je hart) opnieuw te openen, de schoonheid om je heen te zien en te ervaren, en daar gelukkig mee en dankbaar voor te zijn. Je ervaart dat het leven goed en mooi is en dat jij, de mensen om je heen, ja zelfs de hele wereld is perfect, precies zoals het is.

 

Wil je leven meer liefde in je leven? Doe de themacursus ‘Leven met een open hart’

 


Tantra voor vrouwen – voor meer liefde in je leven


7. Je wil een stralende vrouw zijn

Een stralende vrouw weet en bewaakt haar grenzen, kent haar wensen, heeft een positieve instelling en is dankbaar voor alles wat ze in het leven tegenkomt. Als gevolg hiervan heeft het een geweldige uitstraling die mensen aantrekt. Ze weet dat ze perfect is, net zoals ze is!

stralende vrouwMaar soms kan een stralende vrouw zich opeens gewoon niet meer herinneren dat ze dat is, is ze onzeker, of in de war. Maar zij ziet dat en kan het daarna gewoon achter weer achter zich laten.

Het is zo belangrijk om de liefhebbende, vloeiende en ook stille en helende kracht van je schoonheid, sensualiteit, je lichaam, je hart en ziel te eren. Tantra biedt heling door stilte, bewustzijn en verbinding van je hart met je sensualiteit. Dit brengt je naar de essentie van je vrouwzijn.

Hoe word je een stralende vrouw, aantrekkelijk voor jezelf en anderen? Door van jezelf te houden. Door je sensualiteit en je seksualiteit niet te onderdrukken en te ontkennen, maar door hem tot volle bloei te brengen en ervan te genieten. Dat geeft een ongekend gevoel van intimiteit met jezelf.

Kijk liefdevol

kijk eens in de spiegel

We nemen vaak geen tijd om dit te doen. Wanneer keek je voor het laatst liefdevol naar jezelf in de spiegel? Niet 2 seconden, maar echt voor een tijdje? Wanneer was de laatste keer dat je heerlijk sensueel danste? Kun je jezelf aanraken, niet functioneel, maar zacht en liefdevol strelen? Sensueel zelfs! Je eigen handen, gezicht, armen, buik, borsten strelen, verwennen en volledig genieten, blij zijn met je lichaam en jezelf!

Geloven dat je perfect bent, zoals je bent, is geen arrogantie, het is eigenliefde. Je bent het waard. Natuurlijk heb je een aantal vervelende gewoontepatronen, soms liefdeloze gedachten, een aantal beperkende overtuigingen. Maar je hoeft niet heel hard te werken om ze te veranderen: wanneer je die dingen bewust en met zelfliefde ziet, ze elke keer dat het gebeurt met liefdevol bewustzijn bekijkt, zullen ze veranderen. Jij zult veranderen. En je zult nog steeds dezelfde perfecte persoon zijn die je al was.

Tantra wekt je bewustzijn en je liefde op. Maar tantra wekt ook de sensuele vrouw in jou wakker. Dat is een belangrijk deel van je dat de moeite waard is om gezien te worden. Niet onderdrukken, maar laten zien! Het helpt je om de stralende vrouw te zijn die je bent!


Tantra voor vrouwen – voor de stralende vrouw die jij bent


8. Je wil je vuur, je seksualiteit (her)ontdekken

Je wil van je stromende lichaam, van intimiteit en seks genieten.

Jij wil:

 • graag meer voelen, je passie, je vuur voelen
 • genieten van je eigen seksualiteit
 • genieten van heerlijk vrijen met je partner
 • meer intensiteit in je lichaam ervaren
 • je seksuele energie laten stromen zonder negatieve spanning te creëren
 • de controle leren los laten
 • je eigen seksuele ervaring ontwikkelen
 • een hoger seksueel niveau bereiken
 • je lijf voelen. Durven voelen. Je lichaam durven volgen. Onbeperkt …
 • Bewust of onbewust, dit is wat elke vrouw wil. Zich overgeven aan het genot van haar seksualiteit en dit volledig durven te doen, zonder bang te zijn voor oordelen zoals “slet” en “hoer”, waarmee de omgeving soms zo gemakkelijk strooit.

Thuis in je lijf

Tantra helpt je op allerlei manieren om je thuis te voelen in je lichaam en jezelf te bevrijden van allerlei (onbewuste) blokkades. Om te genieten van je lichaam, je gevoelens van opwinding, geilheid en een heerlijk hoogtepunt … Ervaar ongekende orgasmes die je lichaam doen sidderen. De meest fantastische seks hebben met jezelf, alleen, maar ook samen met je partner. Tantra geeft je de tools voor meer, dieper en intenser plezier… De tools om je liefdesleven te verbeteren.

Maar tantra doet nog meer. Vooral voor vrouwen is de verbinding tussen hart en geslacht zo belangrijk. Vurige, gepassioneerde, geile seks, het is heerlijk en daar is ook niks mis mee, tantra heeft daar geen oordeel over. Maar de liefde bedrijven met / vanuit diepe intimiteit, een diepe verbinding vanuit het hart met je partner … Love making … Tantrische seks toont je de weg naar diepe ervaringen van passie én liefde, van vuur én stilte, van opwinding én rust, van geen doel hebben om naar toe te werken om én heerlijke orgasmes. Tantrische seks brengt je liefdesleven naar ongekende hoogten.

Tantra toont je zelfs de weg naar Bliss. De verbintenis met je partner kan zo diep gaan, dat je je volledig één voelt. En hierin kun je de vreugde ervaren van één zijn met het hele universum. Liefde overstijgt naar ultieme gelukzaligheid.

 

Herontdek je seksualiteit

 

 


Tantra voor vrouwen – alle genoegens van je seksualiteit ervaren


9. Je wil thuiskomen bij jezelf, zijn wie jij werkelijk bént

Tantra gaat over naar binnen gaan en als eerste bij jezelf komen. Om ontspannen en zo stralend te worden dat je van nature anderen aantrekt. Om nog dieper in je lichaam te zinken en te groeien in de richting van expansie in levensenergie, liefde, eenheid, licht, bewustzijn en diep plezier en samensmelting met jezelf en met je partner.

Liefde begint met eigenliefde en dat omvat een liefdevolle, vriendelijke manier om met jezelf om te gaan. Onderzoek je zelfbeeld en verbind je met je lichamelijkheid, sensualiteit en seksualiteit. Eigenliefde is iets dat ons vaak onvoldoende geleerd wordt.  In tantra word je uitgenodigd om jezelf liefdevol te ontmoeten.

Een misschien nieuwe manier om dat te doen is: de stilte zoeken. Om naar binnen te gaan. Niet om te zoeken naar wat anderen van je vinden, maar om jezelf te voelen. In die stilte, een tijdje gewoon ZIJN … Ontdekken wat je te zien krijgt over jezelf. Voelen wat belangrijk voor je is, ervaren wat je tegenkomt.

In die stilte kun je naar je hart gaan en voelen hoeveel liefde er is. Voor jezelf, voor anderen. Soms verborgen achter een muur, maar het is er. En in die stilte kun je de liefde in je hart voelen en ook (opnieuw) laten groeien. (Her) ontdek jezelf in liefde.

Groeiend bewustzijn

Bovendien leert Tantra je om je meer bewust te worden. Bewustzijn helpt je naar jezelf te kijken. Bijvoorbeeld naar je (oude / kind) overtuigingen, die je vaak een beeld van jezelf geven dat helemaal niet past bij wie je werkelijk bent. Iemand heeft eens gezegd: wie wacht er nou op jou? En je hele leven zul je geloven dat niemand echt om je geeft. Iemand heeft je gezegd: je zult dat nooit kunnen doen. En jij denkt dat onderwijs of een goede maatschappelijke positie niet voor jou is voorbehouden. Laat ze gaan, die oude beelden en voel je vrij om je eigen leven te leven, volg je eigen stroom, wees wie je echt bent!

In Tantra draait alles om bewustzijn, stilte, de tijd nemen, ontspannen, naar je hart luisteren en je hart openen. En daar en dan kom je thuis bij jezelf. Je zult in vrede zijn met jezelf en de wereld, dankbaar voor het leven en je eigen bestaan. YIn de stilte zul je ontspannen en de vrede in je hart vinden, het veilige gevoel dat je welkom, geliefd, waardig en uniek nodig bent in deze wereld. Alleen vanwege wie je bent.


Tantra voor vrouwen – jezelf ontdekken, wie jij werkelijk bent,

in stilte, liefde en bewustzijn


10. Je verlangt naar die diepe verbinding met de ander

Meestal trekken tegenpolen elkaar aan. Misschien ben jij ook een vrouw die graag heel veel samen doet en doet, die diep verbonden is en daar veel voor wil doen … Dan zal je waarschijnlijk een man aantrekken, die van zijn vrijheid houdt, die graag dingen doet op zich zelf, en die bereid is om daarvoor veel op te geven.

Er is een eeuwenoude slinger om alleen te zijn en samen te zijn. Degene die een relatie heeft, verlangt soms om gewoon heerlijk alleen te zijn, om alles alleen te beslissen, om te doen wat je zlef wil, op je eigen tijd, en met wie je wil. Heerlijk vrij.

Degene die geen “permanente” relatie heeft, kan soms verlangen naar iemand die er altijd voor je is, die je volledig aanvoelt, die je ondersteunt, je helpt wanneer dat nodig is en soms voor je zorgt. De prachtige (harts)verbinding en de schoonheid van een liefhebbend persoon om je heen voelen.

Dus we slingeren vaak van de ene naar de andere kant. Je verbindt je met een partner, maar het is moeilijk voor je om altijd samen te zijn en om rekening te houden met die ander. Je verbreekt de relatie, geniet van je vrijheid … totdat het verlangen naar een partner terugkomt, en voilà, een nieuwe relatie. En het spel begint opnieuw. Van het ene uiterste naar het andere.

Groeien naar een tantrische relatie

Een tantrische relatie is anders. In een tantrische relatie ben je beiden op de hoogte van deze slinger. En je leert naar het halfvolle glas te kijken en ook met het halflege glas te zijn. Je leert situaties te accepteren, maar je bent ook bereid om dingen anders te doen. Je partner en jezelf vrijheid te geven naast een intense verbinding met elkaar. Vooral: de vrijheid om de ander zichzelf te laten zijn, ook al is dat niet zo gemakkelijk voor jou.

Je leert dat vrijheid en verbinding niet tegenstrijdig zijn, dat ze heel mooi samen kunnen gaan. Je leert om voor jezelf én de ander/de relatie te zorgen. Je partner is je spiegel en daarom de grootste trigger voor je groeiproces. Je leert omgaan met vrijheid en verbondenheid, de manier waarop je partner de dingen doet, en hoe je dat kunt zien als een groeimogelijkheid voor jezelf.

Je leert om je niet alleen te concentreren op je eigen behoeften, maar ook om de liefde in je hart te vinden om de ander te geven wat hij/zij nodig heeft om de persoon te zijn die hij/zij is. En je leert ook om voor jezelf te zorgen, je grenzen te bewaken, je vrij te voelen om te zijn wie je werkelijk bent!

Tools voor een diepe verbinding

Tantra leert je nieuwe manieren om in een diepe verbinding met je partner te komen. Door meditaties met je partner, door oefeningen zoals “een betere luisteraar worden”. In stilte, samen stil zijn. Ook tijdens het vrijen en samen dingen doen, of in gewoon maar samen zijn. Via bijv. de tantric touch maak je een mooie en zeer diepe verbinding door de zintuigen van je lichaam. Tantra kent zoveel manieren en laat je zien hoe je diep verbonden kunt raken. Met jezelf, met anderen.

Lees ook: Wat is een tantrische relatie


Tantra voor vrouwen – leven in diepe verbinding én vrijheid


Bonus

11. Je zou graag de partner vinden die bij jou past

Om te beginnen wil ik uitleggen dat je tantra kunt “doen” zonder een (‘permanente’) partner te hebben. Er wordt vaak gedacht dat tantra vooral gaat over meer intimiteit, betere seks of een fijner liefdesleven. Omdat dit belangrijke levensgebieden zijn, hebben ze zeker hun plaats in tantra. Maar tantra is in de eerste plaats een persoonlijk ontwikkelingspad, een pad om te groeien in liefde en bewustzijn.

Niettemin, het verlangen naar verbinding, het verlangen naar een soulmate, een (levens)partner, is een heel natuurlijk verlangen, dat daarom niet genegeerd wordt.

Tantra zal je leren dat alles met jou begint! En dat geldt ook voor de weg naar een partner.

Omdat dit is hoe het niet werkt:

 1. Je bent niet in staat om gelukkig te zijn met jezelf, je kunt niet intiem zijn met jezelf, je vindt jezelf niet waardig om lief te hebben … Waarom zou iemand anders dat doen?
 2. Je hebt iemand nodig omdat je niet gelukkig kunt zijn zonder iemand om je heen. Of je hebt iemand nodig die je vertrouwen, waardering, zorg geeft. Als je alleen bent, voel je je zielig en eenzaam. om het kort te zeggen: je bent een bedelaar … dat maakt je zeker niet aantrekkelijk voor een partner.
 3. Je bent op zoek naar een tantrische partner in de kroeg, in een schaakclub of een club voor superintelligente mensen. Natuurlijk kunnen er ook daar tantrische mensen zijn, maar je maakt het jezelf niet gemakkelijk door te zoeken in een omgeving waar tantrische (relatie) elementen niet de eerste aandacht hebben.

Tantra voor vrouwen – zo vind je een tantrische partner


En dit is hoe het wel werkt:

Jij…

 • laat jezelf zien als een liedevol mens, met compassie, intrigerend mooi.
 • bent zelfbewust en vol zelfvertrouwen.
 • hebt iets te geven in plaats van iets nodig te hebben (je bent een koningin in plaats van een bedelaar).
 • kunt voor jezelf zorgen, maar staat open voor anderen.
 • hoeft niet te zoeken, je zal gevonden worden  omdat je een levendig, vrouwelijk persoon bent met een verpletterende sensuele, seksuele, stralende uiterlijk en zdaarom ben je uiterst aantrekkelijk.
 • leeft je passie, je volgt je hartsverlangens.
 • bewondert mannen, hebt vertrouwen in mannen in plaats van wantrouwen.
 • ontmoet mannen met een open lichaam en een open hart.
 • kent en respecteert je eigen grenzen.

Meer hierover in het artikel Hoe vind je een tantrische partner

12. En tenslotte, omdat je een diepe verbinding met je partner wil

Je kan op vele manieren verbinding maken met een / je partner. Tantra biedt je zoveel mogelijkheden om je relatie te verdiepen tot een ongekend niveau. Meer intimiteit, een geweldig liefdesleven … Een relatie die je in een diepe verbinding met elkaar brengt, tot het niveau van vereniging.

Tantra laat je zoveel manieren zien om te groeien in je relatie en je relatie te laten groeien. Een spiritueel ontwikkelingspad lopen in de intensiteit van je relaties, alleen én samen. Een pad van het hart, een pad van liefde.


Tantra voor vrouwen is groeien (in een liefdevolle relatie), in liefde en bewustzijn!


OTL, Powered by Solana en Satori

 

Tantra voor vrouwen (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *