Happy in het NU

Happy in het NU. We zijn allemaal lekker druk, allemaal op zoek. Is het niet met de wereld (familie, werk), dan zijn we druk met spiritualiteit. We willen altijd maar ergens naar toe, altijd doelgericht, altijd maar iets bereiken. Altijd lijkt het of gelukkig zijn alleen mogelijk is in de toekomst. Hoe komt dat toch? Waarom kunnen we niet gewoon gelukkig ZIJN?

Tja, het is eigenlijk heel simpel, dit is het typische gedrag van je mind, van je ego. Het ego kan niet in het NU zijn. De mind is altijd in het verleden of in de toekomst. Je geest kan niet omgaan met het tijdloze, met het grenzeloze. De mind creëert afscheiding, jij (ego) en zij. Je ego creëert regels, condities, vergelijking, spanning, doelen. De mind kan niet begrijpen dat alles al oké is. We zijn van jongs af aan zo geconditioneerd dat we niet oké zijn…. Dat het huidige moment verbeterd moet worden…

Happy in het nu

Artikel happy in het nu

1. Acceptatie van wie je bent

Maar wat als het allemaal al oké is? Wat als we al helemaal oké zijn, precies zoals we zijn. Zou dat niet mooi zijn? Als we konden genieten van alles wat er is. Als we alles konden toelaten, om de doodeenvoudige reden dat het er al is. Wat heeft het voor zin je te verzetten tegen wat er toch al is. Wees eens lief tegen een pijnlijke emotie! Die emotie is er toch al. Wees eens lief tegen al die gedachten die langs komen. Weerstand ertegen zal je niet helpen. Onderdrukken maakt de zaak alleen maar erger. Niet(s) onderdrukken, niet(s) uitleven: gewoon liefdevol gewaarzijn van alles wat er is. Voel maar de innige rust en de diepe vrede die dan naar boven komt.

2. Gelukkig ZIJN

Je kunt niet gelukkig worden, je kunt alleen maar gelukkig ZIJN. Gewoon terug naar je natuurlijke zijn. Want je bent niet je denken, je bent niet je emoties, je bent niet je lichaam, je bent niet wat je doet, je bent niet wat je voelt. Wie je bent valt niet te beschrijven… Je BENT gewoon. En dat je bent valt niet te ontkennen. Iets kan “zien” dat je denkt, iets kan “zien” dat je voelt. Kortom IETS is, “JE” bent. Ik noem dat iets, liefdevol gewaarzijn. Dat wat we allemaal zijn, deel van het geheel. Afscheiding is een illusie. We zijn als druppels in de kosmische oceaan. Sterker nog, we zijn de kosmische oceaan.

3. Accepteer de vorm die er is

En ach, misschien is het beeld van die kosmische oceaan net even te conceptueel. In dit leven hebben we immers een vorm gekregen. Ons lichaam, ons denken, onze identiteit hoort daarbij. Rondom je ZIJN, je kern, je wezen zit allerlei vorm: herinneringen, (gedachte- en rol)patronen, kennis, rolmodellen, conditionering, ego. En om happy in het NU te zijn, hoeft zelfs dat niet weg. Je bent wie je bent geworden. Ook dat mag je accepteren. Je hoeft je slechts liefdevol gewaar te zijn dat jij dat niet bent. De identificatie ermee mag je loslaten. Het is slechts de vorm waardoor je zichtbaar geworden bent.

Happy in het nu

Artikel Happy in het nu

4. Willen wat je hebt, hebben wat je wilt

Een kreet die ik mijn leven onbewust heb meegedragen, en het inzicht erachter begrijp “ik” nu pas. Het leven heeft geen doel, anders dan gelukkig te zijn. Dus waarom niet lekker happy ZIJN in het hier en nu? Pijn en fijn horen bij het leven, dus wat als je het oordeel erover weg haalt? Willen wat je hebt. Dan kan je helemaal in het NU zijn. Hebben wat je wilt. Dat kan ook. Dat je accepteert dat je in de stront zit, betekent niet dat je daar ook moet blijven zitten….

5. De vorm creëren die bij je past

Want ja de wereld verandert, dus “jij”, jouw vorm ook. Als je volledig accepteert wat je werkelijk bent, kun je zijn wie / hebben wat je wilt. Happy zijn in het NU betekent dan dat jij je leven in harmonie brengt met je zijn. De fit met de wezenlijke zaken die diep in jouw verborgen liggen: Jouw waarheid. Vorm komt in allerlei unieke smaken en daar waar jij je aandacht op richt dat groeit. Dan ontstaat jouw vorm. Het geeft je de mogelijkheid jouw bijdrage te leveren aan deze wereld. Niet als doel, maar omdat je zo bent. Lééf je diepste verlangen. Leef je gaven en talenten. Lever een bijdrage zonder te doen, maar door gewoon te zijn. Als jouw aspiraties gevoed worden door wie je werkelijk bent, is je scheppingskracht onmetelijk.

Artikel Happy in het NU

6. Go with the flow

En zo kun je helemaal ZIJN in de wereld. Wie liefdevol gewaar kan zijn, luistert naar de signalen die het leven je geeft. Wie liefdevol gewaar is komt tot het inzicht dat het slimmer is met de stroom mee te zwemmen dan je energie te verspillen door continue te vechten, doelen na te jagen, weerstand te bieden “tegen wat is”. Alles gaat voorbij, wat je bent blijft. Als je toch al happy BENT, wordt het leven een geweldig spel. Wie alert is, volgt moeiteloos de stroom. Wie liefdevol is (en dat zijn we allemaal) is happy in het moment. Je kunt niet gelukkig worden, je kunt alleen maar gelukkig ZIJN.

7. De Virtuoze cirkel van liefde en gewaarzijn

En ja, soms zijn we het even kwijt. Dan raken we verloren in het spel. Dan is het nodig om weer even één moment van liefdevol gewaarzijn te ervaren. Wakker worden, meer en meer wakker blijven en steeds meer liefdevol gewaarzijn van alles wat er is / gebeurd. Steeds meer in het moment zijn. Steeds meer happy in het NU. Leven vanuit een virtuoze cirkel (met dank aan Osho) van liefde en bewustzijn. Haha zo komt onze slogan ook weer boven.


Happiness happens when you fit with your life


Lees meer

Meer over Happiness

Terug naar het verzamelartikel Tantra – Intimiteit – Verbinding


Wil jij ook happy zijn in het nu?
– doe een intimiteitstraining!

Inzichten hebben is relatief gemakkelijk, inzichten ook daadwerkelijk leven is wat lastiger. We willen je daar graag bij helpen. Onze online cursussen zijn bedoeld om je in je kracht te zetten. De cursus “Intimiteit begint bij jezelf” bijvoorbeeld helpt je enorm om jezelf te accepteren zoals je bent. Liefdevol gewaarzijn? Je leert er alles over in de cursus Leven met een open hart”. Zit je in een relatie(dip)? Secrets for Lovers maakt jullie samen weer happy!

Intimiteit begint bij jezelf

Cursus Secrets for Lovers

Hartmeditatie – Leven met een open Hart


Happy in het nu, powered by OTL

 

Happy in het NU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.