Reguleren van je opwinding en ejaculatie

Staat van Opwinding (SvO)

Reguleren van je opwinding en ejaculatie. Er zijn vele tantra seks technieken in tantra. Zie hiervoor het specifieke artikel tantra seks technieken. Het reguleren van je Staat van Opwinding (SvO) is één van de belangrijkste technieken in tantrische seks. Het gebruik van de SvO tools heeft twee belangrijke gevolgen. Ten eerste wordt het hele lichaam orgastisch opgeladen en ten tweede duurt deze staat van zijn veel langer dan in gewone seks. Tantrische seks kan uren duren en meerdere (body- en/of hart) orgasmen zijn mogelijk.

Op weg naar een natuurlijke, extatische staat van ZIJN

Tantra seks heeft geen ‘doel’, anders dan lekker lang te genieten van de reis, van de tantrische seks, van het samen ZIJN. Tantrische seks, tantra massage, tantra meditatie, alle tantra (seks) technieken “werken” echter allemaal in de richting van hetzelfde: om de beoefenaren in (de richting van) een natuurlijke, extatische staat van ZIJN te “brengen”. Tantra seks is daarom, net zoals tantra massage, gericht op het activeren, verspreiden en transformeren van seksuele energie. Het effect ervan is vaak een heerlijk lang fysiek, mentaal welbevinden. Je wordt meestal erg relaxt, heerlijk (orgastisch) stromend en je belandt (samen) lekker in je lijf, je hart, en in hogere sferen. Zie verder het verzamelartikel wat is tantra sex.

Langer vrijen door het Point of no Return te vermijden

Tantra seks, spelen met je SvO tools, kan je alleen (tijdens masturbatie) of samen met een partner doen. Normale seks leidt meestal tot een snelle ontlading in het orgasme (van de man). Masturbatie gaat -zeker bij mannen- snel en efficiënt (minutenwerk), een gemiddelde vrijpartij duurt ongeveer 11 minuten (!). Drie tot vijf minuten na penetratie is er vaak al sprake van ejaculatie. De ontlading is daar, er is een moment van orgastische beleving en dan is het klaar. Omdat vrouwen vaak meer tijd nodig hebben om warm en opgewonden te raken, blijven veel vrouwen na het vrijen gefrustreerd achter. En dat is niet nodig.

Spelen met je SvO tools

Door met je SvO te spelen kan je het Point of no Return lange tijd vermijden. Dat hóeft niet, maar kán wel. Wil je langer vrijen, speel dan met je SvO tools. Steeds als je SvO (te) hoog oploopt, blaas je wat stoom af. Je SvO gaat omhoog, maar kan ook weer omlaag gaan door te spelen met beweging, met je ademhaling, met je PC-spier, je focus en je energie (zie hierna). Seks wordt zo tantra seks en één groot lang energetisch (voor)spel. De focus op het orgasme als doel wordt minder, genieten van het samenZIJN komt meer en meer op de voorgrond.


SvO = Staat van Opwinding


Langer vrijen door niet te ejaculeren

Er is voor mannen nog een ander groot voordeel van spelen met je SvO en dan met name door het spelen met je PC-spier. Als je goed waarneemt, goed vóelt, zal je merken dat er een korte ruimte (tijd) zit tussen het moment van orgasme en je ejaculatie. Hoe meer je daar op let (lichaamsbewuster wordt), hoe langer het wel lijkt te duren. Ejaculatie is niets anders dan een automatische spierreflex waardoor je sperma naar buiten geschoten wordt. Door nu, net voor/tijdens je orgasme, je PC-spier heel strak aan te trekken, is ejaculatie te voorkomen. Daarvoor moet je natuurlijk eerst wel je PC-spier trainen. Volg de link maar, dan krijg je hier uitleg over. En zie de e-cursus Hoe word ik multi-orgastisch als je interesse hebt om ook een multi-orgastische man te worden.


Reguleren van je opwinding en ejaculatie

SvO tools

Er zijn diverse ‘SvO-tools’ voor het reguleren van je opwinding en ejaculatie:

Beweging: meer of minder doen/bewegen/stimulatie.
PC-spier: kort of lang krachtig aantrekken.
Ademen: sneller of langzamer en/of dieper ademen.
Focus: je focus veranderen / je aandacht verleggen.
Opwaartse trek: bewust je energie verspreiden / omhoog brengen.

Onderstaand gaan we hier verder op in. In de e-cursus Hoe word ik multi-orgastisch is een heel programma opgenomen om je te leren hoe je met je staat van opwinding kunt spelen. Dat (leren) spelen is geschikt zowel voor mannen als voor vrouwen en stellen.

Vrouwen zijn van nature al multi-orgastisch. Helaas zijn er nog steeds veel vrouwen die het (multi-) orgasme niet kennen. Hen raden we de themacursus (Her)ontdek je seksualiteit aan. Deze cursus is ook geschikt voor mannen, die meer contact willen met hun orgastisch potentieel.


Reguleren van je opwinding en ejaculatie

SvO tool 1. Beweging: meer/minder doen/bewegen

We zijn o zo gewend om maar heel druk te bewegen tijdens de seks. Is het wel eens in je opgekomen, dat je soms ook eens kunt stoppen met bewegen en heel ontspannen kunt kijken (voelen) naar waar en hoe de energie zich beweegt? Je kunt je SvO reguleren door het tempo van je bewegingen aan te passen. Minder beweging geeft veelal minder frictie, waarbij de opwinding dus ook wat kan zakken, meer beweging geeft weer meer opwinding. Slow down, relax: neem tijdens het vrijen adem- en rustpauzes.

SvO tool 2. PC-spier: kort of lang krachtig aantrekken

Het aantrekken van je PC-spier heeft tijdens het vrijen of masturbatie het effect dat je SvO daalt. De energiestroom wordt als het ware een beetje afgeremd, tot stilstand gebracht. Korte pulsaties echter (samen met kort inademen) geven meestal juist wat méér opwinding. Bij lang aantrekken, samen met lang (omhoog) inademen, zal je SvO zakken. Kortom, er zijn vele mogelijkheden, die invloed hebben op het vrijen, dus train je PC-spier. Speel er maar mee en vind uit hoe dat voor/bij jou werkt!

SvO tool 3. Ademen: sneller/langzamer en/of dieper ademen

Reguleren van je opwinding en ejaculatie - ademenAls je opwinding stijgt ga je als vanzelf sneller en ondieper ademen. We weten het allemaal: als de climax nadert, maken we meestal meer geluid en ademen we (samen) heel snel. Als jij je ademhaling heel bewust aanpast, door langzamer te gaan ademen, door een paar keer díep adem te halen, daalt je SvO. Let eens op de snelheid en diepte van je ademhaling. Eerst ga je het waarnemen, daarna kun je er mee gaan experimenteren en voelen wat het met je doet.

SvO tool 4. Focus: Je focus veranderen / aandacht verleggen

Van fantasie naar voelen van je lijf / hart

Mannen fantaseren graag en veelvuldig. Fantasieën kunnen veel opwinding veroorzaken. Ik vraag je niet je fantasieën op te geven, maar ik vertel je wel, dat als jij je focus verlegt van je fantasie (hoofd) naar je hart, je opwinding meestal zal dalen. Natuurlijk mag je in het vrijen en masturbatie je fantasieën hebben. Soms is het vrijen zelfs een vormgegeven fantasie. Met het veranderen van je focus naar je lichaam kun jij echter je SvO reguleren. In plaats van in je fantasie te blijven, ga je meer voelen en richt jij je focus op je hart. Probeer het maar. Focus en adem naar je hart en ervaar dat je SvO daalt.

Van je geslacht naar je hart

Een andere focus-verandering is om de focus die je hebt op je geslacht, te verplaatsen naar je hart (en vice versa). Je brengt daarmee je focus van je levenslust naar je levensvreugde. Hierdoor zal je SvO veranderen, want: dat waar jij je aandacht op richt zal groeien.

Dus of het hete vuur van lust of de warme gloed van liefde

Een subtiel maar belangrijk verschil.

Noot: in alle gevallen van focusverandering gaan we er van uit dat je in het hier en nu bent. Droom niet weg in je fantasie. De focus op je hart betekent niet dat je er niet meer bent, blijf altijd AANWEZIG.

 

 

SvO tool 5. Energie: de opwaartse trek

Drang tot ontlading

Een vergelijkbare optie, maar toch verschillend, is de visualisatie dat jij je seksuele energie bewust omhoog brengt naar je hart. Toenemende opwinding is niets meer dan toenemende energie (spanning) rond je geslacht en in je onderlijf. Die energie (spanning) kun je ook heel goed voelen. Energie heeft de neiging te willen beweging, je lichaam wil van de spanning af en daarom leidt een hoge staat van opwinding onvermijdelijk tot een drang tot ontlading.

Niet ontladen, maar opladen

Je kunt echter lokale ophoping van energie voorkomen door deze te verspreiden door heel je lichaam. Niet snel óntladen, maar juist ópladen. Als je lokale spanning tijdig herkent kun je voor andere opties kiezen dan ontlading. Door visualisatie, door je ademhaling, door streelbewegingen, door je te ontspannen, kan je de seksuele energie in een opwaartse richting brengen. Op zo’n manier ben je bezig bewust je energie te verspreiden. De spanning in je lende zal afnemen en daarmee dus zal dus ook de SvO verlagen.


Reguleren van je opwinding en ejaculatie

Visualisatie (focus)

Er zijn experts die niet willen dat je visualiseert of fantaseert. Ook stimulatie door porno kijken wordt meestal als taboe beschouwd. Wat mij betreft mag het best, zolang je maar blijft voelen. Blijf alert, blijf aanwezig! Als je het contact verliest met je lichaam, met je energie, met je gevoel, mis je de hele bedoeling van tantra en tantra seks.

Voor het lichaam maakt het niet uit hoe de opwinding veroorzaakt wordt. Je lichaam wordt gewoon opgewonden. Speel met je SvO en bedenk dat het daar om gaat. Het bewúst kunnen spelen met je Staat van Opwinding.


Reguleren van je opwinding en ejaculatie

Hoe verder

Reguleren van je opwinding en ejaculatie. Spelen met de SvO tools is een mooi onderdeel van tantra seks. Voor wie interesse heeft in tantra seks zijn er verschillende opties om verder te gaan:

Lees verder

Tantra seks technieken voor beginners
Tantra massage tips

Terug naar het verzamelartikel Wat is Tantra sex

Doe een cursus

(Her)ontdek je seksualiteit

 

 

 

 

 

 

Hoe word ik multi-orgastisch

 

 

 

 

 

 

Anders vrijen in 3 weken (Tantrische seks)


Reguleer je opwinding en ejaculatie, powered by Satori en Solana

Reguleren van je opwinding en ejaculatie

2 gedachten over “Reguleren van je opwinding en ejaculatie

  • 19 juni 2020 om 19:00
    Permalink

    Ik kom bij penetratie veel te vlug klaar. Echt een stoot of 10 is al genoeg om klaar te komen. Dit is voor het seksleven met mijn vrouw echt een probleem. Het gevoel dat ik hierin te kort schiet is heel groot. Kunt u hier in uw sessies iets aan doen of iets aanleren?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *