Tantra seks voor beginners

Wat is tantra seks?

Tantra seks voor beginners is vrijen met liefde én met bewustzijn. In tantra seks maak je een diepe energetische verbinding met je partner. Het is een speciale ont-moeting, een ontdekkingsreis waarbij seks en hart helemaal mee mogen doen. Heel het orgastische potentieel wordt geactiveerd. Onbevangen, vrolijk, passioneel spelen met seksuele energie en met elkaar. Heerlijk lang (urenlang) extatisch samenzijn. Je lust en jezelf overstijgen: van lust naar liefde tot devotie. Twee lichamen die samensmelten tot één, dát is tantra seks.

Zie ook het verzamelartikel Wat is tantra sex ?

Vandaag nog beginnen

Wie geïnteresseerd is in tantra seks voor beginners kan vandaag nog beginnen. Onderstaand vind je enkele inzichten en concrete oefeningen.


Kijk op een andere manier

Tantra seks nodigt je uit om op een andere manier naar seks te kijken dan je misschien gewend bent. Seks mag! Seks is oké! Tantra accepteert seks. Seks is natuurlijk en hoort bij ons mens-zijn. Seks is geen zonde, en schuld en schaamte zijn niet nodig. We zijn tenslotte allemaal uit seks ontstaan.

In tantra seks kan je het niet ‘fout’ doen. Er is geen enkele prestatie te leveren, dus ook geen faalangst meer. Het gaat erom dat jullie het samen goed hebben. Je mag van seks en elkaar genieten! Je mag er ook helemaal heerlijk naar toe leven. Leve de voorpret. En… maak er een feestje van. Tantra seks is iets heel speciaals! Nagenieten is natuurlijk ook een aanrader, en heel vervullend.


Tantra seks voor beginners

Slow down en relax

Eén van de eerste dingen die je leert in tantra seks is om het rustiger aan te doen. Slow down en ontspan jezelf. We zijn zo gewend om heel veel dingen -snel- te doen. In tantra seks is er geen haast. Zet de toon en neem vooraf de tijd om los te komen van de alledaagse dingen en van dat wat zoal in je geest rond dwaalt (de lawine van gedachten). Doe samen een ontspanningsmeditatie of een ‘5 minute check-in’.

5 minute check in

Dit is een mooie manier om je dagelijkse (werkdag) issues los te laten en je partner te laten weten hoe het met je is. Lekker in het moment komen. Je geest een beetje ontspannen. Ontspannen en met een open-mind samen zijn.


Houd van je body

Tantra, tantra seks, is helemaal fan van en vóór je lichaam. Je lichaam is de tempel van je ziel, het huis waar je woont én waarmee je seks hebt. Houd van je lichaam, en zorg goed voor je lichaam! Geniet van je body, je geslacht en je seksuele energie. Zorg voor een goed contact met je lijf en seks, ofwel train je lichaamsbewustzijn. Eer en zorg voor je lijf, neem je lichaam(sdelen) waar (voel!), ontspan de stressplekken, en creëer souplesse in je (onder)lichaam.

Bekkenmoves

Bekkenmoves is één van meer dan honderd oefeningen en meditaties in de meditatiebibliotheek. Je kunt vier dagen gratis toegang krijgen. Beter nog: neem een (maand/jaar/life-long) abonnement. Dit kan al vanaf het kleine bedragje van € 6,-. En je kunt altijd weer opzeggen.

We zijn allemaal “wat” stijf in ons onderlichaam (na een hele dag zitten). Soepel bewegen activeert je seksuele energie. Rondjes, achtjes, draaien met je onderlijf. Maak wat soepele “neuk” bewegingen die je bekken lekker los maken. Doe het ook samen en doe het speels. Zorg dus dat je bekken eigenlijk altijd lekker soepel en losjes is.


Tantra seks voor beginners

Feel the power of your sex

Oftewel: voel de kracht van je seksualiteit. We zijn het niet gewend om lekker diep en heel bewust naar ons geslacht toe te ademen. Dus… Adem vol en diep in naar je geslacht. Adem vol in en maak contact, voel je sensuele, seksuele kracht. Als je dan gelijktijdig de bekkenmoves doet en een beetje oefent…

Contact met je / elkaars geslacht

Maak contact met je eigen en elkaars geslacht. Adem diep naar beneden en leg één of beide handen op je geslacht. Voel wat er onder je hand plaatsvindt en voel ook wat er in je geslacht gebeurt. Leg daarna je hand op je elkaars geslacht. Dit kan je staande doen, maar ook zittend. Leg je hand op het geslacht van je partner en hoe je hand maar stil. Voel wat je voelt én wat het met je doet.


Maak bewust verbinding

Tantra seks voor beginners - Look lovingly

In tantra seks maak je een diepe energetische verbinding met je partner. Je seks doet mee, je hart doet mee. Als je hart gesloten is, dan wordt tantra seks tot een mechanisch gebeuren. Houd van jezelf! Houd van de ander. Open je hart(chakra) en voel wat liefde met jullie doet. Laat de liefde je aanraken en laat liefde meedoen in je vrijen.

Look lovingly

‘Look lovingly’ is een hartmeditatie die je liefdesenergie activeert. Je focust je eerst op de liefde en het openen van je eigen hart. Op een bepaald moment openen jullie je ogen en maak je oogcontact. Omdat je hart open staat, maak je automatisch ook hartscontact. Voel je maar liefdevol, kijk liefdevol, praat liefdevol, en vrij liefdevol.


Ga voor lovemaking !

Naast “gewone” snelle seks is het heerlijk om vrijen als Lovemaking te zien. Er is geen doel, het gaat niet om snelle ontlading, maar om opladen en het is één groot lang (voor-) liefdesspel. In lovemaking is het samenzijn veel belangrijker dan het (vele) doen. Tijd, plaats en handelen verdwijnen. Wat er gebeurt is meer een respons in het moment dan de geijkte handelingen in seks. Veel is mogelijk, maar vooraf is niets bekend of gepland. Een mooie startpositie is bijvoorbeeld:

NAAKT Shiva / Shakti zitten

Ga samen naakt Shiva / Shakti zitten (zie de tantra basics). Maak minimaal beweging, leg de nadruk op VOELEN en afstemmen. Natuurlijk mag je een beetje spelen met elkaar, een beetje opwinding maken en voelen. Laat het liefdesspel maar ontstaan. Is Shiva / Shakti zitten te inspannend, probeer dan lepeltje lepeltje liggen.


Tantra seks voor beginners

Geniet van de polariteit

Tantra seks heeft alles te maken met polariteit, met de aantrekkingskracht tussen het mannelijke en het vrouwelijke. De aantrekkingskracht tussen de mannelijke energie (in de mannelijke man / mannelijke vrouw) en de vrouwelijke energie (in de vrouwelijke vrouw / de vrouwelijke man). Dit speelt dus zowel in hetero als in homo relaties. Geniet van jullie man en vrouw zijn, creëer maximale polariteit. Slechts weinig mensen zijn neutraal, de meeste stelletjes zijn plus en min. Dus… zet je partner in zijn/haar natuurlijke kracht (M/V), bijvoorbeeld door hem/haar als man/vrouw te bewonderen. Bevestig en bekrachtig hem/haar in zijn/haar seksuele essentie. Bijvoorbeeld door hem/haar uit te nodigen zich helemaal als de sensuele, seksuele, aantrekkelijke man/vrouw te laten zien die hij/zij is. Laat het knetteren…

Positieve feedback

Ik vind je geweldig, zo’n heerlijke, mooie, sensuele, begeerlijke, …, …, …, etc. Ik vind jou een WoW vrouw! Tell it with a KISS or a Namasté. Streel elkaars (naakte) lichaam van top tot teen en vertel je verhaal. Vertel het op jouw manier, maar vertel het haar, vertel het hem. Ik vind je fantastisch en wel hier om: … En draai uiteraard ook de rollen om.


Geniet van de extase van je Senses

Tantra seks voor beginners - Awakening of the SensesTantra seks is helemaal vóór het lichaam en vóór het gebruik en het genieten van je senses. Niks ascetisch, niks onderdrukken, maar juist optimaal gebruik maken van je zintuigen. Geniet van en gebruik / activeer je zintuigen! Vergeet alles wat je ooit hebt meegemaakt. Vergeet alles wat je weet over seks. Nú is alles nieuw. Word super sensitief en neem direct waar, dus zonder geheugen (hoe het een vorige keer was). Wees weer heerlijk onbevangen en onbedorven, zoals je als kind/puber was, maar nu mét bewustzijn. Geniet van een heerlijke kus (in de nek), een melting hug of een rustige intense energetische aanraking.

Awakening of the Senses

Er valt zo veel te vertellen over Awakening of the Senses. Van een sessie met veertjes, (blind)doeken en andere verleidingen, tot een heuse tantra massage. Zoek jullie eigen weg in deze oneindige wereld. Wees creatief en neem de tijd.


Leer lekker stromen / ontspannen in seksuele energie

Tantra seks gaat over seksuele energie, die helemaal vrij mag stromen. Over blokkades die worden opgeruimd en alle (seksuele) energie die wordt geactiveerd. Daarbij wordt het lichaam opgeladen (i.p.v. ontladen) en blijf je toch heel ontspannen. Er zijn ook hele leuke spelletjes om te spelen. Zoals je fysiek het penetratiespel kunt spelen, zo kan je dat ook energetisch doen. Een energetisch spel van penetreren en omvatten. Mannelijke (seksuele) energie penetreert, doordringt. Vrouwelijke (seksuele) energie omvat, omarmt. Zo kunnen jullie de opwinding door jullie lijven omhoog en omlaag laten stromen. En tussen jullie in heen en weer laten golven.

Bewust VRIJEN

Begin echter maar eens met het bewust waarnemen en spelen met je staat van opwinding.

Tantra seks voor beginners - SvO tool - ademenJe Staat Van Opwinding (SvO) varieert van nul (totaal niet opgewonden) tot 10 (orgasme). Als je bewust vrijen heb jij je SvO altijd in beeld. Je verdwijnt niet helemaal in seks, maar je blijft bewust van wat er gebeurt. Kijken als het ware naar je eigen lovemaking. Je bent steeds bewust van je SvO en je kunt er mee spelen. Wordt je SvO te hoog, tot nabij het ‘point of no return’, dan gebruik je de SvO tools. Dóe dan minder, let op je adem (slow down) en breng je focus naar je hart. Ervaar dan hoe je SvO dan minder/lager wordt. En daarna ga je weer verder, creëer je weer wat opwinding. Een eindeloos seksueel energiespel.


Tantra seks voor beginners

Er is nog veel meer!

Tot zo ver wat tantra seks oefeningen om mee te beginnen. Natuurlijk is er nog meer. Scan de artikelen op de website maar eens en kijk in de meditatiebibliotheek. En natuurlijk zijn er ook onze online cursussen. Deze zitten boordevol inzichten, demo’s, oefeningen en geleide meditaties.

Lees verder

Tantra seks technieken
SvO tools: reguleren van je Staat van Opwinding (SvO)

Terug naar het verzamelartikel Tantra sex

Meditatiebibliotheek

Neem een abonnement op onze meditatiebibliotheek en krijg toegang demo’s, oefeningen en meer dan 100 meditaties. Zo kun jij je eigen tantra (seks) workshop samenstellen en uitvoeren. Gewoon lekker thuis.

Relevante cursussen

Anders vrijen in 3 wekenAnders Vrijen in 3 weken (cursus tantrische seks)

Een stap voor stap uitleg en opbouw van Anders Vrijen. Met inzichten, demo’s, oefeningen en veel duo-meditaties.

Hoe word je multi-orgastisch (M)

Een cursus om een multi-orgastische man (vrouw) te worden. De Mount Everest beklim je niet zo maar. We nemen je mee op excursie. We trainen je, brengen je naar de top. Jij moet het “doen”, wij leggen je uit hoe. Je kunt deze training alleen doen, maar er zijn ook vele (optionele) speciale “partner” oefeningen.

Hoe word ik multi-orgastisch ?


Tantra seks voor beginners, powered by Solana en Satori

Tantra seks voor beginners
Getagd op:         

Eén gedachte over “Tantra seks voor beginners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *