Tantra seks technieken

Tantra seks technieken geeft een aantal groepen technieken weer, die je kunt gebruiken in tantra seks. Er zijn in tantra vele technieken ofwel meditaties ontwikkeld. De meesten hebben betrekking op (de transformatie van) seksuele energie. In de serie over duo-meditatie vind je algemenere technieken. In dit artikel tref je technieken die gericht zijn op seksuele energie.

Tantra sex uitgelegdSeks versus Tantra seks

Het grote verschil tussen seks en tantra seks is ‘liefde en bewustzijn’. Vrijen met bewustzijn, en altijd vrijen vanuit liefde. Natuurlijk mag lust ook volop meedoen, maar de richting is altijd: van lust naar liefde. Alles geschiedt ook vanuit liefde. Tantra seks ken geen doel, anders dan heerlijk (lang) liefdevol samen ZIJN. Vandaar ook is er geen stress, geen faalangst. Zie verder het verzamelartikel Wat is tantra sex? voor algemene informatie over tantra seks.

Meditatiebibliotheek

Zoals gezegd, tantra seks technieken kennen vaak ook specifieke meditaties. Op Online Tantra is een tantrische meditatiebibliotheek beschikbaar. Hierin zijn meer dan 100 tantrische meditaties opgenomen. Onderstaand wordt hier een aantal malen naar verwezen. De (meeste) meditaties zijn echter afgeschermd. Je kunt echter vier dagen gratis toegang krijgen. Gebruik hiervoor de link hieronder. Beter nog: neem een (maand/jaar/life-long) abonnement.

Neem een abonnement op de Tantrische meditatiebibliotheek,
al vanaf € 6,- per maand


Tantra seks technieken

1. Maak het speciaal

Tantra haalt je af van de automatische piloot. Heel bewust seks hebben, en er iets aparts van maken. Hoe bijzonder mooi is seks eigenlijk? Maak er iets heel speciaals van, een bijzondere gebeurtenis, iedere keer weer. Richt een speciale ruimte in, maak een mooie Tantra tempel. Of kies voor een mooie plek in de natuur. Dat is niet alleen spannend, maar ook romantisch en dicht bij wat seks is: heel natuurlijk. Neem wat spulletjes mee. Maak er een gewijde plek van, een sacred space. Zie ook de tantra basics.

2. Zet de toon

Leve de voorpret

Speciale dingen zijn heerlijk om naar uit te kijken. Zorg niet alleen voor een heerlijke voorbereiding, maar het is ook super om er helemaal naar toe leven. Leve de voorpret! Sms, chat, mail, laat elkaar weten dat je er zin in hebt. Zo heb je dagen voorpret. En ook op de dag zelf. Ontmoet elkaar met liefdevolle aandacht. Niet ‘pats, boem, klaar’, maar ga bijvoorbeeld eerst lekker samen douchen en/of in bad.

Liefdevolle aandacht voor elkaar

Liefdevolle aandacht voor elkaar, dáár gaat het om. Maak een vrolijk spel van het aan- en uitkleden. Maak / voel je goddelijk. Trek mooie sexy kleren aan. Doe (dan) een spirituele striptease – laat de God / Godin in jou zien en zie je partner. Dans voor elkaar. Doe bijvoorbeeld de geleide meditatie Sensual dancing met speciale muziek die je sensualiteit wakker maakt.

3. Maak tijd!

Tantrische seks heeft tijd nodig, dus maak tijd! Dat zal dus misschien niet iedere dag kunnen, maar dat hoeft ook niet. Maar eens in de zoveel tijd… Ken je prioriteiten! Geef uitvoering aan de kracht van je intentie: je wilt toch heerlijk samen (orgastisch) zijn!!! Prioriteit 1 is dus genieten van en met elkaar: quality time! Ga voor minimaal 1 ½ – 2 uur. Zorg dat er geen afleiding mogelijk is. Kids elders / bij de oppas, telefoons uit. Een kwestie van commitment.

4. Ken je verlangen

Seks is/wordt na verloop van tijd vaak routinematig en meer van hetzelfde. In tantra seks mogen alle aspecten van je zijn naar voren en in het licht komen. Communiceer met elkaar over je seksuele verlangens. Spreek je seksuele fantasieën eens uit. Schrijf daar een seksscript over, dat jullie vervolgens dan ook samen uitvoeren. Mmm… spannend! In tantra seks zijn er weinig of geen grenzen en/of taboes. Het gaat om jullie intenties en het vertrouwen dat je – ook in seks – precies mag zijn zoals je bent. Onderzoek dus je eigen beperkende overtuigingen over seks. En onderzoek, kén, je seksuele verlangens op zijn minst. Niets hoeft, maar laat het richting geven aan jullie tantra seks.

Wat is fijne seks voor jou?

Een mooie manier om dit te doen is een inquiry. Je stelt elkaar een specifieke vraag: bv ‘wat is fijne seks voor jou?’ Voor gevoelige onderwerpen is een sharing heel geschikt. Het verschil is kort gezegd, dat over wat er in een sharing wordt gezegd, NIET meer gesproken en zeker niet geoordeeld wordt. Dit geeft een enorm vertrouwen en de ruimte om alles met elkaar te kunnen delen.

Zie wat is inquiry ?
Wat is sharing ?


Tantra seks technieken

5. Tantra massage als voorspel

Tantra seks heeft geen doel. Eigenlijk is tantra seks één groot langdurig voorspel. Tja wat is seks? Veel meer dan alleen penetratie en klaarkomen toch? Aanraking is heerlijk, iedereen wil graag aangeraakt worden. Jij wilt je partner ook graag aanraken. Dus… geef elkaar een heerlijke tantrische massage. Géén seks (penetratie, oraal), wel lekker opwarmen en in de stemming komen. Heerlijk ontspannen, verbinding maken, erogene zones vinden, opwinding creëren.

Zie de serie artikelen over tantrische massage

6. Awakening of the senses

Leer je senses te gebruiken

Als geen ander gebruikt Tantra het lichaam en de zintuigen als natuurlijke toegang tot je diepere kern, je zijn. Tantra is wars van vaste patronen, routines. Ontspan, en vergeet alles wat je over seks weet! Maak je tantra seks altijd tot een ontdekspel. Elke keer weer. Leer en oefen in de seks om je senses te gebruiken én met het hart verbinden. Alles voor het eerst waarnemen, en nu met bewustzijn! Zoals je eerste zonsondergang, extatisch. Misschien was je eerste orgasme niet zo geweldig, maar het volgende wel! Gebruik je zintuigen: zie, hoor, proef, ruik, voel je partner. Vul niets in (vanuit het verleden) maar voel hoe het NU is.

Kijk ook eens naar binnen

Verbind je zintuigen ook eens met je eigen binnenwereld. Kijk eens naar binnen, en voel je lijf. Hoe voelt die aanraking? Kan jij je energie, je opwinding voelen (groeien)? Hoor jij je eigen genotsgeluidjes? Wat windt je op? Wat is jouw Staat van Opwinding? Er valt zoveel te ervaren. Mensen, gebruik je senses!

Wees creatief

En natuurlijk: wees creatief. Gebruik je eigen body (to body). Lekker speels! Gebruik hulpmiddelen als je dat fijn vind: zijden sjaaltjes, geurtjes, instrumenten, lekkere dingetjes. Kijken? Proeven? Ruiken? Voelen? Horen?

7. M/V aantrekkingskracht

Plus en min trekt elkaar aan

Mannelijke en vrouwelijke energie trekken elkaar aan. Of je nu hetero, lesbisch of homo bent, dit geldt altijd! Er zijn maar weinig stellen die van nature neutraal zijn. Maar neutraliteit ligt wel op de loer, bijvoorbeeld door sleur, door “maatjes” zijn, of door blokkades. Als er geen aantrekkingskracht (meer) is, is de seks ook niet echt spetterend. Dus zorg voor polariteit. Bevestig en activeer je eigen seksuele essentie. Ben je een mannelijke man, voel/maak je dan ook een MAN. Precies zoals je bent, maar wel helemaal alert, aanwezig, tip top, een echte SHIVA god.

Bevestig / activeer elkaars seksuele essentie

En belangrijker nog bevestig / activeer de seksuele essentie van je partner! Help hem/haar om in zijn/haar kracht te komen. Zie hem/haar als een goddelijke verschijning. Ben je een mannelijke man, dan heb je ook een vrouwelijke vrouw. Adoreer haar! Zie hoe geweldig ze is en laat haar dat ook veel weten. Ook zij mag helemaal zijn zoals ze is, maar zie wel het totaal: een prachtige Shakti godin. En zo ontmoeten jullie elkaar, super plus en super min! Een aantrekkingskracht, die onweerstaanbaar is.


Tantra seks technieken

8. Energetische activatie technieken

Tantra, tantra seks heeft ALLES te maken met energetische verbinding. Tantra seks gaat over het in beweging brengen van al je levensenergie. Seksuele energie is daar zo’n groot deel van!

Jammer genoeg is seks, en daarmee vaak ook seksuele energie, onderhevig aan vele normen, waarden, regels, taboes die de stroming van seksuele energie tegen gaat. Het mag niet, hoort niet en kán dus niet.

Mentale en geestelijke ontspanning

Zoals je een inquiry kan doen gericht op je verlangens, zo kan hij ook gericht zijn op het opsporen van je beperkende overtuigingen, en andere (lichamelijke) blokkades (trauma’s). Op de belemmeringen, die je tegenhouden om te stromen. En die je in het liefdesspel tegenhouden om jezelf te laten zien en energetisch te laten gaan. Zie eventueel Wat is een inquiry? En De kracht van je overtuigingen. Ken je overtuigingen, accepteer ze en laat ze los als ze niet meer relevant zijn.

Souplesse en “leven” in het onderlijf

Meer of minder bewegen is één van de SvO tools (zie hierna). Hier bedoelen we met beweging niet zaken zoals het stoten vanuit het bekken tijdens de seks. We bedoelen meer algemene activatie door het lichaam in beweging te zetten. Omdat we zó veel zitten, zijn de meeste mensen stijf en stram. Ons bekken lijkt bijna vastgeroest! Elke beweging is daarom feitelijk goed, en meer specifiek die oefeningen die het onderlijf soepel laten bewegen. Shaken is een beproefde methode om wakker te worden. Zeker als de shake ook in de lagere regionen komt. Bekkenmoves zijn helemaal top. Iets lokaler zijn er de PC-spier oefeningen. Deze zijn niet alleen heerlijk als activatie (sommige vrouwen kunnen er op klaarkomen), maar ook als SvO tool om de opwinding te reguleren en/of ejaculatie te voorkomen.


Slow down, relax

Eén van de simpelste en belangrijkste tantra seks technieken


Tantra massage – aanraking – chakra activatie

Dit hebben we hiervoor al genoemd, maar nu meer in het kader van activatie. Activatie van het seks chakra is een belangrijk element van een tantra massage. Het gaat te ver om alles hier te herhalen, dus zie de serie artikelen over tantra massage. Check de serie op: energie activatie, plateau-en, body-orgasmen.

Visualisatie

Veel mensen (vooral mannen) raken opgewonden door visuele stimulatie. In tantra seks zijn er geen taboes. Fantaseren, porno kijken, verhaaltjes lezen of luisteren mag allemaal, waarom niet. Alles wat je/jullie opwindt is oké. Voor het lichaam maakt het niet uit hoe het opgewonden is geraakt.

Uit je hoofd, wel voelen, hier en nu blijven

Wat wél uitmaakt is dat je/jullie daardoor niet in je hoofd blijven hangen. Dan wordt seks een mind-fuck in plaats van tantra seks. Zorg er dus voor dat je ook weer uit je hoofd komt. Uit je hoofd, in je lijf, naar je hart. Blijf ook altijd aanwezig in het hier en nu: dus bij je partner. Droom niet weg, bijvoorbeeld door in gedachten seks met een ander te hebben. VOEL je lijf, maak contact met je partner en geniet sámen.

Activerende hulpmiddelen

Hetzelfde geldt eigenlijk voor allerlei speeltjes. Tantra seks gaat over energetische verbinding. Niet de handelingen, maar de energie staat centraal. En daarmee de verbinding die tussen jullie ontstaat. Speeltjes zijn hulpmiddelen, dus verlies je er niet in en staar je niet blind op de kick die ze geven. Uiteindelijk raak je – als je niet bewust bent – uitgekeken op alles wat een mind-game is.

Meditatie bibliotheek

In de meditatie bibliotheek zijn vele oefeningen en meditaties opgenomen rondom de activatie en het spelen met seksuele energie.

Voor een overzicht selecteer je – meditatiebibliotheek als categorie en dan de tag – seksualiteit.


Tantra seks technieken

9. Synchronisatie

Afstemming

Oké, er zijn dus veel technieken m.b.t. activatie van energie. Een andere belangrijke techniek in tantra seks is: synchronisatie. Tenslotte wil je toch de lovemaking samen beleven, en niet als een eenzijdige ego-trip. Afstemming is daarom zó essentieel! Contact met elkaar hebben, aandacht voor elkaar, elkaar (aan)voelen!

Tantra seks technieken - aankijk- en contactmeditatieOogcontact, synchroon ademen

Willen jullie hetzelfde? Is er een mentale match? Fijn! Maar hopelijk is er ook fysieke afstemming. Begin eens met door een paar minuten oogcontact te maken; Look Lovingly. En een simpel aanraken van elkaar, zonder beweging, hoe voelt dat? Synchroon ademen is een volgende stap. Adem samen gelijktijdig in- en uit, of juist tegengesteld. Afstemmen op elkaar en heerlijk samen tot rust komen.

Energie synchroniseren

Synchronisatie technieken gaan ook over een (gelijktijdige) energiestroming en over energie frequenties. Dit is eigenlijk altijd aan de orde, maar als je meer bekend raakt met tantra seks wordt dit een heerlijk onderzoeksgebied. Samen (gelijk op) geil worden, samen van lust naar liefde (en weer terug), samen in de LoveSwing

10. Speel het energiespel

Tantra seks is de spirituele dans van het mannelijke met het vrouwelijke. Een energetische verleidingsdans die eindigt in een energetische verstrengeling en een versmelting tot één. Mannelijke en vrouwelijke energie vloeien samen, het is het ultieme samenkomen.

Penetratie en omvatten

Mannelijke energie penetreert, vrouwelijke energie omvat. Zo kan je, mét of zónder fysieke penetratie, het liefdesspel spelen. In de cursus Anders Vrijen komt dit uitgebreid aan de orde.

Samen stromen

Spelen met energie kan met alle chakra’s en energievormen. Je kan het niet “doen”, maar het wel toelaten en laten gebeuren. Niet alleen stoten maar ook stromen. Energie geven en energie ontvangen. De Swing of Fire bijvoorbeeld, is een duo-meditatie die jullie seksuele energie laat schommelen. De LoveSwing vindt plaats vanuit het hart.

11. Remmen los

Vrijkomen van blokkades en taboes

We zeiden het al, we zitten allemaal vol met beperkende conditionering en taboes over seks. Het is echt ongelofelijk hoe diep deze anti-seks conditionering (door de eeuwen heen) ingesleten is. De seksuele revolutie ten spijt. Onze seksuele energie is sterk onderdrukt. #MeToo maakt het er ook niet makkelijker op. Wat we dus niet promoten is om maar eens even liefdeloos los te gaan. ‘Remmen los’ is geen oproep tot misbruik of het dumpen van je seksualiteit op je partner. Nee, helemaal níet zelfs.

Veilige release van het onderdrukte

Wat het WEL is, is de uitdaging om dat wat onderdrukt is, op een bewuste, veilige en liefdevolle manier te ontladen. Een oproep om dat knellende harnas even af te doen, een beetje uit de band te springen en te kijken wat het met jullie doet. Doe eens gek:

  • Maak geluid tijdens de tantra seks.
  • Doe het eens anders (probeer bv eens veel/andere standjes uit).
  • Laat de wilde man / vrouw in jullie eens meedoen.
  • Doe eens iets wat helemaal niet mag (van anderen).
  • Etc etc…

Tantra seks technieken

12. Gebruik je SvO tools

Uitstellen van het Point of No-return

Tantra seks duurt meestal veel langer dan gewone seks, en is energetisch gezien ook veel intenser. Normale seks duurt gemiddeld zo’n 11 minuten. Gemiddeld komt de man na zo’n 3-5 minuten van penetratie ongecontroleerd klaar en is er een routinematige ejaculatie. De orgastische man (vrouw) hanteert tools, tantra seks technieken, die zijn Staat van Opwinding (SvO) reguleren. Zodat het ‘point of no return’ veel later bereikt wordt. Kort samengevat wordt met die tools de Staat van Opwinding heel bewust ervaren en gereguleerd. Op deze wijze kan het vrijen net zo lang duren als jullie willen: een eindeloos voorspel!

Gebruik je SvO tools

  • Meer / minder bewegen.
  • Sneller / langzamer ademen.
  • PC-spier gebruiken.
  • Focus veranderen (op sex of hart of 3e oog).
  • Energiebeweging (omhoog / omlaag).

Zie voor een uitgebreidere uitleg het speciale artikel over de SvO tools.


Minder is meer: doe eens… helemaal niets

– Tantra seks technieken –


Voorkom je ejaculatie

Zowel mannen als vrouwen kunnen ejaculeren. Vervelend voor de mannen is echter dat zij door te ejaculeren hun sperma en daarmee veel energie verliezen. Daardoor is de vrijpartij meestal na één (snel) orgasme over en uit. Jammer en niet nodig. Gebruik de SvO tools en vooral: Train je PC-spier. Daarmee voorkom je routinematige ejaculatie direct na het orgasme, want dit zijn twee verschillende dingen. Zo voorkom je dus niet alleen energie verlies, en kan je na het orgasme verder vrijen, maar zijn ook meerdere orgasmen in één lovemaking mogelijk. In de cursus Hoe word ik multi-orgasmisch? komt dit uitgebreid aan de orde, inclusief een stappenplan hoe je dit kunt bereiken, en vele, vele oefeningen.

13. Sex magic

Stuwmeer van energie

In tantra seks ontwikkelt zich een enorme hoeveelheid energie, die min of meer vrij door het lichaam stroomt. Zie het maar als een stuwmeer van (levens)energie, een ongekende hoeveelheid energie. In ‘sex magic’ wordt deze aangewend om wonderen tot stand te brengen. Omdat ik er zelf geen voorstander van ben, ga ik er niet al te ver op door, maar wil het jullie toch ook niet onthouden.

Sex magic: Boodschap aan het universum

Als de Staat van Opwinding (SvO) toeneemt, dan ontwikkelt zich veel seksuele energie. Als je leert te spelen met energie kun je die energie omlaag en omhoog brengen in je lichaam. De stroom omhoog is een bevrijdende stroom. De oefening is, om tijdens een naderend orgasme de energie krachtig omhoog te brengen. Van lende, naar hart, naar het hoofd. Als het orgasme daar is, kan je (samen) klaar komen en stuur je al die energie – samen met je intentie, je verlangen – de kosmos in. De kracht van je intentie is nu maximaal. Mentaal, fysiek, energetisch geef je de boodschap (je verlangen) aan het universum. De beoefenaren van sex magic zijn er van overtuigd dat je wens zich dan ook zal manifesteren.

14. Breng devotie in je Lovemaking

Samenkomen in liefde

Tantra seks is voor mij: het samenkomen in liefde. Zoals beschreven bij sex magic ontstaat er een stuwmeer van energie. Tantra seks brengt deze energie in balans, met het hart als centrum. Daarvoor bestaan verschillende technieken, maar ze hebben allemaal gemeen dat Lust, seksuele energie opgenomen wordt, en getransformeerd wordt tot liefde. De energie van beide partner vloeit ineen. Van beneden naar boven (Journey to Heaven) of in een seks-hart cirkel (Circle of Love).

Van lust, naar liefde tot devotie

En dan is het nog niet gedaan… ‘Uit je hoofd, in je lijf, naar je hart, bewust… ZIJN’. Tantra seks gaat dan al lang niet meer over een moment van klaarkomen. Nee, tantra seks gaat dan over volledig orgastisch ZIJN. Be-ing, be-ing together – Samen ZIJN. En zelfs samensmelten tot één. Tijd en plaats verdwijnen. Al het doen stopt vanzelf. Hogere bewustzijnsniveaus (3e oog) worden bereikt en geïntegreerd. Het ego verdwijnt; jij, de ander, zijn niet meer. Jullie zijn als druppels opgegaan in de oceaan van liefde en bewustzijn.

Overgave

Tantra seks is niets anders dan (het proces van) overgave. Overgave aan het leven, overgave aan het universum. In overgave (zonder het te doen, want dat kan niet) zijn technieken niet meer nodig. Tot die tijd kunnen meditaties zoals The Completion of the Circle of Light jullie ten dienste staan. Dit zijn echter meditaties voor gevorderden.


Tantra seks technieken

Lees verder

Als je partner seks wil en jij hebt geen zin
Meer over SvO tools: reguleren van je Staat van Opwinding (SvO)

Terug naar het verzamelartikel Tantra sex

Meditatiebibliotheek

De meditatiebibliotheek bevat vele tantra seks technieken als geleide meditatie. Neem een abonnement op onze meditatiebibliotheek en krijg toegang demo’s, oefeningen en meer dan 100 meditaties. Zo kun jij je eigen tantra (seks) workshop samenstellen en uitvoeren. Gewoon lekker thuis. Je kunt vier dagen gratis toegang krijgen. Beter nog: neem een (maand/jaar/life-long) abonnement. Dit kan al vanaf het kleine bedragje van € 6,-. En je kunt altijd weer opzeggen.

Relevante cursussen

Tantra seks technieken - cursus anders vrijenAnders Vrijen in 3 weken (cursus tantrische seks)

Een stap voor stap uitleg en opbouw van Anders Vrijen. Met inzichten, demo’s, oefeningen en veel duo-meditaties. Vol met tantra seks technieken.

Hoe word ik multi-orgastisch (M)

Een cursus om een multi-orgastische man (vrouw) te worden. De Mount Everest beklim je niet zo maar. We nemen je mee op expeditie. We trainen je, brengen je naar de top. Jij moet het “doen”, wij leggen je uit hoe. Je kunt deze training alleen doen, maar er zijn ook vele (optionele) speciale “partner” oefeningen.

Tantra seks technieken - Cursus Hoe word ik multi-orgastisch


Tantra seks technieken, powered by Solana en Satori

Tantra seks technieken

5 gedachten over “Tantra seks technieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *