Wat kan je doen als je een moeilijke tijd hebt?

Of je nu geniet van een fijne vakantie, aan het werk bent of thuis, we hebben allemaal van die moeilijke momenten. Dat het allemaal niet zo leuk is, dat je het moeilijk hebt. Hier bij online tantra hebben al zoveel geschreven en elkaar verteld over tantra en de prachtige tantrische wijsheid en hulpmiddelen. We hebben samen geoefend in onze workshops, live en online. Maar als je je goed voelt over jezelf, als je leven soepel verloopt, is het veel gemakkelijker om die wijsheid te leven dan wanneer je het moeilijk hebt. En natuurlijk ken ik die momenten net zo goed. Zoals iedereen, heb ik ook mijn donkere periodes.

Daarom wil ik met je delen hoe ik ermee probeer om te gaan als er dingen gebeuren waar ik niet zo blij mee ben.

Bijv. wanneer oude reactiepatronen, negatieve overtuigingen, angst en dingen als ‘zorgen’ naar de voorgrond schuiven. Als mijn innerlijke rust wordt ondermijnd. Als er chaos in mijn hoofd is …

Wat te doen als je het moeilijk hebtHoe doe ik dat, hoe ga ik er zelf mee om? Ga ik twijfelen aan alles waar we voor staan? Nee! Ook al is het voor mij niet altijd makkelijk om ernaar te leven, ook al is het niet voor 100% geïntegreerd in mij, ik blijf me er voor inzetten! Dus: tijd om te groeien in liefde en bewustzijn. Het is altijd tijd om te groeien in liefde en bewustzijn.

De top 10 van wat mij het meest helpt, wat ik doe, is:

Doe de volledige ademhaling. Ik ga stil zitten en oefen het volledig bewust ademen. Ademen naar de rusteloze, pijnlijke plekken in mijn lichaam, naar mijn hart. Dan voel ik mijn innerlijke rust terugkeren.

Getuige zijn. Bewust zijn en waarnemen is voor mij zo belangrijk. Gedachten, emoties observeren, mijn huidige gevoelens. Een stap terug doen en oplettend zijn. Loskomen van goed en kwaad, meer “wat is” nemen zoals het is. Het geeft me de ruimte om na te denken / iets te doen waar ik blij van word.

Verbinding met mijn lichaam. Uit mijn hoofd zakken door me meer op mijn lichaam te concentreren, werkt geweldig voor mij. Shaken of een aantal bewuste rek- of fitnessoefeningen doen. Als ik dat doe, ben ik absoluut uit mijn gedachten. Ik loop, zwem of dans ook meer. En natuurlijk … vrijen!

 Focus op het hier en nu. Als mijn mind (die altijd in het verleden of de toekomst is) het heeft overgenomen, focus ik me in reactie daarop meer op het hier en nu. Wat gebeurt er nu? Hoe voel ik me nu? Mijn lichaam is altijd in het nu, dus ik gebruik lichaamsbewustzijn om dat hier en nu gevoel binnen te laten.


Wat kan je doen als je een moeilijke tijd hebt?


Doe een geleide meditatie. Ik “herhaal” de cursus “Leven met een open hart”. Eigengemaakt; goed voor anderen, goed voor mezelf. Om mijn soms gesloten hart te openen en liefde binnen te laten stromen.

Oefen liefdevol gewaarzijn. Terug in mijn lichaam, terug in mijn hart voelt het altijd veel beter. Van daaruit kan ik liefdevollere gedachten omarmen, kan ik de liefdevolle aanraking oefenen en liefdevoller handelen.

samen delenProbeer te delen: mijn gevoelens uiten en delen. Met mijn partner, met anderen. De hartverbinding herstellen. Ik voel me gehoord (als resultaat), en voel me meestal diep gesteund en geliefd op momenten dat het gewoon niet van binnenuit komt.

Vind wijsheid van anderen. Bijvoorbeeld van Osho, maar ook anderen lezen (D. Deida): Ik ben niet de eerste die iets meemaakt, wat gebeurt er nu, hoe kan ik er (anders) mee omgaan? Me laten inspireren.

Affirmaties. Ik vind zulke mooie foto’s en / of affirmaties op Facebook, ik word er door geïnspireerd, aangemoedigd en bekrachtigd.

Vertrouw op jezelf, anderen, leven, liefde !! Verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven. Blijf vertrouwen. Soms het moeilijkste deel … Maar zo essentieel !!

Voor mij gaat het om essentiële en zeer gemakkelijk toepasbare tantrische technieken, waar ik baat bij heb. Het is fijn om ze met je te delen en ik hoop dat je er af en toe wat aan zult hebben.


Wat kan je doen als je een moeilijke tijd hebt?


Lees meer…

De kracht van ademen
Heling voor het hart
Intimiteit oefeningen
Meridiaan strekkingen
Leven met een Open Hart


Online cursussen die fijn voor je zouden kunnen zijn om te doen:

e-cursus Intimiteit begint bij jezelf

Intimiteit begint bij jezelf

 

 

 

 

 

Leven met een Open Hart

leven met een open hart

 

 

 

 

 


Wat kan je doen als je het moeilijk hebt, powered by Online Tantra

Wat kan je doen als je een moeilijke tijd hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *