Happy Single

Je bent een happy single als je zingeving ervaart in je leven. Als je op wat voor manier ook in verbinding staat met anderen en als het allemaal (werk, wonen, vrienden) een beetje “past” in je leven. Op je eigen benen staan maakt je heerlijk zorgeloos. Het helpt enorm als je goed gegrond en in contact bent met je lichaam. Je wordt happy door regelmatig bewust en relaxt te ademen, te ontspannen en de liefde in je hart te voelen. Een beetje rust en regelmaat helpt ook.

Happy singles kunnen genieten van kleine dingen, kunnen hun successen vieren. Ze zien vooral de mogelijkheden en durven te dromen. Ze kennen hun hartsverlangens en leven die ook. Hoeveel  happiness geeft dat! Happy singles zijn uiteraard niet altijd happy, maar nooit “down for long”. Op één of andere manier weten ze hun gevoel altijd weer op zonnig te zetten. Happy singles hebben het vermogen om los te laten, regelmatig stoom af te blazen.

Happy single zijn betekent ook lekker krachtig in je vel zitten. Je (seksuele) levensenergie boosten door deze actief rond te laten stromen. Je lijf bewegen ook, sociaal actief zijn. Je energie in beweging brengen dus en ook ongegeneerd je senses gebruiken, voelen! Happy singles laten ook hun seksuele energie meedoen door (spannende) seks en/of ontspannende masturbatie. Een happy single is ook graag thuis: Een heerlijke harmonieuze plek als thuisbasis.

Samengevat een happy single zorgt voor:

  • Zingeving in zijn/haar leven.
  • Verbinding / intimiteit met anderen.
  • Een goede connectie met lijf en hart.
  • Mogelijkheden / positief perspectief in zijn/haar leven.
  • Regelmatig stoom af blazen.
  • Sociale activiteit en energetische beweging.
  • Een spannend en stromend seksleven.
  • Harmonie thuis.

Op eigen benen als single

Recent schreef ik een serie over op eigen benen staan (in de relatie). Uiteraard in tantrisch perspectief. Als je op eigen benen staat en kan blijven staan dan leef je een happy, gelukkig leven. En uiteraard is dat ook zo als je single bent. Voor hoe je op eigen kan staan verwijs ik graag naar het basis artikel “op eigen benen staan. Dit artikel gaat over hoe je als single helemaal happy kunt zijn.

Zingeving

Single of niet, zingeving is m.i. voor iedereen belangrijk om happy te zijn. Zonder zingeving is het leven “zinloos”. Zingeving kan ontstaan door een relatie, maar evengoed uit werk, hobby’s, reizen en/of creatief bezig zijn. Wat voor jou zingevend is, is bepalend of jij je happy kunt voelen. Doe je het werk wat bij je past? Kun jij je passie leven? Is er voldoende ruimte om je creatie-kracht te gebruiken? Zeker voor mannen zijn er veel uitdagingen (doelen) die zin kunnen geven aan hun leven. Voor vrouwen speelt de relatie een grotere rol, maar ook zonder relatie is het leven zinvol. De grote vraag is hoe, waarmee? Happy singles kennen het antwoord.

Verbinding met anderen (intimiteit)

In een relatie of niet, verbinding met andere mensen is een heel diep geworteld verlangen van de mens. Niemand wil alleen op de wereld zijn. Lees er meer over in het artikel “Het verlangen naar verbinding”. Gelukkig is ook niemand alleen. Familie, vrienden, collega’s, buren, voorbijgangers… De uitdaging is om verbinding te maken met anderen. Als je het idee weglaat dat je iets moet presteren of bewijzen dan wordt intimiteit in je leven brengen – door in verbinding te zijn- al makkelijker. Hoe dan ook, happy singles zorgen voor voldoende intimiteit in hun leven. Ze zorgen ervoor dat ze met anderen in verbinding zijn en blijven. Dat is een actief proces, denk niet dat alles zo maar komt aanwaaien. Nee, je zal in contacten moeten blijven investeren. Mensen komen en gaan in je leven, maar happy singles spelen zelf een actieve rol daarin.

Verbinding met anderen leg je natuurlijk het liefst “live” en in fysieke aanwezigheid. Ik heb echter -al reizend- gemerkt dat je ook op afstand in verbinding kan blijven. Verbinding is iets magisch dat ook door de lucht gaat, een energetische verbinding die heel close en intens kan zijn. Denk aan Appen, Facebook, videobellen, mailen. Op welke manier dan ook: be happy, blijf in verbinding.

Gezonde connectie met je lijf

Gezondheid is belangrijk om je happy te voelen. Zorg dus voor een gezond leven, zorg goed voor je lichaam. Van belang is daarbij dat je goed in verbinding staat met je lijf. Weet jij wat je lijf nodig heeft? Ben jij regelmatig lekker lijfelijk bezig? Sport je wel? Eet je de dingen die bij jouw lichaam passen? Happy singles besteden hier veel aandacht aan. Het kost hun geen moeite want ze weten dat hun happiness er direct door beïnvloed wordt.

Ademen en focus op je hart

Lekker in je vel zitten heeft m.i. veel te maken met regelmatig heel bewust ontspannen en ademhalen. Het klinkt misschien gek, maar in een drukke doe wereld is dit o zo belangrijk. Even niets doen en zijn met jezelf. Een paar minuutjes ontspannen ademen. Daarna of tegelijkertijd de focus richten op je hart, op de liefde die daar is. Zelfliefde voelen en verzachten. Ontspannen en happy zijn met jezelf. Uit je hoofd, in je lijf, naar je hart. Een heerlijke plek om te zijn.

Tel je zegeningen

Uitzonderingen nagelaten hebben we het in Nederland best wel heel erg goed. Met welke tegenslagen je ook te maken krijgt, tel je zegeningen. 99% van ons hebben een dak boven ons hoofd, hebben te eten, materiele geneugten. Ach eigenlijk hebben we het heel erg goed. Ik hou niet van vergelijken, maar niemand hier is echt in een levensbedreigende situatie. Niemand hoeft te vechten om te overleven. Dus tel je zegeningen. Geniet van je huis/kamer, je vrijheid, je maaltijden, je spulletjes. Ook al heb je erg weinig geld vrij te besteden, geniet van alles wat je al wel hebt.

Structuur in je leven

Er zijn mensen die gedijen in 100% onzekerheid. De meeste van ons vinden het echter erg prettig als ze weten waar ze morgen wakker worden. Vaste patronen, regelmaat kan een belangrijke bron zijn van happiness. Er is me een gezegde bijgebleven: Rust, Reinheid en Regelmaat. Als het met mij wat minder gaat, breng ik dit altijd in de praktijk: RRR maakt me gelukkiger. Gewoon goed slapen, mijn rust pakken. Mezelf goed verzorgen, frisse, mooie kleertjes aan. Regelmaat brengen in mijn leven. Goed eten, regelmatig sporten, op tijd naar bed. RRR makes me happier.

Positieve kijk op de dingen

Als het even tegen zit wordt de wereld zwart en daar word je niet gelukkiger van. Oké, je mag best in je grot, even gewoon lekker niet happy zijn. Weet echter dat happy singles een positieve kijk hebben op de wereld. Ja er is van alles mis, maar er is ook van alles helemaal geweldig. Alles heeft zijn keerzijde, het is maar wat je wilt zien. Dus kom ook weer tijdig uit je grot! Oefen je in het omdraaien van “negatieve” impulsen in je leven: maak er iets positief van. Zie hiertoe ook “Omdenken”. Weet dat het er niet om gaat het negatieve weg te drukken, dat lukt toch niet. Nee, alles is zoals het is (fijn en pijn), maar waar jij je aandacht op richt dat groeit. Dus accepteer je shit en kies dan weer wat je wilt (hopelijk happiness).

Durf te dromen

Vandaag is het zo, morgen kan het anders zijn. Dromen en gedachten beïnvloeden je toekomst meer dan je denkt. Ik ben erg gecharmeerd van de Law of Attraction. Kort gezegd heb je erg veel invloed op je toekomst door je eigen houding en gedachten. Verwacht je rampspoed, krijg je rampspoed! Dus droom, ken en koester je hartsverlangens, vul je dagen met positieve gedachten en een geweldige toekomstvisie. En think big! Alles is mogelijk! Happy singles zien altijd een mooie, “gouden” toekomst voor zich. Wat jij ook wil in je leven, denk er veel aan, visualiseer het, doe alsof het er al is. Geniet er nu al van.

EN!!! Laat het vooral ook weer los… Raak niet gehecht aan de vorm maar focus op het doel: happy ZIJN! Weet dat het universum soms rare dingen moet uithalen om je te geven wat je wilt. Om je droomhuis te krijgen bijvoorbeeld moet je huidige (huur/rijtjes) huis misschien wel eerst afbranden! Om je droombaan mogelijk te maken moet je misschien eerst wel ontslagen worden. Voor die droomrelatie moet je misschien eerst op eigen benen durven staan.

Niet(s) meer onderdrukken, niet(s) meer uitleven

Happy singles leven in het moment, zijn happy in het moment. Dit wil echter helemaal niet zeggen dat er nooit is vervelends gebeurd, dat er geen twijfel, verdriet, frustratie, boosheid (pijn) is in hun leven. Happy singles kunnen hier wel (beter) mee omgaan. Bedenk maar hoe het zou zijn als je alle shit / ballast / verwonding  achter je kunt laten. Dat zou super verlichting geven toch? Ieder moment weer fris zijn, klaar voor al het moois dat het leven te bieden heeft.

Veilige release, zoveel mogelijk leegmaken van hun rugzakje is dus waar happy singles regelmatig mee bezig zijn. Opruiming die ouwe meuk: opgeruimd staat netjes. En uiteraard ook niets meer toevoegen: in het moment met alles dealen en helemaal afronden. Wat je niet onderdrukt, hoef je later ook niet uit te leven.

Dress up, maak je aantrekkelijk

Happy singles zitten lekker in hun vel. Happy singles hebben zelfvertrouwen, prima eigenwaarde, voldoende zelfliefde. Dus vertrouw op jezelf, kies er voor je happy te voelen. Happiness is een keuze! Vind jezelf oké, vind jezelf eigenlijk méér dan oké. Je bent perfect, precies zoals je bent. En gedraag je daarnaar. Dress up, maak jezelf aantrekkelijk. Het grootste cadeau dat je (anderen) kunt krijgen (geven) ben je zelf! Kun je dat zien? Kijk in de spiegel en zie die geweldige man of vrouw! Wees blij met jezelf en straal! Straal van binnenuit en straal de wereld in. Je loopt over de rode loper en de hele wereld bewonderd jou. Wauw wat een vrouw! Wauw wat een man!

Deal met je seksualiteit

Een van de belangrijkste oorzaken dat singles zich in een relatie storten is dat ze niet kunnen dealen met hun seksualiteit. Natuurlijk onze conditionering en biologische imprint maakt dat we gericht zijn op de ander. Goede seks staat gelijk aan 2! Happy singles hebben echter geleerd om ook de seksuele energie in zichzelf te eren. Masturbatie is niet alleen maar om stoom af te blazen, maar ook een bron van seksuele vervulling. Het ook goed hebben met jezelf en niet in de seksuele frustratie van het alleen zijn komen, is een kenmerk van de happy single. En natuurlijk, happy single zijn is niet synoniem met geen seks hebben. Happy singles zijn als geen ander vrij om te daten en intimiteit en/of seksualiteit op te zoeken.

Feel good always feel better

Niet speciaal voor happy singles, maar voor iedereen: voel je goed, voel je altijd beter. Happiness is een keuze! Op ieder moment kan jij er voor kiezen om je gelukkiger te voelen. Ben je happy? Het kan altijd “beter”, gelukzalig kan immers ook! Ben je depressief? Hoe zou het dan zijn als jij je chagrijnig voelt. Zou dat niet “beter” voelen. Stap voor stap kan je de weg terug vinden naar een zonniger leven. Tenslotte na regen komt vroeg of laat altijd weer zonneschijn. Niemand is permanent verdrietig, boos, onbestemd. Zie hier voor een uitgebreide uitleg.

Let op de kleine dingen

Think big, celebrate small. We wachten allemaal op de honderdduizend in de loterij. Happy singles vieren al hun successen, ook de kleine successen. En waarom niet? Heerlijk toch om altijd mazzel te hebben, succesvol te zijn. Geniet van kleine dingen in je leven. Je hebt heerlijk geslapen (sommige mensen doen daar een moord voor), je drinkt een fantastische lekkere cappuccino! Ga eens de natuur in en geniet van het bos, de polder, het strand. Hoor ook de complimenten die je krijgt.

Maak een happy home

Een harmonieuze thuisbasis is belangrijk voor een happy single. Ook al heb je maar een klein kamertje, maak er iets speciaals van. Maak het gezellig! Gezellig, inspirerend, rustgevend voor jezelf, maar ook voor eventueel bezoek. Intimiteit begin bij jezelf en de plek waar je zo vaak bent.

Sprookjes bestaan niet echt

Tot slot. Happy singles leven hun eigen leven, niet het leven dat in sprookjes bestaat (en ze leefden nog lang en gelukkig). Er is heel veel conditionering die “de relatie” verheerlijkt. We zijn daarom zo geconditioneerd om te streven naar een relatie! Natuurlijk, sommige dingen zijn nu eenmaal veel leuker met z’n tweeën (of meer), maar dat betekent niet dat je dan gelijk moet trouwen!

Happy singles zijn blij om (veel) alleen te zijn, ze kunnen ook best alleen zijn. Happy singles vinden het ook heerlijk om samen te zijn, daarom zoeken ze ook anderen op. Happy singles zijn echter vrij in die keuze. Ze hebben de conditionering van “verliefd, verloofd, getrouwd” losgelaten. Samenzijn is een vrije keuze, verbinding is in het moment. Vrijheid én Verbinding, mooi toch?


Lees verder

Alles over bewustzijn en zelfonderzoek

Op eigen benen staan – zo doe je dat


Wil jij ook happy zijn in het nu?
– doe een intimiteitstraining!

Inzichten hebben is relatief gemakkelijk, inzichten ook daadwerkelijk leven is wat lastiger. We willen je daar graag bij helpen. Onze online cursussen zijn bedoeld om je in je kracht te zetten. De cursus “Intimiteit begint bij jezelf” bijvoorbeeld helpt je enorm om jezelf te accepteren zoals je bent. Liefdevol gewaarzijn? Je leert er alles over in de cursus Leven met een open hart”. Je seksualiteit ontdekken? Zie de cursus.

Intimiteit begint bij jezelf

Hartmeditatie – Leven met een open Hart

Herontdek je seksualiteit


Happy single, powered by Satori

Happy Single
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *