LOVESWING – hartmeditatie


Liefdevolle verbinding

Overal waar jij je aandacht op richt dat groeit. Dus als jij je aandacht richt op je hart, groeit de energie aldaar. Als jij je aandacht richt op de beweging, komt je energie ook in beweging. In de LOVESWING worden deze twee gecombineerd. Samen in een heerlijk schommel van hartsenergie: de LOVESWING.

Met de LOVESWING kom je in verbinding

– met jezelf.
– met de ander.
– met het bestaan.

LOVESWING-demo-fotoDe basis van de meditatie is dat jij je aandacht, je bewustzijn richt op je hart. Door simpel in je hart te ademen en je daar bewust van te zijn, bouw je energie op, word je liefdevoller. En dan ga je schommelen. Op je uitademing geef je hartsenergie en op je inademing ontvang je (in) hartsenergie. De schommel zwaait voor je hart naar voren en de schommel zwaait weer terug. Op je uitademing gééf je liefde en op je inademing ontvang je liefde.

Als jij dat dus met/bij jezelf “doet”, ontstaat een liefdesstroom die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je pijnlijke emoties in liefde te omvatten. Als jij dat doet met een ander, stuur je liefde naar die en ontvang je liefde van die ander. En zo ook met de wereld. Als je de focus legt op je inademing, “ontvang” je liefde. Als je uitademt, is dat jouw liefdevolle bijdrage aan de wereld.

ook op afstand…

Als je de LOVESWING doet met iemand anders kun je natuurlijk tegenover elkaar gaan zitten of staan. Op afstand kan e.a. echter ook. De ander hoeft daarbij zelfs niet aanwezig te zijn en/of het zelfs maar te weten. De LOVESWING brengt liefde in de lucht en brengt het naar degene met / op wie je mediteert. Dat kan zelfs aan de andere kant van de wereld zijn. Als je liefste, je partner op zijn/haar werk is, kun je ook liefde sturen. Ook als je partner er niet is, kun je liefde ontvangen.

De LOVESWING met de wereld is een geweldige meditatie als het contact met het bestaan een beetje kwijt bent en/of jij je te kort gedaan voelt. Stel je maar voor dat jij op je inademing grenzeloos mag ontvangen. Liefde is in overvloed om je heen aanwezig en voor jou toegankelijk. Dus… adem in en durf te ontvangen….

Voel jij je super krachtig… geef dan je liefde aan de wereld. Stroom over zonder liefde te verliezen. Deel en blijf zelf helemaal liefdevol. Het werkt, probeer maar.


Geleide meditatie

Type meditatie

Voor duo’s; geleide meditatie.

Wat vooraf te weten/doen

  • Creëer een mooie tempel, een plek van liefde die je LOVESWING ondersteunt.
  • Kies van te voren op welk niveau je swingt (met jezelf, de ander, het bestaan).
  • Ga staan of zitten in de kleermakerszit (lotushouding) / op een stoel.
  • Adem de gehele meditatie door je MOND. Enne… Look Lovingly!
  • Focus je aan het begin van de LOVESWING op je hart, maar gaandeweg op je hartchakra / je hartcentrum: het centrum van je ZIJN.
  • Mediteer je met jezelf, sluit dan je ogen en kijk naar binnen (of kijk toch, maar dan in de spiegel). De meditatie heeft het karakter van een koestering. Wees lief voor jezelf.
  • Mediteer je met een ander of de wereld, hou dan je ogen open en maak ze zacht. Visualiseer met wie je de LOVESWING doet, of stel je de omgeving voor (bv op het strand) waar je bent.
  • Gebruik je handen/armen om voor je borst je ademhaling, de schommel te ondersteunen. Op je uitademing beweeg je je handen naar voren, op je inademing weer terug naar je hart.
  • Gebruik de intensiteit van je ademhaling om de energiestroom te reguleren. Forceer nooit. Je kunt liefde niet dwingen, zie het als een liefdesflow die door je adem, door jouw liefdevolle intentie een duwtje mee krijgt.

Demo

In de video een korte demo van de LOVESWING met jou!

 


Doe de LoveSwing

Als je zo ver bent, start de mp3 en laat je geleiden. Veel plezier.


Tips voor meer

Relevante themacursussen

Als je nog niet zo bekend bent met tantra, doe dan de introductiecursus “a Taste of Tantra”.

Wil je meer vanuit liefde leven, doe dan de cursus “Leven met een Open Hart”.


Zoektermen

Categorie: meditatiebibliotheek

LoveSwing – hartmeditatie
Getagd op: