Prana Mudra

Tantra gaat over ontspannen en energieker worden. Ontspannen en energieblokkades opheffen in je lichaam. Er is zonne-energie (Shiva-power) en aarde-energie (Shakti-power). De Shakti-power geeft een boost aan je opwaartse stroom in je lichaam. We nodigen je in de Prana Mudra uit Shakti-power op te zuigen… Moeder Aarde is zo krachtig, zo zuiverend. Maak er gebruik van…

De Prana Mudra is een ademhalingstechniek die de inname van prana combineert met de focus op bepaalde lichaamsposities. Kennis over de positie van je chakra’s en de locatie van je PC-spier is daarbij gewenst. Het is ook fijn als je gewend bent aan de bewuste en volledige ademhaling. Adem rustig en zo volledig mogelijk in. Adem in en uit door je neus.

Je kunt deze meditatie op onze muziek doen. Start als je zo ver bent de mp3-player. De fasen 1 t/m 7 duren elk ca. 2 minuten. De muziek wisselt daarom om de 2 minuten. De laatste fase bestaat uit een muziekstuk van ongeveer 7-8 minuten. De essentie van deze meditatie is dat jij je kunt verbinden met je eigen levensenergie (Shakti energie). Er is energie (prana) in overvloed in ons aanwezig. De visualisatie maakt dat die energie tot leven komt en zich verspreid door heel je lichaam. Gebruik maar je verbeeldingskracht. En-YoY!

Type meditatie

Voor singles en als duo meditatie; geleide meditatie.

Instructie

Kijk eerst naar de instructievideo en lees eventueel ook de toelichting op de verschillende fasen.

OTL lees meer banner3

Praktisch

  • Doe de meditatie zittend.
  • Weet waar je chakra’s zitten, we gaan je chakra’s langs.
  • Weet waar je PC-spier zit, je gaat root-locks maken.
  • Breng je energie / armen omhoog naar de verschillende chakra’s.
  • Zit in de laatste fase stil en neem waar.

Meditatie

Start de meditatie hier.


Prana Mudra

Prana Mudra met z´n tweeën

Je kunt de Prana Mudra ook met z’n tweeën doen. Ga dan tegen over elkaar zitten. Je kunt in de fasen 1 t/m 6 je ogen dicht houden of alle fasen met oogcontact doen. Met een grotere groep ga je in een kring zitten met de ruggen naar elkaar toe. Raak elkaar niet aan. Visualiseer dat de kolom van zilver licht ook tussen jullie in ontstaat.


Tip voor meer

De wereld van duo-meditaties is heerlijk. In tantra zijn er vele. Maar ook op het gebied van relaties zijn er vele oefeningen en meditaties die de verbinding leggen tussen (gelegenheids)partners. Ben je geïnteresseerd in duo-meditatie of hoe relaties (beter/anders) kunnen werken, doe dan de themacursus “Meer intimiteit in je relatie(s)”

>> Themacursus Meer intimiteit in je relatie(s)


Zoektermen

Categorie: meditatiebibliotheek

Prana Mudra
Getagd op: