Wat is een hartorgasme

En hoe krijg je dat

Je hart is de toegangspoort tot een gelukkig leven. In je hart is het centrum van je wezen, het is de zetel van liefde. Dit artikel maakt deel uit van een reeks artikelen over het hart en extase.

De serie bestaat uit de volgende artikelen:

 1. Love is a good feeling
 2. Seks, liefde en extase
 3. Wat is een hartorgasme – dit artikel
 4. Heling voor je hart

Woorden als “verrukking”, “gelukzaligheid” en “extase” benaderen het gevoel dat je ook kunt hebben met een hart orgasme. Als je het woord extase gaan googelen, zal je antwoorden vinden zoals: “een staat van buiten jezelf zijn van genot”. Volgens ons is het echter een staat van zijn, die niet buiten jezelf staat. Het is begrijpelijk dat het op deze manier wordt uitgedrukt. Omdat het een staat van zijn is die je volledig in contact brengt met je bron, met wat je werkelijk bent. En in die staat van zijn ben je niet gescheiden, dan ben je één. Eén met jezelf, één met het leven, één met het Al. Veel mensen erkennen die staat van zijn helemaal niet (meer) als in zichzelf, en zoeken het daarom – ten onrechte – buiten zichzelf.

Naar onze mening is extase:


“Extase is de gelukzalige staat van de diepste verbinding

met jezelf en (dus) met het Al!”


Natuurlijk zijn er verschillende manieren om die gevoelens te ervaren. En het hartorgasme is – hoewel niet zo bekend – wel een heel speciale manier om dit te ervaren. Daar wil ik je graag meer over vertellen.

Het mysterie van het orgasme

“Alle energie is orgasme energie”

De rillingen over je huid. Tintelingen die over je rug lopen en naar de achterkant van je hoofd gaan. Alles in het leven komt uit en wordt gecreëerd door orgastische energie. In het westen is ons allemaal geleerd dat orgastische energie alleen beperkt is tot de climax, het orgasme tijdens seks. Maar dat raakt nog niet eens het oppervlak van het volledige potentieel van orgastische energie.

Wat is een hartorgasme

Om uit te leggen wat een hartorgasme is en hoe het voelt, is voor mij de beste manier om dit uit te leggen, mijn eigen ervaring te beschrijven.

Wat is een orgasme

Maar eerst wil ik wat meer vertellen over een orgasme in het algemeen. Een orgasme kan worden gedefinieerd als:

het plotseling en onvrijwillig loslaten van spanning

die wordt veroorzaakt door seksueel gerelateerde prikkels

In een eenvoudig orgasme bewegen de spieren in je bekkenbodem snel, ze trillen. Een heerlijk gevoel. Op het moment dat je klaarkomt zijn er allemaal kleine spierspasmen. Je hele bekkengebied trilt, trekt al vibrerend samen. Je hart begint te kloppen, je adem versnelt, je bloeddruk ook…. De spanning bouwt zich op. Je voelt je opwinding heerlijk oplopen. Als je masturbeert verhoog jij op dat moment ook je tempo en de druk om je penis. Als je samen bent verhoog jij/jullie ook het tempo. De stoten worden heftiger… Je adem versnelt. De temperatuur loopt op….

Je focus ligt nu op ontlading… alles is gericht op het orgasme… en dat is precies wat daarna komt: een moment van intens genieten, en van ontspanning. Een moment van “uit de wereld” … Het flitst in je hoofd. Tijd en plaats zijn verdwenen, alles is perfect. Een orgasme kan je voor een korte tijd uit je hoofd, uit je lichaam brengen. Een (vrij kort) moment van eenheid, van hemels genot.

Een hartorgasme neemt je veel langer mee naar een compleet andere dimensie en overstijgt alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt. Laat me je daar meer over vertellen.

Mijn eerste hart orgasme

Zo’n 10 jaar geleden voelde ik voor het eerst een orgasme in mijn hartcentrum. Tijdens een mooie lovemaking met mijn partner voelde ik zóveel energie. In mijn yoni, en mijn onderbuik, voelde ik een enorme golf van (seksuele) warme, tintelende energie. We hebben alle ‘doen’, alle activiteiten gestopt. Ik ging liggen en begon bewust en liefdevol in deze energie te ademen.

En toen voelde ik het plotseling opkomen. Van mijn onderlijf, langs mijn ruggengraat, naar mijn hart. Ik voelde de energie in mijn hart stromen. En met ‘mijn hart’ bedoel ik eigenlijk: mijn hartchakra.

wat is een hartorgasmeIk kreeg het gevoel dat mijn hart voller, groter, warmer werd… Vol stromend met deze sterke, tintelende energie. Ik kon het zien als zilverkleurige lichtfonkelingen. Groeiend, zich uitbreidend, steeds meer … tot op een punt, dat voelde als een uitbarsting, een explosie … een groot óverstromen van dat licht, die energie …

Zoveel liefde stroomde de wereld in. Er waren geen gedachten meer, alleen dat enorme gevoel van expansie. Het voelde als oplossen in een grote ruimte van liefde en licht.

Deze toestand kwam uit het niets en zonder het te “doen”, dat was zo speciaal aan deze geweldige ervaring. Het kwam als een blikseminslag in mijn hartchakra. Deze orgastische gevoelens bleven rollen als golven door me heen, totdat ik in mijn hele lichaam tintelingen en extase ervoer. Ik merkte toen dat de tranen over mijn gezicht stroomden. Niet van pijn of verdriet, maar van loslaten, van overgave.

Er was plotseling een enorm gevoel van ontspanning in mijn lichaam. En toen moest ik zó huilen. Waarom? Van een soort opluchting,  die me het enorme gevoel gaf mijn ego, mijn kleine ikje los te laten, zoals ik het later zou beschrijven. Op dat moment bevond ik me buiten alle woorden, alle gedachten, alle emoties zelfs … Ik was opgenomen in een veel groter geheel.

Een gevoel van eenheid, van heelheid, van ZIJN. Het gevoel van een kosmische ervaring. Een gevoel van pure gelukzaligheid. En in zekere zin huilde ik ook vanwege het verlies van die staat van zijn. We zijn er slechts voor een moment, terwijl er een diep verlangen is om er voor altijd te zijn!

Totaal body orgasme

orgasmic bodyEn daar bleef het niet bij. Dat gevoel van liefde en licht, die enorme energie, verspreidde zich steeds verder vanuit mijn hart. Eerst naar mijn hoofd, naar mijn voorhoofd. Een tintelend, sprankelend gevoel van mijn hart naar mijn derde oog-chakra. En van daar terug naar mijn lichaam. Mijn hele lichaam voelde tintelingen, zo stromend. Bijna alsof het niet langer bestond als een individueel lichaam, maar opgegaan was in, en deel uitmakend van alles om me heen.

Er niet meer zijn. En tegelijkertijd compleet, heel, één. Een staat van liefde zíjn. Een toestand van gewoon ZIJN …

Ik weet niet hoe lang dit duurde. Ik had helemaal geen besef van tijd en plaats meer. Het was een heerlijk gevoel, een gevoel van niets en alles.

De “afterglow”

Heel langzaam kwam ik weer bij uit deze staat van zijn. Ik werd me weer bewust van mijn partner, die liefdevol aan mijn voeten zat te glimlachen, vol liefde mijn voeten koesterend.

Ik voelde me vol verwondering over wat er gebeurde, en was vol van al die geweldige gevoelens. Het was een verbazingwekkend fysieke ervaring, maar met vooral een overweldigend gevoel van verbondenheid, van onvoorwaardelijke liefde. En liet me daar met een enorm gevoel van welzijn, geluk en gelukzaligheid.

Voor mijn ziel was dit een intens diepe gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Ik voelde mijn hart als volledig open en stond mezelf toe deze goddelijke ervaring te ontvangen, er gebeurde iets heel magisch. Al mijn problemen waren verdwenen! Alles wat ik zag was hoe mooi en geweldig mijn leven eigenlijk is.

Ik kon de waarheid van onvoorwaardelijke liefde voelen die van nature in ons opborrelt wanneer we stoppen met het verdedigen en beschermen van ons ego. In een hart orgasme of een orgasme voor het hele lichaam is het ego verdwenen. Als het ego weg is, leeft het zonder angst voor iemand of enige ervaring. Het kan zelfs voelen alsof je God of de goddelijke kosmos ziet en ervaart, net zoals je het wilt noemen. Zoals het oude gezegde luidt: “Als je God niet in alles kunt zien, kun je God helemaal niet zien.”


Hoe krijg je een hartorgasme

Ik heb een paar hartorgasmes in mijn leven gehad, en elke keer was het als niets dat ik ooit eerder had meegemaakt. Zoals ik je al zei, was mijn lichaam volledig gevuld met gelukzaligheid. Het voelde alsof mijn hart meters groter was, buiten mijn lichaam, en ik werd omringd door een enorm licht. Ik voelde me geheeld, heel en vredig. Een hartorgasme is absoluut een van de meest verbazingwekkende ervaringen die je in het leven kunt hebben, en ik wil je graag vertellen wat je kunt doen, zodat je er een kunt krijgen.

Een hartorgasme is absoluut een van de meest bijzondere ervaringen die je in het leven kunt hebben, daarom vertel ik er graag over. Over wat je kunt doen, waardoor je het zelf kunt ervaren. Je kunt beginnen door jezelf voor te bereiden op een orgastische ervaring, waardoor het je emotioneel en fysiek kan binnenkomen. Het is vergelijkbaar met jezelf voorbereiden om een seksueel orgasme te hebben, in die zin dat je je ontspant en jezelf voldoende opent om het te laten gebeuren.

wat is een hartorgasmeJe kunt geen hartorgasme forceren, dat zou gewoon de expansieve effecten ervan beperken. Geef je hart gewoon toestemming om meer liefde te ervaren dan het kan bevatten. Dit betekent dat je alle beschermende schilden rond je hart, die je hartervaring klein en beperkt houden, moet weg halen.

Ik moedig je aan te vertrouwen dat je hart een orgastische plaats van expressie is, net als elk deel van je lichaam; of het zich uit in kleine tintelingen, volledige openheid met golven die door je heen reizen of tranen en gelach … allemaal is het even mooi, en geen orgasme is beter dan een ander; het brengt allemaal zoveel genot!

1. Creëer de ruimte

Een hartorgasme is in principe niet iets dat je gewoon kunt “doen”. Het is niet hetzelfde als een eenvoudige vorm van zelfbevrediging, zoals wanneer je een fysiek orgasme opwekt. Maar je kan natuurlijk wel de ruimte voor jezelf creëren, waarin dat kan gebeuren.

Het eerst belangrijke is, dat je helemaal in het hier en nu bent. Niet “in je hoofd”, nadenkend over verleden of toekomst, of over werk, huishoudelijke dingen, andere personen, of wat dan ook … Volledig bewustzijn van wat er op dit moment is, creëert een open ruimte voor wat er zou kunnen gebeuren.

2. Open je hart

Bij het vrijen met een partner, of als je alleen met jezelf bent, een open hart is het startpunt voor een hartorgasme. Je begrijpt misschien zelf wel, dat een gesloten hart geen hartorgasme kan ervaren. Een gesloten hart heeft geen ruimte om liefde te voelen en te laten stromen. Dan is er spanning en wordt de orgastische energiestroom geblokkeerd.

Er zijn verschillende dingen die je hart kunnen blokkeren. Je kunt bijvoorbeeld in een stressvolle situatie zitten, praktisch, maar ook emotioneel. Dan zit je energie vast, wordt de vrije energiestroom geblokkeerd. Of je bent (op dit moment) niet in staat je hartenwensen te volgen, of je bent je er niet eens van bewust dat dit zo is. Misschien wordt er nu of recentelijk een stukje pijn aangeraakt waardoor je jezelf afsluit.

(Oude) pijn zorgen ervoor dat je hart op slot zit. En iedereen ervaart dat soms, dus houd daar rekening mee. We zijn allemaal gewond in het leven, op verschillende manieren. Je hebt misschien het verlies van een partner ervaren, verlaten, afwijzing, iemand heeft je pijn gedaan … Het veroorzaakt emotionele pijn en vaak hartpijn. Dat kan zoveel pijn doen.

De kans bestaat dat je jezelf / je hart afsluit voor die pijn door een schild om je hart te doen. Het vervelende eraan is dat je jezelf niet kunt afsluiten voor één gevoel. Als je een schild om je hart hebt, is de kans groot dat je het niet langer kunt voelen. Dat je daarom geen liefde meer kunt voelen en toestaan.

Heling voor je hart

schild om je hartDus als je je hart hebt gesloten, geblokkeerd, dan is het nu tijd om daar iets aan te doen. Om het schild te verwijderen, te laten smelten. Dat vereist moed van jou. De moed om de pijn onder ogen te zien. Maar ook om de pijn los te laten en jezelf te genezen.

Je kunt er zelf actief mee aan de slag gaan: door te zoeken naar inzicht, waar de (oude) pijn die opnieuw werd opborrelde, vandaan komt. Door manieren te vinden om te ontspannen in wat er is. En zeker ook via hartmeditaties. Je kunt meer over oude pijnen, gesloten harten en hoe je je hart (opnieuw) kunt openen vinden in het artikel: heling voor je hart

3. Tantrische lovemaking

Weet dat een hartorgasme ook iets is dat heel spontaan kan gebeuren. Bijvoorbeeld tijdens of na het vrijen. Maar met ‘vrijen’ heb ik het dan niet over simpele seks. Daar ligt de focus op genotsbevrediging, fysiek opladen en ontladen. Gedachten en fantasieën in je hoofd spelen dan ook vaak een rol. Daar is niets mis mee, maar de focus ligt dan niet op liefde, op het hart. Je kunt ook een spontaan hartorgasme krijgen in (hart) meditatie.

Het verlangen om samen te zijn, seksueel, met een ander, om samen één te worden, komt voort uit de spirituele behoefte om terug te keren naar de eenheid van de schepping, de eenheid met jezelf. Terwijl de seksuele energie tussen jullie lichamen stroomt en versmelt, wordt je vrijen een ervaring van diepe intimiteit, waarin je zelfs extase kunt ervaren.

Wanneer je verliefd bent op iemand, en je bent in elkaars liefdevolle aanwezigheid of tijdens het vrijen, kan je hart zich ook plotseling spontaan openen.

Seks en lovemaking is iets heel anders. Bij tantrische -seks maak je een diepe energetische verbinding met je partner. Het is een speciale, heilige ontmoeting, een ontspannen ontdekkingsreis waaraan seks en hart helemaal kunnen deelnemen. Hier vind je een uitgebreid artikel dat veel zal uitleggen. (link naar seks vs tantrische seks)

Van lust naar liefde, van seks naar hart

In een echte lovemaking, waarbij je niet in je lust verdwijnt, maar je bewust de liefde bedrijft, is de ruimte voor een (spontaan) hartorgasme veel groter. Het is belangrijk om niet te verdwijnen in die gevoelens van lust. Seksuele energie is een zeer mooie en sterke energie, maar het heeft de neiging lokaal te blijven, in je onderbuik, en zijn weg te vinden naar ontlading. Dan is er een kort orgasme, en klaar. Energie weg, slapen…

Wanneer je je helemaal kunt overgeven aan het bedrijven van de liefde, en als je volledig kunt genieten van de seksuele energie die tussen jullie stroomt en toch steeds bewust kan blijven, dan veranderen dingen. Dan is er ruimte om deze energie naar een hoger niveau te transformeren. Dan kun je ook lang genoeg emotioneel open blijven om een ​​van de meest gevoelige aspecten van de menselijke natuur aan te boren en te ontdekken dat je hart zich zo volledig opent, dat je een extatisch “hartorgasme” hebt.

Anders vrijenIn onze e-cursus over anders vrijen, “Wat is Tantrische seks” delen we enkele van de meest diepgaande technieken voor tantrische vrijen. Bijv. hoe je seksuele energie opnieuw kunt ontdekken, hoe je kunt samenkomen in een love-bubble, en hoe je je seksuele energie kunt transformeren in liefdesenergie en zelfs multi-orgasmisch kunt worden.

Je kunt veel van die technieken gebruiken bij het vrijen met een partner, maar ook bij self-love (masturbatie).


4. Breng focus door aanraking

Een andere tantra-techniek is hoe je je energie middels het aanraken van je geslachtsdelen naar je hart kunt verplaatsen. Zowel mannen als vrouwen kunnen leren seks en hart te verbinden. Het tegelijkertijd aanraken van deze twee gebieden kan je helpen deze verbinding, die het potentieel voor een enorme heling met zich meebrengt, te ervaren.

Besteed tijd aan het fysiek voeden van het hart, door met al je aandacht en aanwezigheid op deze prachtige plek te zijn. Bijvoorbeeld door tijdens het voorspel of orale seks en terwijl je de geslachtsdelen van je partner stimuleert, af en toe je hand op zijn of haar hart te leggen. Help hem / haar / jezelf om de aandacht niet alleen op de geslachtsdelen, maar ook op het hart te richten. Niet alleen gericht zijn op lust, maar ook op liefde. Je kunt ook wat olie nemen en het hartgebied een paar minuten masseren.

Leg de focus eerst op het verlengen van het voelen van de orgastische energy, en dan van de geslachtsdelen naar het hart. Misschien streel je met je hand over het lichaam van uw partner, en geleid je zo de energie van seks/lust naar boven, naar het hart. Zo herinner je partner er ook aan, dat een orgasme zich naar het hart kan uitbreiden.

Lees ook eens het artikel over de Tantric Lovers Touch

5. Gebruik je ademhaling

Het kan een enorme hulp zijn als je je seksuele energie bewust vanuit je onderlichaam naar je hart leidt met je ademhaling: adem in door je seks, en neem dan de energie met je adem naar je hart en adem daar volledig uit. Neem tijdens het vrijen de tijd om even te stoppen met “doen” en adem samen. Laat dat gevoel van liefde in je hart groeien.

Meer over de kracht van ademen


Alleen of met een partner

Aanvankelijk ervaren tantrika’s deze vorm van orgasme na langdurige sessies van tantrisch vrijen. Maar door oefening kan je jezelf in deze toestand brengen met alleen maar ademhaling en focus. Fysieke aanraking of ejaculatie is niet nodig bij dit orgastische fenomeen. (Eerst) dit solo, alleen met jezelf ervaren, is een enorme verrijking van het beleven van je seksualiteit, ook/juist zonder partner.

En ben je dan in een situatie met een partner, dan kan je deze solo seksuele ervaring inbrengen in jullie lovemaking, zodat de verschillende soorten orgasmes samenkomen, en alle eerdere hoogtepunten van plezier overstegen worden.


Wat is een hartorgasme- en hoe krijg je dat


6. Gebruik de kracht van je seksuele energie

De kracht van je seksuele energie kan de kracht van liefde worden. Deze volheid, die enorme energiestroom, breng het naar je hart. Vul je hart met liefde. Adem omhoog naar je hart en stel je voor dat je hart warm, zacht, vol liefde wordt … En doe het opnieuw en opnieuw … totdat liefde overstroomt…

orgasme7. Visualisatie

Visualisatie is ook een manier om te focussen. Visualiseer dat met je adem een golf van warme rode energie vanuit je geslachtsdelen naar je hart stroomt.

Gaandeweg zie je het transformeren van warm rood naar een helder zilveren licht, dat je hart vult. Hoewel liefde ook het meest verbonden is met een rode kleur, gaat het in dit geval over liefde én licht, over de volheid van het leven.

Je kunt je liefde op jezelf richten, laat je omringen alsof je in een wolk van licht bent. Of stuur het naar je partner. Of gewoon de wereld in.

Vergeet niet dat een hartorgasme niet iets is wat je dóet. Er is geen garantie dat het zal gebeuren, maar het schept zeker de mogelijkheid.

Natuurlijk is dit slechts een zeer korte beschrijving van wat je deze “technieken” kunt doen. Maar we hopen dat je het een beetje pakt. Als je dit tantrische pad van seksualiteit en liefde wil volgen, raden we je aan hier verder te lezen.

8. Durf kwetsbaar te zijn

Om een hartorgasme te kunnen ervaren is het fijn als je jezelf open en kwetsbaar durft op te stellen. Als je durft jezelf te zijn, en durft te laten gebeuren wat er gebeurt. Misschien neemt de opwinding het over, misschien komt er verdriet, pijn die wordt geraakt. En misschien gebeurt er niets. Je mag lachen of huilen. Verschillende emoties kunnen het licht zien. Laat het gebeuren. Durf jezelf (aan je partner) te tonen precies zoals je nu bent. Houd je niet in, geef je over. Alleen: verdwijn niet in je emoties. Ervaar ze, maar verdwijn er niet in. Blijf bewust en omhels alles / jezelf heel liefdevol. Wees mild.

9. Hartmeditatie

Er zijn nogal wat tantrische manieren om je hart te openen en je schilden neer te laten. Een heel belangrijke hulp is je bewustzijn. Let op je schilden. Wat triggert hen. Wanneer trek je ze op. En merk op wanneer je (weer) meer open bent, wat je heeft geholpen om daar te komen.

Word je bewust van wat er in je hart leeft en wat je verlangens en intenties zijn. Zoek contact en intimiteit van je lichaam en je hart. Van jezelf houden, dat is de grootste hulp.

Accepteren wat er in je leven gebeurt, kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, in contact komen met je echte hartwensen en onderzoeken hoe je dat kunt vormgeven, en dit zijn belangrijke stappen in het leven van iemand die vanuit het hart wil leven.

Meditatie brengt focus en rust in de geest. (Hart)meditatie kan ontspanning, concentratie en meer liefde brengen in je leven. Door hartmeditatie te beoefenen, leer je hoe je je aandacht kunt richten.

Een hartmeditatie doen, tijdens het vrijen of wanneer je alleen bent, heeft een enorme impact op je hart. Het opent je hart en alles kan gebeuren in die open liefdevolle ruimte. Op deze manier, in meditatie (dus niet speciaal tijdens het vrijen) een hartorgasme krijgen is iets dat ik zelf heb ervaren en ook bij anderen heb zien gebeuren.

Ervaar wat hartmeditatie met je doet, we hebben 21 meditaties om je hartchakra te openen


Orgasmische meditatie

Een speciale manier om een hart- en / of volledig orgasme te krijgen is via de orgasmische meditatie. Het is een heel speciale meditatie, in een uiterst precaire vorm. Het vereist veel bewustzijn, liefde en aanwezigheid, zowel van de gever als de ontvanger. De meditatie lijkt gericht op het bereiken van een fysiek orgasme, maar gaat veel verder dan dat. Het is een meditatie die een groot liefdevol, helend en transformerend effect kan hebben, op zowel geven als ontvangen.

Orgasmic Meditation (OM)Het hele punt van de orgastische meditatie is om in een orgastische staat te komen. Dit is een fysieke ervaring die vergelijkbaar is met die van een orgasme, maar het duurt langer en het is ook een totale lichaamservaring. Als je dieper gaat, wordt zelfs het lichaam vergeten en kom je in een ruimte waar tijd en plaats ophouden te bestaan. Wanneer dit gebeurt, verdwijnt je gevoel van beperkingen en scheiding. In de staat van orgasme voel je je volledig aanwezig en verbonden. Je voelen je één, het gevoel van afscheiding is verdwenen.

Neem een kijkje en ontdek of deze mooie, precaire meditatie iets voor jou is.


Niet alleen voor vrouwen

Ik heb geleerd, maar wat belangrijker is: direct ervaren, hoe het pure potentieel van gelukzaligheid toegankelijk is via adem, aanraking, intentie en focus, in vrijen en in meditatie. Het is echt geweldig wat het vrouwelijk lichaam kan, hoe orgastische energie is gekoppeld aan magische intenties en op hart gebaseerd bewustzijn.

Maar hoewel het voor vrouwen vanzelfsprekender lijkt te zijn, is het hartorgasme zeker niet voorbehouden aan vrouwen. Ik heb een man gezien, die zich zo volledig kon overgeven aan een tantrische hartmeditatie dat hij spontaan een hartorgasme kreeg en de hele dag door in bliss rondliep.

De multi orgastische man

Het is ook voor mannen mogelijk om hun orgastische ervaring te verdiepen en te verrijken. Een ervaring voor mannen, die laat zien dat er meer mogelijk is dan een kort, snel fysiek orgasme.

Multi-orgastisch zijn betekent dat je meerdere orgasmes achter elkaar kunt hebben, zonder dat je lang hoeft te herstellen. Na een “normaal” piekorgasme is er een “vallei” -periode. Seksuele energie wordt afgevoerd, er is ontspanning, de lingam (penis) wordt slap, de zin in seks verdwijnt en meestal eindigt dan dus ook de lovemaking.

Als je multi-orgastisch bent, kun je dus meer orgasmen krijgen tijdens het vrijen, zonder herstelperiode. Een multi-orgastische man ontlaadt zijn energie niet, hij “laadt op” tijdens seks. Het kan ook een diepgaande ervaring brengen die het fysieke overstijgt, die je/jullie in je hart(en) brengt, in een nieuwe, extra dimensie van liefde.

hoe word ik multi orgastischWat trouwens ook geweldig is voor vrouwen: seks met een multi-orgastische man is meer plezier hebben, urenlang van elkaar genieten, van het vrijen. Tantra biedt technieken en oefeningen voor mannen om multi-orgastisch te worden.

Daarover meer in:

Hoe word je multi-orgastisch


Lees verder

De serie bestaat uit de volgende artikelen:

 1. Love is a good feeling
 2. Seks, liefde en extase
 3. Wat is een hartorgasme (dit artikel)
 4. Heling voor je hart

Of ga terug en lees alles over Hart-meditatie


OTL, door Satori en Solana

Wat is een hartorgasme
Getagd op:

Eén gedachte over “Wat is een hartorgasme

 • 13 september 2021 om 18:21
  Permalink

  Ik draag op mijn hart een mooie grote medaille der H. Maagd Maria. Zij kan ook absoluut behulpzaam zijn bij het orgasme van het hart, wat volgens mij hetzelfde is, als de extase, die ze ooit zelf ervaren heeft. Haar Hart zelf wordt ook vereerd en in de Mariaverering wordt ook de nadruk gelegd om je hart aan haar Heilig Hart over te geven. Ik heb wel al ervaren helemaal vol van haar te zijn, maar nog niet het hartorgasme.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *