Tantra seks tips

Tantra seks is niet zo maar seks. Er is een groot verschil tussen seks en lovemaking. Tantra seks is seks met bewustzijn. Tantra seks is seks met liefde. Tantra seks is geen solo activiteit, maar brengt je samen in hogere sferen. Tantra seks duurt ook veel langer dan gewone seks. Door bijvoorbeeld niet te ejaculeren kan je het veel langer uithouden. Door op te laden en de energie te verspreiden zijn body orgasmen mogelijk. Tantra seks is fun! Onderstaande enkele tips voor geweldige tantra seks. Doe er je voordeel mee.

1. Maak een tantra tempel

Tantra seks is bijzonder. En bij bijzondere seks hoort een speciale plek. De meeste mensen hebben seks in bed, de plek waar ze ook slapen. Wij stellen voor dat je een speciale plek/ruimte inricht in je huis. Een mooie tantra tempel. Een plek waar alles gericht is op jullie samenzijn. Misschien een speciale kamer, misschien een mooie creatie in de huiskamer. En natuurlijk, als het niet anders kan, ook in de slaapkamer: tover je bed maar om tot een goddelijke verblijfplaats. Tantra ziet alles als divine, als goddelijk. Je partner is een God/Godin. Jullie samenzijn is een goddelijke ontmoeting. Een speciaal moment, iets bijzonders, dus maak er ook iets bijzonders van.

Voorbereiding

Bereid je dus voor. Maak samen plannen. Koop/verzamel wat spulletjes (zie ook de tantra basics) en maak een tantra tempel. Bereid jezelf ook voor, leef er samen naar toe. Verheug je op de ont-moeting, maak er tijd voor. Stem je geest, je lichaam en je hart vast af op je partner, laat hem/haar weten dat je van hem/haar houdt. Sms of mail dat je verlangt naar jullie ontmoeting. Heb geen verwachting, maar geniet van de voorpret. Het voorspel is al lang begonnen…

Tantra seks tips - tantrische massage

2. Tantrische massage vooraf

Hoewel in tantra seks eigenlijk geen voorspel bestaat, is een tantra massage als opwarmertje natuurlijk een heerlijke booster! Masseer elkaar 2x een half uur. Lekker juicy en heet. Breng je partner maar lekker in zijn/haar lijf. Uit je hoofd, in je lijf, naar je hart.

Lees alles over tantrische massage.

 

3. Look Lovingly

Contact met je hart is heerlijk. Vrouwen hebben meestal al wat meer contact met hun hart, dus warm je mannetje ook op dit vlak op! Doe een korte hartmeditatie of open het hart tijdens de tantra massage. Kijk elkaar in de poppetjes van de ogen en focus op je op hart. Ontspan je kaken, ontspan je schouders en maak je borst heerlijk open en zacht. Voel je zacht, liefdevol, kijk zacht, raak zacht aan.

In onze meditatiebibliotheek is de geleide meditatie Look Lovingly te vinden. Neem een gratis proefabonnement van 4 dagen of direct een (altijd opzegbaar) maandabonnement.

 

4. Inquiry verlangens

Je kunt de tantra seks heerlijk spannend maken door je verlangens te leven. Doe een korte inquiry, ofwel praat met elkaar over je seksuele hartverlangens. Doorbreek taboes en laat wat “hoort” maar even voor wat het is. Wordtje bewust van wat je lekker en opwindend vindt. Weet ook wat je partner lekker vindt.

Lees hier hoe je een inquiry doet

 

5. Seks versus Tantra seks - seks versus LovemakingLovemaking

Tussen seks en tantra sex zit een groot verschil. Zie de afbeelding. Bewustzijn maakt het verschil, liefde maakt het verschil. In seks is het eigen genot (orgasme) het belangrijkste, in Lovemaking gaat het meer om het samen zijn. In seks bouwt zich spanning op, die dan vervolgens (snel) ontladen wordt in een (eenzijdig) orgasme. Tantra seks gaat juist over energetisch opladen en daarin samen helemaal ontspannen. Verder is tantra seks zoveel rustiger (en duurt veel langer). Het gaat er niet om heel veel te doen, maar meer om samen te zijn en heerlijk samen te stromen.

Lovemaking kent geen vaste patronen, geen routinematige handelingen. De focus is op het hele lichaam en niet alleen op de genitaliën. Niet altijd maar stoten maar veel aandacht voor energiestromen. Niet alleen gaan voor een kort, eenmalig piekorgasme, maar voor meer / uitgebreidere orgastische beleving.  Tantra seks is een energetisch spel dat naast genot, de spelers geluk, gelukzaligheid verschaft.

Kortom:

 • Slow down, doe minder.
 • Vrij bewust en met liefde.
 • Speel met jullie seksuele energie en ontspan erin.
 • Werk nergens naar toe, volg je gevoel / intuïtie.
 • Vrij langer, gebruik de SvO tools.
 • Geef je maar over, geniet, tril, extase in je hele lichaam.

Meer weten? Doe de cursus Anders Vrijen in 3 weken (Tantrische seks)

 

6. Niet ejaculeren – gebruik de SvO tools

Een gemiddelde vrijpartij duurt in totaal ca. 11 minuten (!). Meestal komt dan de man klaar en is het over en uit. Maar dat hoeft niet. Er is een verschil tussen het orgasme en ejaculatie. Zonder ejaculatie kan je het veel langer volhouden. Meerdere orgasmes zijn ook mogelijk. Je Staat van Opwinding (SvO) kun je reguleren door de SvO-tools:

 • Meer of minder beweging.
 • Sneller of rustiger ademen.
 • Spelen met je PC-spier.
 • Veranderen van je focus (bv seks <> hart).
 • De energie richting veranderen (naar boven <> naar beneden).

In de cursus Hoe word ik multi-orgastisch wordt dit uitgebreid behandeld.

 

Tantra seks - opwaartse stroom7. Breng je energie naar boven

Seksuele energie die lokaal, in je geslacht blijft hangen creëert een overmaat (spanning). We hebben (vooral mannen) vroeg geleerd om deze seksuele spanning te ontladen door masturbatie of seks. Het orgasme ontlaad, verlicht, en de spanning neemt (tijdelijk) af. Het normale seksorgasme is fijn, maar nog fijner is om het hele lichaam in een orgastische Staat van Zijn te brengen.

Door steeds de seksuele energie te activeren bij elkaar, door je lichaam te ontspannen en de energie te verspreiden wordt het hele lichaam opgeladen en gaat het heerlijk trillen. Niet ontladen dus, maar steeds meer opladen. Gebruik de SvO-tools om niet te ejaculeren en het (eerste) orgasme uit te stellen. Verspreid steeds de seksuele energie: door je hele lichaam te ontspannen, door de energie “omhoog te ademen” en/of door opwaartse strelingen te maken over de rug of de voorkant dan van je partner. Breng heel je aandacht naar deze opwaartse stroom. Focus op je hart (of 3e oog) en voel hoe je hele lichaam orgastischer wordt.

8. Schommel

Tantra seks - duo-meditatie voor beginnersEnergie wil altijd bewegen. Mensen willen ook graag bewegen. Daarom is het zo fijn als je samen bent met een partner. Dan kan je samen de energie laten bewegen. Ga lekker Shiva – Shakti zitten (zie figuur, naakt mag ook) en laat de seksuele energie maar lekker vrij stromen tussen jullie. Je hoeft niet veel te doen. Focus maar op jullie onderlichaam en de warmte die daar is (of komt). Stem geleidelijk jullie ademhaling op elkaar af. Adem gelijktijdig in- en uit.

In stapjes doe je dus dit:

1. Ga een tijdje Shiva-Shakti zitten.
2. Relax ontspan in elkaars armen. Geniet van elkaar. Focus op je hart.
3. Stem geleidelijk jullie ademhaling op elkaar af. Ademen gelijktijdig samen in- en uit.

Schommelen

4. Kruip dan op je inademing heerlijk tegen of  in elkaar, focus op je geslacht en trek daarbij je PC-spier stevig aan.
5. Beweeg dan op je uitademing jullie bovenlichamen weer van elkaar af. Ontspan, kijk elkaar aan en adem lekker energiek door je mond uit naar beneden, naar elkaars geslacht. Duw tegelijk jullie onderlijven maar lekker tegen elkaar en maak als je wilt ook maar geluid. Aaaahhhh…
6. En zo schommelen jullie naar elkaar toe (zie 4) en van elkaar af (zie 5).

 

9. Out of the box

“Normale” seks is aan veel normen, waarden en regels gebonden. In feite komt het “normale” er op neer dat er niet zo veel mag, kan en hoort. Alleen seks als je getrouwd bent, alleen maar seks met je eigen partner, alleen seks in de privé omgeving, en alleen maar seks als niemand het hoort of merkt. En natuurlijk alleen seks als het licht uit is, en alleen recht toe recht aan seks. Seks is ook eigenlijk slecht, dus wel zo snel mogelijk klaar….

Vol met conditionering

Of jij je er bewust van bent of niet, we zitten vol met conditionering en taboes over seks. Dat maakt, dat seks veel van haar glans heeft verloren. Schuld, schaamte en (faal)angst overheerst je seksleven. Tantra is nergens tégen, en accepteert dus ook hoe je gebakken (geconditioneerd) bent. Maar: bewustzijn maakt je vrij, en geeft je een keuze. Je hoeft je niet schuldig te voelen, seks is heel natuurlijk. En je hoeft je zeker niet te schamen, je doet niks fout. Je hoeft niet bang te zijn om te falen, je kunt het niet fout doen.

Take a risk

Het omgekeerde kan dus ook! Wees creatief en laat jullie lovemaking de vorm krijgen die het wil. Experimenteer, take a risk!. Doe eens gek en volg de impulsen die je krijgt. Natuurlijk altijd in afstemming met je partner, demand free en met respect voor je eigen en elkaars grenzen. Maar lééf je seksuele dromen. Bedrijf de liefde op het strand, aan de rand van de zee (of erin). Laat je intuïtie. je gevoel maar de vrije loop. Voel wat bij jou/jullie past! Gebruik de inquiry (zie 4) ook om inspiratie op te doen. Creëer je eigen feestje. Geniet, dans, spring, heb lief.

 

10. Journey to Heaven (met penetratie)

De Journey to Heaven is een gezamenlijke reis langs de chakra’s. Een reis die de bevrijdende stroom volgt. De Journey kan je doen met kleren aan, naakt en/of met penetratie (in die volgorde). Het is maar wat bij jullie tantrische ontwikkeling past.

Jullie maken de reis samen, stijgen samen van de lagere chakra’s, in een – hopelijk – heerlijke verbinding, naar de hogere chakra’s. Het is een reis, waarin jullie de energie van de lagere chakra’s, zoals (levens) LUST mee omhoog nemen, naar het hartchakra, waar die energie getransformeerd kan worden naar LIEFDE en vandaar neem je de energie mee naar de hogere chakra’s, waar het getransformeerd kan worden naar toewijding, of DEVOTIE. Jullie zullen voelen, dat gedurende de reis de trilling in jezelf en tussen jullie verandert. Levensenergie in de vorm van seksuele energie heeft een vaak hetere, grovere trilling dan de warme trilling van het hart, van liefde. En dat is weer anders dan de lichte, heldere trillingen van de hoogste chakra’s. Ga het maar voelen, ervaar het maar. Het is een ontdekkingsreis.

In onze meditatiebibliotheek is de geleide Journey to heaven te vinden. Neem een gratis proefabonnement van 4 dagen of direct een (altijd opzegbaar) maandabonnement.


Meer tips voor tantra seks

Deze tips zijn uiteraard zeer beknopt en dus ook onvolledig. Ze geven een aanwijzing, zijn eigenlijk richtingwijzers naar een breed skala van aspecten van tantrische seks. Elke tip staat dus voor een wereld aan inzichten, (mogelijke) ervaringen en ontdekkingen. In onze andere artikelen gaan we hier dieper op in.

Dus: lees verder

Wat is tantra sex ?
Anders Vrijen

Terug naar Wat is Tantra sex

Terug naar Tantrische relaties

 

En doe een online cursus

Cursus Anders Vrijen

Hoe word ik multi-orgastisch


Tantra seks tips, powered by Satori en Solana

10 tips voor geweldige tantra seks
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *