Lockdown voor stellen

Tijdens de lockdown, en misschien ook zolang we meer fysieke afstand van anderen moeen houden, zijn veel stellen samen thuis. Soms wel 24 uur per dag, alle dagen van de week. Natuurlijk zijn er ook stellen, die juist minder tijd samen hebben, omdat één van hen of beiden een beroep heeft dat juist veel werk geeft nu. en stellen die elkaar helemaal moeten missen.

Dit artikel richt zich vooral op stellen die 24/7 samen zijn, maar ook als dat niet zo is, kan dit artikel ‘Lockdown voor stellen” handvatten bieden om je te helpen om te gaan met de situatie Wat kan je doen? Hoe hiermee om te gaan? Het is een uitdagende tijd voor stellen.

Lockdown voor stellen: vermijd wrijving en irritatie

Als je lange tijd samen bent, maar ook als je juist te weinig tijd voor elkaar hebt,  is het gemakkelijk om ruzie te krijgen. Het is dus zaak om te voorkomen dat je je gaat irriteren en aan het vechten slaat. Het eerst belangrijke is om (zoveel mogelijk) uitgerust en ontspannen te worden/blijven. Dus zet die tv uit en kijk niet langer naar al dat ‘crisis’-nieuws. Ga er zoveel mogelijk op uit en geniet van de natuur. Laat de natuur je voeden. Doe de dingen die je nog wél kunt. Het leven is nog niet voorbij, geniet van het leven, zelfs tijdens een lockdown.

Behoud je eigen ruimte

Om (samen) plezier te hebben is het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gedachten en gevoelens. Wat er ook gebeurt, hoe je je voelt, hoe je reageert, dat doe je altijd zelf. Je hebt het zelf veroorzaakt, het is nooit de schuld van je partner, dus stop met het projecteren van je “shit” op hem / haar. Behoud je eigen ruimte. Leer alleen gelukkig te zijn, samen, zelfs in een menigte. Happiness happens when you fit your life, dus doe wat bij je past. Maak wat tijd vrij voor persoonlijke tijd. Structureer je dag, zodat je wat privacy hebt. Ga wandelen, boodschappen doen, mediteren, iets schoonmaken, een boek lezen, wat dan ook.

Ken de verschillen

Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. Weet je het nog? Het is klassieke kennis die echter vaak nog beter begrepen en beoefend moet worden. De verschillen maken je misschien gek, maar blijf kalm. Probeer vrouwen niet te begrijpen, probeer mannen niet te analyseren. Accepteer de verschillen en probeer ervan te leren. Glimlach, doe een stap achteruit en ontspan. Wat er ook gebeurt, blijf ademen, blijf bewust en blijf ongestoord (gelukkig).

Speel het spel

Je neemt een beetje, je geeft een beetje. 24/7 samen zijn is een spel dat je moet leren spelen. Wat er ook gebeurt, vat het niet persoonlijk op. Probeer niet de hele tijd plezier te hebben: dat is niet mogelijk. Als dingen vervelend beginnen te worden, kies dan niet de hele tijd voor een gevecht, maar doe een stap achteruit en ontspan. Doe het onverwachte, doe iets verrassend of liefs. En ja, als je toch vecht kan je het ook weer goedmaken. Concentreer je op de dingen die je (beiden) leuk vindt.


Lockdown voor stellen: kom (dichter) bij elkaar

Deze tijd biedt ook een positievere mogelijkheid: je relatie verdiepen. Nu is het juist tijd, omdat je nu die tijd hebt die die je altijd miste, of omdat het juist nu belangrijk is elkaar te blijven vinden.

Begin nu met tantra meditatie

Er zijn zoveel tantrische meditaties die je kunt doen. Liefdevolle en bewuste verbindingen krijgen zijn de basissleutels. Intimiteit is niet alleen een mentaal iets. Maak ook fysiek en energetisch verbinding. Doe een hartmeditatie en maak verbinding vanuit die liefdevolle ruimte. Zie dit artikel voor tips. om je hart te openen.

Leer elkaar (beter) kennen

circle of loveIntimiteit is eindeloos. Je kunt de intimiteit tussen jullie verdiepen door elkaars lichaam, geest, hart en ziel te verkennen. Een manier om het mentale te ontdekken, is door middel van een techniek die “Inquiry” wordt genoemd. Je stelt elkaar een onderzoekende, verdiepende vraag. Bijvoorbeeld: “wat betekent liefde / intimiteit / seks voor jou”, of “wat staat er op je bucketlist, wat zijn je hartsverlangen of wat is goede seks voor jou”. Het aantal mogelijke vragen is eindeloos. Stel een tijdslimiet in (5-10 minuten). De een praat, de ander luistert. Herhaal de vraag van tijd tot tijd. Ga er niet over in gesprek, luister alleen. Wissel dan.

Geniet van duo-meditaties

Maak (intens) oogcontact, ga eens samen ademen, synchroniseren, aanraken, creëer een liefdevolle ruimte… Er zijn zoveel duo-meditaties die je kunt doen. Sommigen voor “beginners”: het is nu een goede tijd om te beginnen. Sommigen voor stellen met meer tantra ervaring. Maak een mooie plek in huis, bereid je voor en geniet ervan! Natuurlijk kun je een speciaal daarvoor ontworpen online cursus volgen, maar er staan ook veel gratis voorbeelden op onze site. Start vandaag! Geniet ervan!

Ontdek tantrische seks

Een lockdown heeft een dubbel voordeel. Je hebt meer vrije tijd en die tijd kan je met plezier vullen met tantrische oefeningen. Aangezien goede seks ook een belangrijke factor is in een goede relatie, waarom niet experimenteren met tantrische seks. Stop met “snelle” seks en begin met Lovemaking. Tantrisch vrijen kan uren duren. Tantrische seks vrijen is leuk en demand-free. Geen zorgen over faalangst. Je kunt er zowel door ontspannen als van genieten. Lees er meer over en / of doe de cursus Eindeloos vrijen.


Suggested reading

Wat is een tantrische relatie

Duo meditation voor beginners

De kunst van Tantra massage

 


Online cursussen om te ontdekken voor stellen:

secrets for loversTantrische seks wat is dat

 

 

 

 

 

 

Secrets for lovers                                                        Wat is tantrische seks


Lockdown for couples, powered by Online Tantra

 

 

Lockdown voor stellen
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *