Duo-meditatie voor tantrische partners

Duo-meditatie voor tantrische partners is een geweldige weg om je relatie te verdiepen. Het is een mooie weg, die je op een geheel nieuw niveau van intimiteit en (wederzijds) begrip brengt. Lees eerst nog even dit artikel over intimiteit als jij/jullie je nog wat meer in het begrip intimiteit wil verdiepen. Dit artikel bevat praktische oefeningen en duo-meditaties die je kan doen om de intimiteit met je partner te vergroten en verdiepen.

Deel van een serie van drie over duo-meditatie voor stellen

Dit artikel is de tweede in een serie van drie:

Gratis geleide duo-meditatie

4 dagen vrije toegang tot de meditatiebibliotheek

Onderstaande duo-meditaties zijn opgenomen in de meditatiebibliotheek. Om ten volle van deze duo-meditaties te genieten bieden we je vier dagen gratis toegang aan. Met de kortingscode: “4-dagen-med-bib”, kun je via deze link 4 dagen gratis toegang krijgen.

5 duo-meditaties voor gevorderden

We noemen ze duo-meditatie voor tantrische partners, omdat je van te voren al wel bekend moet zijn met tantra en tantrische technieken. Het is ook wel een voorwaarde dat je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de intimiteit met je partner. We verwachten dat je bekend bent met de tantra basics. En het is ook zeker handig als je wat ervaring met één of andere vorm van lichaamswerk hebt, bijvoorbeeld om te weten wat energie eigenlijk is.


Waarom zou je een duo-meditatie doen?

Samen zijn

Jullie weten hoe belangrijk het is om tijd voor elkaar te maken. Het doen van duo-meditaties is een eenvoudige en krachtige manier om (ontspannen) samen te zijn. Het is een uitnodiging om te stoppen met alle gewone dagelijkse dingen en te beginnen met elkaar werkelijke aandacht te geven.

Juicy afstemming

Je kan op veel verschillende manieren samen zijn. Je kan urenlang met elkaar praten, en daar helemaal van genieten. Maar duo-meditaties voor gevorderden zijn meestal in stilte. Meer fysiek, liefdevol. Gevorderde meditaties doen doet jullie ontspannen en maakt energiek tegelijk. Het is een manier om je energie wakker te maken, te boosten en door je lichaam te laten stromen en tegelijkertijd helemaal in dat hoge energieniveau te ontspannen.

Verdiepen van de intimiteit

De intimiteit tussen jullie zal zich verdiepen, doordat jullie de wereld van energie gaan ontdekken en tevens hoe met die energie te spelen. Jullie zullen leren wat het betekent als we zeggen: “alles waar je aandacht aan geeft, dat groeit”  Het lichaam, de energie van je lichaam, is een geweldige en eindeloze wereld om te ontdekken. Dat hoge energieniveau is nog maar één van de aspecten van duo-meditaties voor gevorderden. Het transformeren van seksuele energie is een ander belangrijk deel van die ontdek-wereld. Als jullie daarvoor gaan zal het openen van je hart, en het versmelten van jullie harten/hartenergieën vrijwel zeker plaatsvinden.

Bliss – natural high!

Meditatie beïnvloedt je welzijn. Duo-meditaties brengen je in een hogere staat van bewustzijn omdat het een neuro-chemische verandering in je hersens teweegbrengt, die het samen ervaren van gelukzaligheid en extase mogelijk maakt.


5 duo-meditaties voor tantrische partners

Hieronder vind je 5 duo-meditaties voor tantrische partners. Je kan ze los doen, of verschillende na elkaar, (bijv. 1 & 2 en dan 3 or 4 or 5). Je kan er samen een half uur plezier van hebben of een hele avond. Dat is aan jullie. Zie het bovenstaande over toegang tot de meditatiebibliotheek.

Voorbereiding

Lees, als je wilt, eerst het artikel Tantra basics ter voorbereiding. Belangrijk is altijd dat jullie een mooie ruimte creëren voor jullie samen-zijn. Dit noemen we het maken van jullie tantra-tempeltje. Zorg dat jullie niet gestoord kunnen worden – mobieltjes uit. Start elke sessie met het maken van een Namasté naar elkaar. Hiermee zeg je: “Ik zie het goddelijke (de boeddha / het perfecte) in jou”. Met dit gebaar eer je je partner en zet je de toon.


Duo-meditatie voor tantrische partners

Duo-meditatie voor tantrische partners - Look LovinglyDuo-meditatie 1: Look Lovingly

Dit is een mooie (geleide) meditatie, een hartmeditatie, die heerlijk is om samen met je tantrische partner (to be) te doen. Zit -comfortabel- tegenover elkaar, op een kleine afstand. Lekker dichtbij, maar zónder elkaar aan te raken. Doe jezelf / elkaar een plezier en blijf gedurende de hele meditatie in stilte.

Look Lovingly begint met een individuele hartmeditatie. Je kunt een eigen versie doen, of kies één van hartmeditaties uit de meditatiebibliotheek. Na enige tijd open je je ogen en dan kijk je liefdevol –lovingly-  naar je partner. Als jullie beiden zover zijn en je ogen open hebt, stem je je ademhaling op elkaar af. Blijf maar liefdevol kijken. Blijf afgestemd… En dan? Surprise….

Meditatiebibliotheek

Deze geleide duo-meditatie voor tantrische partners is beschikbaar in de meditatiebibliotheek. Solana zal jullie begeleiden. Start de meditatie en volg de instructies. Zorg er ook voor dat je een plek hebt om aan het einde nog een tijdje samen te liggen. De link naar Look Lovingly vind je hier.


Duo-meditatie voor tantrische partners

Duo-meditatie 2: Inquiry over seks/verlangen

Inquiry betekent “onderzoek”. En in dit licht: zelfonderzoek. Deze oefening is een uitdaging voor jou/jullie om meer helderheid te krijgen. Helderheid over een special thema, over iets dat je bezig houdt, maar waar je je niet (helemaal) bewust van bent.  We onderdrukken best veel. We hebben veel emoties en gevoelens die we niet aan de oppervlakte laten komen. Zelfonderzoek leidt tot groeiend bewustzijn. In deze inquiry stellen we voor dat jij jezelf of je partner de onderzoeksvraag stelt: “Wat betekent seks voor jou en wat zijn jouw seksuele verlangens”

Een inquiry gaat in 4 fasen.

Fase 1: Zit stil met je ogen gesloten. (ca. 3 min). Laat de onderzoeksvraag maar rondzingen.

Fase 2: Stel de onderzoeksvraag hardop (zeker als je dit samen doet), of in gedachten. Nu geef jij (je partner) antwoorden op de vraag, in korte heldere zinnen. (en/of schrijf ze op, neem ze op). Als het even stil wordt, geen probleem, laat het maar gebeuren. Na enige tijd stel je de vraag nog een keer. Laat maar komen wat er komt. Neem op zijn minst 4-5  minuten de tijd voor deze fase.

Fase 3: Stel jezelf-je partner de vraag herhaaldelijk. Na enige tijd zullen de antwoorden niet alleen meer vanuit je hoofd komen, maar ook van andere plekken. Wat zegt je lijf bijvoorbeeld? Wat vertelt de (intuïtieve) stem van je hart? Neem voor deze ook 3-4 minuten.

Fase 4: Neem een moment de tijd om te reflecteren op alles wat zo langs kwam. Als je deze inquiry samen doet, wissel dan na 10-12 minuten. Aan het eind bedank je jezelf/je partner. Vier je succes!

Reageer niet op wat je partner vertelt tijdens de inquiry. Oordeel niet (positief of negatief). Het gaat over het bewustzijn van wat er speelt rond de onderzoeksvraag, en dat vraagt niet om een mening of oordeel daarover. Het gaat over (groeiend) begrip en inzicht. De tijd zal het leren wat er met die inzichten gebeurt.

Lees eventueel meer: Wat is een inquiry?


Duo-meditatie voor tantrische partners

Duo-meditatie 3: Tantric Touch

Je kunt op verschillende manieren aanraken. Bijvoorbeeld functioneel, zoals artsen doen. Of vanuit lust, als iemand opgewonden is en vol lust aanraakt, dan wil iemand iets (van jou) “krijgen”. De Tantric Touch, een tantrische aanraking, is een liefdevolle aanraking. Een simpele aanraking met en vanuit liefde. Een aanraking vanuit het hart, een gevend gebaar, het ís liefde. Op die manier maak je iemand niet tot het voorwerp van je lust, maar je maakt een werkelijke verbinding. Bij voorkeur een van-hart-tot-hart verbinding, of op zijn minst een verbinding vanuit jouw hart. En als jij aangeraakt wordt met de Tantric Touch, dan voel jij je geliefd! Een heerlijk gevoel…

2×45 minuten Tantric Touch

Dus neem de tijd om te oefenen met de Tantric Touch. Trek minstens een uur uit (2×30 min), liever nog wat meer. Begin je partner te strelen met een liefdevolle tantrische aanraking. Doe maar wat er in je op komt. Volg de “regels” van de Tantric Touch en volg deze richtlijnen:

Blijf altijd aanwezig. Wees aanwezig en houd je hele aandacht bij je partner. Als je merkt dat je afdwaalt, breng je gewoon je aandacht weer terug naar het hier en nu. Het enige dat nu telt is je partner.

Afstemming. Elke aanraking, elke massage, is ander. Doe altijd wat goed voelt in het moment. Soms zal je aanraking zacht en gevoelig zijn. Soms is meer energie, of passie, aan de orde. Die tantrische aanraking kan ook zeker seksueel zijn, maar alleen als jou partner dit wenst. Dit is niet jouw feestje, het gaat om je partner.

Energetische aanraking

De Tantric Touch is een energetische aanraking, met liefde. Het is geen ontspannings -massage, geen sport massage, maar een energieke, super liefdevolle aanraking. Dus laat jouw energie meedoen: laat de liefdesenergie uit je handen vloeien. En laat jou seksuele energie meedoen.  Seksuele energie is echter iets anders dan seksueel handelen. Dus geen seks, maar wel lekker veel passie. Stop al je energie in je aanraking. Rising in Love…

Accepteer alles wat er is. Natuurlijk is aanraking het fijnst als je allebei happy bent. Maar toch hoeft er niet aan allerlei voorwaarden voldaan te worden bij de Tantric Touch. Het is altijd goed. Het respecteren en accepteren  (van jezelf) is heel belangrijk. Namasté in de praktijk. Je bent perfect, precies zoals je bent. Accepteer jezelf, accepteer je partner.

Laat de controle los. Als je aangeraakt, gemasseerd wordt, dank kan je best eens een tip geven over wat je lekker vindt, maar laat de controle los. Ontspan, laat al je spieren ontspannen. En ook als jij aanraakt… laat het los! Volg geen vast paden, bekende patronen. Als je het gevoel hebt, dat je hard aan het werk bent, stop daar dan mee. Doe het anders, doe zoals goed voelt.  Vertrouw op je hart, je intuïtie. Dan gebeurt er precies wat op dat moment gewenst is.


Duo-meditatie voor tantrische partners

Duo-meditatie voor tantrische partners - Swing of fireDuo-meditatie 4: Swing of Fire

Alles waar je aandacht aan geeft, dat groeit. Als jij je seksuele energie kunt voelen, dan kan je er ook mee spelen. En als je eenmaal weet hoe jij je energie in beweging kan zetten, dan kan je nog veel meer spelen. In de ‘innerflute leer je hoe jij je seksuele energie (op en neer naar je hart) kunt laten stromen. Dit is een meditatie die je op jezelf doet. Wat zou er gebeuren als je sámen een energiespel zou spelen?

Nou, dat kan je ontdekken in de Swing of Fire.

Net als met een echte schommel kan je naar voren en naar achteren schommelen. Waar je aandacht is, daar volgt je energie. Dus focus op de schommel. Adem de hele tijd door je mond. Stel je maar voor dat je in en uit ademt door je geslacht. Als jullie je adem synchroniseren (in het zelfde ritme ademen), kunnen jullie seksuele energie geven en ontvangen, vanuit en in je geslacht. De Swing of Fire gaat over het energetisch penetreren en omvatten met je seksuele energie. Je kan deze meditatie ook doen met een combinatie van energetische en seksuele penetratie en omvatting. Geïnteresseerd?

Deze geleide duo-meditatie voor tantrische partners is aanwezig in de meditatiebibliotheek:
Doe de duo-meditatie Swing of Fire


Duo-meditatie voor tantrische partners

Duo-meditatie voor tantrische partners - Journey to HeavenDuo-meditatie 5: Journey to Heaven

De Journey to Heaven is een reis langs de chakra’s, van beneden naar boven. Het is gewenst om voor deze meditatie je energie wat te activeren, bijvoorbeeld door een poosje te shaken, wat bekkenkantel-oefeningen te doen, of wat met je (partners) PC-spier te spelen. Het is een meditatie die jullie doen zittend in de Shiva / Shakti positie. Adem lekker rustig, en begin met het gesynchroniseerd ademen door jullie geslacht, je 1e chakra. De Journey to Heaven is een geleide meditatie. Mooie muziek zal jullie ondersteunen bij de reis. In ongeveer een half uur reizen jullie zo van chakra naar chakra omhoog.

Tijdens de reis ademen jullie fysiek uiteraard door je mond, maar stel je maar voor dat je steeds in en uit ademt via het chakra waar de reis je op dat moment brengt. Adem los en natuurlijk. Je kunt, als dat lukt, je handen op de rug van je partner leggen ter hoogte van het chakra waar je dan bent. Houd je lijf zo veel mogelijk ontspannen. Als jullie dat fijn vinden, kunnen jullie je lichaam een beetje bewegen.

Na deze reis van een half uur zijn jullie samen hopelijk in een heerlijke, gelukzalige trilling. Als dat goed voelt, blijf dan zo zitten. Als het (ook tijdens de reis) ongemakkelijk wordt, ga dan samen lekker liggen. Doe dan een kwartiertje helemaal niets; niets anders dan genieten zijn een heerlijk samen-zijn. Wat er verder gebeurt, is aan jullie. Veel plezier en geluk samen .

Deze geleide duo-meditatie voor tantrische partners is aanwezig in de meditatiebibliotheek:
Geniet van de duo-meditatie Journey the Heaven.


Bedank elkaar altijd

Of je nu een of meerdere meditaties deed, vergeet niet elkaar te bedanken voor je elk weer je eigen weg gaat. Je partner is de prachtigste persoon in de hele wereld. In feite, als je het goddelijke in je partner kunt zien, zal jij je overspoeld voelen met dankbaarheid. Er zijn verschillende tantrische manieren om elkaar te bedanken, maar voor nu: doe het op je eigen manier.


Zie het goddelijke in elkaar


Lees meer

Duo-meditaties voor beginners
Duo-meditaties voor experts

Terug  naar Tantrische relaties
Terug naar Alles over Tantra

Verder naar de Tantra Blog

 

Meditatiebibliotheek

Een andere manier om meer duo-meditatie voor tantrische partners te kunnen doen is door een abonnement te nemen op de meditatiebibliotheek. Demo’s, oefeningen en meer dan 100 meditaties. Een abonnement heb je al vanaf € 6 per maand.

Doe één van onze e-Cursussen

Hopelijk heeft het bovenstaande je nieuwsgierigheid gewekt. Als je wil weten hoe je meer tantra in je (dagelijks) leven kunt brengen, kijk dan eens hier voor een overzicht van al onze online producten. Er is vast iets bij dat bij jou past. Start vandaag!

Duo-meditatie voor tantrische partners - secrets for loversBreng tantra in je dagelijks leven, doe wat bij je past!

Bijvoorbeeld, probeer de cursus Secrets for Lovers

 

Of

 

 

De e-Cursus Anders Vrijen


 

 

Duo-meditatie voor tantrische partners
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *